Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální dění v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Rozumím, samozřejmě. Problém je systémový. A za ten systém byl právě odpovědný předseda (VŠ, ale i ti před ním).
Znám dost učitelů včelařství - a světe, div se - i ze seznamu ČSV, kteří to pravidelně říkají a o t.zv. "alternativách" mluví. I když jim přednášky ruší někteří nevychovaní a povedení "kolegové" výkřiky o ilegálních metodách ... Big Grin
Jiří
Nutno ovšem podotknouti, že se přednášející proviňují, neboť se zavázali učit v duchu, linii ČSV či jak to tam mají.


Takže by vlastně nyní měli propagovat i včelu tmavou, Buckfatska je zatím na inedxu. Než si založí taky chovatelské sdružení. Smile
Karle, klid, je to v cajku. Když se podíváme na Včelařské mapy, o nichž se vede debata v relevantním vláknu, zjistíme, že v Praze chová Včelí stráž - Včelaříci v Jedličkově ústavu a v Botanické zahradě v Tróji AMM. A co chovají na Obchodním centru Chodov, to je záhada, ale AMM ani AMC to podle jimi zadaných údajů není ...
Takže AMM a pluralita je pro pražské včelaříky - včelařský dorost - už zajištěna, jak se zdá. Tož už zbývá jen ta Buckfastka ... Teď jde o to, jak si to vyložit. Je to rozvracení Svazu a tajný disent? Nebo ďábelsky vychytaná strategie? Big Grin Abych pak nemusel, hrome, odvolat, co jsem výše napsal ... Ufff. To jsou věci ... Som z toho voľaký zmätený Big Grin.
Jiří
(22.04.2014 16:02)Anatol napsal(a): [ -> ]Za vším je spiknutí svobodných zednářů! Nebo ruská tajná služba! Nebo scientologové! Mají dlouhé prsty a tahají za nitky! Big GrinBig GrinBig Grin

A napadlo už někoho, že demokracie nefunguje a ani nemůže? Má snad někdo čas něco sledovat a řešit? Je to jen teoretická, ovšem lidem nevyužívaná možnost jak něco ovlivnit. A tak, jak ve svazu tak třeba ve státě vše řídí klany mafiánů či těch co spolu mluví, prostě těch, kdo nemusí dennodenně intenzivně mnoho hodin pracovat a bát se o existenci a které někdo živí a platí právě za to politikaření, které je většině lidí protivné. A pak se jim všem těm pracujícím dá cynicky říct, že mohli, tedy kdyby nebyli líní, volit, zajímat se, aktivně "pracovat" a angažovat se veřejně. No a proboha kdy jako to mají ti pracující stihnout? Navíc se to zaonačí tak, že lid dostane za kandidáty tak skvělé lidi, že má možnost volit mezi průjmem a diaré nebo mezi ptačí a prasečí chřipkou. Lid totiž moc dobře ví a už si mnohokrát od sameťáku vyzkoušel, že je vlastně úplně jedno, jestli je šéfem míla nebo kája...
(22.04.2014 15:31)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]Navíc v řadě případů úřadovaly a jménem Svazu jednaly spíše klany a bratrstva těch "co spolu mluví" a šedé eminence, které to vše pokrývaly. A bez nichž to nejde, jak se stále zdá.
Už to je veřejným tajemstvím, demokracii do toho nepleťme, to je něco úplně jiného.

Jirko ,celý svět je o " těch klucích ,co spolu mluví.Já bych s Tebou mluvil taky rád Smile........bohužel jsem to ve svých letech zjistil až nedávno Sad( že svět je takový.....ne,že bych s Tebou mluvil rádBig Grin)
Otázkou je proč spolu nemluví kluci ,co to vidí jinak a jen kývají na to ,co jim předkládají "kluci ,co spolu mluví".
A "noví kluci" už zase spolu mluví a tváří se ,že mluví s námi.(nebo alespoň se to tak mě jeví).
Žaloby na to,jestli jsem,nebo nejsem předseda se mě zdají velmi úsměvné(když jsem,nebo nejsem předsedou občanského sdružení).Připadá mě to jako velká ješitnost,ale taky to může být principiální záležitost???Také bych nechtěl,by na mne někdo kydal hnůj,když bych se cítil čistý.(ale co kdybych na sobě cítil pach hnoje??? ).
Ano přátelé, demokracie funguje jen ve společnosti kde se alepoň značná část zajímá o věci veřejné a není jim jendo jak jsou spravovány.
To je problém jednak naší země co tady byl vytvořen názor že ti co se angažují a mají jiný názor jsou kverulanti a rozvratníci a v případě naší včelařské společnosti to je dokonce nedávná oficiální politika.

