Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální dění v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Když to Kohoute nezvládáš, dej si voraz. Tvoje reakce budí opravdu obavy. Pokud si vezmu členský průkaz k mapce z LPISu abych mohl ke včelám, pro nějaké vojáky nebo policisty odjinut to v první chvíly po zastavení může uklidnit situaci při lustraci a při cestě člena ČSV na stanoviště. To co tu předvádíš jsou jen zbytečné vlny. Jestli si vyrobíš padělek a budeš kecat jak rádio před policajtem nesmysly a naštveš ho, tak se problémům určitě nevyhneš. Jestli nejsi členem ČSV a kecáš tu něco o tom že tě chytí s padělaným průkazem, je to jen tvůj problém.

(25.03.2020 13:08)Kohout napsal(a): [ -> ]Když mě chytí s padělaným průkazem a obviní z úmyslného šíření nemoci, ...
Diskusia vo vlákne bola upravená a odstránili sa príspevky mimo témy od diskutérov Frey-a a Kohout-a na ich vlastnú žiadost a do koša išli aj dva príspevky, ktoré na ne reagovali, lebo sa stratila náväznosť..
(26.03.2020 1:04)gupa napsal(a): [ -> ]Jestli si vyrobíš padělek... tak se problémům určitě nevyhneš.

A když si vytisknu průkazku jako fake tak vyhnu?
Já se konkrétně gupy na nic neptal.
Napsal jsem že může být problém prokazovat se policii fake průkazem jak radí Frey a gupa to ve své reakci potvrdil a doplnil. Má pravdu. I sám tom.50 to souhlasným palcem ozelenil.
Průkaz člena který si vytisknu a nechám orazit se může brát jako náhražka něčeho co tě opravňuje k pohybu na stanoviště. Když dostanu povolenku do lesa také nemůžu jezdit kde se mi zlíbí např. po houbách, proto se dopisují na povolenku čísla čtverců. Tak to Frey myslí. Že to samotné je něco jako červená knížka, ale s vysvětlením kam jedu píšu že to může osvětlit cíl a podobu.

Takže s mapkou z LPISu, je to doplněk dobrý pokud nezabere běžný oznámení kam jedu. Když se ale obec kvůli karanténě uzavře, předpokládám že nezabere nic.
Jen jsem si rejpnul do toho Freyova fake.
Péče o včelstva – včelařství je v souladu s výjimkami ze zákazů, na které se krizové opatření nevztahuje.

USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 15. března 2020 č. 215 o přijetí krizového opatření

Vláda s účinností ode dne 16. března 2020 od 00:00 hod. do dne 24. března 2020 do 6:00 hod.

I. zakazuje volný pohyb osob na území celé České republiky s výjimkou:

c) cest nezbytně nutných k obstarávání základních životních potřeb (např. nákup potravin, léků a zdravotnických prostředků, hygienického zboží, kosmetiky a jiného drogistického zboží, krmiv a dalších potřeb pro zvířata), včetně potřeb příbuzných a osob blízkých, zajištění péče o děti, zajištění péče o zvířata, využívání nezbytných finančních a poštovních služeb, doplnění pohonných hmot,
Nevíte někdo, nebo nemáte aktuální informace jestli se úřaduje na evidenci včelařů v Hradištku? Známý, kterému nechávám včelstvo se tam marně snaží dovolat, aby se zaregistroval, poněvadž bez toho mi na veterině nechtějí dát osvědčení k převozu, on totiž ještě není v registru a nemá evidenční číslo které pro to potřebují. Nekomunikoval zde s nimi teď někdy někdo? děkuji
Ať zkusí napsat mejl, odpověď do 2, 3 dnů. Dyž proňůrá jejich stránky, bude vědět co jim napsat, dyž bude neco chybět, doplní to, a bude zaregistrovaný
(27.04.2020 20:03)zbynek_ napsal(a): [ -> ]Nevíte někdo, nebo nemáte aktuální informace jestli se úřaduje na evidenci včelařů v Hradištku? Známý, kterému nechávám včelstvo se tam marně snaží dovolat, aby se zaregistroval, poněvadž bez toho mi na veterině nechtějí dát osvědčení k převozu, on totiž ještě není v registru a nemá evidenční číslo které pro to potřebují. Nekomunikoval zde s nimi teď někdy někdo? děkuji

Stejný nesmysl chtěl vet tady u nás taky a sehnat ho byl v prvních 3 týdnech nemožný oříšek - nikdo nebral telefon. Když jsem se konečně dovolal, nešlo to ze stejného důvodu. Až na argument, že Hradištko je evidence včelstev, která není možná, dokud dotyčný včely nemá, vet zkrotnul a začal pracovat tak, jak je za to placený.

Popravdě, myslel bych si, že to dělají denně (veterina) a že vědí přesně co a jak. No, nevědí. Někde ne. Nakonec vetovi stačila adresa a popovídání se začátečníkem, který si chtěl ode mě koupit vč. Bylo mi za veterinu před nováčkem trapně.

