Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální dění v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stefane zase se pletes ne jenom vybor zo je vazany stanovymi ale i ty jako člen....Pokud dobre vím tak metodiku nedela CSV ale SVS ..ještě ze tam mas osviceneho zdravotnho referenta. A prave ted je moznost něco menit...kdy jindy?A pokud s necim vnitrne nesouhlasíš tak nechapu proc tam teda nadále jses?
(15.02.2015 21:13)stefanos689 napsal(a): [ -> ]Radi by mi hodili nejakou funkci, ale ja v tech funkcich nevidim smysl. Funkcionar je vazany stanovami a tedy determinovany delat neco s cim vnitrne nesouhlasi.
Necleny za nekaly zivel nepovazuji, je to takove hledani nepritele. Mam pocit, ze neclenove moc dobre vi, proc se vyhybaji clenstvi v CSV.

Tak to máte u Vás blbý. U nás je to po dnešních volbách takhle:

Jednatelka OO členka PSNV
Předseda ZO 37let progresivní, vzdělaný, samostatný, člen PSNV
Jednatel ZO 40let ambiciózní, aktvní, progresivní, člen PSNV, absolvent MVŠ Hranice
Zdravotní ZO 45let samostatný, progresivní, absolvent MVŠ Hranice
Pokladník ZO 47let samostatný, zodpovědný
Osvětový 36let, absolvent MVŠ Hranice, samostatný, aktivní, kandidát na OO

Žádné staré zkostnatělé struktury.

PS: to členství PSNV uvádím pro info, že u nás si nehrajeme na tábory příznivců a odpůrců kohokoli a členství v té či oné partě neřešíme. Jde nám o včely a dobré vztahy.
Jinak mimo téma, úhyny u nás zatím 24%, vedlejší dvě ZO 52-56%. Jsou i ZO v našem okrese, které mají úhyn jen 5%.
Dost se to liší a má to jako by ohniska.
Jo a na schůzi byly fajnové domácí klobásky, zákusky a slivovička.

Jaké si to uděláte, takové to máte.
Ja snad nechci nic vic nez v klidu a svobodne vcelarit. Kdyz jsem vstupoval do CSV, tak jsem si myslel, ze to je spolek zapalenych a nadsenych pratel vcel a ne jen platforma pro prerozdelovani dotaci a leciv.
Lusat mate to hezke ale ma to jednu vadu na krase podle toho co jsi napsal tak to vase vedeni je tak trochu ilegalni pokud se ovse nemilim Smile
30 § odst. b
30 § odst. b čeho ? stanov ?
b) volit členy do orgánů svazu podle volebních řádů
v čem by měl být problém ? jsem to nějak nepochopil, pokus se my vysvětlit co máš na mysli za ilegalitu. Je snad jasné, že se volilo ze členů ČSV a ne z náhodou opodál stojících na zastávce. Smile
Stanovy CSV 30§ odst. b prava a povinosti clenu
Clenove sbazu mají tyto zakladni prava
b) volit cleny do organu svazu podle volebních radu

dulezite je slovo cleny Smile
Vždyť jsou členy, ve stanovách není čehoSmile
pak ještě 26§ odst. 4)

Ja si myslim karle ze je to snad jasne Smile

Karle ted se to zjistuje jestli volby byli demokraticke a podle stanovSmile
Cool

tak napisu člen PNSV a CSV ....Cool
Hyju smiř se s tím, že pasivita členů vyústí v postupném vymření z funkcí a bude nahrazena těmi "pracovními". Pak se postupně změní i svaz. Prostě když to nejde na jednáních tak to přirozeně půjde přes infiltraci. Tady prostě neplatí lidě bděte. Vedením je vnucováno členové spěte je vše růžové a to co není to natřeme a vykouříme.

