Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální dění v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Rozumný názor. Stejně je zajímavé, že Včelpo již přes rok med nevykupuje, vyvěšuje to na svých stránkách a pak brečí, že nemá co stáčet a musí nakupovat v cizině. To je jasné plivnutí na činnost českých včelařů. Asi se někdo mstí za to, že si to nařčení z toho, ze antibiotický med je od českých dodavatelů, nenechali líbit. Teď od nich neberou a manipulují RV, že musí nakupovat v zahraničí a RV jim to schválí místo toho, aby je zdupal za to, že nevykupují od členů. Pak to vypadá, že je to účelové jednání s úmyslem zbavit se závislosti na českých včelařích. Asi bude lepší se této závislostí zbavit oboustranně, pak bude klid.
Protože tam jde o penězovody pro sebe samé. Nějak včelař je jim u prdele, ale jen když platí. Nejsmutnější je, že jsme se sami složili na nůž, kterým nás ČSV a Včelpo při sebemenší příležitosti bodá do zad. Já se dohaduju s týpkem na trhu, jestli může, nebo nemůže nazývat vývar z jehličí jako lesní med a pak kouknu a Svaz nám tu točí Dědečkovu sračku zvaná Medová pochoutka. Kde to jsme. Dokud se organizace hromadně nevzbouří, tak se nic dít nebude. Ale to bude taky chtít občas zvednout hlavu, držet hubu,(popř. jí ve vhodnou chvíli řádně otevřít) poslouchat, abych věděl pro koho a pro co hlasuju na schůzi...
Organizace by měla přestat existovat a byl by klid.
(14.01.2017 22:57)JKL napsal(a): [ -> ]Stejně je zajímavé, že Včelpo již přes rok med nevykupuje, vyvěšuje to na svých stránkách a pak brečí, že nemá co stáčet a musí nakupovat v cizině.

Nevím kam na ty mylné informace chodíš, ale Včelpo loni (2016) med vykupovalo. Sice se zpožděním, za mizerný peníz, ale vykupovalo.
Kohoute, ty bláhový, to nemůže. Vždyť by stát ani nevyplatil dotace a byl by kritizován za nečerpání EU dotací. A kdo by organizoval tu veledůležitou zimní měl pro MZe metodiku. To by se zhroutil včelařský svět a chudák kraňka by vymřela.
To nejde, uznej sám. Ty nesamostatní včelaři by způsobili anarchii. Prostě musí mít jasné velení co vše za ně rozhodne, dohodne a povede je chudáčky za ručičku.

cardicz - chodím na ty mylné informace ke zdroji - přeči si to na webu Včelpa. Ukončení toho že nevykupují tam nevidím a tudíž stále plati ta věta co tam mají.
Pokud vykupují tak proč tou větou "V současné době - od 1.1.2016 - med nevykupujeme." odrazují potenciální dodavatele ?
Martine moje řeč, pouze bych já napsal jednu část trochu jinak:...Včelpo někomu dělalo bílého koně a ČSV jako vlastník ho kryje!!!!!!!!!

A dodám k tomu ještě jednu svoji myšlenku: Na co máte ve spolku právníky zaměstnané a placené.....
Nesmíme zapomenout i že dnešní předsedkyně zastupovala ČSV ve věcech právních,
tak že se mohlo stát,že smlouva s Kaufem byla jí sepsána,nebo aspoň navržena.
Je ve spolku mnoho temného - neprůhledného.
A když RV nemá zájem /sněm má dle zákona největší pravomoce/ vyřešit /krom pár jedinců , třeba p. Martin,p. Alenka....../.

