Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální dění v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Je tu ještě jedna varianta: vrátit vše, tam, kde to bylo před tím, než to komouši direktivně znárodnili a vyjednotili. Při vší úctě a se vším respektem k těm, kteří pracovali i poté a ty spolky drželi pri životě, což nebylo vůbec jednoduché. Na vlastní kůži jsem ale poznal, jak je to těžké a že občas nelze než do toho při vší úctě říznout. Protože držet při životě něco, co živé a spontánní není, nemohu. Je to ale těžké, i když o tom mluvíte s váženými a respektovanými kamarády jen u piva.
Jiří
Bohužel se obávám, že nejblíž pravdě je Prokop...

Těm, co mě tu oslovují, ať tak či jinak, připomínám, že je mi 61 let a nejsem úplně zdráv a tak já toho už moc ve Svazu nevyrevoltuju. Svůj díl jsem si už odrevolucinářoval, mnozí možná vědí, že doktor Havranpírko je můj soused přes kopec a že se hodně nemusíme někteří taky vědí. Když jsem revoltil, je to právě 15 let a byl jsem v síle, nikdo z mého spolku se ke mě nepřidal. Nepřidalo se ke mě ani několik profíků, kteří nejdřív slíbili podporu. Proto vím, že s profíky si už taky nikdy nezadám, s těmi tuplem ne! Podivný spolek je ještě horší než Svaz, vím své.

Kdepak drazí přátelé, jen úplně blbá můra vletí do plamene svíčky a když to přežije, vletí tam znova!

(09.02.2017 22:54)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]Je tu ještě jedna varianta: vrátit vše, tam, kde to bylo před tím, než to komouši direktivně znárodnili a vyjednotili. Při vší úctě a se vším respektem k těm, kteří pracovali i poté a ty spolky drželi pri životě, což nebylo vůbec jednoduché. Na vlastní kůži jsem ale poznal, jak je to těžké a že občas nelze než do toho při vší úctě říznout. Protože držet při životě něco, co živé a spontánní není, nemohu. Je to ale těžké, i když o tom mluvíte s váženými a respektovanými kamarády jen u piva.
Jiří

Měl byste honem nastudovat něco o historii spolkového včelařství u nás než tu budete pouštět moudra. On Svaz, jeho předchůdce, měl několik krizí, podobných a asi i horších, než má ČSV teď. A ustál je a ustojí je zase! Přežil Rakousko, ustál první válku, pak kapitalizmus (v něm byly velké potíže) a po něm nacizmus za druhé války, ustál i komouše. Pravda, socialistický neomarxistický kapitalizmus je nejzrůdnější a tak ho možná neustojí...
(09.02.2017 20:35)tom.50 napsal(a): [ -> ]Už se opakuju, ale nedá mi to tak připomenu.

Kdyby to nebylo zhůvěřilé, bylo by úsměvné, jak nejvíc starostí o ČSV mají ti, co z něj jako krysy z potápějící lodi utekli.
Jak závistiví členové trucspolku, co je zřízen aby zničil Svaz, plivou jed kolem sebe a on se jim ten Svaz furt ne a ne podařit zničit! Bossové potřebují aby už nebyl a nohsledům se to furt nedaří, mrzuté že? Dokonce ti slušní prchají už i z trucspolku a nebo o tom uvažují, kdo prozřel začíná toho mít plný zuby.

