Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální dění v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(11.02.2017 9:18)JKL napsal(a): [ -> ]...Obzvlášť starším se nechce opouštět své stavení, byť se stalo neobyvatelné a chtějí umřít tam, kde se lopotili celý život. Chápu, ale ...
....., ale uvaž, že dělat rekonstrukci domu od základu je normální. Proč čekat na rozhodnutí stavebního úřadu, že dům má tak narušené zaklady, že nařídí demolici. Stejně již z důvodu zápachu z popraskaných stoupaček mnoho obyvatel spodních pater utíká jinam a budují si své domky. Nevěřícně ale koukají na to, jak v tom bytovém domě z 50tých let v horním patře na balkónu rozhazuje dědoušek se stařenkou letáčky a hlásají světlé zítřky, obzvlášť, když se doveze léčivý beton medové barvy ze zahraničí, co vyspraví popraskané zdi a základy tou správnou injektáží.
Ano, do určitého stavu narušení budovy se dá provézt rekonstrukce. Tento čas ale dle mého názoru správce budovy a nájemníci již propásli. Budova je již značně narušena a staré pilíře odcházejí do věcných lovišť a nové tam jaksi nepasují neboť jsou diametrálně jinde.
Je otázka, zda stát posoudí tuto budovu za dostatečně atraktivní architektonický skvost stojící za neustálé dotování, nebo ji nechá padnout a peníze věnuje na modernější projekt.
Sousta včelařů aktuální situaci takto vnímá, jen se z nostalgie stále brání opustit to stavení a raději zavřou oči a ucpou nos.
Ale uvaž, že rekonstrukce ze starého na nový je mnohem dražší, než postavit rovnou nový "na zelené louce".Dodgy
A nezapomente ze bourani dneska stoji majlant a odvoz bordelu jednou tolik zalezi na ČÍ Skládku to pujde
To je, Milane, i problém těch, kteří to nechali dojít tak daleko ... Nejen těch, kteří to přímo zavinili.
Jiří
A co takhle nějaký návod pro ZO jak opustit ČSV a nepřijít o majetek? Vždy jsme známí v celém světě jak věci obcházet.
Jj, obcházet umíme ...
Jenže ta pravá chvíle na to byla v době, kdy se projednávaly stanovy. A tehdy to zajímalo jen pár lidí, a i když to říkali nahlas, nikdo jim nenasluchal.
Jiří
(11.02.2017 16:46)maci01 napsal(a): [ -> ]A co takhle nějaký návod pro ZO jak opustit ČSV a nepřijít o majetek?

V tuto chvíli je to nemožné. Také odcházíme ze ZO a necháváme vše Křemencárně napospas. Také jsme dlouho diskutovali, protestovali, navrhovali a doufali, že se vše nakonec v dobré obrátí a pravda a láska zvítězí, bohužel musím přiznat, že jsme se těžce mýlili. Nyní máte jedinou možnost, odejít a vše co jste Vy (Vaši otcové a dědové) doposud vybudovali nechat bez boje napospas Velké Zavíječce.
NIKDY!!
Majetek se da odepsat (pro své stáří či funkčkost a tady bych se toho nebál. Tento styl byl použít pro naší ZO při ukončení činnosti) a co ne, prodát, vyplatit členům , zaplatí 15% daň (myslim) a následně se koupí zpět. Přesný popis psali Mladoboleslavští.(odluka od Svazu) Horší je to s nemovitostmi a věcmi pořízených z dotací. Tam se tento styl asi nedá moc použít pro finanční náročnost a určité závazky vůdčí poskytovateli dotace.
Jinak je pro mnohé organizace tragedie zjištění, že získaním majetku svou aktivitou, činností, vložením svých fimamcí a darů a toho co léta budovali, přijdou zvednutím ruky na sněmu při hlasování o stanovách. Už majetek není jejich, ale Svazu a ti co nemají na tom podíl, rozhodují se se s tím smí a co ne. Ale říci, že se měli vyjádřit proti přijetí stanov. To je těžké. Připadá mi to tak, že když jsme jim to vysvětlovali, tak tomu moc nerozuměli a nechali to na nás, ať se pokusíme sjednat nápravu. Něco se nám povedlo, ale zásadně vše bylo připraveno předem a ani přes diskusi prostě nejel vlak. A pak to dopadlo, jak dopadlo.
Již ZO Horní Suchá neexistuje, já jsem volný, své aktivity můžu věnovat včelám a taky včelařům, kteří o to budou stát. A až čas ukáže správnost našeho či mého rozhodnutí.
Zdravím přátelé

Možná by nebylo na škodu ,kdyby se ještě udělal nový příspěvek, kde by se psali informace o vzniku nových včelařských spolků a zániky ZO. Nečekejme, že nám někdo ve včelařství napíše jak to jde s tím ČSV skopce a ,že se dozvíme v pravdu . Možná tím jak včelaři uvidí jak vznikají nové spolky změní názor na tak zvané truc spolky......Smile a uvědom si realitu.
(12.02.2017 9:44)zdenda napsal(a): [ -> ]Už majetek není jejich, ale Svazu a ti co nemají na tom podíl, rozhodují se se s tím smí a co ne.

