Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální dění v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Včera Čsv zveřejnil tento text:
http://www.vcelarstvi.cz/files/x-_sjezd/...-smeru.pdf
už z prvního odstavce je mi blivno.
Jenom u tohoto.
Co takhle žlutě podtrženo.
A nebo úsměvný glos : Zapojíme se do COLOSU - sledování.........
Měl jsi tohle dát do jiného vlákna _vtipy. F.V.
Směr a ......kodex http://www.vcelarstvi.cz/files/smernice/...re-csv.pdf

Vzpomínám si na heslo: republiku si rozvracet nenecháme. Stačí doplnit něco včelařského za republiku.

Chybí už jen poučení z krizového vývoje.
I pouceni se nejspis dockame,je tam bodik o vzdelavani funkcionaru.Tedy jestli jim dole jeste nejaci zbydou a nechaji se "pratelsky" vzdelavat Smile
PŠM bylo na vojně stěžejní. Bez toho se žádný boj nedá vyhrát, natož s takovým zákeřným VD.
cituji ze Včelařství v souvislosti se zkoumání VÚV v Dole s kvalitou úlů:

Na podkladě tohoto neuspokojivého výsledku hodnocení vyráběných úlů Komise pro racionalizaci a osvětu ČSV navrhne v lednu 2017 předsednictvu RV obnovení udělování "Známky kvality." Cílem bude snaha o zvýšení kvality vyráběných a prodávaných pomůcek ve včelařství obecně.

Podepsán předseda výše uvedené komise p. Kamler a zároveň jeden ze spolumajitelů Dolu, který bude pravděpodobně známku vydávat. Dále cituji.

Na Slovensku se vyplácejí dotace na výrobky a pomůcky pouze od výrobců, kteří pro své výrobky získali osvědčení o možnosti na tyto čerpat dotace.

Dále se rozbíhají pindy o kvalitě a o tom, že je to je vlastně pro naše dobro a že vlastně včelaři to tak chtějí. Na závěr p. Kamler pochválí náhodně vybraný úl p. Kolomého a udělá mu reklamu.

Ta drzost! Když se už žere, tak se aspoň nemlaská Kamlere. Máte patent na dogamtická léčiva kterými odsáváte a snižujete objem peněz z dotací pro běžné včelaře, sypete kolem sebe zlaté medaile za med, blokujete vstup nových chovatelů matek k dotacím, vyrábíte dolihovávanou medovinu s kuléry a teď chcete dávat razítka na úly aby jejich výrobci měli nárok na dotace? Styďte se... Tečka. Minuta nenávisti je za mnou.Smile
Neboj se značku Český med taky potopili a tady to dopadne stejně.
český med potopilo zejména Včelpo

[Obrázky: medova_pochoutka_900g.jpg]

text na této šmakuládě: český med - tradice - kvalita

kolik myslíte, že je v tom medu z Čech, Moravy či Slezska ?
A stejně tak se spousta včelařů stala nedobrovolnými členy ČSV, tedy zpět k tématu dění v ....
(11.01.2017 18:57)Pavel Holub napsal(a): [ -> ]A stejně tak se spousta včelařů stala nedobrovolnými členy ČSV, tedy zpět k tématu dění v ....

Každý, tedy i ten nedobrovolný příslušník, může dobrovolně odejít....
Výbor ZO CSV Bruntál vyslovuje otevřený nesouhlas s usnesením RV CSV ve věci povolení nákupu medů původem mimo ČR firmě Včelpo.

Podrobnosti a text veřejného dopisu najdete zde
K tomuto nesouhlasu se dle již proběhlého hlasování výboru připojí také má ZO a to podobnou formou s tím rozdílem, že půjde o prohlášení, které vzejde z rozhodnutí VČS.
V rámci prohlášení vyslovíme podporu všem členům svazu a organizacím, kteří budou požadovat zrušení usnesení RV ČSV o dovozu medů ze třetích zemí a zároveň o širokou podporu včelařské veřejnosti budeme sami žádat. Více za 2 týdny...
nenašel
Opravuji Martinův ODKAZ
A to se pak Včelpo zavře nebo se odhlasuje povinnost dodávat mu 33 kg na zazimované včelstvo, tedy celou třetinu výnosu?
To je jako s tim nadbytkem mléka co se teď probírá v médiích.
Zemědělci sice krávy podojí, ale peníze z toho nevydojí a proto si postaví svůj zpracovatelský závod na mléko. Prý pak nějaké ty zisky zůstanou u našich krav.
Včelaři už závod mají. Medu je také nadbytek (občas). Ceny oproti zahraničí nízké. No a k čemu to vede - sami včelaři si schvalují dovoz, resp. ti demokraticky zvolení co se za včelaře bijou a pak i sami sebe v prsa.
Jestli by včelaři neměli varovat ty mlékaře před neuváženým činem, aby jejich zástupci nakonec neschválili dovoz mléka do nově vybudované mlékárny po vzoru PRV ČSV.
Jo to jsou ty ušlechtilé cíle co se časem díky pár samozvancům ve funkcích poněkud zvrhnou a ušlechtilé cíle se vzdálí od cílu jedinců ve vedení, kteří si stále zvrhlé myslí, ze páchají dobro a pro jistotu, aby jim je z toho omylu nevyvedl, tak se raději voličů ani neptají. Ještě by pak přemýšleli a špatně spali.
(14.01.2017 7:13)MartinP napsal(a): [ -> ]Výbor ZO CSV Bruntál vyslovuje otevřený nesouhlas s usnesením RV CSV ve věci povolení nákupu medů původem mimo ČR firmě Včelpo.

Podrobnosti a text veřejného dopisu najdete zde

Opravuji odkaz
správný je zde: http://vcelaribruntal.webnode.cz/news/ot...im-rv-csv/
Uvidíte, že se nic nestane. Uchlácholí vás tím, že máte velikou pravdu a že z objektivního hlediska není možné v současné situaci řešit problémy Včelpa jinak. Že to rozhodnutí není volbou mezi dvěma variantami ale jediné možné řešení.
Bych měl ještě jeden dotaz a to na Luděk Klinkovský (-1)

Říkala Machová že med buď dovážet, nebo Včelpo do konkursu. Ty máš ještě nějaký další nápad?
Pokud to bude nazor jedne ZO,tak to vyzni do ztracena.Ja jmenem vyboru ZO vznesl protest emailem predsedkyni CSV ,ztotoznujic se ve sve podstate s Martinovym prohlasenim.Odpoved jsem obdrzel obratem se svolenim seznamit s ni cleny "sve" ZO.(odpoved v podstate stejna,jako potom ve Vcelarstvi,z cehoz se da usuzovat,ze protestu proti povoleni dovozu medu podniku ve vlastnictvi CSV bylo daleko vic).V tomhle ma Martin moji plnou podporu a verim,ze se k nesouhlasu pripojime na vyrocni clenske schuzi.
Referenční URL's