Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální dění v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(18.05.2019 20:26)MartinP napsal(a): [ -> ]Na druhou stranu toto forum čte i mnoho členů svazu, kteří se jinak k informacím jen těžko dostávají a ti snad aspoň něco pochytí o složitosti situace.
Uz to tu zaznelo mnohokrat, ale aj tak: Samo osebe dostatocny dovod cely spolok zburat, postavit znova a inak. Verejny dohlad je jeden z mala ako-tak funkcnych prostriedkov proti podvodnikom a proti neschopnym. V nasom narode skorumpovanych zlodejov to plati dvojnasobne. Absolutisticka vlada za zatvorenymi dverami malokedy dobre dopadla. Obcas, v stastnejsich pripadoch, nejaku obmedzenu dobu, ale nie trvalo.
Mrknete chlapci na vcelarstvi.cz.Svaz uz lobuje i za postriky firmy BASF !!! Kdy zacne propagoval roundap nebo nurelle??? Kde je konec lezeni do zadku???
No, pokud je moje povědomost, zemědělskou chemii když neovládá úplně, tak v ní má velký pdíl Andy. No a matka představená, jak mi někdo říkal (neověřoval jsem to) prý kandiduje za ANO.

Nesdílím názor rudohor. Nemyslím, že aby se něco zlepšilo, je potřeba to, jako kdysi Vandalové srovnali Řím se zemí, zničit. Obyčejně se už nic nevybuduje.

Na druhou stranu chápu, že pletichy vedení ČSV jsou tak složité, že je na dlouho to rozplést (a myslím, že s těmito lidmi ve vedení je to nemožné) a i kdyby se to zničilo, jak se začne "stavět" znovu, ihned se najdou jiní potenciální lumpi. A jen příležitost dělá zloděje ne?

Nevím jak z toho ven, rozhodně ale ne bořením Svazu. Musely by se změnit podmínky tak, aby se tunelovat nedalo. Jistěže by to šlo, kdyby se opravdu chtělo.

Jen se řečnicky ptám, kdo to udělá? O tom, jak je to v řiti, jsme si tu četli už tisíckrát, k čemu to?
Je spousta členů Svazu, věřím, že většina, které to prápí a určitě z toho, jak to páni a dámy v Praze vedou, nadšení nejsou, ale členy zůstávají, protože je furt lepší mít blbý Svaz, než žádný a nebo horší - kde je totiž jistota, že nový by byl lepší?
Svaz úspěšně boří ti, co jsou u vesla a až ho zboří, budeme za to moci my, neorganizovaní živlové.
neorganizovaní a pak eště jacísik alternativci
Nenapisal som to prave najlepsie. Nebola to vyzva k okamzitemu zboreniu. Suhlasim s Tom.50, ze zvaz nejde len tak zrusit, z mnohych dovodov. Najbanalnejsi z nich, ked sa spolok zrusi a vytvori sa novy spolok s tou istou clenskou zakladnou, len tazko sa najde dovod, aby si znova nezvolili to iste vedenie. (Aku daleku cestu vlastne mam do Mladej Boleslavi?)

Mal som na mysli, ze by bolo dobre informovat clenov (ktorehokolvek spolku, tohto alebo toho druheho alebo toho co este len vznikne) ako prvy krok na dalekej ceste k svetlejsim zajtrajskom. Bez informacii je kazdy iba ovca.

