Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální dění v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(20.11.2013 10:17)Sona Dubna napsal(a): [ -> ].......
Nechapu proc by hospodareni Svazu nemohlo byt zcela transparentni, neni duvod...

Soňa na hrad!!!

Tak jednoduché opatření a co všechno by to vyřešilo! Jen se bojím, že k tomu dojde, až bude kasička prázdná Sad
(20.11.2013 7:12)Ozi napsal(a): [ -> ]
Citace:A program podpora spotřeby medu, dotace DVD, dotace (časopisu) Včelařství, příspěvek občanskému sdružení, nevyčerpané peníze v NASA atd. TO PLATÍ KDO???

No ale pozor, zdroj těchto peněz jsou daně. Zde je primárním zlodějem státní útvar, že tyto peníze neni následně schopen efektivně přerozdělovat zpět a proto jich musí vybírat vice než by bylo objektivně potřeba to je jiná píseň. A dokud bude existovat přerozdělování (a dotace), budou vždycky existovat fištróni, kteři se na penězovody přisají. Pokud s tímhle chceš něco dělat, tak musíme nejdřív s klíčema jinam a pak až do Křemencový.

Nejde o efektivní přerozdělování státem! To si můžeme probírat na jiných fórech - tady je to o včelařství!

Jde o to, že ČSV dostává dotaci na vydání DVD pro výuku včelařství a odborné zvýšení znalostí členů (a o porušení prodejem si najdi u Leošových příspěvků) a zeptej se zastupitele okresu: kdo viděl uzavřené smlouvy a kdo viděl výběrová řízení na zhotovitele?

dotuje svazový časopis - kde nebylo vypsáno výběrové řízení na vydavatele - nebyl vybrán doporučený vítězný redaktor - svazový časopis nemá obsahovat komerční články se skrytou reklamou!