Pamatuji, jak nás posílali před 9lety do prdele včelaři podporováni ústředním plátkem a funkcionáři včele s předsedou Sojkou a tajemníkem Peroutkou.
Samozřejmě ti co se jim tehdy nelíbilo hospodaření a ani poměry (VČELA ATD) BYLI ZA CHyTROLÍNY A ŠLO JIM JEN O KORYTA.
To byla OFICIÁLNÍ VERZE PŘIJÍMANÁ VĚTŠINOU. Který to bylo putna a chtěla mít klid na řízek na výročce.

A proto to nemůžete nikdy změnit, takové organizace jsou kořistí když to většina povolí.

Jak to bylo v Sedmi statečných - Proč by pámbůh stvořil ovce kdyby nechtěl aby jsme je stříhali.
To jen na otázku proč mi nebylo ve stádu dobře a šel sjem pryč . Měl jsem neodbytný pocit že mě někdo holí.

Ale na vině nebyla demokracie (do které měly stanovy hodně daleko - jsou demeokraticky centralitické z dob jedné strany. Vy nemůžete nikoho nezvolit natož si vybrta koho zvolíte).

Demokracie funguje, nefungujeme my jako společnost. To by chtělo myslet a studovat a číst a chodit i na schůze. Třeba jen zastupitelstva. Ono většina leváren je na úrovni dolní až po Kraje.

A zkuste se zeptat na výročce kolik hlasujících vůbec ví o čem hlasuje.

Omluvte velká písmena ale přepnul se mi capslock místo Shiftu. Tak jsem to nechal.
Pro KaJi:
Měl jste pravdu spis se odevzdává na ministerstvo /ani nechtěli říci přesné datum/ v druhé půli května.
(23.04.2014 7:41)KaJi napsal(a): [ -> ]Demokracie funguje, nefungujeme my jako společnost. To by chtělo myslet a studovat a číst a chodit i na schůze. Třeba jen zastupitelstva. Ono většina leváren je na úrovni dolní až po Kraje.

