Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální dění v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Ale vždyť o těch všichni víme, co bych o nich měl sdělovat? Nevím o nich nic víc než ostatní. Já jen chtěl upozornit že sám jeden z největších protisvazových bojovníků zde má máslo na hlavě a měl by mlčet a šoupat nohama...
(11.04.2019 19:01)MartinH napsal(a): [ -> ]Za mě konec, Milan to potvrdil, všichni si to můžou přečíst.... Ty se chytej stébel jak chceš...
Promiň mně stačí když se chytneš trámů nebo to nebyly trámy a byly to trávy ?

Aťse daří Zdeněk
Ví se téměř hovno. Ví se jen, že jsou prachy v prdeli a po členech chcete další prachy. To že RV kreje zlodějny a nechává se uplácet, tak z nich dělá viníky tj. zloděje a podvodníky také.
PN.
(11.04.2019 20:45)MartinH napsal(a): [ -> ]Ale vždyť o těch všichni víme, co bych o nich měl sdělovat? Nevím o nich nic víc než ostatní. Já jen chtěl upozornit že sám jeden z největších protisvazových bojovníků zde má máslo na hlavě a měl by mlčet a šoupat nohama...

Martine tvoje přirovnání je asi podobné jako kdyby se obviněný hajíl způsobem že sice udělal spousty nepravostí a leváren, ale že viděl soudce jak projel semafor na oranžovou možná dokonce už přeblikla červená a tak musí být zticha a šoupat nohama. Je to buď alibismus a nebo zvrácený smysl pro spravedlnost.
O nepravostech svazu se již provalilo hodně, ale mysím že toho ještě dost chybí. Zejména se obávám, že spousta nepravostí ještě nastane.
Na závěr bych ocenil to, že se na fóru alespoň vyjadřuješ narozdíl od ostatních činovníků. Hezký den všem členům i nečlenům svazu.
Pánové, vlákno se jmenuje Aktuální dění v ČSV a místo aktuálních zpráv se v posledních více než dvaceti příspěvcích omílá jedna akce v jedné ZO v roce 2016.. Co se takhle vrátit k Aktuálnímu dění v ČSV?
A nebo co se připravuje v ČSV to by mohl MartinH vědět.
(11.04.2019 17:23)PetrM napsal(a): [ -> ]Možná proto, že právo přispívat do fóra ZO ČSV Praha 6 mohou jen členové právě té ZO Wink

Petře tak to se omlouvám, neuvědomil jsem si, že do tohoto vlákna nemůže přispívat každý. Podle mě ale nemá tato diskuse v tomto vlákně co dělat, jedná se o osobní nařčení, navíc jsem dohledal že i absurdní (zmiňovaná přednáška 24. 2. 2016 neměla vůbec, ale vůbec nic polečného se schůzí ZO ČSV Praha 6, která se konala 2.2.2016 a již vůbec nic společného ze zmíněným Včelařským spolkem pro Prahu 6 a 7, který v té době ještě neexistoval).

(10.04.2019 10:03)MartinH napsal(a): [ -> ]p.s. nejde o bábovičky, ale o principy a v Milošově případě i o to evangelium co se zrovna tuhle neděli četlo v kostele

Asi ne všichni 5. nedělí postní poslouchali pozorně, tedy připomenu co měl Martin na mysli:

Citace:EVANGELIUM Jan 8,1-11
Kdo z vás je bez hříchu, ať první hodí po ní kamenem.

Slova svatého evangelia podle Jana.
Ježíš odešel na Olivovou horu. Ale brzo ráno se zase objevil v chrámě a všechen lid přicházel k němu. On se posadil a učil je. Tu k němu učitelé Zákona a farizeové přivedli ženu přistiženou při cizoložství. Postavili ji doprostřed a řekli mu: "Mistře, tato žena byla dopadena v cizoložství při činu. Mojžíš nám v Zákoně nařídil takové ženy ukamenovat. Co říkáš ty?" Tou otázkou ho chtěli přivést do úzkých, aby ho měli z čeho obžalovat. Ježíš se však sehnul a psal prstem na zem. Když nepřestávali otázkami na něj dotírat, vzpřímil se a řekl jim: "Kdo z vás je bez hříchu, ať první hodí po ní kamenem." A sehnul se opět a psal na zem. Když to uslyšeli, jeden za druhým se vytráceli, starší napřed, až zůstal on sám a žena před ním.
Ježíš se vzpřímil a řekl jí: "Ženo, kam se poděli? Nikdo tě neodsoudil?"
Odpověděla: "Nikdo, Pane."
Ježíš řekl: "Ani já tě neodsuzuji. Jdi a od nynějška už nehřeš!"
Co to znamená z procesních důvodů?

