Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Sponkovačka na rámky
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Soudal 66A D4 používám na lepení nástavků a kvalitu této "tekuté sponkovačky", o níž psal Pavel Holub, mohu potvrdit. S vyvařováním zkušenosti nemám, ale parafínování toto lepidlo snáší dobře.
(22.02.2013 20:38)Sborez napsal(a): [ -> ]Dnes jsem byl reklamovat sponkovačku Parkside PET 25 A1, vždy po pár úderech se zasekla spona a musel jsem imbusem povolit hlavu a sponu vytáhnout. Po chvíli se imbusový šroub pěkně vymlel a po další chvíli jsem zlomil i samotný imbus. Po dvou hodinách práce jsem to vzdal a zanesl jsem jí do Lidlu zpátky. Na vyřízení mají měsíc a tak jsem zvědavý, jestli jí "opraví", nebo vrátí peníze. Ale pro delší práci je takřka nepoužitelná. Třeba špatný kus, ale po zkušenosti určitě pořídím kompresor a sponkovačku pneumatickou.

Mňa vo výpredaji stála 15eur tuším..... Ale tiež sa mi zasekuje dokiaľ.... Pokliaľ som ten vrzný diel trochu dreveným kladivom nehol naspäť, pretože sa mi zdalo že sa to trochu ohlo smerom nahor. Ked vytiahneš zaseknutý klinec skontroluj či tam niečo z hlavičky klinca nezostalo. Ja používam klince Gude, boli najlacnejšie a vcelku dobre. Včera sa mi podarilo zospinkovať len 250ks, ale na začiatku sa to tak po 10 rámikoch zaseklo, až kým som to nezklepol naspäť, tak ako som pisal, ale hlavne s citom.... Možno to niekomu pomôže...

PS: mal som požičanú klincovačku Gude/Einhell ale aj u nej som tento problém zaznamenal na 400 eurovú klincovačku nemám, to si radšej kúpim Felíciu... Smile: idea:
Z vlastnej skúsenosti viem odporúčať, z tých lacnejších sponkovačiek, polský výrobok značky Pansam. Teraz sme dokončili prácu na 3000 rámikoch a bez väčších nedostatkov. Síce sem tam sa zasekne, ale dá sa odstánit strielaním do prázdna.
Cenovo je dostupná len do 30 €. Našiel som to na internetovom obchode .
Nie som nadšencom polských výrobkov, ale v tomto prípade k cene je prijatelná kvalita.
(24.02.2013 9:59)vojtab napsal(a): [ -> ]Rosi, proč se maže je mi jasné. Ale není to jen proti kondenzaci. I ten pístek potřebuje trochu podpořit. Už jsem jich pár viděl zadřených. Spíš mi jde o to, jestli je ten bazmek funkční, jestli ho někdo používá. U nikoho na stavbách jsem to neviděl. Taky pozor na to, čím to mažete. Normální olej tam časem ztuhne.

To já jsem u nikoho také zatím neviděl. Možná, že vědí proč to tam nedávají. Já používám tento olej. http://www.azvercajk.cz/5665-prislusenst...ke-naradi/

Koupil jsem plastové kapátko, které používá moje mamka u šicího stroje a před každým použitím jakéhokoliv pneumatického nářadí nakapu pět až deset kapek. Dávat tam olej od Lukany to asi nebude to pravé.
Pánové mám sponkobvačky na dílně více cca 20 let0 let. Nikdy je nikdo nemazal žádnej přimazávač tam není a roční spotřeba 30 000 sponek/ks není žádný číslo. Myslíte, že s těma sponkovačkama mám čas běhat někde po reklamacích ?

