Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální dění v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(10.01.2014 8:19)KaJi napsal(a): [ -> ]Myslím, že zančný podíl členů si stále mylsí, že předsedou je Mandík nebo Peroutka, ...

A není?...co tam tedy pořád dělají ?
Je po boji, tak pojďme být generály. Jak jste, vy co hlásáte obrodu zezdola, postupovali v instruování svého zástupce v RV v rámci svých ZO respektive OO?
Ptám se proto, že u nás to dopadlo mlčením, tedy pokud někdo z výboru ZO nenapsal svého kandidáta za celou ZO bez vědomí členů, ale pak to zase není o demokracii.
Jako neřešitelný problém se nakonec ukázalo, že většina kandidátů je nám neznámá, a proto těžko říct, že někoho podporuji, když ho neznám. Navíc jsem neviděl žádné vyjádření směřované pro jednotlivé členy o plánech v případě zvolení toho kterého kandidáta. Mimo dopisu pana Hubače, který byl zvěřejněn zde. Ono to samozřejmě souvisí s tím, že je to zbytečná práce, protože o novém předsedovi nerozhodují členové ČSV, ale členové RV, jejichž zvolení zase členové těžko ovlivní.
Tak proto se ptám, jak zde byly v praxi realizované ty výzvy k obrodě zespodu od jednotlivých ZO. Já k tomu cestu nevidím a u nás to z výše uvedených důvodů nezafungovalo.
Jedině přímá volba předsedy všemy členy ČSV. A bude to!!!! To bude pak .....???
Já jsem toho tady už napsal dost. Pokud jde o tu obrodu od spodu, už o tom psát nebudu, prostě to uděláme a pak se třeba bude s čím pochlubit. Nechci následovat příklady jiných.
Ono i nové vedení bude muset v něčem ustoupit, aby pak mohlo "vyskočit". Protože to, co po odešlém PRV zbylo, není nic jného, než spoušť, jinak to definovat neumím a to se dozvím jen zlomek. Už jen tenhle příklad. Veledůležitá věc týkající se auditu leží na stole tajemníka přes měsíc a nikdo nic nedělá a a si ani neví, až se to dohmátl nový předseda...., starého v prosinci zajímalo něco jiného a tak by se dalo pookračovat.
Mimochodem včera jsem volal na sekretariát. Mezi řečí a spíš z žertu jsem se pracovnice zeptal, jak se jí pracuje pod novým předsedou. Odpověď zněla asi následovně. No už tady byli od podnělka třikrát, to jsem za 2 roky nezažila, jéé už je tady zas, musím končit. Ano sekretaritát je v totálním rozkladu a nejhorší na tom je, že bývalé PRV je za to nejen zodpovědné, ale vše urychlilo. Vzhledem k jeho duševní kapacitě se nemužeme divit.. Styl práce je vidět na posledním čísle Včelařství. Jen hlupák se nechá vyfotit při lobbingu, který navíc nezorganizoval. Přepis .... to snad nebudu komentovat, kdo tam byl, ví. Hodnocení 2 let "práce" není nic jiného než holý populismus a demonstrace prázdnosti ducha. Ta jóga je z toho snad nejperspektivnější..... Jsem z toho všeho vážně smutný už jen proto, že VŠ a členy PRV a ty, kteří jej podporují znám osobně a stále se mi nechce věřit, že to tak je. Asi by pomohlo vážně přestěhovat svaz na vesnici,kde je více zdravého rozumu a ochoty pracovat. LD
(10.01.2014 11:36)Leoš Dvorský napsal(a): [ -> ]Jsem z toho všeho vážně smutný už jen proto, že VŠ a členy PRV a ty, kteří jej podporují znám osobně a stále se mi nechce věřit, že to tak je.

