Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální dění v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
To je snad na zvláštní vlákno.

Jestli je SMolík Demagog, tak pak je břídil demagog:

např. nepodložené, nepravdivé a lživé tvrzení o nejzavčelařenějším místě na zemi, o nepřesné zavádějící
informaci o používání pesticidů při ošetřování včelstev

o nekvalitním genetickém materiálu F1

o vydávání časopisu Včelařství zdarma

Vedle těchto tvrzení demagogicky napadl náš svaz z věcí, které svaz neurčuje (veterinární požadavky na ošetření včelstev, vyjádřené v materiálech SVS ČR).
A o čem se píše ve zprávě PRV ve Včelařství č.1 - - - Smile Smile

Otevřená výzva tohoto včelaře (pokud tedy má vůbec včelstva a včelaří) :- :- Smile Co mi to jen připomíná - A tento soudruh, co? To snad ani není soudruh. Smile Smile

Výzvy k nedodržování právních předpisů je pak znakem anarchie a nedemokratickému principu.
Tak toto si doufám všechny Výbory ČSV vezmou za své - třeba ten co doporučuje nátěr plodu bez ohledu na výsledek vyšetření Smile, ošetřují 3x fumigací a po 4. aerosolem atd. Smile


autor článku směšuje včelaře (rozuměj zájmové malovčelaře) a „medaře“, do jedné skupiny a do jednoho pytle.
Tím jen prokazuje neznalost složení včelařské veřejnosti, a nevnímá pestrost naší členské základny.

Tak tomuto tvrzení vyloženě nerozumím - v ČSV je nějaká skupina "alternativců" co včely nechovají pro med, léčí jen KM? Jsou o nich články ve Včelařství atd? A mají i podporu a nemuí se skrývat před těmi s kompresory?

Obecně však vůči pisateli a LN platí slova Karla Čapka : „S těmito lidmi se nemluví“[/i]

K té KM - co já slyšel na přednáškách od učitelů ČSV povídání jak je ve srovnání se syntetickými akaricidy hrozně škodlivá, to bych nespočítal.

že pokud
budou další jednání s APV, tak budou vedena výhradně za podmínky neprodleného pořízení a
podepsání zápisu z jednání.


Toto bych si dovolil připomenout vedení PSNV a nezůčastnit se jednání kde se nepořizuje zápis. Smile Smile
(12.02.2015 8:16)Milan Šimonovský napsal(a): [ -> ]už vyšlo oficiální stanovisko k aktuálním věcem hlavně požadavky APV jsou síla,zřejmě konec té úžasné domnělé jednotyHuh
http://www.vcelarstvi.cz/files/pdf_2015/...022015.pdf

Kdo rychle dává, dvakrát dává. Nicméně platí i dvakrát měř a jednou řež.
Je škoda, že si niko z PRV nedal práci si některé informace ověřit u APV a ŠPV a že se také nepodíval do CISu, aby měl jasno. LD
A taky to vypadá, že si pletou diastasu s HMF...
No v zhledem k prvotní informaci, že prodávaný med je starý.....tak pro to povídání o HMF.

Jinak o falšování medu a problému s distázou je to tady : http://www.szpi.gov.cz/docDetail.aspx?do...&nid=12075
(12.02.2015 8:16)Milan Šimonovský napsal(a): [ -> ]už vyšlo oficiální stanovisko k aktuálním věcem hlavně požadavky APV jsou síla,zřejmě konec té úžasné domnělé jednotyHuh
http://www.vcelarstvi.cz/files/pdf_2015/...022015.pdf

Také dostávám zpravodaj APV a dle mého jsou body v oficiálním stanovisku vytržené z kontextu. Bohužel lajdácká práce z informacemi, jen to co se mi hodí... Toť dnešní svět.
Co tě překvapuje?
Nečetl ji zprávu o vyjednávání v 2015/1,2?