Kazdopadne vdaka pre MartinP aj vsetkym ostatnym, ze sa dozvieme aspon nieco, aspon obcas.
Ale Tome,vybudovano je.Mame cca 1200 ZO,ktere svazu posilaji penize,zivi sekretariat,tajemnika,predsedkyni.Na rok,na dva stopnout tohle financovani a obnovit ho az po sjezdu,az se nove vedeni svazu misto tohohle ukaze.Neverim tomu,ze Ti co se toulaji ve vrcholovych funkcich od bolsevika a ridili ruzne svazove hospodarske uspechy posledni doby sami od sebe neco zmeni.
V poslednim zapise PRV na svazovem webu je zruseni aktivu funkcionaru z financnich duvodu.Aha uz setrime,finance,ale i spoustu moznych pripominek a dotazu funkcionaru OO a ZO.
Kdyz se jeden z clenu RV zeptal,kdo podal zalobu na MB,odpovedi na svuj dotaz se nedockal.Az po te bylo receno,ze "nejaky rozsudek o ochrane svazoveho majetku potrebujem" Za 200000 prohranych penez???? A ejhle,hned je potreba z Jednaciho radu dostat ruseni ZO do novych stanov.Pac soud to spatne pochopil...
To samo s dotazem na platy sekretariatu."Bylo by mozno je zverejnit,ale obratilo by se to proti svazu"...Utajovat,konspirovat,zatajovat,vymyslet pohadky,na to je uzije...Tohle potrebujem,tohle chceme??? Tohle si platime???
Ano Josefe, já vám rozumím, ale já, a myslím, že se mnou tak 50.000 včelařů neví, co s tím. Já nevím co s tím udělat, halvně to já dělat nebudu. To musí mladí, energičtí a ne dědci. Já jen vím, že zadarmo dneska už nikdo nic pro nikoho dělat nebude. Přitom ti lidi, ochotní pracovat pro druhé, nikam nezmizeli, jsou tu mezi námi, ale pod taktovkou prastarého MvDr a abatyše jaksi málokdo má chuť, staří dosluhují a mladí se k tomu nehrnou.

Kdo si pamatuje soudruha Kodoně? Ano, byl to diktátor, žádný demokrat a bolševik na entou, přesvědčený, o víkendech kopal základy pro Včelpo a takhle to s ním dopadlo, se Včelpem myslím. Přesně takového potřebujeme, ranaře, který se nebojí a s nikým se ne.ere a ať je klidně ve Straně Sedmi Trpaslíků bez Sněhurky, mě je to jedno.
Píšu to s plným vědomím, že mi climax zase bude vyhrožovat banem.
Ač nečlen jsem si přečetl a dovolím si úvahu vy všichni co jste členy ČSV si plně zasloužíte platit ne o 100% ale 1000% možná pak tu divnou věc ekonomicky udržíte.
Řešení je jednoduché spolek se osamostatní členové budou platit 200,-Kč ročně, z toho zaplatí účetního na zpravování dotace a provozní náklady s obstaráváním léků a jednou za rok se sejdete na výročce.
Budete včelařit a ne řešit majetek, který vám stejně už nepatříBig GrinTongue
Kodon ještě žije, po odchodu z funkcí se osamostatnil a měl vlastní sdružení.
Je dolezite, aby zaujmovu skupinu zastupovala nejaka organizacia. Nebude si kazdy drobny chovatel lobovat sam za seba. Napriklad, aspon trochu to moze oddialit den, ked polnohospodari vyhodnotia, ze vsetky dolezite plodiny uz su samoopelive a viac sa oplati striekat do kvetu ako ondiat sa s nejakym hmyzom. Nie ze by v tom sucasny zvaz nejak exceloval, ale v principe, teoreticky...
Velmi výstižně řečeno.
Rudohor, tvůj názor je principielní a naprosto správný - bohužel! Bohužel proto, že v činnosti, kterou popisuješ, má svaz obrovský nedostatek. Ono to má ale své souvislosti. Doopravdy zastupovat a chránit zájmy včelařů znamená jistou nezávislost na státu - nezávislost na státu je podmíněná ekonomickou nezávislostí na přidělovaných dotacích - ekonomická nezávislost na dotacích je nutně závislá na nepřebujelosti aparátu, schopnosti hospodaření s vlastním majetkem, zaměření se pouze na určité druhy činností, oprostění se od vlivových skupin, které svaz využívají pro svoji podnikatelskou činnost - atd. Kdo toto pochopí, přide s takovou vizí a nabídne její reálné naplňování, ten by pravděpodobně mohl získat pozici předsedy a svaz posunout od černé díry k smysluplné organizaci. Nutnou podmínkou k tomu ovšem je přesvědčit elektorát a to nejde bez maximální průchodnosti všech relevantních informací směrem k členské základně, tedy něčeho, čemu se současné vedení snaží úspěšně bránit... I proto je potřeba poděkovat Petrovi M. za vznik a fungování tohot fóra, které je jednou z mála možností, jak lze získávat či sdílet informace.
Také jsem zastáncem jedné velké organizace (myslím tím současné ČSV), ne rozbití svazu do mnoha malých, bezvýznamných, mezi sebou se dohadujících spolků. To nemůže zájmy včelařů posunout dopředu. Zde platí známé pořekadlo: Když se dva perou, třetí se směje.
Problém vidím v kandidátech na předsedu, bylo z koho vybírat? Osobně s napětím očekám, jak to bude v nadcházejících volbách. Někteří jim závidí peníze, žádná bitka však u voleb není, je tedy co závidět?
No a že není vše ideální při více než 50 000 členech. Kde je to ideální, ve zdravotnictví, v zemědělství, ve státě či ve světě? Všude jsou problémy. Nemysleme si, že zde toho dosáhneme. Pokusme se tomu však alespoň co nejvíce přiblížit. Problémy budou vždy.
Vše je otázkou kompromisu, ty dělám stále.
No, to rozbití velkého celku platí snad už od Lovců mamutů, od starověku určitě v podobě: "Rozděl a panuj". Popsal jste to velmi přesně, rozdrobení obří organizace, ze které jedině může mít stát když ne strach tak respekt je snem státní zvůle. A nejsou to silná slova, stát svoje lidu už jen omezuje, buzeruje a okrádá a že by šetřil sám na sobě to nikoho z té bandy ani nenapadne.
Tak pokud bude další předseda zase třetí rukou Bureše a dalším neúspěšným kandidátem do politiky moc se toho ve vztahu ke členům nezmění.Znova se půjde na ruku zemědělský sféře a jsem pevně přesvědčen že se členům nahoře docela smějí z plna hrdla.Snaha o větší propojení Vrcholných představitelů svazu mluví sama za sebe na či straně vedení svazu je.....
Takovejch řečí už bylo .......... vždy to dopatlo tak, že je tam větší a větší podvodník. A RV za párek a klobásu všemu přihlíží a vedou to do hajzlu spolu.
PN.
Pánové, je to hezký, ale...
Ryba sice smrdí od hlavy, ale v tomto případě už od ocasu. Členové ZO apaticti, hlavně když dostanou dotace a párek, diskuzi začíná jeden a ten samý člověk a ostatní ho mají za potizistu, vždy něco chtějí, často nevědí co, ale ty jako člen vedení ZO jim to máš zajistit a léčiva. Oooo nejlépe pod nos a zadarmo, pak se možná použiji. A to jsem v organizaci se 100 členy...