příspěvek občanskému sdružení - s podivným hospodařením - argumentujícím závistí včelařů, nezveřejňující sponzory, prosazováním jediného správného přístupu k moru - (odškodnění spálení zdravých včelstev platí zase všichni z daní) ...!
Nevite nahodou kdo vyhral puvodne to redaktorske misto ve Vcelarstvi?
Snad nikdo horsi nez ta pani co tam je ted ani neexistuje.
Sorry, ale nemůžu si pomoct..........V podstatě nevím čemu se vlastně všichni divíme. Stav v ČSV je přesným odrazem stavu ve společnosti. jedna věc, kterou tady napsala, tuším Soňa, že jsme všichni členy ZÁJMOVÉHO spolku by se neměla přehlížet ani z dola ani s hora!....protože, když na to přijde tak je možnost se na to" anickvajc" a všechno jede dál při starým. Já osobně se nezblázním z toho, že nebudu mít dotované léčivo...a vyšetření měli. Kyselinu si stejně kupuju za svý, Varidol jsem si letos objednal přes veterináře.... A VD v měli dovedu spočítat taky.Big Grin Včely mi nikdo z titulu neorganizovanosti nemůže zakázat!.......a abych byl včelař nemusím být nikde organizovanej.
K těm dotacím EU o kterých se tady tak pořád mluví ..... jsme zájmová organizace, většina, dle statistik, prodá med ze dvora a nedaní ani korunu. Ale každej, kdo začíná má jistý nárok na dotaci......na úly, vybavení, medomet.....atd. Spousta lidí by bez dotací ani nezačala včelařit. A teď si vezměte takový rybáře nebo myslivce, nebo holubáře.... Mají snad oni nárok na dotace na pruty, nebo na konstatovací zařízení? Nebo myslivcům snad dotuje EU náboje na odstřel škodný....? To jsou přece taky zájmové spolky......ale ze včelaření kouká jakási možnost, že by včelař přeci jen někdy mohl zaplatit nějaké daně....., když se nějakým způsobem zadotuje start......V 99,9% neuvidí stát ani korunu. Takže bych všechny dotace, kromě D1, okamžitě zrušil, a dal bych ty peníze do něčeho smysluplnějšího..... Třeba do výzkumu probiotik..... To se může vrátit!
Nezastávám se Svazu a vedení, ale jak jsem psal, stav na vedení svazu je stejný jaký je mezi včelaři. Když včelaři můžou dostávat dotace na svůj koníček, tak proč by si vedení neudělalo pár výletů na náklady Svazu, nebo nezadalo výrobu DVD, který jsou k ničemu, nebo neplatilo vydávání časopisu, který je skoro k ničemu. Jediné, co je na něm dobré je že obsahuje tiskopisy, ke kterým by se včelaři bez internetu a tiskárny jinak nedostali. Takže pokud budou mezi námi lidi, kteří včelaří díky dotacím a za pět let to zabalej a rozprodaj...... Tak to bude furt stejný.Každej si okmžitě rěkne, když on z toho může mít, tak proč ne já..... A pokud se rozpadne ČSV, tak se zase budou včelaři združovat jinde.....bude to to samý. A ten kdo řve teď nejvíc bude řvát zase, pokud nebude předsedou.Big Grin Jestli někdo chce argumentovat s dotacema.....nikdy jsem žádnou dotaci na včely nedostal kromě D1. Včely budu mít ať dotace jsou nebo nejsou. A nepotřebuju se cítit jako Evropskej včelař, protože nemám všechnu technologii zrovna tu co je nejmodernější a "in".
A teď ruku na srdce. Kdo z nás by dělal na Svazu předsedu a nebyl by si jistej, že zachvíli se zase něco nebude líbit. máme tady někde v našem středu nějakýho "blbce" kterej, když dostane možnost si přilepšit, tak toho nevyužije? .....Dodgy. Včelaři by se měli ponejprv zaobírat včelama a združování se ve spolcích by mělo být až někde vzadu.
Proto se mi líbila jedna část příspěvku Leoše Dvorského: " Udivuje mě, že se ještě zaobírám Svazem a ne jen svýma včelama"......
„Ostatně soudím, že Kartágo musí být zničeno! ....aneb Tragikomické
Díky za zajímavý odkaz a výlet do země, kde včera znamená už jinde ... Big Grin
K textu V. Švamberka radši nic nenapíšu. Vlastně ani není co ... Je to jeho strategie a my máme právo i možnost udělat si svůj názor.
Zaujal mě z hlediska budoucnosti tento odstavec zatím kandidáta in spe dr. Hubače:
Najděte , prosím, kandidáta, kterého vy zástupci v RV podpoříte (o funkci neusiluji, tedy budu rád za kohokoliv, kdo bude mít Vaši podporu), je nutné ukázat, že svaz je stále gatantem oboru a partnerem pro stát. Bylo by to velmi žádoucím signálem pro všechny, myslím konkrétně dohodnout se v rámci RV pro kandidáta, přijatelného alespoň pro 60% členů. Doufám, že se na mě nebude zlobit celá členská základna, ale stanovy hovoří o tajné volbě předsedy RV, nikoliv volbu čleskou základnou.

Jelikož jsem už vícekrát vyjádřil podporu konceptu různých včelařských společenství, zastřešených v jednání se státními institucemi (včetně SVS) subjektem, v němž budou všichni, kteří projeví zájem, rovnoprávně zastoupeni a kdy vše proběhne podle pravidel, která všichni přijmou a následně budou respektovat, pak mi toto, tato slova, připadnou jako hodně důležitá. Opět ta snaha o zastřešování a hegemonii ...
Nejsem principiálně proti rozpuštění Svazu jako takového, ať klidně dál existuje, když prokáže, že na to má, ale ať se vše od základů překope. Jednak stran zastupování státu tímto o. s. ve věcech, které jsou záležitostí státu a jednotlivých subjektů (dotace a jejich kontrola, veterinární problematika a její kontrola). Jednak stran zastupování oboru v odborných záležitostech, které má velkou důležitost při tvorbě pravidel a vyhlášek nezbytných pro obor a státní úředníci, kteří jsou těmi, kdo nakonec rozhodují, kvalifikovanou pomoc od skutečných odborníků v oboru jistě jednou, až bude vše zase normální, uvítají ...
A pak tedy dát třeba jednotlivým ZO jako současným organizačním jednotkám Svazu na výběr, zda takovými chtějí zůstat, dát těm, kteří to tak nechtějí, možnost rozhodnout se jinak a dát se jinou cestou a pak to celé přestrukturovat. Takový Bond test ... jen nikoli na včelách, pouze na členech a včelařích ... Ať taky vědí, co to obnáší Big Grin

