Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální dění v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(19.02.2014 22:50)roslp napsal(a): [ -> ]Mgr. Jarmila Machová

Jó tam se dějou věci. Nechte si vyprávět od svého zástupce v RV Wink

Není tajemník, ale pověřená funkcí tajemníka. LD
(19.02.2014 22:50)roslp napsal(a): [ -> ]Mgr. Jarmila Machová

Jó tam se dějou věci. Nechte si vyprávět od svého zástupce v RV Wink

Já žádného zástupce nemám. Jsem v seznamu škůdců, se kterými se nemluví. Včelařskou odbornost si zvyšuji z televizních zpráv. Jen nevím jak přicházejí na čísla úhynů a na to jaký bude včelařský rok. Někdy bych potřeboval tu svazovou křišťálovou kouli půjčit, protože jedny zprávy v lednu mě mají vyděsit jak je nepříznivá zima a druhé zase informují opak. Jak to pak mám zvídavé nevčelařské veřejnosti vysvětlovat. Třeba u vysvětlování zdravotního stavu všelstev z měli - to jsem se zpotil po celém těla. Wink
Vysvětlení zimní měli laikům.
Snadné.
Pokud mají před dveřmi rohožku, tak si pod ní dají papír a podle bacilů na něm zjistí jak jsou nemocní.

Nevím ovšem jak jim vysvětlíš, že ty jsi v pořádku. Pokud nebudeš mít na papíru kousek měkkého mozku.
Karle hlavně dej vědět co ti to zase dělá s prodejem medu viz. tvůj příspěvek.

Já to s těmi vzorky pro hygienu a vysvětlení co tam ze vzorku najdou o zdravotním stavu včel vysvětlil nedokázal. Jediné co pochopili je přirovnání určení diagnózy u pacienta od lékaře po telefonu a navrhnutí brát tyto zprávy jako vyplnění vysílacího času v období kdy je málo vražd na lidích a tak potřebují vyplnit čas aspoň panikou.
No, blbý skoro vyprodáno. Smile
O tomto víkendu proběhlo prvé pravidelné pracovní zasedání Republikového výboru s novým předsednictvem ČSV.
Pokud máte možnost kontaktovat vašeho člena RV, zeptejte se na jeho dojmy a na srovnání tohoto a dřívějších zasedání.
(25.03.2014 21:42)MUDr.Vladimír Šumera napsal(a): [ -> ]Pokud máte možnost kontaktovat vašeho člena RV, zeptejte se na jeho dojmy a na srovnání tohoto a dřívějších zasedání.

A tomuto tedy říkáte ta komunikace až k základním organizacím? Hudáci členové RV jestli budou každému odpovídat zvlášť - když by stačilo zveřejnění nezkrácených zápisů na webu; pro starší bez netu ve zpravodaji a našli by se jiné snadnější možnosti - nejlepší by bylo zveřejnění přenosu jako u poslanců aby si každý udělal přehled co tam jeho zástupce plodí. Smile

Já když jsem se takto dřív dotazovával a odpověď pořád nepřicházela tak jsem byl jen rozčílen, že jim jde jen o mé příspěvky ... na druhou stranu zástupce RV by nemusel být zatěžován odpovídáním na e-maily, telefony ... každému členu z okresu zvlášť (tedy těm co mají zájem o dění).
MUDr. Vladimír Šumera napsal(a):zeptejte se na jeho dojmy a na srovnání tohoto a dřívějších zasedání.

NB1,ještě, že jste si to ve svém příspěvku dal také do citace. Doporučil jsem těm, kteří se skutečně zajímají o to, jak nyní vypadá práce RV, aby se zeptali svého zástupce v RV na jeho dojem při srovnání posledního a dřívějších zasedání RV. Ne na to, co se tam projednávalo
Podrobné usnesení ze zasedání visí na webových stránkách ČSV, ale to už jste zřejmě pozorně pročetl.
Co se týká komunikace až k základním organizacím, to už není jen věcí vedení ČSV, ale okresu (OO) a základních organizací.
Dobré je, když člen RV informuje podrobně svůj OO na nejbližším zasedání a tato zpráva je umístěna na webové stránky OO, případně těch ZO, které web mají.
ZO také mohou člena RV pozvat na schůzi ( besedu) kde odpoví na konkretní dotazy. Ale to u skutečně záleží na iniciativě OO a ZO.
Doporučoval jste nezkrácené zápisy. Kdo myslíte že by je četl? Hrstka normálních včelařů a pak pak nejvýš ti, kteří by se tam za každou cenu snažili najít něco, za co by mohli svaz očernit.
(27.03.2014 23:23)MUDr.Vladimír Šumera napsal(a): [ -> ]
MUDr. Vladimír Šumera napsal(a):zeptejte se na jeho dojmy a na srovnání tohoto a dřívějších zasedání.