Vemte si ponaučení z našich bratrů Slováků : p. Gál a jeho souputníci versus Albert.........
Ono zde určitě k tomu tak dojde.......... F.V.
Jsem rád, že některé informace Martin (tím mu děkuji) sdělí a je jen na škodu, že to někteří trolové pořád nechápou. Je to malá domů.
Pokud by byla jasná pravidla, tak je jen dobře aby Včelpo fungovalo. A pokud by dobře a za jasných pravidel fungoval i svaz, tak zde nemuselo vzniknout PSNV. Nebo na jiné bázi a nemuselo postupně nuceně přebírat odborné dodávání informací včel. veřejnosti.
Do postavení kde se PSNV nachází ho natlačilo vedení ČSV svojí neschopností.
PN.
Já se Vám jenom divím ,že Vás to stále baví řešit. Je to zbytečná ztráta času pro něco co nevyřeším a neovlivním. Svaz je nereformovatelný a žádná změny se nedočkáte.
A lidem ,kteří stále čekají tak zvaní u mě čekatele nečekejte....není na co.
Pedro Martin by ani nic sdělovat neměl všechny jednání RV jsou tajné bruslí na tenkém ledě ,ale co by se členové měli zajímat jak je možné, že cca 80 v RV výboru nemá rozum a může schválit něco takového jako je eticky kodex? Tak zvané nahubkové strašně mi to připomíná staré časy....dodneška nebyl členů ČSV předložen účet za Včelpo a je kolem tolik lhaní a manipulace až mi je s toho zle.Taky jsem složil funkce jak ZO a OO protože jsem zjistil že to nemá žádný smyl svaz není a nikdy nebude reformovatelný.
Pro ty čekatele mám jedno motto „Udělat věc, které se bojíme, je první krok k úspěchu.“
Hyju (Jirko) jen pro info.
Žádné tajné informace nesděluji (ani takové nemám). To co říkám jsou informace bud veřejné, nebo mé úvahy (názory) které si dávám dohromady na základě zjištěných faktů či určitých indicií. Někdy kladu na základě těchto indicií otázky. Nic víc, nic míň. Pravda je, že třeba kolem Včelpa je otázek víc jak odpovědí a to mne velice znepokojuje.
Zda je svaz reformovatelný nebo ne, nebudu komentovat. Já se snažím o to, aby byl svaz opět důvěryhodný. Nemám žádný zájem na tom aby se svaz rozpadnul, nebo ztratil dobré jméno. Naopak, mám zájem na tom, aby zůstal celistvý, silný. Snažím se o to, aby svaz plnil hlavně ten úkol, kvůli kterému ho máme - tedy jako silný a důvěryhodný partner státní správy, který pracuje ve prospěch nás všech včelařů a pro naše včelaře. Proto mi vadí tyto aktivity, které jsou velice pochybné, svazu neprospívají, ale naopak svazu škodí a to jak ekonomicky tak i na důvěryhodnosti.
Chci zde jasně deklarovat, že jsem loajální člen RV CSV, a právě proto mi nejsou tyto věci jedno.

I proto vše naše ZO CSV Bruntál (a já jsem nebyl iniciátorem) zvolila veřejnou formu nesouhlasu, aby jsme vyvolali celosvazovou diskusi našich organizací a dostali od nich pro naše vedení jasný signál o tom, jaký názor na tuto věc mají naši členové, naše ZO.
Víš jaký by byl jasný signál do Prahy .....neposlat jim prachy ....tomu jedinému by snad rozuměliBig Grin
Nejsem si jist, zda pro ty co jak se říká mají hroší kůži, je to dostatečně dlouhé žihadlo, aby tu kůži propíchlo. Spíš se ponoří do bahnité vody, aby obtížný hmyz odehnali.
Ale rozhodně fandím snaze o nápravu, byť tomu vůbec nevěřím. Život je na to krátký. Snad jedna generace se musí otočit a kde to bude za tu dobu je ve hvězdách. Urychlit to přes svaz - nevěřím. Jo to u horkokrevnějších Slováků, tam bych tomu rychlému obratu věřil spíš. U nás je to všechno příliš podDolováno.
(15.01.2017 21:25)MartinP napsal(a): [ -> ]Snažím se o to, aby svaz plnil hlavně ten úkol, kvůli kterému ho máme - tedy jako silný a důvěryhodný partner státní správy, který pracuje ve prospěch nás všech včelařů a pro naše včelaře.

Jaký prospěch svaz zařídil u státní správy konkrétně pro mě?
Hehe, "...který pracuje ve prospěch nás všech včelařů a pro naše včelaře." - to je asi to nejftipnější co sem tady za dlouhou dobu četl. Připojuju se k votázce Kohouta. Ale jinak konání dobra je dneska docela v kurzu, takže mě to vlastně ani moc nepřekvapuje, že takovouhle věc může někdo myslet vážně.
Vona je teda ale otázka jestli se můžu počítat mezi NAŠE a NÁS. Jestli ne tak by to mohlo znít: "...který pracuje proti cizím...", a pak už by to dávalo smysl.
ČSV ma duveryhodnost??
Mooc dobrej vtip
(14.01.2017 23:55)JKL napsal(a): [ -> ]cardicz - chodím na ty mylné informace ke zdroji - přeči si to na webu Včelpa. Ukončení toho že nevykupují tam nevidím a tudíž stále plati ta věta co tam mají.
Pokud vykupují tak proč tou větou "V současné době - od 1.1.2016 - med nevykupujeme." odrazují potenciální dodavatele ?