Nemám nic proti tomu, aby Svaz existoval a měl své ZO, opět ale s podmínkou, pokud na ně bude mít. A jen jako jeden ze subjektů v oboru ... Ale namítám proti té hegemonii na vše, zejména proti vyžadovanému monopolu na jednání se státem. Tu je život už opravdu jinde. Jinde je systém spolupráce a debaty různých subjektů působících v oboru v okolních zemích, stačí se tam jen kouknout. Jinde je mezinárodní výzkum v oboru, jehož výsledky representanti Svazu většinou neznají a v praxi "zastřešování" oboru programově nerespektují, neboť sledují jiné a oboru nedobře nakloněné cíle.
Dal bych každému čas a hlavně možnost se rozhodnout, jak dál.
Jiří
(21.11.2013 9:23)JKL napsal(a): [ -> ]„Ostatně soudím, že Kartágo musí být zničeno! ....aneb Tragikomické

Ano opět ukázka, charakterových vlastností VŠ. Jistě, přednášku u nás měl a líbila se většině členů. Někteří při ní sice usínali, ale většině se líbila. U nás se snažíme neustále vylepšovat pastevní podmínky vysazováním pylodárných a nekterodárných rostlin a dřevin. VŠ ke kytičkám skutečně patří.
Pokud jde o tu džentlmenskou dohodu. VŠ mlží, mírně řečeno. Žádné bezbřehé slovní potyčky jsem s ním před tím neměl, jen odboné protože ekonomice a řízení vůbec nerozumí a asi ani nechce ( o odborných ,jako je třeba varroáza je to nad slunce jasnější, neví o čem to vůbec je). Usnesení RV absolutně ignoroval a ignoruje nadále, jak je vidět na jeho webu. Ach ty peníze...... Po jeho snaze mne odvolat z postu předsedy EK v listopadu loňského roku, kdy jsem obdržel neskonale vyšší mandát než on (nepodrželo ho ani jeho předsednictvo, prohrál tedy na celé čáře jako člověk i manažer), NENAVRHL způsob komunikace mezi námi VŠ, jak by se od předsedy, který hlásá stmelování,dalo čekat. Byl jsem to já, který mu zaslal emaliový návrh několika bodů, jak spolu komunikovat, on to přijal a byl jsem i zván do PRV. Jenže po té katastrofě, co jsem tam viděl na 3 PRV, především v postojích a jednání předsedy ,jsem se rozhodl tak jak jsem se rozhodl. U něj žádné slovo nemá váhu, nic není dostatečně svaté. Na zbytečné panáčkování nemám čas ani chuť. Proto jsem 1.4. oznámil svou rezignaci e-mailem celému RV. VŠ se ozval telefonicky sám a rozhovor byl celkem krátný. Řekl jsem mu, že důvodů bych mohl uvést snad 1000 ale že v tuto chvíli nechci o ničem mluvit. S vystoupením proti VŠ jsem nikterak nepočítal, ani jej nepřipravoval, protože to považuji za zbytečné, právě vzhledem k jeho charakterovým vlastnostem, nějaké sebereflexe není schopen. Je to jako když hrách na stěnu hází. Stalo se tak až na RV v srpnu letos . Tehdy nedokázal ani vzdát poctu čestnému členu RV, zemřelému ing. Veselému, to mne pobouřilo. Musel jsem to za něj na RV učinit já. Od členů PRV vím, že jim následně vyčetl, proč mu to nikdo neřekl, no charakter...... Když jsem pak při projednávání kritizoval, že se neplní uložené úkoly a nebyl jsem rozhodně sám, napadl mne, že já nechci pracovat a tak nemám co říkat. Tak si o to řekl a uvedl jsem několik příkladů třeba jeho lhaní a vyzval k dodržení té jeho dohody s voliči a vyzval aby odstoupil jako čestný člověk. Já nechci zbytečně pracovat a to je právě rozdíl mezi námi dvěma. Paní redaktorka to pak v časopise odsoudila, že to bylo bez důkazů. Asi si nějak špatně poslechla ten VŠ nebo její kvalitní záznam z jednání RV. Slyšeli to všichni, cechaři , Č. Gazda, Vydra..... Populismus vytahují vždy ti, kteří nemají věcné argumenty a to je právě případ VŠ. Myslím, že my v MB jsme dostali rozum a chceme jít svou cestou. Pochopení ale od VŠ neočekávám. Nakonec ani neprojevil nikdy zájem si o tom pohovořit. Jediným , kdo se o nás zajímal, byl R. Hubač. K ostatním stanoviskům VŠ se vyjadřovat nebudu. Spolupacovat se dá s každým, když se mu dá věřit. Nepřeji mu (ani nikomu jinému) nic špatného, ale jedno tvrdím a je to i vidět. Ten člověk je schopen ČSV zničit. LD
Po přečtení reakce VŠ na jeho blogu jsem se opět utvrdil v tom, co si již delší dobu myslím, tedy že VŠ se bude držet zuby nehty a dokonce přijde čas, kdy začne kopat kolem sebe (aby nakonec jako vždy volal po korektním, slušném a pravdivém jednání - čehož ale on asi není schopen). Pokud bych byl jako VŠ a do původního textu vepsal červené své protiargumenty a postoje, pak by se ten jeho otevřený dopis (či co to vlastně je) docela červenal. Dělat to nebudu už proto, že ten člověk ve mně vzbuzuje čím dál tím větší negativní emoce (slušně řečeno!) a nechci se jím, jeho myšlenkovými pochody a lhaním nijak zabývat. A pokud v čele ČSV zůstane i nadále toto individuum, pak ať svaz padne. Padne totiž na svou neschopnost sebereflexe a změny. V takovém případě jen dobře! A ještě jedna poznámka: v tomto a v tomto příspěvku jsem psal něco ke stanovám a k jejich manipulativnímu výkladu VŠ. Jako právník jsem také zdůraznil to, že stanovy v sobě mají chyby a nelogičnosti. Krásným příkladem toho je věta VŠ:"PRV nedostalo důvěru o 1 hlas. To ovšem nemá žádnou odezvu v našich stanovách. Jsme NNO nikoli parlament a musíme se řídit obsahem stanov jako našeho základního dokumentu." (zdroj: blog VŠ). Ano, ve stanovách se o (ne)vyslovení důvěry opravdu nepíše. A já se ptám proč?! A dále se ptám, proč se tedy o něčem takovém hlasovalo?! A ještě jedna otázka - to opravdu VŠ nevadí, že mu lidé, které reprezentuje nevěří?!
Mně ještě zarazila jedna věc. Místopředseda Hrabák ve svém rezignačním dopise mimo jiné napsal, že předseda VŠ sbíral nějaké kompromitující materiály na jiného člena PRV a více méně z textu vyplynulo, že to může dokázat. Čekal bych, že VŠ okamžitě zareaguje a bude se chtít takovému nařčení bránit a očistit své jméno a ono nic, alespoň já jsem žádnou jeho reakci na toto nezaznamenal.
Nevím na koho měly být ty materiály sbírány a je mi to celkem jedno.Otázka zní, proč za jakým účelem tyto materialy sbíral. Chtěl tím někoho vydirat nebo ho společensky znemožnit proč??
Hodně zástupců operuje vysokým morálním kreditem VŠ, a toto podle nich činí morální člověk??
Podle mne měl VŠ buď sám okamžitě odstoupit a nebo vyzvat př. Hrabáka at předloží důkazy ke svému nařčení.Podle toho, že toto VŠ neudělal tak usuzuju, že nařčení př. Hrabáka je pravdivé a tak nechápu na co si to tady VŠ ještě hraje a jak mu ještě někdo může věřit.
(21.11.2013 11:21)Leoš Dvorský napsal(a): [ -> ]Ten člověk je schopen ČSV zničit.