Doporučoval jste nezkrácené zápisy. Kdo myslíte že by je četl? Hrstka normálních včelařů a pak pak nejvýš ti, kteří by se tam za každou cenu snažili najít něco, za co by mohli svaz očernit.

Pořád mám pocit, že nám obou jde o to samé jen z Vaší strany mě pořád škatulkujete mezi lidi co se snaží svaz očernit. Jestli se očernění rovná uzdravení tak to beru, jinak je to trapné vymlouvání.

Měl jsem možnost asi po dva roky se dostat k těmto nezkráceným zápisům a rozdílů v obsahu informací a podání sdělení oproti nic neříkajícím zkráceným zápisům jsem našel nespočet. Tyto informace mi ale zástupce RV jako členu výboru ZO nedával a přesvědčoval mě, že to přesednictvo s předsedou je nejlepší volbou ... tím naše komunikace zmrzla - taky jsem si říkal, proč by to mělo být sdělováno jen mě, když máme OO web. stránky, ale jak se můžete přesvědčit jsou zamrzlé taky.

Co k tomu dodat? Už vidím volební rok 2015 a to oceňování za práci funkcionářů! Jestli toto je z Vaší strany vnímáno jako očerňování, prosím.

Vždyť jste své pocity z posledního jednání mohl napsat rovnou sem pro všechny včelaře co si to chtějí přečíst - bez rozdílu příslušnosti, místo odkazování na tichou poštu!

(Jinak k těm zápisům na webu svazu - víte ono je dobré, když se něco nového přidá na web se zmínit v sekci novinky a nebo aktuální informace aby člověk nemusel prohledávat celý web a vlastně zjistit, že tam nic nepřibilo. Děkuji tedy za upozornění a kouknu se jaké jsou změny, když o nich veřejně zde nechcete informovat. Odkaz vpravo nahoře Přihlášení pro členy jsem už taky od vzniku nových stránek nepochopil k čemu slouží. Tak to asi na vysvětlenou k očerňování. Až budou známy jména viníků a potrestáni pak bude svaz uzdraven - do té doby se jen budete oceňovat za zásluhy a ten řadový člen bude dobrý jen na příspěvky - "držet hubu, držet krok".)
Já na zasedání RV byl, tak jen krátce.
  1. V porogramu 27 bodů, což by se za VŠ nestihlo ani za týden, pokud by se to RV vůbec předložilo.
  2. Celý program prakticky projednáno v sobotu a v neděli byl i čas na ostatní věci.
  3. PRV uloženo, podat trestní oznámení na NASA, myslím, že bude ale rozšířeno, protože kmise nemohla vše postihnout a je to skutečně na regulérní vyšetřování.
  4. Vše ve věcné rovině, což proti předchozímu stalinistickému stylu diametrální rozdíl.
  5. Doplněni člnové PRV.
  6. VŠ a spol. uloženo předložit zprávy o Apimondii a také vyúčtování 100 CD, která se tam prodávala (někteří členové je mají, tak je známí i cena) a převzal si je VŠ. Toto mi vadí, protože jakou může mít asi bývalý předseda morálku, když není ochoten podat vyúčtování, vrátit zbytek CD, odevzdat peníze ani po půl roce.
    To, že z toho může vyrůst podobná kauza jako NASA je celkem jasné.
    Pochopitelně je zde otázka i na kvalitu provedené inventury na svazu.
  7. Nyní očekávám ze strany té chobotníce, která se během těch dvou let vytvořila, další akce. Mám na paměti rozhovor s jedním členme komise pro děti, který byl jako "host" na volebním zasedání RV v lednu. Když jsem mu odpověděl, že na svazu bude klid, až bude VŠ tam kde patří, výhružně mi odpověděl, že v tom případě klid nebude vůbec. No asi se má skutečně čeho bát. Z propagace medu se asi zaplatilo ledascos, možná i mejdany. To jsem ale trochu odbočil a řešit to je v kompetenci nového PRV.
  8. Rozdíl v jednání byl očividný a museli to uznat i příznivci VŠ. Za posledních několik let opět trochu normální zasedání, věcné, nikdo nebyl umlčován, mělo to svůj řád a spád. Prostě řídil to dospělý člověk.
  9. Všimli jste si, za jakou dobu bylo zveřejněno usnesení? To dříve ani omylem. Vše dělo tak, aby lidé zapomněli a pak se vše hezky přeformulovalo.
  10. K těm vyznamenáním. Z Žák byl navržen a schválen PRV už na podzim ale VŠ muto odmítl podepsat. Skutečně opět ukázka toho, jak chápal funkci předsedy.
To je asi v superzkratce vše. LD
Pokud jsou mé zdroje důvěryhodné, tak na pány Sojku a Peroutku bylo podáno trestní oznámení v kauze Nasavrky.
Leoši DĚKUJI MOC ZA PŘÍSPĚVEK! KONEČNĚ DOBRÉ ZPRÁVY!

