Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální dění v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
až to CSV odmítne dělat.Mame se zabývat vcelarenim a ne se zdržovat a otravovat vyplácením dotací > ale skoro celé dotace jsou zpět vráceny ČSV v rámci poplatků. Když to nebude dělat ČSV, tak se důchodci rozhodnou neplatit členské příspěvky. Už vidím, jak si důchodce sám žádá o dotoca na 5-10 včelstev u MZe a pak když je dostane, tak sám doběhne na ZO a s radostí zaplatí členský příspěvek. ČSV je existenčně závislá na dotacích MZe určené členům. Oni by se taky mohli rozutéc a na dotace se vykašlat.

Za mne by bylo nejlepší, kdyby se vybíraly členské příspěvky jen místní. A kdo by chtěl, tak by mohl sám ze své vůle příspět Praze.
Naše ústředí za to má 5 mega, tak proč by ty důvěrníky a jednatele k tomu nedotlačilo, když mají za měsíc "vydělené" na výplaty na celý rok...
A druhý důvod je, aby členům nedošlo, kolik si za ten "jakože servis" platí. Takže nevěř tomu, že ČSV dotace nebude administrovat. Bude, a velmi rád...
Já mám spíš dojem, že SZIF dojde s aternativou a dotace ČSV pozbyde. Prostě včelaři se dočkají přímé pomoci od státu bez jakkékoli účasti ČSV díky svým prostředkům.

Což je otázkou nějakého formuláře pro dotace a umístí jej státní úřad na web, podobný tomu který vyrobil nejaký státní programátor a třeba existuje už dva roky pro registraci včelstev.

A to že včelaři nemají jak takový formulář vypsat protože nemají internet je lež. Včelař se vždy přizpůsobí, je to "lovec". Internet si najde každého. Co by to bylo za včelaře, kdyby si neodlovil a nevyplnil formulář za který mu dojde odměna.
Pokud ubyde CSV masa členů,kteří jsou členy jen pro dotace a lecivo,bez zajmu,bylo by to obrovské + a je to asi poslední možnost,jak tohle "ministerstvo dogmat a samochvaly" restartovat.A je za minutu 12....Osobne jsem rád,že o dotace v ZO nežádají vcelari s největším počtem vcelstev a doufám,že i dalším dojde,že se dá spokojeně vcelarit i bez zadání o dotace.
(22.03.2021 23:57)JosPr napsal(a): [ -> ]Pokud ubyde CSV masa členů,kteří jsou členy jen pro dotace a lecivo,bez zajmu,bylo by to obrovské + a je to asi poslední možnost,jak tohle "ministerstvo dogmat a samochvaly" restartovat.

To je zajímavá matematická otázka, kolik jich asi odejde? Řekněme, že ČSV dojde o 1/3 členů plus 5 mega z D1. O kolik se zdraží členské? Kolik členů znovu odejde po zdražení a kolik ZO se odloučí?

Někde se tomu říká destabilizace, někdo to vidí jako restart. Já to vidím jako úmrtí dlouholeté Bohulibé zájmové činnosti a nemám z toho radost jako ty JosPr.

Samochvála je běžná věc, někdo si chválí své úspěchy z existence, někdo z toho že nepotřebuje peníze protože má dobře placenou práci. Kdo se nepochválí, trpí sebetrýzní a to je také běžná věc. Má to spojitost se šetrností a šetřením. Zpravidla taková strohost a přísnost ale vede ale k depresím. Proto se společenský hmyz sdružuje a genetika tak posiluje a jako společnost jedinců přežívá. Pár větších chovatelů co si nezažádají o dotace nejsou žádný příklad. Jsou jen důkazem, že nechcou být spojovány s byrokracií a to následně ukazuje podezření nato, proč svůj větší chov před státní správou schovávají tímto způsobem. A schovávat skutečnosti a zastírat informace před druhým je také běžná věc.
masa členů,kteří jsou členy jen pro dotace > to je sranda? Většina členů má tak 5-10 úlů. Na dotacích dostanete +-700-800Kč, ale 500-600 vrátíte do ČSV. Opravdu je to kvůli dotacím? Ono i když máš 30 úlů, tak to nebude žádná výhra. Rozhodně to bude méhně, než máš náklady na pořízení, údržbu a provozní nákldy. Dosadit tam profesionální manažery, tak by to možná vyšlo levněji. Rozhodně by si pohlídali včelpo apod. Takhle jsou tam natlačený jedny a ty samý lidé a je jedno kdo je u vesla. Každý na sebe něco ví a tak nelze čekat nějakou změnu. Já prostě tomu vedení nevěřím. Takhle by najatý manažer zodpovídal svým majetkem a skládal účty radě. Ale nesměl by to být najatej "kamarádiček", ale opravdový profík. Já vlasně ani nevím, kdo se tlačí do příštího vedení. Proč? Kde je nějaká volební vize? Koho si odhlasuje ZO, když nic neví? Jestli budou volby jak minule, tak se těsně před volbami přijede ukázát kluk, nebo holka z práglu, o kterým nic nevím. Potřepe si rukou a že by dal i koblihu? Big Grin Ono je to i způsobem volby. Hrajeme si na demokratické volby, ale stejně nakonec dojde na zákulisní čachry. Nějak mi to silně připomíná český fotbal. Akorát ty včely se nedají uplatit a nedá se na ně vsázet u sázkových kanceláří. MAjetek tam je a to vždy přitahuje různý šíbry. Ale dost plkání, stejně se nic nezmění. Něco jinéhom je být v ZO. Tam řešíte místní problémy s chovem včel. Když to postihne jednoho, tak to většinou odnese i soused. Proto jsem pro placení poplatků jen místním ZO. Aby bylo na pronájem místa setkání, pořízení nějaký dražší techniky apod.
(23.03.2021 10:46)maci01 napsal(a): [ -> ]Ono je to i způsobem volby. Hrajeme si na demokratické volby, ale stejně nakonec dojde na zákulisní čachry.