Je to jako u katolíků. Tam si občané postaví kostek, zařídí, ale patří pánům nahoře.
Píše Machová v časopise že členů přibývá. Mají prý o tisíc platičů víc.
Tomu bych nevěřil.......
Je potreba si opravdu uvedomit realitu.Vetsinu spolku tahne par lidi,zbytek se jenom veze,je jim v podstate jedno jestli jsou u vcelaru,hasicu nebo nekde,protoze se vsude chovaji stejne,pro sebe a ostatnim nic.Kdyz se pripominkovaly stanovy,nikoho to nezajimalo,nikdo navrh necetl,ostatne jako celou vnitrni prilohu.A toto clenstvo se nezmeni,navyklo si,ze jim nekdo vyridi dotace,zaridi lecivo a mnohde jim porad jeste vcely preleci.Je to spolkovani nebo uz charita? Tuhle generaci uz nikdo nezmeni,je tak vychovana a v tomhle utvrzovana svazovym casopisem.Veri v to co je a odmitaji jiny princip fungovani.A bohuzel zrovna tohle clenstvo si pri odchodu berete sebou.Jina situace asi nastane tam,kde ze svazu prchne tech par,co taha a zbyde osirelec co nikdy netahal a tahat nechce a najednou si sami budou muset rozhodnout co dal a hledat nove hlupaky,kteri je budou obskakovat.Prvnim co je napadne,ze prelezou do vedlejsi ZO,kde se budou chovat uplne stejne jako doma..Je to jak koule na noze na retezu,chte nechte ji tahate sebou porad.Tohle asi vyresi az generacni obmena,a nastup mladsi generace,ktera vyzaduje pristup k informacim a nenecha se opajet rohlikem.Kdo mate aktivni cleny,nemate majetek na kterem nema svaz zasluhy a jeho prevedenim neztratite vyznamnou cast,toho co Vam vasi predchudci zanechali,zalozte vlastni spolky a spolkujte na nepokrivenem zaklade,vcelarte a venujte se vlastni spolkove cinnosti.
Nejhorší na tom je, že aktiva, co zbydou po ZO bere Svaz, pasiva dostane na hrb jednatel ZO. Jediná cesta je tunel podle vzoru matky.
Clenu dozajista pribyva,aspon u nas,mladych a nazorove uz malem "farmaru" s planem na stovky vcelstev,kteri zatim netusi,co je to mit vcelstva tri-porizena z krajskych dotaci pro zacatecniky.Vyhodou je,ze vyzaduji informace,maji vlastni hlavu a ne tu svazovou.A nenechaji si masirovat mozek,cleny jsou prevazne jen pro ziskani krajskych dotaci,ne ze zajmu.To se pak plni statistiky.

Jednaci rad nastesti likvidaci upresnuje,kremencarne prislusi jen bedna archivalii,majetek rusene ZO musi prerozdelit OO ostatnim ZO v okoli.
(12.02.2017 11:03)Hyju napsal(a): [ -> ]Tomu bych nevěřil.......
Jarmila Machová - Rok po té

Ale poplašné zprávy typu „Svaz se
rozpadá!“ a „Dost bylo Prahy!“ se nepotvr-
dily. Myslím, že tomu hodně pomohlo i to,
že jsem mezi naše členy jezdila a neustále
jim opakovala, že se nic neděje. Že to je pár
nespokojenců, o nichž nakonec zjistíte, že
jsou to neustále jedni a ti samí, kteří křičí,
aniž by se k nim někdo přidal. Ti samozřej-
mě byli vidět slyšet, ale s postupem doby
jejich aktivita opadla. Mimochodem pod-
le současné statistiky se počet členů svazu
navýšil ve srovnání s loňskem o přibližně
1 000 členů.


Včelařství leden 2017
Milane,český člověk si vždy věděl rady.
Správný předseda a jednatel dokáží vyvézt majetek ZO bez ztráty kytičky.Mají názorný příklad ve vedení.
Na to ani stanovy nestačí.
Pouze co uložili do Svépomocného fondu to už je stejně dopředu rozebráno.Zde jim jde více méně o lukrativní pozemek v
Křemencárně a v Rosicích.Včelpo již je za zenitem.A Dol? Tam už je to rozděleno _ ve správných rukou.
Zapomněl jsem na něco?
Maximálně Jabloňany - jen že kdo tam byl v poslední době .........
Tak nad čím přemýšlet!!!!!!!!!!! F.V.
Kohoute doplním: 1 000 členů je přibližně tolik lidí ,kteří požádali o dotace z kraje
kde je podmínka býti členem ČSV.
Jen že neví co to znamená pro ně později......
Já si myslím, že nás jde stále slyšet a vidět jenom je to o tom aby si to každý našel......ve včelařství bych asi nějaké pravdivé informace nehledal.
Tak jako v listopadovém čísle 2016 píší ,že mají narůst členů ,i když listopadové číslo se dělá v říjnu a členské poplatky se platí v listopadu...No tak, nám s toho plynou dvě možnosti. A to buď , že na křemencové mají stroj času a nebo to jsou pěkní lháři. O prvním nevím , že by existovalo a o druhém si jsem docela jist, proto že to plyne sté první možnosti která je nereálná Big Grin
To víš žádná opice si pod sebou nebude podřezávat větev a to i když ještě na ní sedí nebo žádný kapr si přece nevypustí rybník pokud v něm plave Big Grin
Hyju a co takhle v Cisu?Dotace 1D. Přístup do Mednika?
To ne,že bych je obhajoval. F.V.
Referenční URL's
  • Včelařské fórum – o včelách a včelaření: https://www.vcelarskeforum.cz/index.php
  • :