Právě toto jsem myslel, proč to neprobrat rovnou tady a seznámit nás co sem chodí na VF aby se dozvěděli "co je nového" a jak se praktikuje tzn. "strašení zla jiné volby než VŠ", které bylo propagováno redaktorkou ve Včelařství, krátce zveřejněnou peticí na webu a já to slíchal i od okresního zástupce RV.

Ještě by bylo fakt dobré vědět jak který zástupce hlasuje aby delegáti okresní konference měli přehled co tam zástupce "vyváděl a jak byl prospěšný" jinak pořád bude volba jak "loutkové divadlo".

Hlavně mám radost z toho, že už se snad nenajdou tací co po Vás budou požadovat stažení zveřejněných informací na svých webových stránkách, když budete chtít bez cenzury informovat všechny včelaře a né jen funkcionáře.
(28.03.2014 12:23)Havelka Jan napsal(a): [ -> ]Pokud jsou mé zdroje důvěryhodné, tak na pány Sojku a Peroutku bylo podáno trestní oznámení v kauze Nasavrky.

hlavně aby to někteří někteří nevzali jako znesvěcení svatostánku, když se na zasloužilé členy může podávat trestní oznámení Surprised
(20.01.2013 20:39)tom.50 napsal(a): [ -> ]Jsem pro reformu a pokus dát pozavírat donedávný management Svazu a ne ho nechat zničit.

Mrzí mě, jak snadno bys nechal zničit něco, co vybudovali naši předkové. Někdo tu jasně napsal, že za současného stavu je vedení úplně jedno, jak to dopadne. Pojistili si to tak, že jim nebude vadit úbytek členů a když nebudou žádní, rozdělí si zbylý majetek.

A docela mě mrazí, že když skomírala v agonii Včela, byl u toho jistý pán, ten ale prý k vykradení nepřispěl, naopak, on to chcípání na úbytě prodloužil o tři roky, jak někdo bez uzardění napsal. Tedy ten někdo napsal, že ten hodný pán Včele o tři roky prodloužil život. Že by už i ČSV chcípal a dotyčný pán ho zachraňoval jako Včelu?

Děkuju pěkně za takovou záchranu!

Vzpomene si ještě někdo co jsem tu napsal před nějakým časem?
70 328 příspěvků......, takže asi nevzpomene , ale měl jsi recht , palec nahoru...
Já se dozvěďěl trochu něco jiného - Rada odsouhlasila podání tresního oznámení na neznámého pachatele.
I když to začlo za p.Sojku a podepisoval p.Peroutka. F.V.
Vy nečtete usnesení nebo co. Taková šeptanda. Vždyť přeci snad vše musí být nyní jasné a krásné. Smile
Jasné a krásné to bude až se doběhne do vytyčeného cíle. Smile Nyní je to podle měj jen plánování jak se rozloží síly aby nedošlo ke svalové krizi a tedy na startovní čáře je sil dost - teď jde o to aby byly celou dobu a nevzdalo se to před cílem.

U VČELY PŘEDBOJ bylo taky trestní oznámení. Pak najednou došlo ke kličkování a běh pozadu (možná i dozadu).

Takhle se cíl nikdy nedosáhne! Angry

DRŽÍM TEDY VŠEM CO CHTĚJÍ SPRAVEDLNOST VŠECHNY PALCE ABY NEDOŠLY SÍLY!
Náhodou se ke mě dostal přes emalovou komunikaci zajímavý "dokument". Osobně nevím co na to říct. Z dohledatelných dokumentů nebo i toho co tu proběhlo na foru je tam pár nesrovnalostí, posuďte sami.

[Obrázky: kauzy.jpg]
(30.03.2014 18:34)NB1 napsal(a): [ -> ]U VČELY PŘEDBOJ bylo taky trestní oznámení. Pak najednou došlo ke kličkování a běh pozadu (možná i dozadu).

Takhle se cíl nikdy nedosáhne! Angry

DRŽÍM TEDY VŠEM CO CHTĚJÍ SPRAVEDLNOST VŠECHNY PALCE ABY NEDOŠLY SÍLY!

Upřímně, na trestní oznámení u Včely Předboj, nevěřím. Podle mne podáno nebylo nikdy.LD
Referenční URL's