Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Aktuální dění v ČSV
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Berte to tak, že pro současné vedení by asi bylo velice snadné najít viníky.
To že kličkují znamená že nechtějí udat své předchůdce. I když by to pro značnou část z nich bylo jednoduché, neboť u toho nebyli.
Zvlášť když mnozí "podezřelí" tam stále jsou - v RV a PRV.
Tak co mají dělat, když pravdu říci nemůžou. A je to od Vánoc jeden měsíc, co byste chtěli, minulé vedení za celé roky nic neudělalo.

Navíc se od nich odklání přízeň úředníků, ti cítí velmi citlivě co cítí ti nahoře a myslím, že současný ministr má nepříjemnou vlastnost, že je sedlák. Ti bývají obdaření selským rozumem.
A tak jsou ti, co dřív klidně napsali že v K8 je vše v nejlepším pořádku i na papíry značně podezřelé, tak nyní i kdyby to bylo v nejlepším pořádku tak budou váhat takový papír jen podat dál, natož podepsat a doporučit k proplacení.

A do voleb daleko. Cool
Kdyz tak nad tim premyslim, mozna je to opravdu zamer. Vytunelovat CSV a majetek si rozdelit. Nektere nemovitosti jsou celkem lukrativni. Nehrala soucasna predsedkyne nejakou roli pri kauze vytunelovani volejbaloveho svazu? Tusim, ze tehdejsi predseda si pres firmu posilal svazove penize sam sobe a Machova tam delala pravnicku. Pokud se mylim, at me nekdo opravi.
Ten majetek už je v pozadí rozdělen. To je jen naivní představa, že by je z toho teď někdo mohl vyšachovat.
Teoretická šance je ta, že se založí Svaz včelařských spolků a vstoupí do něho podstatná část včelařů. To by ale muselo proběhnout dost rychle na to, aby se netunelovalo a nemovitosti nezatížily závazky.

Ještě dodám,
kdyby se tak začalo dít, členové RV by asi začali cítit hořící koudel pod pr a to by byla ta šance rychlého konce současného vedení. Asi by v tu chvíli byla vůle k tomu to vrátit před rok 48 a majetky převést na nově vzniklý svaz spolků.
nebudeme si nic namlouvat je krizová situace a jedno řešení může být.
Odstavit současné lidi s PRV s předsedkyní jsou ve funkci měsíc a jedině dokázali vytočit ministra do větších obrátek Cool

V RV jsou přeci zástupci ze všech krajů za každý kraj zvolit 1 zástupce do PRV podle klíče maximálně v RV druhé období.
Najmout okamžitě profesionála krizového ekonoma na post tajemníka, hlavně ne z okruhu včelařů.
Zrušit výběrové řízení na právničku, dle mích informací odejití není na její žádost.
Těmito kroky přesvědčit ministra, že změnu chceme.Idea
Nikoliv, jen 97%.
(10.02.2016 15:16)Milan Šimonovský napsal(a): [ -> ]Těmito kroky přesvědčit ministra, že změnu chceme.Idea

K čemu potřebujete ministra? Tedy jej přesvědčit, za dva roky tam nebude.

Pokud je to jediný důvod, tak pak se potvrzuje že ČSV tady byl jen proto aby si vysosával od státu dotace pro vyvolené a k ničemu jinému.

A to o spolkové činnosti a podobné byly jen . . . .

Kdyby to bylo o spolkové činnosti tak pak je vám ministr celkem putna a začnete budovat demokratický spolkový život, ne lanařit ministra aby dal penízky do kasičky.
Když bude nejhůř, já jim teho předsedu vydržím chvilku dělat Cool
Toto je ten hlavní problém současnosti ČSV. Slušní lidé s dobrým kreditem už ve vyšších funkcích dávno nejsou, ti to prokoukli a jdou si vlastní cestou, zbyli povětšinou šíbři, mezi které se slušnému člověku nechce. Těžko se budou hledat neposkvrněné autority, které by měly zájem.
Že vás to ještě furt baví v tom svazu bejt.
Baví - nebaví, pro někoho to třeba zrovna teď není úplně životní priorita tohle řešit, nebo se ještě nestačil rozkoukat co se to děje. Houpačka se houpá čím dál víc, ale ne každý z ní už stačil sletět. A ne každý má v okruhu někoho známého s kým by se mu skákalo líp. Wink
Ale houpačka se rozjíždí a žaludek stoupá vejš a vejš...
(09.02.2016 19:39)Jan Jáchymstál napsal(a): [ -> ]Výroční členská schůze ZO ČSV ve Mšeně u Mělníka rozhodla o zaslání následujícího otevřeného dopisu:

Otevřený dopis předsednictvu republikového výboru Českého svazu včelařů.

