Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Sponkovačka na rámky
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
To je jen taková malá - třeba na čalounění. Nebo na to dratkovani. To není na rámky.
(11.01.2014 19:07)Ján Mlynárik napsal(a): [ -> ]Aky je najvhodnejsi kompresor na sponkovacku? Olejovy alebo bezolejovy a aka velkost nadrze je potrebna? Dakujem

Zavisi od toho kolko budes sponkovat. Ak spravis raz rocne 100 ramikov, tak staci aj elektricka za 25,- EUR.
Pneumaticke naradie je drahsie, ale viac vydrzi. Olejovy kompresor povazujem za lepsi. 24L tlakova nadoba bohate staci. Aj do sponkovacky, treba cas od casu kvapnut trochu oleja.
Ked si budes kupovat sponkovacku over si ake sponky su do nej k dispozicii. Darmo je na krabici napisane sponky od 13mm do 32, ked vyrabaju len 19 a 32mm.
(10.01.2014 8:12)ZdenekM napsal(a): [ -> ]Já sme koupil elektriku z lidlu Parkside-byla tu o ní zmínka. používám jí teda na plnou sílu a dlouhé sponky 25mm. Dvě na horní loučku a dvě na spodní-spony jsou 5,9mm široké.

Moc sem si ji neužil, včera uprostřed práce cvak a konec Sad Takže dneska s paragonem do Lidlu-ale očekávám že to nespraví a budu chtít jen vratit prašule, což pro mě neni zrovna ideální.

Pokud by ji měl někdo doma a využití pro ni nenajde, rád ji od něj koupím!
Byl sems Parkside spokojenej, od Einhelu takovou modrou je mi naprd má moc širokés ponky a nemá sílu. Pneumatiku nemám čím živit :/
To mě taky jednou udělala. Bylo nutné sundat ten plíšek jako, když se sekne sponka a pak vyndat a správně nasadit to perko co spíná ten mikrospínač zajišťující sepnutí jen po přitlačení k povrchu. Nějak se vyhnul a nespinal.
Já sem ji rozhodil, ani sem neočekával nějakou závratnou konstrukci, ale destička s tranzistorama, apod byla. vcelku slušné řešeníí. SPínač jak hlavní tak i ten vnitřní mikrospínač spínal, poťák reguloval, cívka nebyla přerušení, myslím že to byl ten spínák, ale vrtat se mi do toho moc nechtělo.Teď sem ji donesl do lidlu, chtěl sem opravu či výměnu za nový kus. Takže čekám, doma nařezané díly na plemenáčky a nástavky, tak uvidím. Byl sme s ní fakt spokojenej Undecided
za sebe můžu doporučit pneumatickou sponkovačku z bauhausu, stála 980 Kč, k tomu kompresor 24l nádoba schepach, stál v akci 1999. Prozatím super. kromě rámků jsem tím sponkoval i palubky na zatím 25 nástavcích a nemám problém. Nářadí Parkside fakt moc nevěřím, cena mě spíš děsí než aby se mě líbila. Pokud je něco tak levné, tak se ta cena musela někde vzít a ze zisku prodejce to nebylo.
S tim nesouhlasím, dalších x věcí mě funguje, kolega z práce taky několik věcí z lidlu Parkside, a slouží a slouží, a že se něco už nadělali, holt se pokazit může.
Vzduch by byla lepší, ale teď kupovat nebudu, elektrika u mě zvítězila hlavně komfortem, kde je zásuvka můžu střílet sponky, kuchyně, obejvák atd- to se vzduchem jde tížeji..
(05.03.2014 9:00)zdenekhromek napsal(a): [ -> ]za sebe můžu doporučit pneumatickou sponkovačku z bauhausu, stála 980 Kč, k tomu kompresor 24l nádoba schepach, stál v akci 1999. Prozatím super. kromě rámků jsem tím sponkoval i palubky na zatím 25 nástavcích a nemám problém. Nářadí Parkside fakt moc nevěřím, cena mě spíš děsí než aby se mě líbila. Pokud je něco tak levné, tak se ta cena musela někde vzít a ze zisku prodejce to nebylo.

..cena parkside náradia je nízka,lebo je ťažšie,hlučnejšie,má väčšie vibrácie,horšiu ergonómiu ako drahšie náradie rovnakých parametrov..na druhej strane,oproti šmejdom z tesca a kauflandu ktoré sú v rovnakých cenách je oveľa lepšie a má aj dlhšiu životnosť..kamarát vymyslel reklamný slogan - sponkovačky parkside-najsilnejší spätný náraz do ruky vo svojej triede.. Smile..svoju robotu si zastanú statočne,ale človek dostane pri nich zabrať..
Já ji mám taky, uvidíme, kolik rámků nasponkuje. Rozhodně černě to nevidím. Maximálně ji vrátím.