Včera jsme měli schůzi ZO. Kdybych se nezeptal resp. neupozornil, že volení zástupci na konference OO budou mimo jiné rozhodovat o nových stanovách - ani by se nikdo nezmínil. Závěr - přečtěte se to v časopise.
Když jsem nadhodil nesmyslnost zimní měli - všichni kývaly jaký je to nesmysl. Pak jedna zásadní připomínka - když se ušetří peníze oni to tam nahoře stejně rozkradou. Výsledek hlasovaní cca 2/5 pro zrušení 3/5 pro zabránění rozkrádání nahoře tím, že budeme dál sbírat.
Takže mi z toho vyplynulo, že bych měl napsat na MZe a SVS a vedení svazu, že naše ZO je pro zachování zimní měli z důvodu aby si případné ušetřené peníze nerozkradli.
Já nevím - připadá mít to tu jako v Kocourkově. Kde je rozum.
...
Big Grin
Jiří
Je mi z toho smutno. Bojím se toho, jak to dopadne v pátek u nás. O to mě to nabádá více, ať to nenechám jen tak. Chceme v ZO změnu, ale...... Struktura ZO je těm ostatnim podobná a když vidím, jak to dopadlo. Bude to boj. Doufám, že ne planý. Mám za sebou podporu a ti mi snad pomohou. Držte mi palce.
Zkušenost říká, že dle stanov se koná jednou za cca 25 let generační odměna kádrů. (dle stanov mezi sebe nemusí nikoho pustit když nechtějí a dokud udrží . . . chuť to držet, tak nemáš nárok).

Takže Vydrž prťka, vydrž. Smile
Hmm, mě navrhl do vedení ZO. Bez jakéhokoliv předběžného projednání či upozornění. Jelikož se může stát, že další rok nebudu třeba člen ČSV, hrdinsky jsem funkci odmítl. Schytal jsem to s tím, že pokud nebude zvoleno nové vedení, je ZO a vůbec včelaření členů ohroženo, protože bez ČSV nelze včelařit Wink. No a tak si zvolili ty, tomu strašení věří.
(16.02.2015 21:19)Jan Petřík napsal(a): [ -> ]Hmm, mě navrhl do vedení ZO. Bez jakéhokoliv předběžného projednání či upozornění. Jelikož se může stát, že další rok nebudu třeba člen ČSV, hrdinsky jsem funkci odmítl. Schytal jsem to s tím, že pokud nebude zvoleno nové vedení, je ZO a vůbec včelaření členů ohroženo, protože bez ČSV nelze včelařit Wink. No a tak si zvolili ty, tomu strašení věří.

Sam sebe pasoval na hrdinu. Smutné.

Josef
Ani bych se nedivil kdyby jste v Podivíně funkcionáře losovali.Wink
No a jak to resite s dvojtim clenstvim?
Mám zkušenosti s práci v různých ZO ( sport , drob. zvířectvo , včelařství ).

Všechna uskupení mají v podstatě stejné problémy , desítky členů někde i stovky ale vždy tato činnost stojí a padá na schopném výboru.
Předseda , jednatel , pokladník a 2 až 4 funkce dle odborného zaměření .

Moje zkušeností , ideální stav 5 až 7 lidí ve výboru. Kompetentních lidí s předpoklady k danému postu . Jednou v sportovním oddíle byla snaha mít 9 až 11 členů ve výboru . Byla to katastrofa. Lidi kteří nemají ve ve výboru pořádnou náplň a odpovědnost za svoji práci jsou destruktivní silou .

V každé organizaci jsem zažil " revolucionáře , nositele těch nejlepších myšlenek" Když jsme udělali z kozla zahradníka dopadlo to bledě.

Vždy za 40 let mé činnosti bylo ochotných a schopných lidi jako šafránu. ( byly to dobrovolné neplacené funkce)

Proto volme ty nejlepší z naších řad a za dobře odvedenou práci si jich važme .

Josef
Normálně, ale do budoucna to vidím dvojí členství = funkce, jedno členství mlčící většina.
(16.02.2015 21:30)josef napsal(a): [ -> ]
(16.02.2015 21:19)Jan Petřík napsal(a): [ -> ]Hmm, mě navrhl do vedení ZO. Bez jakéhokoliv předběžného projednání či upozornění. Jelikož se může stát, že další rok nebudu třeba člen ČSV, hrdinsky jsem funkci odmítl. Schytal jsem to s tím, že pokud nebude zvoleno nové vedení, je ZO a vůbec včelaření členů ohroženo, protože bez ČSV nelze včelařit Wink. No a tak si zvolili ty, tomu strašení věří.

Sam sebe pasoval na hrdinu. Smutné.

Josef
Proč, to měli kvůli němu za rok opakovat volby?
Josef ty jsi to teil tak nejak to asi bude Smile Cool
Referenční URL's