Ve Mšeně u Mělníka 7.2. 2016
Výroční členská schůze Základní organizace ČSV ve Mšeně u Mělníka mimo jiné projednávala s velkým znepokojením situaci, vzniklou nálezem výrobků podniku VČELPO Obora,- medů kontaminovaných zakázanými antibiotiky a medů původem z dovozu, ale deklarovaných pod obchodní známkou Český med, což v konečném důsledku vedlo k odebrání značky kvality KLASA a zprofanování dlouhodobě a pracně budované obchodní známky Český med.
Členská základna z.o. ČSV Mšeno tato zjištění vnímá jako podvod a zásadní poškození dobrého jména českých včelařů. Podvod o to horší, že vzešel z podniku vlastněného samotným Českým svazem včelařů a vybudovaného převážně z prostředků pocházejících z členských příspěvků. Z podniku, jehož hlavním účelem má být podpora českého včelařství. Členská základna jednomyslně zastává názor, že tato kauza na dlouhou dobu velmi poškodí pověst českých včelařů a med z jejich produkce ztratí důvěru u zákazníků. Obáváme se také, aby v důsledku pokut, penále a náhrad škod, jejichž udělení lze s vysokou pravděpodobností očekávat jak od orgánů státní správy, tak od odběratelů kontaminovaného a falšovaného medu, nedošlo k likvidaci podniku VČELPO, případně požadavku na mimořádný členský příspěvek na jejich úhradu – tedy podobnému vývoji jako v případě podniku Včela Předboj a.s.
Členská základna z.o. ČSV Mšeno je toho názoru, že hlavní podíl viny na výše uvedených událostech má minulé předsednictvo republikového výboru ČSV a jím ustanovené dozorčí a správní orgány podniku VČELPO Obora, a je udivena nečinností nově zvoleného předsednictva RV ČSV. Domníváme se také, že došlo k flagrantnímu porušení stanov ČSV, zejména odstavců g, h, i Článku 4 stanov. V diskuzi byl projednáván další možný vývoj svazu a směrování ZO. Opakovaně byla zmíněna i možnost vystoupení z.o. Mšeno z ČSV a vznik nového, nezávislého spolku.
Žádáme předsednictvo RV ČSV o podrobné vyšetření výše uvedené neblahé záležitosti a zveřejnění jmen viníků. V případě, že zjištění viníci jsou členy ČSV, žádáme, aby v souladu s odst.1 Článku 8 stanov byli z ČSV vyloučeni pro závažné porušení stanov, zejména odst.2 písm. b, c, h, i, Článku 6 stanov.
Žádáme předsednictvo RV ČSV, aby včelařská veřejnost byla prostřednictvím časopisu Včelařství podrobně informována o průběhu a závěrech vyšetřování, jehož zahájení deklarovalo tiskovou zprávou ze dne 27.11.2015.
Na základě usnesení Výroční členské schůze sepsal Jan Jáchymstál
Ing Ladislav Černý Ph.D. předseda Pavel Vidman jednatel


Uvidíme, jaká bude odezva

Máte nějaké (pro mě jako nečlena ČSV) špatné informace a tedy i opožděnou reakci.

Známka KLASA přece nebyla odebrána kvůli antibiotikům v medu, ale po té co SZPI zjistila nízkou aktivitu enzymu diastáza a podezření na klamání spotřebitele v původu medů!

Jak jste tedy reagovali před rokem? Zajímali jste se o hospodaření Včelpa? Dostala se k Vám informace o zhodnocení Včelpa za rok 2014 a pracovali jste s analýzou příležitostí a hrozeb, když jde tedy o podnik jak píšete z členských příspěvků?

Rozumíte tomu, když ředitel Včelpa informuje o nesplnění plánovaného výkupu medu a zároveň o nových odběratelských kontraktech?

Vždyť to není těžká matematika. Pokud máte nesplněné množství dodavatelů a navýšení odběratelů tak je něco špatně? A jaká tedy byla Vaše loňská odezva?
NB1: A není v tomto případě lepší opožděná reakce, než žádná?

Co se KLASA týká, důležité přece je, že byla odebrána.

Pochybuju, že někdo ve Včelpu nebo v ČSV nějakou analýzu (natož SWOT) zpracovává. IMHO je podnik řízen živelně a podle toho to vypadá.

Pokud nejsem schopen naplnit plán (předpoklad) výkupu medů od českých včelařů a musím med dovézt, za a) nemůžu přece deklarovat dovozový med jako Český med a tím podrážet české včelaře
b) ohlídám si kvalitu dováženého medu, obzvlášť pochází li ze země jako Ukrajina nebo třeba Polsko.