No jestli to není účel. Zničit (znehodnotit) a pak z pozice správce majetku rozebrat - tedy ten majetek. Dával bych na to pozor.

Pokud jde o to obrození včelařských spolků nikoli jako zástupce a vykonavatele státní správy, tak to, že by to šlo přes ČSV se začíná jevit jako pustá utopie. Asi opravdu bude nutno vytvořit bokem nějakou asociaci a pak v ní na úplně jiných principech sdružit nově vznikající lokání nebo tématická včelařská uskupení - prostě udělat konkurenci k velení ČSV a "přetáhnout" odpadlíky. Ten zbytek laviny ať si spadne do propasti, když základna jen pasivně kouká kam se to šine.
(21.11.2013 12:25)MartinP napsal(a): [ -> ]Mně ještě zarazila jedna věc. Místopředseda Hrabák ve svém rezignačním dopise mimo jiné napsal, že předseda VŠ sbíral nějaké kompromitující materiály na jiného člena PRV a více méně z textu vyplynulo, že to může dokázat. Čekal bych, že VŠ okamžitě zareaguje a bude se chtít takovému nařčení bránit a očistit své jméno a ono nic, alespoň já jsem žádnou jeho reakci na toto nezaznamenal.
Nevím na koho měly být ty materiály sbírány a je mi to celkem jedno.Otázka zní, proč za jakým účelem tyto materialy sbíral. Chtěl tím někoho vydirat nebo ho společensky znemožnit proč??
Hodně zástupců operuje vysokým morálním kreditem VŠ, a toto podle nich činí morální člověk??
Podle mne měl VŠ buď sám okamžitě odstoupit a nebo vyzvat př. Hrabáka at předloží důkazy ke svému nařčení.Podle toho, že toto VŠ neudělal tak usuzuju, že nařčení př. Hrabáka je pravdivé a tak nechápu na co si to tady VŠ ještě hraje a jak mu ještě někdo může věřit.