S tím servisem to není žádná sláva. Vesměs je to o tom, že většina se veze a pár jedinců se může ulítat, aby se vše stihlo(v tuhle chvíli se zastávám výboru naší ZO, pač jsou to akční dříči). Sám jsem dělal v ZO několik let důvěrníka...toho šílenýho papírování o blbostech... Několik let jsem přemýšlel, že ze svazu vystoupím, ale né proto, že by vedení naší ZO byli kreténi, lháři a donucovači(jako je to v mnoha ZO). To né, prostě sem nechtěl podporovat finančně, ani morálně vedení svazu. Tyhle šmejdy bych nejraději postavil před soud. Vedení svazu, hoši a strigy z křemencárny mě svým chováním, nenažraností, zlodějinou, podvody a panskýma manýrama vyloženě ze svazu vyhnali. Není to o tom, že sem opustil po 25ti letech potápějící se loď jako krysa, ale prostě mě z té lodi vyšvali. Svaz na nic nepotřebuji... Nesmyslnou měl si odevzdám sám, léčiva si kupuji též sám a D1 je mi uplně u zádele. Mam klid a svatý pokoj. S těmi co chci a co v ZO zustali se prostě vídáme i bez svazu. Vzhledem k tomu, že máme dosti živou a silně omlazenou ZO, je škoda, že je v zajetí těch gaunerů nahoře. Ona totiž ta naše ZO by v pohodě přežila bez svazu jako samostatný spolek. Ovšem za ty léta vytvořila nemalý majetek usilovnou prací členů a výboru ZO, o který by vystoupením díky té vychytralé části stanov přišla. Vedení svazu roky své členy okrádá a defrauduje jejich majetek. Dobrá mohlo by se říci, že mi to muže být nyní jedno, ale není. On totiž svaz(vedení) svými postoji, lobbyngem a manipulacemi, nehorázně škodí včelařství v naší zemi. S tím se lze těžko smířit a vůbec se nedivím, že nečlenové svaz kritizují! Jejich kritika není projevem malosti, závisti, nebo nějaké duševní poruchy, je to upřímná snaha změnit včelařské prostředí v ČR. ČSV není potápějící se loď, to je loď již potopená, jen posádka si ještě nevšimla, že kapitán se svojí suitou sedí v záchraném člunu nacpaným cennostma, zatím co oni posádka už plavou ve vodě....
(09.02.2017 23:18)tom.50 napsal(a): [ -> ]Měl byste honem nastudovat něco o historii spolkového včelařství u nás než tu budete pouštět moudra. On Svaz, jeho předchůdce, měl několik krizí, podobných a asi i horších, než má ČSV teď. A ustál je a ustojí je zase! Přežil Rakousko, ustál první válku, pak kapitalizmus (v něm byly velké potíže) a po něm nacizmus za druhé války, ustál i komouše. Pravda, socialistický neomarxistický kapitalizmus je nejzrůdnější a tak ho možná neustojí...

Pacienta, který zde dokáže veřejně napsat, že současná doba je zrůdnější než například období nacizmu, by měli zavřít do blázince. Takové individuum, dle mého názoru, na tomto fóru nemá co pohledávat!

Navíc napsat, že Svaz přežil Rakousko, ustál první válku, atd., to může jen ten, kdo neví, kdy Svaz vzniknul. Že Svaz přežil komouše? No, přežil, když ho oni stvořili (1957 ustavující sjezd Československého svazu včelařů, 1971 ustavující sjezd Českého svazu včelařů. Svaz Zemských ústředí spolků včelařských bylo něco poněkud jiného a rozhodně se nedá považovat za přímého předchůdce ČSV). Nicméně toto je pořád selanka proti předchozímu odstavci. A jen tak mimochodem - díky nacizmu tento stát přišel o mnoho svých obyvatel. Bohužel velká část z nich patřila (zcela logicky) k elitě národa, jejíž absence byla v době komunistického převratu absolutně nenahraditelná a ve své podstatě tak vedla ke snadnému odstranění elity, která zbývala.
No jo Tomáši, bohužel při současných stanovách je jediná možnost - na sjezdu odhlasovat rozpuštění svazu nebo kompletní změnu stanov, aby se mohly ZO osamostatnit se svým majetkem a pak vstoupit jako samostatné spolky do nějaké asociace, která by naslouchala požadavkům a neždímala přidružené spolky a nebyla pouhým vazalem.
Toho se ale s většinovou pasivitou členů a zástupců ZO těžko dosáhne. Takže nakonec ten majetek ZO, pokud se jim nepodaří jej nějak vyvézt, stejně skončí kdesi v útrobách těch pachatelů dobra co vedou svaz k světlým a ještě světlejší zítřkům, až budou tak světlé a žhavé jak rudý trpaslík. A pak už jen bum a černá díra.
Ale možná to skončí na neschopnosti se zorganizovat a vymření po funkcionáři.
climax

Ani nacizmus a ani komunizmus nezničily morálku lidí a základní národní a civilizační hodnoty, spíš je naopak upevnily. A v tom je nynější liberalizmus zrůdnější. Nyní se tohle zlo tváří jako správný recept jak žít. Výsledky se dostaví, už se dostavily, jen někteří to ještě nevidí. Naštěstí se začíná zdát, že se to obrací a že je zase naděje, viz USA a situace v Evropě, konkrétně ve Francii, Holandsku a dalších zemích.

