Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální dění v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Tome nech je, jen chtějí zahltit vlákno a odvést pozornost od příspěvku 2603 proti kterému nemají argumenty..
A co po volbách? Nerozloží nabob ČSV? Big GrinBig GrinBig Grin
Jen stoupne počet včelařů, kteří budou mít do 10-ti včelstev.
(27.02.2017 19:31)Frey napsal(a): [ -> ]Tome nech je, jen chtějí zahltit vlákno a odvést pozornost od příspěvku 2603 proti kterému nemají argumenty..
Ne, na takovou perlu opravdu argumentů ani netřeba. Vlastně ani nelze. Ta hovoří sama za sebe.
Jiří
Jen pro dokreslení toho požadavku na legislativní změnu ......

Na FB ve skupině Včelařství na toto téma taky proběhla diskuze. Protože spousta zde přítomných je rovněž členy té skupiny není problém si vlákno pročíst:

https://www.facebook.com/groups/16757026...1599720700

Jen si dovolím z této diskuze vypíchnout příspěvek z opačné strany barikáda od profivčelaře Petra Cihláře

"Dobrý večer. Doufám, že mě neukamenujete ale napíši Vám celou pravdu. To, že se ze zákona málem vytratila vyjímka o zdanění včelařů do 60 včelstev je výsledkem totální arogance vedení ČSV. Minulý rok jsme jednali jako výkoná rada APV (Asociace profesionálních včelařů) se svazem a chtěli jsme, aby si svaz udělal pořádek u včelařů kteří ve včelařství podnikají, rozepisují včelstva ale schovávají se za 60 včelstev - podnikají v oboru a tváří se jako malovčelaři. Při jednání vedení ČSV jasně řeklo, že je to nezajímá, že to dělají většinou funkcionáři a že proti svým lidem nepůjdou. Je to velká škoda, protože to co je v zákoně nemají včelaři nikde jinde ve světě - že by si mohl včelař přivydělat klidně 400 000,. Kč a nemusel ani odevzdat daňové přiznání. Právě proto by si to měl svaz hlídat, aby se to nezneužívalo. Všichni víme jaká je realita a jak to zneužívají i prodejci na trzích a prodávájí šmejdy a tváří se jako včelaři. Nechali (APV) jsme to být, ale v prosinci nám zavolali z finanční správy a začali se velmi intenzivně zajímat o skutečný stav. Je pravda, že jsme mohli tvrdit, že je vše v pořádku, ale díky svazu jsme se rozhodli, že nebudeme nic zatajovat. Pokud by jste se zeptali členů APV jestli jim vadí v zákoně těch 60 včelstev, tak vám každý řekne, že nevadí. Pokud se však zeptáte jestli nám vadí, že se to zneužívá tak to je ten největší problém. A ruku na srdce všichni víme jaký je stav. Celé je to o tom, že EET otevřelo pandořinu skříňku a kdo si myslel, že se to včelařství nebude týkat tak byl na omylu. Nyní se udělal předvolební kšeft za PR paní Machové a pana Babiše před volbami. Do budoucna to chce finanční správa vyjmout ze zákona, aby si mohli posvítit na ty co to obcházejí. Nebudu reagovat na komentáře, protože si stojím za tím co jsem napsal a nechci se hádat. Vím, že rozumní lidé tomu rozumí a ti co to ochcávají tak se se mnou budou hádat do krve a to je zbytečné. Živit se včelařením je strašně těžký - pokud farma plní všechny nařízení od státu a těch už je tolik, že nemůžeme nad tímto přivírat oči. Pokud tato výhoda zmizí ze zákona, tak primárně za to bude moci vedení ČSV, ne APV, my jsme jenom zatlačeni ke zdi a bráníme se. Petr"
Pravdu máte určitě. V podstatě potvrzujete Cihlářova slova.