Funguje? A kde to proboha je? Demokracie je modla, novodobé náboženství. Cituju vás: "To by chtělo myslet a studovat a číst a chodit i na schůze". No a já na to jasně v předchozím příspěvku odpovídám, že kdy jako na to má vzít plně pracující, vytížený či novodobým otroctvím přetížený člověk čas a energii? Lidem se naloží tak moc, že večer padnou do pohovek u těch beden, votevřou lahváče a nemyslí. Ne, že by byli blbí nebo laxně nevšímaví. Oni fakt nemůžou, věřte mi. Tím spíš, když se vždycky přesvědčili, že to jejich angažování bylo nanic a že páni zase zradili, dali se zvolit jen aby mohli beztrestně krást a když ne přímo krást, tak sobě a svému klanu přihrávat kšefty.
Není to, Tome, jen snaha omluvit nicnedělání? Když se problému nepostavíte, zvolna se stáváte jeho součástí ... Wink Ne všichni po večerech s lahváči usedají před Novu ... Big Grin
Jiří
Demokracie - přeloženo vláda lidu.
Demokracie je buď přímá nebo zastupitelská. Jak jste vsichni poznali tak u nás, ale i jinde v demokratických státech je demokracie zastupitelská.
Problem zneužívání demokracie je právě v tom zastupitelství. Různé frakce, zájmové skupiny a další snaží prosadit své zastupce jako ty kdo budou ti nahoře a budou rozhodovat. A ted myslím rozhodovat ne jen pro blaho všech,ale třeba hlavne pro blaho té určité skupiny. Pokud by zde nebyla demokracie ale autokracie tak by se dělal poradek jinak a rozhodnutí by bylo na jednom cloveku, nebo té jedné skupině.
Takže to co tady zminujete jsou vsechno plody demokracie. A je to tak vsude v demokratickém světě jen někde více a někde méně.
Demokracie v CSV umožnila, že byl odvolaný předseda a ten může demokraticky podat proti odvolání soudní žalobu. To jestli je či není morální,či jaké pohnutky ho k tomuto vedly demokracie neřeší. Takže nechme prosím tady toho prázdného plácání a venujme se raději včelam.
Ještě si musím postesknout, že nejvíce řeči k tomuto mají lidé, kteří ani nejsou členy CSV,tedy se jich to ani netýká a muze jim to být jedno.
Martin
Třeba jim to jedno není, Martine. ... Wink
A třeba chtějí racionálně, důvěryhodně a vypočitatelně a spolehlivě či fair fungujícího a chovajícího se patnera k jednáním a k diskusi o věcech, které se týkají všech v oboru, nejen určitých skupin a společenství.
A to, že byli a už nejsou členy ČSV má nějaký důvod ...
A nemají "řeči", ale ve svobodném foru vyjadřují svůj názor v debatě ... Tu někde bude část jádra problému.
Ta neustálá podezřívavost vůči lidem, kteří mají jiný názor. Podezřívavost, jež často přeroste v něco, čemu v antickém řecku - kolébce demokracie, říkávali ostrakismos. V antickém řecku, kde ten pojem "demokracie" vznikl, to byl tvrdý ortel. U nás je to už "jen" označení za rozvraceče či za ty, co do toho nemají co mluvit, neboť éto náše ďélo, jak pravil kdysi jeden z velmi originálních vykladačů pojmu demokracie ... Obvykle k tomu dochází tehdy, když dojdou argumenty ...
K tomu termínu: sloveso "kratein" znamená ve staré řečtině "vládnout" a "démos" ze staré řečtiny do češtiny překládáme jako "lid", ale to byla tehdy dosti specifická kategorie a rozhodně do ní nepatřili všichni (http://cs.wikipedia.org/wiki/Demokracie#Historie).
Kdo je to ten "lid" dnes? Big Grin
A kdo je tím "lidem" v současném znění stanov ČSV?
A jaká má ten "lid" práva?
Chci tím říci to, že podle mého názoru už na samém počátku po převratu byl systém ve stanovách ČSV nastaven tak, aby ty "demokratické" prvky co nejméně "komplikovaly" situaci těm, co se vyšplhali až nahoru ...
A výsledkem je současný stav ...
Ten si ale, kolegové, fakt už musíte vyřešit sami ... Wink Tedy pokud vůbec chcete, čímž si tak trochu nejsem jist ...
Jiří
Martine, k tomu, co jsi psal o demokracii v podstatě palec nahoru. S poslední větou ale nemohu souhlasit. Můj názor je ten, že se k danému tématu vyjadřují také lidé, kteří již ve svazu nejsou. Důvody, které je vedly k vystoupení mohou být různé a je právě na ČSV, aby tyto důvody analyzoval a vytvořil si nějaký závěr. Když nový předseda začne zpívat stejnou písničku jakou zpíval jeho předchůdce (o tom, že zastupují 97% včelařů), tak se mi okamžitě chce ze svazu vystoupit a nadále podporovat pouze další organizaci. A kolem sebe takových lidí mám víc. Upřímně - členem jsem pouze ze setrvačnosti a také z důvodů jistých vazeb a činností v ZO. S Křemencovou mě nespojuje naprosto nic a troufám si tvrdit, že většina včelařů pod pojmem "svaz" v podstatě vnímá jen tu svou organizaci a více méně nedohlédne ani do okresu. A dále je nutné si uvědomit, že i díky té demokracii mohou například o dění ve svazu mluvit i lidé, kteří nejsou jeho členy. A proč by také ne?
Když čtu tyto úvahy o demokracii nemohu nevzpomenout legendární vyrok Františka Josefa I.: Mým hlavním úkolem je chránit mé národy před jejich politiky.

http://www.rozhlas.cz/toulky/vysila_prah...y--1202340
(23.04.2014 8:51)vlcek napsal(a): [ -> ]Pro KaJi:
Měl jste pravdu spis se odevzdává na ministerstvo /ani nechtěli říci přesné datum/ v druhé půli května.

Tak jsme měl špatné informace. Tedy že to odevzdají před schůzkou.

Myslel jsme že se lepší, ale používají stejnou taktiku jako minule. Svolali to na týden před odevzdáním návrhů na MZe.

Jsou silní, mohou to dělat. Já se řídím McCornackem Co vás nenaučí na Harvardu - tam je poučka o tom kam si může sednout 150 kilová gorila. Všude. A co na to? Prostě do takové místnosti nechodím. Smile



(23.04.2014 9:04)tom.50 napsal(a): [ -> ]Funguje? A kde to proboha je?