ODMÍTL z procesních důvodů dopisy OO ČSV Jablonec nad Nisou a ZO ČSV Brno -
Žabovřesky
to je taková obezlička-"procesní důvody".
Dopisy byly asi tak kritické,že vznikla obava z rozvracení Svazu.
Parafráze- "SVAZ SI ROZVRACET NEDÁME"!
Občianske združenia používajú, už ako nevyhnutný štandart, tansparentný účet. Funkcionári ČSV by sa určite radi zbavili akýchkoľvek podozrení a preto ochotne takýto účet zavedú. Stačí len poprosiť okresných a krajských bosov ČSV, aby to odhlasovali. Ak nemajú čisté svedomie, tak to neurobia. Je to "technicky" jednoduché a definitívne riešenie. Možno treba klopať sekerouWink, aby to bolo počuť.

Lukáš 11:9: 9 A ja vám hovorím: Proste a dostanete! Hľadajte a nájdete! Klopte a otvoria vám.
Zdeňku - Pokud nás náš zástupce informoval, tak jen proto, že tam u obou chyběly podpisy dva předsedy a jednatele.
Pánové jen technická, RV jsem našel MartinaP, ne MartinaH....
Jen aby jsme si je nepletli.
Cože jenom 200 Kč? ...žádná zejmaConfused

Pořídím si o 1 až 2 úly navíc Heart a bude z dotace 1.D. penízků zasejc dost...Big Grin
Skoda to kilo medu hazet do cerne diry.
Podle mne je to nejlepší způsob jak rychle navýšit počet včelstev v zemi o 50 až 100 tisíc.

Správný přístup hospodáře po značných úhynech a dobrá motivace pro včelaře, jen tak dál...Heart
Snad dobre k aktivaci sede kury mozkove pro cleny,kteri ji v souvislosti se svazem prestali dlouhodobe pouzivat.Se mi zda,ze se ucel dotace 1.D miji ucinkem-podporou opylovani,pokud ji nekdo hodla pouzivat na lepeni flastru ve svazove pokladne.MZE se nejspis bude muset zamyslet nad ucelnosti i tehle dotace....A trebas ji vyplacet na vcelstva prezimovana,aby clenum doslo,kolik dostavaji z dotace a kolik davaji vedeni svazu na rozprach.

Ps:proc soustavne navysovat pocty vcelstev,kdyz se uz mnohde ani v lete sama neuzivi??? Snad ne kvuli dotaci???
(01.04.2019 9:29)Mlha napsal(a): [ -> ]
(28.03.2019 16:36)climax napsal(a): [ -> ]V první řadě je důležité MartinoviP poděkovat, že vůbec komunikuje! Navíc komunikuje smysluplně a snaží se zcela jasně a konstruktivně vysvětlit jednotlivé kroky vedení svazu. To by měl sice dělat někdo jiný, ale u paní předsedkyně se taková míra aktivity nedá předpokládat. Současné vedení se bohužel omezí na několik řádek ve svazovém časopisu, což je opravdu málo... Na druhou stranu je to jisté memento pro členy - nové volby nejsou daleko a bude třeba vystavit účet těm, kteří v tomto období svaz spravovali.

Martinův příspěvek zcela přesně postihuje podstatu věci a navíc přináší informace poměrně zásadního charakteru. Mezi takové řadím například tu, kdy zmiňuje, že byla určitá snaha zvednout příspěvky okamžitě, čemuž bylo zabráněno s tím, že RV zaúkoloval PRV k hledání jiných zdrojů (zmíněný zdravý rozum a vypracování souboru úsporných opatření). Takto to má, podle mého názoru, fungovat!

Dovolím si predikovat, že bezmyšlenkovité zvedání příspěvků by se ve své podstatě stalo jedním z pověstných hřebíčků do rakve svazu, ovšem s tím, že by mohlo jít o hřebíček poslední. Troufám si tvrdit, že zástupci svazu si zatím nepřipustili vážnost situace a možná ani netuší, že je s nimi jistá nespokojenost Smile Že členská základna sleduje dění ve svazu a zaujímá k němu svá stanoviska lze demonstrovat na několika příkladech. Tady je například usnesení z VČS jedné ZO, které bylo představitelům svazu doručené:

My, členové ČSV z.s., ZO Poběžovice,
na základě v současné době dostupných informací, které se týkají zvýšení členských příspěvků, vyjadřujeme usnesením přijatým na VČS tento názor:

Zásadně nesouhlasíme a důrazně odmítáme jakékoli zvýšení členských příspěvků! Dle našeho názoru není případné zvýšení příspěvků odůvodnitelné morálně ani fakticky zejména s ohledem na nedávné a současné dění uvnitř ČSV (kauza společnosti Včelpo, udělené finanční sankce, prohrané soudní spory, atd.).