(27.02.2017 20:05)Kajman napsal(a): [ -> ]Jen si dovolím z této diskuze vypíchnout příspěvek z opačné strany barikáda od profivčelaře Petra Cihláře

"Nyní se udělal předvolební kšeft za PR paní Machové a pana Babiše před volbami. "

(12.02.2017 22:28)tom.50 napsal(a): [ -> ]dr Peroutka prohlásil: Zatím se to prý podařilo Svazu zažehnat. A to i přesto, že se toho chytil sám ministr Babiš a volal kvůli tomu Machové.

(27.02.2017 19:18)tom.50 napsal(a): [ -> ]Svaz je jediná síla, se kterou si to nějaký nabob nechce rozházet.
To je zajimavy,jak se jedna o dovoz medu a Vcelpo,hned se zminuji ostatni dovozci.Driv se zminovali jenom nesvazovi dovozci a psali clanky "proc nekteri nemaji malicke Vcelpo radi" Zasadni rozdil je v tom,je li majitelem podniku dovazejiciho med soukroma osoba nebo svaz.Jakozto clenovi CSV jsou mi ostatni dovozci ukradeni,ale u podniku v majetku ceskych vcelaru je to neco neakceptovatelneho,proto jsme odhlasovali podporu ZO Bruntal a tez pozadujem znovuprojednani povoleni dovozu na breznovem RV..
(27.02.2017 19:18)tom.50 napsal(a): [ -> ]Svaz je jediná síla, se kterou si to nějaký nabob nechce rozházet.
Koblihy a řepka?
ANO ČSV,
PSNV NE.
Pane Richtr.
Zvláštní je na tom určité specifikum. Včely nedokáže chovat kde kdo a stát je potřebuje víc, než nějaké sekače trávy za dotace, nebo chovatele dobytka či pěstitele řepky či masy pro bioplynky. Proto včelaře zvýhodnil, neboť průměrný věk včelařů roste a nebo donedávna rostl. Přiznám se, že v posledních letech nevím jak včelaři stárnou či mládnou.
Jistě by se pane Richtr daly najít ještě další důvody proč stát učinil včelaře privilegovanější nad ostatní, podobně jako to dělali panovníci už od středověku. No a pak přijde jeden doveda, řekne "sorry jako" a máme po privilegiích. Určitě se mu to povede když máme ve vlastním hnízdě kukačky, co mu fandí že?
S tím se musíš Karle smířit. Prostě jsou lidé, kteří mají plná ústa jak se svaz stará o včelaře a jak je EU špatná a ono je to tak nějak naopak. Naoko se stará a EU nařizuje něco co je výhodné pro včelaře co vedení svazu blokovalo - prodej ze dvora, Varromed (s KŠ)...
Hlavně se to musí tak nějak správně podat a mít nepřítele, ten stmeluje dav a odvrací pozornost od toho co se vaří pod pokličkou a komu se rozlévá polévka.
A kolik a jak velkých včelařů vlastně v SKV je?
Příspěvky netýkající se dění v ČSV jsem odstranil a ty co tu rozpoutávali ohnivé diskuse a vzájemně se napadali jsem obodoval.
Některé další příspěvky budou přesunuty do odpovídajících témat.
Už to bylo za hranou.
Prosím drže se tématu Aktuální dění v ČSV a nikoli aktuální dění ve vašich mozcích.
SZIF a ministr zemědělství konečně rozjel projekt Ovoce a zelenina do škol. Zástupci sadařské unie jásají, nad formou podpory pro české zemědělce. Vím, že toto vlákno je zhusta monitorováno z Křemencové, mám tedy řečnickou otázku. Proč se Svaz, jako zástupce českých včelařů, neangažuje v tomto projektu a neprosadí zařazení medu do projektu? Pokud by to zastřešilo Včelpo, mohl by jste takto zlepšit jeho pověst a zároveň plnit původní účel Včelpa a to pomoc českým a moravským včelařům. Výkupní cena by mohla být taktéž vyšší aniž by Včelpo mělo problém s prodejem medu na trhu.