Leoši, prepáč že sa miešam do vašej diskusie (pritom s naším vedením na Slovensku to nemáme o nič lepšie Angry)ale chcem reagovať na tú tvoju citovanú vetu.
My podtatranci tomu hovoríme "riedky vzduch". Keď sa niekto dostane na vysokú funkciu (politika, manažment, spolok) pobytom v nej sa dostavuje tento efekt, ako keď si vo výške na horách, vzduch je redší, kyslíka menej a mozog je nedokysličovaný (horolezci vedia o čom je reč..). Nedokysličovaný mozog robí nesprávne úvahy, treba aby zliezli občas dolu....Blush
A okrem aklimatizácie treba vždy pamätať na základný tábor, inak to nemusí dopadnúť dobre...
Po prolistování včelařství na mne zavál vítr z minulých dob.Až mne zamrazilo.Svaz je morálně na dně a kdyby mi nebylo "líto "dědečků v MO tak bych ho nejraději opustil a včelařil bych bez nutnosti koukat se na fotky soudruhů ve včelařství Sad
Jak jsem již předešle psal úroveň časopisu klesla na bod mrazu. Po dvou denním uklidnění jsem opět vzal časopis do ruky a prolistoval s tím že si něco přečtu. Bohužel jsem opravdu téměř nic nenašel k slušnému čtení co se opravdu týká včelařství.
Kde je nějaký kontrolní mechanismus v redakční radě. Kdo to vůbec schválil.
Doufám že to již pochopilo i letošní nové vedeni ČSV a změní jak obsah časopisu, tak jejich redakční radu i onů paní"""""""""""""""
Tak jsem si dnes u oběda přečetl rozhovor s velkým VŠ a to jsem neměl dělat. Doufám, že se nové vedení jasně distancuje od této etapy fungování ČSV, ale asi jsem naivní. Jinak to balím. Už to došlo tak daleko, že si chci objednat včelařský časopis z Německa, jen zatím váhám který. Asi jim do Křemencové pošlu jedno číslo jako vzor. Třeba co se týká varroázy tak je Včelařství asi tak 15 let v minulosti.
Objednej si nějaký časopis, kde nám naši jedinou jednotnou organizaci závidí. Třeba tady jedno vyjádření z RV:
A sice, že tyto státy nám naši velkou organizaci závidí.
Zná někdo třeba podobný případ, že pro státní dotaci stačí vytrhnout z časopisu list, napsat do předtištěných rubrik pár čísel a dostat peníze na ruku? A co dotace na léčiva... a další...


http://www.vcely.or.cz/konference.pl?thr...%20(63374)

Ta organizace je spokojená, některým jen vadí současný puč.
Mám pocit, že hlavně ta organizace je spokojená sama se sebou, řadových včelařů se nikdo moc neptá.
(12.01.2014 18:45)KaJi napsal(a): [ -> ]Objednej si nějaký časopis, kde nám naši jedinou jednotnou organizaci závidí. Třeba tady jedno vyjádření z RV:
A sice, že tyto státy nám naši velkou organizaci závidí.
Zná někdo třeba podobný případ, že pro státní dotaci stačí vytrhnout z časopisu list, napsat do předtištěných rubrik pár čísel a dostat peníze na ruku? A co dotace na léčiva... a další...

Ano, to je idealni stav.
Vcelari vytrhnou stranku a penize zkasne Svaz se svoji metastazou v Dole.
Neverim v zadnou zmenu, je tam Hrabak jako prodlouzena ruka Peroutky, ktery to tam vsechno ridi. Spolu s Mandikem.
A komu se to nelíbí je pučista.
Připadám si jak v hospodě. Nikdo u toho nebyl, ale všichni tomu rozumí a vědí kdo s kým, o čem pro koho Sad
Ví o prodloužených rukách atd. Asi je potřeba vyzdvihnout své EGO a svou významnost proroka.
Nespoliehal by som sa na osobnosti. Pokým u nových bossov nevznikne Stalinský syndrom, treba radikálnou zmenou pravidiel presunúť zodpovednosť, pravomoci a kontrolu na včelárov. Funkcionári by sa mali zmeniť na obyčajných zamestnancov.
Celá plejáda "dôveryhodných" osobností sa povaľuje na politickom smetisku.
Alberte, je to sice utopie, ale také mé nejvroucnější přání. Bohužel mohu dát jen jeden souhlasný bodík.
(14.01.2014 9:43)Albert Gross napsal(a): [ -> ]Nespoliehal by som sa na osobnosti. Pokým u nových bossov nevznikne Stalinský syndrom, treba radikálnou zmenou pravidiel presunúť zodpovednosť, pravomoci a kontrolu na včelárov. Funkcionári by sa mali zmeniť na obyčajných zamestnancov.
Celá plejáda "dôveryhodných" osobností sa povaľuje na politickom smetisku.

Jo, máš pravdu......celá plejáda bývalých "důvěryhodných " osobností se považuje na smetišti.....většinou na Bahamách....Big Grin V tomhle směru si nelze dělat iluze.Dodgy
Chlapi chlapi nic se nezmeni vse bude pri starem. Korytka chytl nekdo jiny a to je take vse Co se bude dit.
Ano, dokud budou korýtka, budou i prasátka.
Každé nové vládě se dává 100 dní hájení. Navrhuji, abychom těch 100 dní dali i novému vedení ČSV.
Hin sa hukáže...
Referenční URL's