Oč jste lepší než nacisti či komunisti, když byste mě, názorového odpůrce, chtěl vyhnat? A to jsem zrovna vás měl zařazeného v kategorii lidí...
Už jste někdy slyšel jméno Voltaire?

Mýlit se je lidské, holt jsem vás neodhadl správně.

pane Blecho

Jen málokdy tu najdu tak rozumný a konstruktivní příspěvek. S vámi by nebyla ztráta času se pobavit, děkuju vám za názor a naději, že není ještě všechno ztracené. Napište mi, chcete-li, SZ, takto veřejně nic zásadního nesdělím. Ovšem moc toho nevím a žádný vliv nemám a jak jsem psal dneska jinde, já už svou porci odvahy, elánu a snahy napravit věci ve Svazu odevzdal. Vše marné.
Teď je řada na mladších, zdravých, silných.
Pan Blecha je můj kamarád a vedli jsme spolu mnoho disputací - tím chci říct, že by vám možná moc nesedl Smile Smile Smile Ke zbytku jsem se původně vyjádřit chtěl, ale hned první věta mě utvrdila v tom, že to nemá cenu, protože si myslím naprostý opak - nacismus a komunismuz zničili morálku lidí a základní národní a civilizační hodnoty! A nikde jsem nepsal osobní názor na současnou dobu, jen mám jistou výhodu, že jsem musel některé věci studovat a žil jsem pár let zahraničí, takže mám oproti vám jinou perspektivu vnímání.
re:tom50
Děkuji za kladné hodnocení. Víte ja jsem zde dlouho nebyl, nepsal jsem nic, měl sem dost svých starostí. Po dlouhé době sem zavítám a tady takový masakr a nevraživost. Já Vás na jednu stranu chápu. Sám jsem ostře vyhraněn proti Frankfurtské škole, neomarxistům, nové levici a jejich pochodu institucemi, avšak jsem skálopevně přesvědčen, že takové věci na včelařské forum nepatří. Také se mi hodně věcí ve společnosti i politice příčí, jsem dosti konzervativní člověk, tradicionalistický katolík a založením spíše monarchista, tedy některé vaše názory svým způsobem chápu, ovšem nechápu, proč to ventilujete zde. Nevím zda máte, ale kdyžtak si založte profil na FB a tam naleznete mnoho skupin, které řeší věci, jež Vám leží v žaludku. Moc bych se tedy přimlouval za to, abychom zde diskutovali věci včelařské Smile
V jednom z vašich přízpěvků byl zmíněn Voltaire. Jeden z jeho výroků bych si dovolil volně parafrázovat: "Nemusím s vámi souhlasit, ale vždy budu hájit vaše právo na váš názor". Vždy sem se toho držel, avšak poznamenal bych, že Voltaire nebyl včelař Smile
Tome, trochu nepřesnost v tvém podání:V 1943 byly zrušeny všechny spolky a sjednoceny pod jedno vedení ,ne včelařské.
A mohu jen napsat svůj názor : Nikdy VČELAŘSTVÍ na tom nebylo tak špatně jako je teď.
Tolik průserů,rozkrádaček a jiných /myšleno v ČSV/nikdy nebylo.
Našli se i tehdá lidé kteří si mysleli,že organizace je dojná kráva,ale s těma se rychle zatočilo a hlavně jmenovitě.
A víš proč?
Nedělaly to pánové pro prachy,dříve je tomu věnovali /Živanský,Mendel,Adamec,ale i pozdější Brener............../ F.V.
A pak přišly dotace ...
Jiří
....a jiné spolky
No právě, Karle, přesně tak. A aby se zachovala stará dobrá jednota, bylo třeba dohodnout 1. D, či založit Včelu Předboj. A když i tu zrádné rozvratnické síly rozložily, bylo třeba se vzmužit proti ztroskotancům a samozvancům a ... Včelu Předboj na ně!. A Bez medu ...! A etický kodex funkcionáře! To by v tom byl čert, aby něco nezabralo.
Jiří
Ne jiné, ale obroda původních.
A ten etický kodex funkcionáře, to je počtění!
Geniální dílo, úžasné. Obdivuji autory, že mají žaludek na takovou uměleckou tvorbu.
Ne, ne přátelé, jste rozrušeni a negativně naladěni, takhle by to dál nešlo, bude nutné vám všem poplácat po ramenou a na hruď pověsit medaili.
Copak pocteni
"hajit zajmy ZO,OO a CSV jako celku" to je primo masakr myslenek....
Pane Blaecha.