Tímto vyzýváme OO Domažlice, aby náš názor vzala na vědomí a v rámci své působnosti respektovala a chránila naše zájmy.

Zároveň si dovolujeme příslušné orgány ČSV upozornit na to, že pokud dojde ke zvýšení členských příspěvků, pak zcela reálně zvažujeme odchod ZO Poběžovice ze struktury ČSV!

Petře o zvyšování členských příspěvků se hovoří již velmi dlouho. První oběžník na jednatele, aby připravili členskou základnu na zvýšení členského příspěvku na 300Kč na rok, šel již v roce 2016. Pak přišly průšvihy z Včelpem a nikdo neměl odvahu ten členský příspěvek skutečně zvednout, tak to vyšumělo do ztracena. Tedy řadoví členové měli dost času se ptát po smysluplnosti zvedání členských příspěvků, navíc ty si také funkcionář Svazu, tedy očekával bych, že se sám budeš proaktivně zjišťovat, jak Svaz hospodaří, na co byly žádány granty a z jakého důvodu byly zamítnuty a budeš to vysvětlovat minimálně těm, kteří Tě do funkce zvolili.

I méně inteligentní jedinec by pochopil, že výše citované usnesení jedné ZO je také důsledkem toho, jak proaktivně zjišťuji informace stran hospodaření ČSV, a že nabyté informace velmi pavděpodobně dále poskytuji členské základně!

Ale absolutně netuším, proč bys ty měl v tomto směru ode mě cokoli očekávat?! Já, jakožto člen PSNV, naopak očekával, že vedení, kterého jsi členem, taktéž bude takové informace svým členům poskytovat, ale opak byl pravdou, což mmj. vedlo (nejen) k mému odchodu. Pokud jsem si ale všimnul, nikde se o PSNV zatím nevyjadřuji a nic nekomentuji, což ty vůči třetím osobám děláš stále a zřejmě s oblibou.

Proto dovol, abych tě upozornil na jednu věc - jestliže si mou osobu ještě jednou vezmeš do huby a nebo budeš vydávat veřejné proklamace o tom, že ode mě něco očekáváš, popřípadě budeš vystupovat jako jediný spravedlivý, tak sem nakopíruji nastahované materiály z interního fóra, aby se zdejší včelařská obec mohla seznámit s tím, jak fungují vnitřní procesy v PSNV a jak korektní a legitimní (tudíž nepohodlné) dotazy zůstávají raději nezodpovězené atp.
Na svazovem webu zapis z posledniho jednani UKRK.
(15.04.2019 16:43)climax napsal(a): [ -> ]...tak sem nakopíruji nastahované materiály z interního fóra, aby se zdejší včelařská obec mohla seznámit s tím, jak fungují vnitřní procesy v PSNV...

Takže výhružky a zveřejňování soukromé korespondence? Pokud máš Petře nějaké dotazy ohledně fungování jiných spolků ptej se prosím na správných fórech, popř. ve správných vláknech.
V diskusi o zvyšováni členských příspěvků v ČSV jsem pouze konstatoval fakt, že oběžník upozorňující na zvýšení členského příspěvku šel již v roce 2016 (tenkrát jsem byl také členem ČSV a týkalo se to tedy i mě). Dále jsem upozornil na fakt, že s IMYBem nemá již ČSV nic společného (letos se IMYB navíc koná na Slovensku v Bánské Bystrici) a tedy IMYB nemůže být důvodem pro zvyšování členského příspěvku. Snaha stočit diskusi k politice, či nevybíravým způsobem obrátit pozornost na jiné spolky je nefér.
V časopise Včelařství 5/2019 na staně 150 píše pan Jan Šmíd, člen republikového výboru ČSV toto:

Citace:...kolik nesmyslných anonymů na svaz, evidentně z řad nově vzniklých malých spolků, je posíláno na ministerstvo zemědělství...

prosím tedy funkcionáře ČSV aby doložili na základě čeho toto obvinění pan Šmíd za ČSV vznesl a prosím o zveřejnění důkazů o existenci dpisů od "malých spolků", které dle vyjádření ČSV tyto malé spolky posílají na MZE.
Referenční URL's