pravda je že nejsou z Lídlu ale ranec sem za ně taky nedal
Já Vám povím svou zkušenost. Minulý týden jsem si kupoval ruční sponkovačku na drátkování co mě naučil Pepa Křapka, a vzal jsem si do obchodu pro jistotu i jeden stlučený rámek. Nekecám, 3 levné sponkovačky mi nebyly hned na místě schopné nastřelit 8čky sponky do lípy. Dvě střílely originál sponky po dvou až se hned na potřetí zasekly. Koupil jsem nějakou za zlatou střední cestu s německým označením TÜV a běhá pěkně jak potřebuju. Prostě levný věci koupený dvakrát placený a tak je to se vším.
Včera jsem si přivezl domů pneumatickou sponkovačku a hřebíkovačku Aircraft NKG 40/50 PRO a kompresor woodstar 24cb OF. Zkoušel jsem s tím hned sesponkovat pár rámků sponou 35mm a nechápu jak jsem to mohl před tím dělat tím elektrickým šuntem z Lídlu Smile Akorát si musím dávat pozor aby sponky šly do dřeva rovně, jinak lehce vyčuhují z boku, ale myslím, že 35mm spona je na furt.. Kompresor je bezolejový s 24l zásobníkem. Nezvládne dlouhé stříkání a s dalším pneumatickým nářadím bude taky problém, ale hobby úplně v pohodě. Aneb jak se vyplatí míti za klienta obchodníka s nářadím Smile Náklady sice větší, ale využiju to i doma na další věci, takže investice na pár let....
http://www.bow.cz/pagedata/sortiment/fot...5501-1.jpg
http://kompresory.heureka.cz/woodstar-cb-24-of/galerie/
Taky jsem před pár dny pořídil sponkovačku zde a nechápu, jak jsem to mohl předtím dělat jinak. Je to rychlé a nenáročné. Jsem strašně spokojený. Přemýšlel jsem že bych mohl sponkovat i drátek, abych nemusel vrtat a provlíkat rámky. Máte s tím někdo nějakou zkušenost, popřípadě je to rychlejší ? Poraďte prosím. Děkuji
Drátkování se probírá v tématu Děrování a drátkování rámků
Také mám ERBU více než rok, rámky ve formě máznu lepidlem a dávám 40 mm spony. Rámek je hodně pevný. Drátkuji lehce upravenou ruční kancelářskou sponkovačkou -typ jsem tu již někde psal-dle vzoru př.Křapky na šířku, loučky mám 10mm, spony 14 mm. Spony se ohnou takže nedochází k nešvaru vytahování spon při napínání zvnovačem. Jde to pěkně od ruky.
Ahoj!
Dnes jsem vyzkoušel sponkovačku Einhell DTA 25/2 do Hoffmanů a jsem maximálně spokojený. Lze regulovat sílu zástřelu sponky. Použil jsem délku 25 mm. Vypadá to moc dobře a pevně a je to neskutečná rychlost. Nejdelší je naskládat těch 11 rámků do přípravku. Za hoďku v klidu jsem udělal sto rámečků.
Od čtvrtka mají v Lidlu sponkovačku za necelých pět stovek. Za tu cenu o ní uvažuji, ale byl bych rád za názor odborníka, zdali tam nebude nějaký háček (např. nekompatibilní sponky či tak něco). Používal bych jí většinou jen na sbíjení rámků. Doufám že tato informace bude zajímat i další včelaře, kteří nechtějí za sponkovačku vyhazovat tisíce a na druhou starnu jim ťukání kladívem nepřipadá jako efektivní využití času.
Pokud si pustíš video, je v čase 0:00:11 uveden typ - PARKSIDE PET A1. Zadej do vyhledávače a hned první odkaz
http://www.spojovace.cz/pneumatickenarad...5-A1/3/row
http://www.spojovace.cz/pneumatickenarad...-PET-25-A1
což je jeden z velkých dodavatelů hřebíků a sponek. Tady to máš přesně na tenhle typ - stačí objednat.
iRP
U tejto sponkovačky si treba dávať pozor na rozmer - šírku sponiek. Prvok, na ktorom sú vedené sponky je pomerne široký, nie každé sponky budú pasovať, dokonca mi tam nešli ani sponky kúpené v Lidli...
Pripojím svoju poslednú skúsenosť so sponkami do uvedenej sponkovačky - v miestnom železiarstve som minulý rok kúpil spony GUDE 22 mm dlhé, šírka 5,8 mm. Vo vnútri sponkovačky trocha zadrhávali, dalo sa to riešiť miernym roztiahnutím volného konca sponiek pomocou klinu, potom už fungovali bez problémov, ďalej som to už neriešil, tú trochu práce s roztiahnutím sponiek som mal kompenzovanú obchodom "za rohom". Balíček sa mi minul, tak som v danom železiarstve kúpil nový balíček GUDE, ale sponky už nejdú do sponkovačky zasunúť. Po premeraní som zistil, že v prvom balíčku mali sponky šírku 5,8 - 5,85 mm, v tom novom balíčku je šírka len 5,7 mm. Krabička so sponkami je trocha iná, takže asi GUDE majú asi iného dodávateľa. Takže už sa nedá spoľahnúť ani na rovnakú značku, v dielni mi leží balíček 2500 ks, na ktorý nemám využitie. Pri ďalšom potenciálnom nákupe si už nechám zmerať šírku spony ešte v obchode...
V odkazoch vyššie je uvádzaná šírka sponiek 6 mm, to by malo byť pre danú sponkovačku dostatočné.
Taky ji už rok mám (Parkside). Z počátku jsem ji málem vracel, ale když jsem zjistil, že základem dobré funkce je pořádný (ale fakt pořádný) přítlak, už to bylo docela v pohodě. Na rámky slouží řekl bych dobře. Sponky jsem přikoupil tehdy hned v L., takže s jinými zatím zkušenost nemám.
Je to tak. Za ty peníze je zlatá. Musel jsem tedy předělat ten přední plech, neb se mě začal prohýbat a pak tam lezla sponka navíc a kousalo se to. Jinak maká pěkně. Mám taktéž sponky přímo z Lidlu. Takovou tu sadu za 69,-. Je tam hodně sponek i hřebíků. A jak bylo řečeno, na rámky svaté. Z elektrických sponkovaček je to asi bez konkurence.
Nicméně, s odstupem času bych šel asi do pneumatické na kompresor. Měl jsem tu pokrývače, tak jsem si zkoušel hřebíkovačku Einhel za 2.500,- a jde to luxusně. Ale není to za 499,-...
Takže za mě ok a od začátku tlačit pořádně! Pak se nestane, že se vyhne ten štít.
Kluci dík, ve čtvrtek si pro ni zajdu. Na rámky ideál, než hřebíčkovat Sad Smile
Tak zima sa blíži a je čas ztĺkať rámiky , sponkovačka z Lidlu http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/SID-88CE..._36640.htm
Pneu je lepší než ta elektrická-větší síla, elektircká občas nedobouchne. Mám oboje, ale elektrika je zas taková lepší, zásuvka je většinou všude. takže jen zasunout a buch buch buch. Wink
Dneska jsem si dovezl tu pneumatickou sponkovačku Parkside z Lidlu a hned letmo otestoval na pár rámcích a funguje to dobře - stačilo lehce přiložit a zmáčknout. Na jeden spoj jsem nastřelil dvě 25 mm sponky a drží to, jak přibitý... vlastně líp, jak přibitý. Smile
Při koupi jsem tam zrovna natrefil na pána, který pneumatickou bral taky; při minulé akci si koupil tu elektrickou a prý pěkný šmejd - sponky zůstávaly čouhat, nemělo to sílu vrazit je tam celé.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Referenční URL's