Ale něco se asi muselo změnit navzdory logice. Jeden pán chtěl vstoupit do našeho spolku, že nejdřív vstoupí a pak si pořídí včely. Ale paní předsedkyně našeho spolku ho odkázala na Hradištko, že musí mít nejdřív registraci. Ujistil jsem dámu, že to je blbost, musí být možné být i členem bez včelstev. Na to konto se dotyčný rozhodnul, že půjde raději k rybářům a na včely se vykváknul. U rybářů se žádnou registrací nikdo neprudí a hlavně tam asi vědí všichni jak to má být.
Bez evidencnich cisel stanoviste a chovatele z Hradistka nikoho nezaregistrujete do CISu co by clena svazu.At uz chce mit vcely nebo ne.
Dyby pán věděl, že včele može mět aj bez vstupování, mohlo byt o včelařa víc a na ryby by měl taky čas
(28.04.2020 0:13)tom.50 napsal(a): [ -> ]Stejný nesmysl chtěl vet tady u nás taky a sehnat ho byl v prvních 3 týdnech nemožný oříšek - nikdo nebral telefon. Když jsem se konečně dovolal, nešlo to ze stejného důvodu. Až na argument, že Hradištko je evidence včelstev, která není možná, dokud dotyčný včely nemá, vet zkrotnul a začal pracovat tak, jak je za to placený.

Pokud si vzpomínám, když jsem začínal, nahlásil jsem stanoviště se stavem 0 (slovy nula) a dostal jsem jak registrační číslo stanoviště, tak chovatele. Nenapadá mě, jak jinak by mohl začátečník získat reg. číslo chovatele bez nahlášení.
Přesně tak, kdykoliv nahlásím první stanoviště, kde chci mít včely (aktuální počet 0) a dostanu reg.číslo včelaře. Pak na stanoviště navezu včely a hlásím v pravidelném termínu aktuální počty. Případná další stanoviště opět nahlásím kdykoliv předem (se stavem 0), po registraci stanoviště navezu včely (nebo ne), každopádně stanoviště mám.
(28.04.2020 0:13)tom.50 napsal(a): [ -> ]vet zkrotnul a začal pracovat tak, jak je za to placený.

Určitě není placený za to aby porušoval předpisy podle toho co mu nějaký neznalý strejc namluví.
Tohle není HlavaXXII protože zájemce o chov včel se zaregistruje jako chovatel u Českomoravské společnosti chovatelů v Hradišťku, kde mu bude přiděleno registrační číslo chovatele. Zároveň zde nahlásí budoucí umístění stanoviště včetně počtu včelstev, kterému bude také přiděleno registrační číslo stanoviště.
(28.04.2020 4:56)JosPr napsal(a): [ -> ]Bez evidencnich cisel stanoviste a chovatele z Hradistka nikoho nezaregistrujete do CISu co by clena svazu.At uz chce mit vcely nebo ne.
Tak to není pravda, jelikož jsem normálně bez problémů včelaře bez registračního čísla do CISu zaregistroval. Členem je a včely teprve bude pořizovat. VK
Tak jsem s ním dnes mluvil zda už se mu podařilo konečně zaregistrovat a on povídal že se mu na nějaké číslo podařilo dovolat a že tam teď na úřadě ta úřednice nepracuje až od příštího pondělka že tam budou. Naštěstí jsme již řešení našli a to tak že tam uvedeme inicialy jeho kamaráda včelaře ke kterému si včelstvo přiveze a až se mu podaří zaregistrovat tak si včelstvo napíše na sebe.
Tak CIS - šmírování vyšší úrovně, to je ta nelogičnost, relativně nově zavedená. Budu muset paní předsedkyni odprosit, fakt si to nevymyslela, díky za info i když je nelogické a ve svém důsledku hrůzné.

Jaký to překrásný svět!
(28.04.2020 10:20)tom.50 napsal(a): [ -> ]Budu muset paní předsedkyni odprosit, fakt si to nevymyslela...

Jaký to překrásný svět!

Tak i na mě došlo, také přestávám chápat psaný text.
Tak sem si začal pročítat Včelařství č. 10. Začetl sem se do rozhovoru z Mgr. Machovou. Po přechodu na třetí stránku sem zažil šok a zarazil se. Musel sem hned otočit na obálku hledíc, který rok vydání vlastně čtu, jestli sem omylem nešáhl po něčem archivním, ze 70 let.. Ale, jedná se skutečně o aktuální číslo...
Citace:Jasný důkaz, že příliš demokracie někdy škodí.
Přesně tak, protože demokracie do léčení včelstev nepatří.

V předchozím odstavci píše o nějaké skupině lidí - jacísi ekovčelaři, kteří jsou slyšet a dává jim za vinu změnu MKZ pro rok 2020. Proč ta paní lže? Kdo lže, aj krade a do pekla se hrabe!
No tak pokud mám správné informace přímo z ministrstva, tak požadavek na zrušení povinného podzimního ošetření vzešlo přímo od SVS. K velkému překvapení včech zůčastněných. A žeprý už na SVS přišli na to, že ČSV v zádech s Dolem se nedá zcela všřit a že existují i jiní včealři, jejich názor prý zní logičtěji a dává jim smysl... Už asi došli na to, že sou to lháři. To je tedy pech...
To zalezi na tom, co to ta demokracie je, Kefalin. ....Taky mne to nadzvedlo, kdyz jsem to cetl, ale je potreba si uvedomit, ze tohle psala pro skupinu 70 +,ktera ma komisionelni navyky z dob Narodni fronty a sama neni povetsinou schopna prijmout vlastni rozhodnuti a vlastni alternativu jak, kdy a cim potlacovat klestika. Ti samostatnejsi a predevsim mladsi si zatukali na celo a zivot jde dal. Klasicky lobisticky stouch ve Vcelarstvi ala Dol, tentokrat nezamaskovany v clanku ci kalendariu. Nic neobvykleho ve Vcelarstvi. Kdo cte pozorne podobnych vypotku je v kazdem cisle nekolik.
Referenční URL's