Tak tos mě opravdu pobavil. ČSV a demokracie??? Ano, pokud by snad byl nějaký náznak, tak se bude jednat nejspíš o pokus o žert... ČSV je jeden z posledních spolků, ze kterého bolševismus doslova čpí...
To máš pravdu, ale je to spolek registrovaný u MV. Proto musí mít nějaké demokratické stanovy! Jinak by ho MV rozpustil. Stanovy má, ale složitost volby nahrává těmhle šibrům. A stejně jak volby do poslanecké sněmovny nás potřebují jen ke zvolení. Zkuste něco změnit po volbách? To už se to péče jen nahoře. Právě proto říkám, že si hrají na demokracii. Síla spolku by měla být na co nejnižším stupni. To znamená okres. Tam se ZO mohou dohodnout. Kdyby mohla mít ZO šanci něco stopnout, navrhnout a prosadit na okrese, a vedení to nemohl ignorovat, tak by se to najednou více zdemokratizovalo. Povinnost vedení odpovědět ZO/okresu, nebo jen všechny jednání volně přístupná v prímém přenosu atd. aby se to nestalo jako na Slovensku, kdy si jednání nahrávali a pak koukali úplně jiný zápis jednání rady. Proč to tajit? Jsme demokratický spolek pro včelaře, nebo jen zástěrka pro vyvolené?
Kolik teď v březnu, díky opožděným dotacím, ubylo členů svazu pro nezaplacení členského příspěvku? Ví to někdo?
Nemyslím si, že by ubylo. Co jsem slyšel, tak se členské zaplatilo z pokladny ZO a pak si to před výplatou stáhnou zpět... Hrůza z toho, že by členové museli zaplatit "ze svého" a pochopili, kolik je ta sranda stojí, je asi velká...
U nás v ZO se platil členský příspěvek na účet a dotace šly zase na účet. Podle mě není možné vyplatit dotaci strženou o členský příspěvek. Na SZIF by se mělo dokládat že dotace byla vyplacena v plné výši, a nějakým "zápočtem" to není možné.
Samozřejmě máš pravdu - oficiálně je dotace vylácena nekrácená. A proč si myslíš, že naše vrchnost narychlo pro letošek udělala výjimku pro opožděnou platbu ČP? Když zjístili, že skrze neskutečný bordel v dodaných podkladech SZIF výplatu několikrát odložil...
Od výplaty dotací se z CISU posila Seznam vyplacených dotací s podpisem vcelare,nebo podpisem toho na koho je vystavena plná moc nebo doklad o zaslání na účet vcelare.Vzdy na plnou částku dotací.
To že bylo zvykem,že vcelar podepsal částku na dotace,o pár sekund později členské příspěvky a na finále dostal rozdíl nebo ho doplatil,ničemu nepodporovalo a bylo to jednoduché.Fackovalo se to s tím,že vcelar nemusel hrabnout do vlastní kapsy a pro to ho nezajímalo co se ve spolku děje.Mnohdy ani v ZO,hlavně,když po něm nikdo nic nechtěl a on potřeboval ZO 2x ročně,kvůli léčivu a kvůli dotacim na členské příspěvky a na pár piv.To je tak všechno,k čemu jim členství je.
To mi připomíná,ze mám nechat v CISU vytvořit a nechat poslat objednávku léčiva na okres.Zkuste hádat,kolik mám podkladu,kdo co chce objednat a na jaký stav vcelstev? Uhodili jste,od nikoho nic!
To si vycucáš z prstu, nebo najmeš vědmu. Jsem rád že mě něco osvítilo a už se toho neúčastním. Ale trvalo mi to let.
Vedmu dělám já,bohužel se to pomalu a jistě stačí do stavu o ZO jednoho člověka.Coz jde úplně proti principům,na kterém je založena spolková činnost.
Jo, mám to podobně a naprosto ti rozumím. Beru to tak, že ti nejchytřejší a nejschopnější jsou na fb a fórech, kde radí, jak se to má dělat, a co všechno je špatně. Dobrovolnická práce ve spolcích (jakýchkoliv) netáhne, ale to bylo asi vždycky.

Do kdy máte objednávku léčiv? U nás je to až někdy po 20.dubnu a pak v červnu pro Varidol apod.
Zkuste hádat,kolik mám podkladu,kdo co chce objednat a na jaký stav vcelstev? Uhodili jste,od nikoho nic! >když si nikdo nic neobjedná, tak ty taky nic neobjednávej. Stane se to jen jednou. Pak už se začnou starat.
Co dělají důvěrníci ?
Mají důvěru Wink
(25.03.2021 9:27)maci01 napsal(a): [ -> ]Zkuste hádat,kolik mám podkladu,kdo co chce objednat a na jaký stav vcelstev? Uhodili jste,od nikoho nic! >když si nikdo nic neobjedná, tak ty taky nic neobjednávej. Stane se to jen jednou. Pak už se začnou starat.

Nesvéprávnost chovatelů včel je jednou z žádocích vlastností - náš ČSV na tom, aby tomu tak bylo, dlouhodobě a usilovně pracuje. Takže bychom vlastně měli být rádi, že to, co naše vrchnost dělá, dělá dobře, když jsou takové výsledky... Wink
Referenční URL's