(12.02.2015 8:16)Milan Šimonovský napsal(a): [ -> ]už vyšlo oficiální stanovisko k aktuálním věcem hlavně požadavky APV jsou síla,zřejmě konec té úžasné domnělé jednotyHuh
http://www.vcelarstvi.cz/files/pdf_2015/...022015.pdf

A vyšel Zpravodaj APV,
taky se nějak neshoduje tvrzení jedné a druhé strany.

Zřejmě ty informační šumy. Smile
[/quote]
A vyšel Zpravodaj APV,
taky se nějak neshoduje tvrzení jedné a druhé strany.
[/quote]

Byl by k nahlédnutí?
Jestli nebudou hloupí, dají si jej na webové stránky. Smile

Počkej.

A nebo až večer z domova.
(12.02.2015 14:52)Dop napsal(a): [ -> ]Byl by k nahlédnutí?
Zpravodaje jsou zde:
http://www.vcelifarmy.cz/inpage/zpravoda...roku-2013/
Pokud je chceš dostávat do mailu, můžeš se registrovat.
Ještě to tam nevisí, tak mrkněte na to. Dík.
Tak vcera jsem byl na vyrocni schuzi nasi ZO. Predseda nam ve svem projevu kladl na srdce, abysme si davali pozor na necleny. Pry tu mame hodne neclenu. Udajne budeme kontrolovat pocet vcelstev neclenu kvuli dotacim. CSV vlastne zprostredkovava dotace i neclenum a doplaci na to (ze od statu dostava miliony navic na administraci zmineno nebylo) Jak muze zajmova organizace nekoho jineho kontrolovat uz vysvetleno take nebylo. Chtel jsem se ozvat, ale jaksi jsem byl rychle umlcen a ztratil jsem naladu nekomu neco vyvracet. Dale nam zduraznil, ze pres veskere tlaky nekterych dalsich subjektu, bude CSV nadale chranit sve slabe a nemocne malovcelare a dotace a leciva jim bude nadale zprostredkovavat. Zle subjekty vne CSV pry chteji, aby si zadal o dotace kazdy vcelar sam a to by znamenalo, ze by si mnoho malych vcelaru nezazadalo a na ty zle by pak zbylo vice. CSV tohle ale rozhodne nepripusti!

Co se tyce varoazy mame vse pod kontrolou diky skvele metodice a systemu leceni. Uhyny jen do 5%, ale kladl nam na srdce abychom presto na jaro radne ponatirali plod. Jistota je jistota. Z plena se ozval postarsi vcelar a zeptal se, zda ma natirat i otevreny plod...V jednom katastru ma 5 ze 6 vcelaru pozitivni vysledky na mor. Uz treti rok po sobe. Palime a budeme palit nadale, ale pry za to muzou roje v okolnich rozsahlych luznich lesich. Takze s tim asi nebude mozne nic delat. Jinde asi roje nemaji...

Zaznamy o leceni si musime vest, jinak nam svaz nebude zprostredkovavat leciva. Zaznamy se musi vest za vsechny (tedy i za ty, kteri nic neobjednavaji...) Prislo to shora a neda se s tim nic delat.

Nakonec jsme odvolili vsechny funkcionare, duverniky, predsedy, jednatele, mistopredsedy, delegaty, referenty, pokladniky, zapisovatele, revizni, kontrolni, volebni a ja nevim jake komise. Mame skoro stejne funkcionaru jako clenu.

O vcelach jsme skoro vubec nemluvili. Zduraznily se uspechy minule petiletky a odhodlani pokracovat v dobre praci i v dalsich 5 letech. Spolkovy zivot je pry ok, poradame pravidelne schuze! Dokonce mame kazdorocne 2 prednasky (kazdy rok ty stejne se stejnym prednasejicim - asi je na to nejaka dotace!?)
(15.02.2015 12:26)stefanos689 napsal(a): [ -> ]Nakonec jsme odvolili vsechny funkcionare, duverniky, predsedy, jednatele, mistopredsedy, delegaty, referenty, pokladniky, zapisovatele, revizni, kontrolni, volebni a ja nevim jake komise. Mame skoro stejne funkcionaru jako clenu.