Co vám na to říct? Všichni tu svorně plivou na Svaz, ve kterém nejsou. Já ve Svazu jsem a tak mě to uráží na jedné straně a na druhé se snažím hájit ten Svaz, ne ty lidi, co ho vedou. Nevím jak Svaz napravit, pokoušel jsem se, marně, psal jsem to tu myslím včera někde.

Jak probírat jen ryzí včelaření když je tu jakási móda plivat na Svaz? Nesmět mít vlastní názor, tedy smět ho mít, ale jen když bude politicky korektní. Vždyť to souvisí, jak to chcete oddělit? A nejen souvisí ale podmiňuje!

Tak ještě jinak. Svaz fungoval dokonale dokud nebyla liberální cochárna. Pak stačí zrušit levičácký korektní liberalizmus a je to zase vše dobré ne?
Jen pojmenovávám příčiny úpadku, ostatní tu lomí rukama nad důsledky.

A když jste pane Blecha po pauze chtěl jen poklábosit o včelaření, že jste se tedy vyjadřoval o ČSV? A přitom je tu tolik otevřených témat o včelaření.
Příspěvky mimo téma jsem zmrazil. Diskutující, kteří se nechali strhnout k trolování dostali 4 trestné body. Od 5 bodů příspěvky schvalují moderátoři, tak se snažte, aby ten jeden bodík nebylo třeba přidat. V debatě týkající aktuálního dění v ČSV pokračujte zde..
(11.02.2017 0:23)tom.50 napsal(a): [ -> ]...Já ve Svazu jsem a tak mě to uráží na jedné straně a na druhé se snažím hájit ten Svaz, ne ty lidi, co ho vedou. Nevím jak Svaz napravit, pokoušel jsem se, marně, ....

Tak ještě jinak. Svaz fungoval dokonale dokud nebyla liberální cochárna. ...
Pokud tě to i za známých okolností stavu svazu uráží, tak to se omlouvám, ale musím podotknout, že to je u tebe trochu schizofrenní. Asi chápu - nostalgie.
Víš ono hodně zdejších nemá nic moc proti místní ZO, jsou v nich stejně jako já hosté, jen na protest proti tomu vedení vystoupili ze svazu jako takového a to právě z důvodu stejného jako máš ty - marnost, nemožnost změny.
O tom jak svaz dříve fungoval bych asi také pochyboval. Přece jen byl nařízeně založen za účelem mít včelaře pod kontrolou a i proto do špiček byli nasazeni agenti státní bezpečnosti, kteří bděli nad správnými názory. A to vlastně doposud přetrvává. Rozdíl je v tom, že teď už se nedá vše jednoduše ututlat a uhladit ve státních institucích a tak to někde vybublá a ta zrůdnost chování vedení a arogance vůči ZO a členům se projevuje v plné sile.
Za této situace uzákoněné stanovami a nově morálním kodexem, je prostě jediná obrana - vystoupit a nepodporovat, ale zůstat s kamarády pouze v ZO.
Pokud by to bylo masové, pak je šance na rychlé obrození na jiných principech. Na Slovensku to vypadá už nadějně, také jdou touto cestou.
Takže si vyřeš také tu schízu a věř mi, uleví se ti. Ono budovat něco nově je také zajímavé a možná i zajímavější než udržovat něco, kde praskají potrubí, padá strop, střecha prožraná červotočem a děravá. Ja vím, nostalgie. Obzvlášť starším se nechce opouštět své stavení, byť se stalo neobyvatelné a chtějí umřít tam, kde se lopotili celý život. Chápu, ale ...
(11.02.2017 9:18)JKL napsal(a): [ -> ]Víš ono hodně zdejších nemá nic moc proti místní ZO, jsou v nich stejně jako já hosté, jen na protest proti tomu vedení vystoupili ze svazu jako takového a to právě z důvodu stejného jako máš ty - marnost, nemožnost změny.

Přesně tak, většině nevadí soused včelař člen ZO ČSV, ale způsoby vedení a chování svazu jako celku, respektive chování jeho vedení. A pokud se Tome divíš, že se jako nečleni o ČSV stále zajímáme, tak je to proto, že nás ovlivňuje, jestli chceme nebo ne.
Referenční URL's