Pozn. členem ČSV jsem byl do r. 97, poté jsem měl 18 let přestávku a stal se jím znovu loni, kdy jsem začal znovu včelařit. A zhrozil jsem se, kam svaz dospěl. Ač jsem malý včelař, není mi jedno, kam svaz směřuje.
že vás to furt baví........čsv je vyhořelý ,vykradený a mrtvý spolek. Ani si ty vaše otevřené dopisy neotevřou ty letí přímo do koše.Kdyby jste místo té činnosti psaní dopisů někomu kdo o to ani nestojí .Využili radši energie někde jinde a na něco jiného.Třeba začali zakládat nové spolky . Vem te správu svých věcí do vlastních rukou a nespolehejte na ruce ,které Vás neustále okrádají. Vem te zodpovědnost sami za sebe tak jak jste ji vzali za svoje včely
Je tam kam jste jej přivedli, HyJu. Hlavně ti co tady a jinde vykřikovali po nálezu milionů že je to ukázka naprosto dokonalé hospodárnosti ( vté době se z tisíce ZO ozvala jen jedna - ta Karla Mišoně, vy ostatní jste ji v tom nechali i když zprávy o vzpouře jste měli všichni) , že peníze přebývají a nechybí, atd, "věřili jste" že pyly jsou z botanické zahrady atd. Včela Předboj byla zničena konkurencí, . . .
Jako včelařovi by mi to mělo být jasné, včelstvo co začne krmit vosy . . . .

Ale ti co mají ještě chuť zachraňovat, ti mají mé sympatie.

Jako včelařovi co minulých pět let dělal pokusy a chtěl objevit včelstva co mají v sobě pud sebezáchovy a dostanou se z toho - tak u včel asi tak 1:5. Ale to jsou včelstva slabá a nevylupovaná. Jakmile se včelstvo nechá vylupovat a včely jsou happy že to tak je, . . .
Pokud se v takovém případě nezmění chování včel, je včelstvo v háji . . .
(10.02.2016 21:37)NB1 napsal(a): [ -> ]Máte nějaké (pro mě jako nečlena ČSV) špatné informace a tedy i opožděnou reakci.

Známka KLASA přece nebyla odebrána kvůli antibiotikům v medu, ale po té co SZPI zjistila nízkou aktivitu enzymu diastáza a podezření na klamání spotřebitele v původu medů!

Nemám špatné informace, viz tento odkaz:
http://www.eklasa.cz/tiskove-zpravy/clan...i-pravidel
Jen se kluci bavte a řešte zásadní otázky českého včelařského světa. Předevčírem na Svazu např. Ing. Žižka "premluvil" vedení Svazu a ti milostivě slíbili ministerským, že tady dál budou tím jediným zachráncem a žadatelem o dotace za všechny včelaře. Dobré divadlo v režii Peroutky a ministerských a asistence Dolu a SZIFU se povedlo a Svaz ukázal svou jedinečnost a zachránce st. správy.
Opravdu "vaše fajfky točí světem" Big Grin
(11.02.2016 8:57)Jan Jáchymstál napsal(a): [ -> ]
(10.02.2016 21:37)NB1 napsal(a): [ -> ]Máte nějaké (pro mě jako nečlena ČSV) špatné informace a tedy i opožděnou reakci.

Známka KLASA přece nebyla odebrána kvůli antibiotikům v medu, ale po té co SZPI zjistila nízkou aktivitu enzymu diastáza a podezření na klamání spotřebitele v původu medů!

Nemám špatné informace, viz tento odkaz:
http://www.eklasa.cz/tiskove-zpravy/clan...i-pravidel

Jen pro upřesnění: již v březnu 2015 odebrala potravinářská komora Včelpu značku "Český výrobek - garantováno potravinářskou komorou" na základě pylových analýz
http://www.foodnet.cz/polozka/?jmeno=PK+....&id=37400

V listopadu 2015 po odhalení antibiotik byla státní správou odebrána značka Klasa.
(11.02.2016 9:20)Ing. Jiří Šturma napsal(a): [ -> ]Jen se kluci bavte a řešte zásadní otázky českého včelařského světa. Předevčírem na Svazu např. Ing. Žižka "premluvil" vedení Svazu a ti milostivě slíbili ministerským, že tady dál budou tím jediným zachráncem a žadatelem o dotace za všechny včelaře. Dobré divadlo v režii Peroutky a ministerských a asistence Dolu a SZIFU se povedlo a Svaz ukázal svou jedinečnost a zachránce st. správy.
Opravdu "vaše fajfky točí světem" Big Grin

To mi něco připomíná:
http://www.dailymotion.com/video/x2vd3hs
Taky námluvy Wink
Nebylo jiné reálné řešení, nebo o nějakém víte.
Tento rok asi ne, ale pokud vím tak to bylo na další pětiletku pro dotace EU od 2017. A to snad by byl ještě čas na změnu. Takto to tu máme zakonzervováno.
No hlavně, že ČSV milostivě odpustil MZe a netrestá ho, a trestá jen tu Mladou Boleslav a případné jiné odpadlíky.
Referenční URL's