Dámy a pánové, není čas se probudit do 21.století a opustit 90.tá léta podvodníků a veksláků? Projekt medových snídaní napojených na určité funkcionáře svazu dodávající med do těch několika málo školek vyhořel. Apeluji na Vás, ještě je čas.
Projekt zelenina a ovoce do škol - to potkalo naše děti a je to další tunel pro neziskovky a kamarády dodavatele. Z hlediska stravovacích návyků je to spíše negativní.
Už tu byl med do zdravých snídaní v MŠ, to mělo možná efekt. Ale ta zelenina je konina. Smile
(08.03.2017 9:13)KaJi napsal(a): [ -> ]Už tu byl med do zdravých snídaní v MŠ, to mělo možná efekt. Ale ta zelenina je konina. Smile

Tomu nerozumím,proč jedno konina je a druhé ne?
(08.03.2017 8:25)Frey napsal(a): [ -> ]SZIF a ministr zemědělství konečně rozjel projekt Ovoce a zelenina do škol. ..... Proč se Svaz, jako zástupce českých včelařů, neangažuje v tomto projektu a neprosadí zařazení medu do projektu? Pokud by to zastřešilo Včelpo, mohl by jste takto zlepšit jeho pověst a zároveň plnit původní účel Včelpa a to pomoc českým a moravským včelařům.

Musím trochu reagovat, mám děti a nosí tuto tzv. "Zeleninu a ovoce do škol". Jestli do toho někdo zatáhne Včelpo tak to rozhodně nebude dobrá reklama. Protože teď to určitě není dobrá reklama pro sadaře a zelináře. Dávat dětem nahnilou zeleninu a potlučené zpola nahnilé ovoce - žádná výhra. Že by se tam udal nějaký antibiotický med? Rozhodně bych byl proti tomu a to spíše z titulu rodiče než včelaře. V současnosti je pro mne tento projekt pěkný tunel na peníze.
Aby to fungovalo, muselo by to celé být postavené na místních dodavatelých a tím myslím místních jako opravdu místních. Co se týče zeleniny, ovoce a popřípadě medu. Tam totiž si dá člověk pozor jak ho okolí bude vnímat, jestli jako šizuňka a nebo jako podctivého (co se týče kvality). Teda za předpokladu že ještě poctiví lidé nevymřeli Smile
(08.03.2017 8:25)Frey napsal(a): [ -> ]mám tedy řečnickou otázku. Proč se Svaz, jako zástupce českých včelařů, neangažuje v tomto projektu a neprosadí zařazení medu do projektu? Pokud by to zastřešilo Včelpo, mohl by jste takto zlepšit jeho pověst a zároveň plnit původní účel Včelpa a to pomoc českým a moravským včelařům.
Nezlobte se na mě, pane Frey, ale já být státním úředníkem a obrátil se na mě svaz se žádostí o takovouto pomoc Včelpu, poženu žadatele svinským krokem. Zejména proto, že se p. ředitel a posléze někteří činovníci svazu snažili vinu za dovoz kontaminovaných medů svalit na státní dozorové orgány. Stejně tak by čeští včelaři za tu první lež, že kontaminovaný med pochází od českého včelaře, neměli Včelpu dotat nejen ani kilo medu, ale ani kilo vosku. Včelpo je třeba poslat do likvidace, neboť škody jím způsobené na českém včelařství jsou neodpustitelné.
Přesto je stát velkorysý a dotuje časopis kde se pak píše, že stát udělal chybu a měl by platit on tu škodu, protože selhal stát a ne Včelpo a jeho vlastník. Smile
Selhal stát, nebo jeho úřednik. Všechna selhání mají konkrétní jména..
Proč by v případě Včelpa selhal stát??
To se za něj jen někdo kdo neumí nakupovat, nebo naopak moc dobře umí nakupovat, schovává.

Kdo mohl čekat že nějaký Blesk zadá analýzu medů na antibiotika?
Kdo mohl čekat, že nějaká EU udělá plošně kontrolu ve více zemích na původ medu? Tedy první pylová aféra.

Mají to v ČR na SVS tak dobře zmáknuté a ejhle. Cizáci jim to kazí.
Referenční URL's