Ty materiály byly sbírány z bulváru a měly přes 50 stran. Už před srpnovým zasedáním je VŠ rozesílal po republice svým "vyvoleným". Mně na to upozorníl právě ten z "vyvolených". Na posledním PRV se k tomu VŠ sám přiznal, když nejprve tvrdil, že nic nevytvářel (že by měl na ČSV pro to pracovníka????) a následně řekl, že to poslal jen někomu. I proto PRV rozhodlo 6:4 hlasů, že požádá o důvěru RV. Většina členů PRV se tedy zachovala čestně a návrh na vyslovení důvěry RV předložili. Pokud jde o ty nelelgální záznamy z jednání ,to už je věcí veřejnou a lze to vyčíst i z webu VŠ při komunikaci s jedním předsedou ZO. Jak jsem již napsal. V USA je nelegální nahrávka (bez souhlasu nahrávaného) považována za přípravu k vydírání a je za to až 6 let nepodmíněně. Dost výmluvné.
VŠ se zavázal při své volbě, že když bude lhát, jednat proti zájmům ČSV, porušovat stanovy.-..... , že okamžitě odstoupí. Vše naplnil mírou převrchovatou. Na posledním RV byl k tomu (čestnému odstoupení) 2x vyzván, ale vymlouval se, že to bylo myšleno jinak a pod. PRV bylo 10.11. odvoláno včetně předsedy, který je jeho členem, jedním z jedenácti, nic víc. PRV je statutár, ne předseda. Víte ono je to ve vedení ČSV vážně jak s malými dětmi a také podle toho svaz vypadá. Pro děti udělámi jistě všichni všechno, nemohou ale stát v čele firmy. LD
To by mě teda zajímalo co v tom bulváru nasbíral. Hajlující včelař v uniformě ? Nebo snad nějaká zoofilie ? Big Grin Big Grin Big Grin
Nemyslím si, že je tady jakýkoli prostor pro zlehčování. Zamysli se...
Věř mi, že jsem se zamyslel. Několikrát. Jaké kompro by mohl nasbírat jakýkoli bulvár na jakéhokoli včelaře? To mi hlava nebere...
Je to zajímavá sledovat jak telenovelu. Ideální na zimu, v sezoně by si to člověk tolik nevychutnal. Pokud se to trochu opakuje, tak pokaždé trochu jinak. Tohle je už asi 4. zápletka s volbou předsedy.

Jak to tedy je? Na webu ČSV je prý výzva že OV mají delegovat případné odvážné kandidáty na předsedu a předseda se necití odvolán.

Takže to bude předsednické schizma? Aby nám v příštím díle nezačala nějaká třicetiletá válka, či jak to tenkrát bylo.

Smile
(21.11.2013 14:06)Ozi napsal(a): [ -> ]To by mě teda zajímalo co v tom bulváru nasbíral. Hajlující včelař v uniformě ? Nebo snad nějaká zoofilie ? Big Grin Big Grin Big Grin

Toto opravdu není skutek, který by měl být promíjen, nebo zlehčován. Ze zlé vůle se toho dá udělat hodně, např. posbírat informace ty pak různě zamíchat, přidat trochu lží a polopravd a interpretovat tak trochu jinak... abych dotyčného očernil. Vzláště, když pak tyto informace dám jen někomu (třeba lidem o nichž ví že si k tomu šprochu ještě něco domyslí a víc ho okoření a pošlou dále). Prostě pokud někdo někoho špicluje za účelem ho kompromitovat, či najít neco čím by mu mohl uškodit či ho vydírat, tak je to u mě gauner a morální odpad i v případě že vůbec žádnou špínu nenajde. Díky podobným výmyslům a pomluvám za fašismu a komunismu mělo nemálo lidí zničený život. Tyto praktiky každý slušný člověk musí jednoznačně odsoudit a ne zkoumat jak moc bylo ublíženo.