A to má pak volební právo do okresu, ti zvolení pak do RV atd... Bývalý člen za RV Herc to je lahůdka, ten nový se aspoň snaží...
Lidi jsou jací jsou, píšete jako kdybyste nevěděli, že už před tisíci let stačilo dát většině nažrat, nachlastat a k tomu jim uspořádat nějakej tyjátr a mecenáš nepotřeboval toaletní papír, protože poddaní po jeho potřebě rádi použili vlastní jazyky na jeho řiť a ještě někteří mlaskali blahem. Vlastně to takhle fungovalo ještě dřív, než vynašli ten papírBig Grin. Akorát, že dneska si ten tyjátr (třeba hokej, fotbal, tenis a co já vím ještě) platí ti lidi sami, nynější mocní to dovedli k dokonalosti, do čeho dřív museli sypat, tak to jim dneska ještě vydělává.

Je hezké snít o dokonalém světě, ale je to jak píše Madra. Raděj držet hubu, třeba mě dědkové okřikovali abych nezdržoval, protože je stará čeká s obědem. (to se mi nestalo ve Vlašimi ani tam, kde jsem nyní)
Jo a ve Vlašimi nepamatuju párek, vždy to byl luxusní oběd v lepší restauraci. Už tam nejsem. Teď jsem ve spolku, kde je nás 12, já mám víc vč než ostatní dohromady a nemáme ani ten párek. Že by to "drobení" na menší "jednotky" byla nějaká výhoda já tedy říct nemůžuBig Grin
Co je ale fakt, nikdo nikoho neokřikuje.

Ti chytřejší, nebo líp vychovaní od mainky, jsou funkcionářům vděční! Já tedy určitě. A ve chvíli, kdy budou chtít něco po mě, bez řečí to udělám a hned a když náhodou by se stalo, že některý udělá chybu, přimhouřím obě oči.
Ale nikomu neradím, to je boj každého sám za sebe. I já k tomu musel nejdřív dospět.
Vy co čekáte na osvíceného předsedu spasitele budiž vám přáno, ale pokud do stávajícího systému putují peníze a předražený servis pro včelaře je funkční.Huh
Svaz drží hlavně nad vodou opravdu slušný obětavý funkcionáři, ale bohužel bez ambicí jinak by vznikali spolky jako houby po dešti a možná změna se nastartovalaIdea
Referenční URL's