No to nevím, proč to tam mají. Každopádně v červnu 2016 došel mail, že Včelpo med vykupuje. Ale jak jsem psal, začali později než Medokomerc a cena byla stejná = stejně nízká. A potencionální dodavatelé si tam spíš zatelefonují, než by ty informace dohledávaly na jejich stránkách.
Vážení, nechápu co tu stále řešíte. Okdud ten med z antibiotiky přitekl všichni víme. A to jak Včelpo funguje je správné, 98% včelařů si to takto přeje. Na to, že jsou v ČSV ve vrcholných funkcích lidé, kteří se se svazem soudí je již také normální a nikomu to nevadí. Proč chcete jít proti většinovému názoru? Když jsem se v naší ZO snažil o problému Včelpa informovat, tak mi přišel tento mail. Cituji:

Problém Včelpa se netýká naší organizace, ale odpovědných funkcionářů.
Naši včelaři nemohou být poškozeni, protože nedodávají med do tržní sítě.
Ostatně veřejnost už na tuto aféfu zapomněla.


Takže proč to řešíte, když si 98% včelařů nepřeje žádné změny, současný stav jim vyhovuje a vůbec se necítí kauzou Včelpo poškozeni? Není to od Vás sobecké?
Citace:No to nevím, proč to tam mají. Každopádně v červnu 2016 došel mail, že Včelpo med vykupuje. Ale jak jsem psal, začali později než Medokomerc a cena byla stejná = stejně nízká. A potencionální dodavatelé si tam spíš zatelefonují, než by ty informace dohledávaly na jejich stránkách.

Ptal jsem se ve VČELPU telefonem loni 2x - vždy odpověděli MED NEVYKUPUJEME.
Včelpo med vykupovalo. Nicméně objem vykoupeného medu není možno srovnávat s ostatními překupníky. Tudíž tento "drobný" výkup mohl probíhat od již zaběhnutých dodavatelů.
(15.01.2017 20:58)Hyju napsal(a): [ -> ]Pedro Martin by ani nic sdělovat neměl všechny jednání RV jsou tajné bruslí na tenkém ledě............
Hyju z čeho odvozuješ, že všechna jednání RV jsou tajná, to přece u spolku, který je navíc dotovaný státem ani snad nejde. To co zde probíráme a diskutujeme je samozřejmě důležité, ale ta hrstka nás co o problému ví a diskutuje tu o něm, to asi nezmění, to může udělat jedině členská základna. Mám za to, že 90% členů ČSV o těchto problémech a praktikách některých funkcionářů vůbec neví a dalších 5% to vůbec nezajímá. Jsou přesvědčeni, že to tak má být a že to tak musí být.
Za ty roky, co jsem byl členem ČSV jsem nikdy na schůzích neslyšel „RV vydal takové usnesení, takovou směrnici apod., co na to říkáte členové souhlasíte s tím nebo ne, vyjádříme svůj názor, či nesouhlas a budeme s tím něco dělat ?“
Vždy bylo striktně stanoveno – bude to tak a tak a Vy pochodujte v řádku, nevybočujte a dělejte co Vám řekneme. A to podotýkám, že ZO nikdy neorganizovala žádné přednášky, setkání, návštěvy včelnic odborných včelařů apod. Jednou za rok výroční schůze s řízkem Big Grin, omlouvám se, vlastně na těchto výročních schůzích byla vždy nějaká přednáška cca 1 hodinu s podpisem na celodenní nebo půldenní účasti na přednášce Big Grin.

Už to zde někdo zmínil, jediné řešení je přestat ČSV odvádět finanční prostředky za členské příspěvky a za Vaše včelstva, i když to asi také nebude řešení. Ale to se nikdy nestane. My, co jsme odešli už to asi nevyřešíme a řešit asi ani nebudeme a Ti, co zůstávají, těm to nevyčítám, jistě k tomu má každý svůj důvod. I my nečlenové přece ČSV potřebujeme (pokud dotační politika bude taková jaká je a tok peněz ze státu a EU ke včelařům přes ČSV, to si přiznejme). Jen mě mrzí, že ČSV svým rozhodování poškozuje všechny včelaře, bez ohledu jestli jsou registrování v ČSV či ne.
Referenční URL's