(21.11.2013 15:13)KaJi napsal(a): [ -> ]Takže to bude předsednické schizma? Aby nám v příštím díle nezačala nějaká třicetiletá válka, či jak to tenkrát bylo.

Jednalo se o velké Papežské schizma, tehdy byly ale papežové tři a došlo k tomu tak, že vždy byl jeden odvolán a jiný zvolen, ale ten odvolaný odvolání zpochybňoval a slibovat, že abdikuje když se splní nějaké jeho podmínky... a nakonec stejně neabdikoval... tedy podobnost čistě náhodná. Vše vyřešil až Kostnický koncil (1414 – 1418), svolaný na podnět Zikmunda Lucemburského, který vsadil tři trucpapeže do vězení a zvolil nového nezkorumpovaného, majícího autoritu tehdejšího světa. Třeba bychom se mohli tímto řešením také inspirovat...
Třicetiletá válka byla až o dvěstě let později 1618–1648.
(21.11.2013 14:25)Ozi napsal(a): [ -> ]Věř mi, že jsem se zamyslel. Několikrát. Jaké kompro by mohl nasbírat jakýkoli bulvár na jakéhokoli včelaře? To mi hlava nebere...

Tak to se holt zamysli ještě jednou. Obecně vzato vyhledávání, shromažďování a předávání informací o nějaké osobě je chůze na velmi tenkém ledě. A v podstatě je jedno (není, ale vztahuji to k tomuto konkrétnímu případu), jestli byl vytěžován bulvár či nějaký jiný zdroj. Osobnostní práva jsou poměrně výrazně chráněna a to dokonce zákony nejvyšší právní síly (viz. čl. 10 úst.zák. č. 2/1993 Sb., LZPS). Vzhledem k tomu, že tyto informace byly dále poskytovány dalším osobám, mohla zde být naplněna skutková podstata nějakého tr. činu, například pomluvy. Vůbec bych se nedivil, kdyby došlo k podání trestního oznámení. Je nutné si uvědomit, že většina včelařů má svůj osobní či profesní život, který se netýká (nemusí týkat) včel a včelaření. Proto je asi nesmysl vtip o hajlujícím včelaři. Ublížit mohou dezinterpretované informace, které se týkají čehokoli, nicméně vlastní včelaření bude asi to poslední, co je zajímavé, že? Když nic jiného, tak je opravdu zvláštní, že VŠ má chuť o někom informace shromažďovat. Jak to souvisí s tou morálkou, kterou se neustále ohání (a jejíž nedostatek neustále prokazuje)?
(21.11.2013 14:06)Ozi napsal(a): [ -> ]To by mě teda zajímalo co v tom bulváru nasbíral. Hajlující včelař v uniformě ? Nebo snad nějaká zoofilie ? Big Grin Big Grin Big Grin

No jen aby to nebyl nejmenovaný kritik svazu odhalující se v parku, nebo jedna nejmenovaná pracovnice kroutící se u tyče v podniku nevalné pověsti!!! Zdraví R. S.
Každý se umí vyjádřit k tomu, kdo je odvolán, ale nikdo nereaguje na to kdo a koho chce dosadit a proč ....Sad
Musím popravdě konstatovat,že stav v jakém se ČSV nachází je přinejmenším alarmující a to z hlediska jeho budoucnosti.Na druhou stranu je pro mne překvapivé zjištění ,že to ještě někoho zajímá.Ze všech včelařů v mém okolí to trápí mne což jsou 3% členů ZO.Ani já však nebudu plakat,když svaz nebude.Jako jednatel chci zjednodušit "život"včelařům kolem sebe a tak trochu mít přehled o stavu včelstev ve svém okolí.Vše co se děje ve svazu se dá shrnout do konstatování,že člověk je stejně jako prase všežravec a co udělá prase u koryta???začne žrát...a zkusil někdo z Vás to prase od žrádla odehnat ?Big Grin
Svaz může být prospěšný i nadále,ale je třeba vyčistit chlív a vést svaz profesionálním způsobem .Hlavně ,ale platí ,že starého psa novým kouskům nenaučíš.
Referenční URL's