Absolutně ve společnosti nefunguje ni, ani osvícený absoltismus, Smile

Ale je o hodně víc států kde to funguje podstatně lépe, tak proč se vymlouvat.

Jsou demokratické státy bez plných kriminálů, kde si můžeš nechat auto na parkovišti a kolo před obchodem. Třeba.

Kde sice politici kradou ale když se to vyvalí musí odejít - odstraní je sami kolegové už jenom proto aby byli volitelní.
Nám to nevadí, podívej se na volební výsledky kromě posledních - to to muselo dojít s Čechama až tak daleko? Muselo - protože krádež my všichni považujeme za normální. Za sociku jsi si musel většinu věcí "obstart" neboť v krámech nebyla. A tak zde byli vekskláci, umíme dávat úplatky, sebrat co není přivázané, napsat si hodiny nebo cesťáky které nám nepatří, .. A nebo v práci být na netu jako jáSmile
A jsou státy kde si to nedovolíš, už jenom kvůli té ostudě. Jsou trochu víc cimperlich.
Aj v tom starom Grécku bola demokracia len pre vyvolených.... otroci mali asi iný názor.

Politik, ktorý kradol a odstúpil určite nepatrí medzi slušných... len asi majú iné páky na jeho odstavenie, alebo nemá tak "pevné" zázemie.
Politik, ktorý kradol - to je ten problém. U nás nastane pořádek, až se nazvou skutky pravým jménem. krádež vs. tunel, podvod vs. špatný podnikatelský záměr, zloděj vs. tunelář, loupež vs. příspěvek na utlumení těžby, podvod, zpronevěra, špatná správa cizího majetku vs. jen špatně sepsané smlouvy, více práce za dostavbu nasmlouvaného díla apod. U nás se plno věcí jmenuje jinak.
Hledá se učitel včelařství do NASA. http://www.souvnasavrky.cz/nabidka-zamestnani
A taky se šušká, že ředitelem bude přítel Mandík.
Čili s novým vedením žádné změny ...
Tak už nešušká ... prý má na to lidi.

Na webu se objevila tabulka čerpání ze svépomocného fondu:
(25.10.2014 14:35)Leoš Dvorský napsal(a): [ -> ]Proto by to mělo jeho členy zajímat, jak ti zaměstnanci pracují, fukncionáře, jak zaměstnance úkolují a kontrolují, to je problém, ne z čeho jsou placeni, to je jasné a hodně snadno kontrolovatelné. ¨Také úvahy, že ČSV platí penále za pozdě odvedenou dotaci za NASA je nesmysl, jde to jen ze členských příspěvků. proto mne překvapuje ten bohorovný klid členů.
Můžeš mi prosím poradit,jak se mám k informacím dostat,nejvíc informaci o svazu je na tomto fóru.
Už jsem poslal tři dotazy na svaz zatím jedna odpověď,která nic nevysvětlila,akorát mě potvrdila,že stávající stav předávání informací na členskou základnu je absolutně zoufalí.
Chápu,že nemají čas nebo aroganciHuh se zabývat nějakými dotazy ,ale at ty informace dávají aspoň na svůj web a následně do časopisu.
Jedna pani povídala,že svaz dostal pokutu 400 000,-Kč za neprovedení výběrového řízení na výrobu časopisu,na webu nic.
Jako správný hospodář si přece nenechám člověka co se se mnou soudí ve spolku,pozastavím mu členství a počkám na výsledek soudu,a informuji o průběhu tak závažný věci své členy trochu podrobněji a hlavně v časopise,kde si ty infomace přečtou i členové co nemají počítač.

Další věc,která vyšla jen v tisku,ostuda a vlastně nehoráznost s nedodaným praporem,opět nic,žádný postih viníka.
Co mám udělat jako člen,at má spolek transparentní účet k náhlédnutí na webuHuh
A hlavně jak mám změnit,že vedení spolku pracuje pro členy a ne že členové financují vedení,které nepouští aktuální informace a nedejbože se ještě zeptat členské základny formou referenda na důležité aktuální otázky(Návrh vyhlášky o veterinárních požadavcích na chov včel a včelstev )
Co se vlastně změnilo oproti minulému rokuHuh
(26.10.2014 10:30)Milan Šimonovský napsal(a): [ -> ]Můžeš mi prosím poradit,jak se mám k informacím dostat,nejvíc informaci o svazu je na tomto fóru.

No, je to zakotveno ve stanovách... ale kdykoliv jsem to vyzkoušel, tak jsem nepochodil.
Referenční URL's