A co jste probrali a na čem jste se dohodli u změny stanov? Jaký byl většinový názor a bude delegátem zaúkolován? Tedy jestli to není tajné?
No vidíš, jaké to máte pěkné. Dokonce i 2 přednášky za rok, sice stejné, asi nějaký funkcionář, ale opakování matka moudrosti. Smile

Tak bacha ať vám to nikdo nerozvrátí.
Určitě je úžasná tvoje upřímnost Smilea samozřejmě to ostatní je zřejmě problém generační a hlavně oni mají svoji pravdu.
Tady pomůže jen otevřenější komunikace,dávám info o další akci.Smile
ad stefanos 689 ...no, tak si myslím, že pokud máte hodně divokých rojů, které Vám jak na potvoru přenáší MPV, nezbývá, než na příští schůzi navrhnout nafasování Husquaren a hrrr na ty lesy.....popílit.....a mor tak jednou pro vždy vymýtitSmile.

P.S. že funkcionářům gratuluji ke zvoleníSmile. Nás čeká výroční schůze příští víkend....a očekávám tak nějak podobný průběh. Jen mor zatím neřešíme, ale za to vosy.....které zj. dlouhodobým členům každý rok vykradou 2-3 včelstva-někdy víc!!!.Smile
(15.02.2015 14:29)Milan Šimonovský napsal(a): [ -> ]Určitě je úžasná tvoje upřímnost Smilea samozřejmě to ostatní je zřejmě problém generační a hlavně oni mají svoji pravdu.
Tady pomůže jen otevřenější komunikace,dávám info o další akci.Smile

Problémem generačním je šířit bludy a vytvářet uměle nepřítele?

Z toho co napsal a od předsedy vyslechl vyznívá, že za dřívější rozdíly včelařů a včelstev žádajících o 1.D a těch co neměli nahlášeny včelstva v ČMSCH, udělali nečleni!

stefanos689 - znáš ty nečleny a jsou skutečně takovým nekalým živlem?
NB1 urcite jsou to nekale živli v tak sterilnim v prostředí jak poslal stefanos 689
Jiří já bych to raději slyšel od lidí, kteří si zde nedělají ze všeho srandičky, ale pokoušejí se ozvat i na schůzi!
jaromire neboj se ja slyset budu na te schuzi Big Grin jinak by to ani neslo Cool
Pratele. Verte nebo ne, takhle nase schuze opravdu probihaji. Spousta starsich clenu nema internet ani email, takze casopis a schuze jsou pro ne jedinym informacnim kanalem. V takovem prostredi nelze neco menit. Snazim se pracovat s nekolika mladsimi vcelari a zajemci o vcelareni, tam vidim budoucnost. Jeden starsi vcelar mi priznal, ze vi jak nektere veci funguji ve skutecnosti a ze existuji i alternativni cesty, ale je proste uz zvykly a nebude na stara kolena neco menit. V podstate i s nasim zdravotnim referentem jsme se shodli na spouste veci a on rekl, ze muj postoj respektuje a nebude mi hazet klacky pod nohy, ale ze je to proste tak jak to je a on s tim nic nenadela (leceni, metodika...) ...Toho si cenim. Radi by mi hodili nejakou funkci, ale ja v tech funkcich nevidim smysl. Funkcionar je vazany stanovami a tedy determinovany delat neco s cim vnitrne nesouhlasi. Dekuji, nechci. Jsem radovy clen a i jako radovy clen mam pravo rict svuj nazor. Nepotrebuji na to funkci. Tim doufam, ze jsem zodpovedel vsechny tve dotazy Hyju a prestanes me bombardovat SZSmile

Necleny za nekaly zivel nepovazuji, je to takove hledani nepritele. Mam pocit, ze neclenove moc dobre vi, proc se vyhybaji clenstvi v CSV. Stanovy jsme moc neresili. To se preslo tak, ze si to rozhodnou ti nahore a nema smysl se tim zaobirat. Ono je to tezke neco namitat, kdyz predseda si plete narodni vybor a obecni urad. Berte to jako exkurz do zivota jedne obycejne ZO.
Referenční URL's