A ještě něco k dobru: Kupoval jsem ji na školení a hned, jak jsem přišel na hotel, tak ji chtěl zkusit. No nebylo nic jiného, než koberec, a tak jsem střelil jednu sponu do podlahy...Pak jsem ji odtud nemohl dostat, zlomila se. Ještě že mám swissarmyknife Big Grin
Parkside je vlastne Einhell. Ja mám elektricku Einhell na 25 mm sponky a za 2 roky som nastrielal asi 4000 sponiek. Niekedy sa zasekne sponka, uvolním kryt vyberiam sponku a fungujem dalej.
Mám pneumatickú aj elektrickú sponkovačku z lidlu. S elektrickou sa robí oveľa horšie. Každú chvíľu sa zasekávala, vždy ju bolo treba rozobrať, otrasné. Nepomohlo ani mazanie, ani používanie sponiek od iného výrobcu. Pokiaľ ju niekto chce, pošlem za poštovné. Pneumatická ide bez chyby, nemám výhrady ( zatiaľ ). Možno nie je tak konfortná ako značkové, ale robou urobí.
V lidlu mají od čtvrtka el. sponkovačku za 555,-. Je to ta samá o které tu píšete nebo mají pokaždé jinou? Přemýšlím o ní na nástavky z 11 mm smrkových palubek a rámky. Vytrží to těch 4000 sponek?
Radime oni i v Lidlu prodávají více sponkovaček. Tu co je k mání nyní:
http://www.lidl.cz/cps/rde/SID-9B6213B0-...l&id=11813
mám rok a zatím jsem s ní spokojen, nasponkoval jsem s ní letošní rámky a používal jsem jí i na jinou práci (sponkoval jsem tvrdé dřevo a také OSB desky) a za celou dobu se mi jen jednou zasekla sponka. Musí se a ní ale víc přitlačit jinak dobrá. Akorát ta cena byla loni o stopadesát korun nižší Sad
V lidli ještě občas prodávají takovou čalounickou sponkovačku, ta je pro včelaře nevhodná a pak pneumaticou (i s kompresorem) a tu si zde také chválí, viz předchozí příspěvky.
Koukám, že v létáku neuvádějí typové označení. Asi jim budu muset poslat stížnost.

Neuvádějí ani rozměr sponek, což tedy skoro nikdo.

Já naletěl s elektrickou, abych pak zjistil, že sponky jsou nepatrně menší jak do pneumatické.


A v případě aku Lion 18V jsem se domníval že to snad nejde dělat jinak. Tak jsem po velké spokojenosti s první aku vrtačkou si nadělil stejnou k vánocům. Abych až při nabíjení zjistil, že mám dva originály. Smile



Ovšem, když tam půjdete, teploměr můžu pochválit - na medovinu i na kontrolu plodování v zimě.
(13.06.2014 12:50)Mlha napsal(a): [ -> ]Radime oni i v Lidlu prodávají více sponkovaček. Tu co je k mání nyní:
http://www.lidl.cz/cps/rde/SID-9B6213B0-...l&id=11813
mám rok a zatím jsem s ní spokojen, nasponkoval jsem s ní letošní rámky a používal jsem jí i na jinou práci (sponkoval jsem tvrdé dřevo a také OSB desky) a za celou dobu se mi jen jednou zasekla sponka. Musí se a ní ale víc přitlačit jinak dobrá. Akorát ta cena byla loni o stopadesát korun nižší Sad
V lidli ještě občas prodávají takovou čalounickou sponkovačku, ta je pro včelaře nevhodná a pak pneumaticou (i s kompresorem) a tu si zde také chválí, viz předchozí příspěvky.

Koupil jsem si jí abych nemusel kupovat kompresor. Hned jsem jí vrátil. Bez řečí jí vzali, ani nechtěli vidět centimetrové prkýnko, které to neprostřelilo a sponky zůstávaly zaražené napůl.

Pak jsem si koupil pneumatickou na silnější sponky, označení má PDT B2. Ta má výhodu, že lze otevřít komoru, kde se zasekávají sponky. Ty se tam totiž zasekávají asi tak každá třicátá!!!!!

Kámoš mi pak dal taky Parkside, koupenou v Lidlu před několika lety a sice na sponky 5,7 x 1,1 x 0,7 s označením PDT 40 A1 a u té se po asi 10.000 a asi i více výstřelech sponka nezasekla ani jednou!!!! (komora nejde otevřít na klipsnu, musely by se demontovat 4 imbusy).

Ani nevím, proč dávám zadarmo rady...Big Grin
(14.06.2014 1:21)tom.50 napsal(a): [ -> ]Ani nevím, proč dávám zadarmo rady...Big Grin

Protože ty tvoje rady Tome jsou i zadarmo drahý....
Co dodat? Elektrická sponkovačka z Lidlu mě nefungovala a já se poctivě snažil pravdivě informovat a varovat ostatní, což vy neděláte, naopak radíte koupit šmejd a já vám Mlho nevěřím, vyzkoušel jsem si to. Možná je to jiná sponkovačka. Vy jste ale co já vím jediný kdo chválí elektrickou sponkovačku z Lidlu.
Ale prdek. Já ji také chválím. On to není šmejd. je to prostě hobby nářadí. Těžší, hlučnější, ale zas sehnatelné okolo 400,-Kč / Lidl ji hodí občas do pod akce za 399,-/. Ta moje se zasekávala tak při každém třetím zásobníku. Ona by se nesekala, když by člověk po hodinách v dílně nepolevoval. Jak se pořádně - ale pořádně nepřitlačí, tak se fakt kousne.
A dole se mě rozjel heft, tak jsem to zas heftnul.
I tak tvrdím, že bych si ji koupil zase. Dá se luxusně použít s měničem a autem i na stanovišti bez proudu. Až bude v Lidlu ta pneumatická, tak si ji pořídím také. na pneumatickou se nemusí tlačit a kompresory mám dva. V dílně bude dobrá.
Shrnuto. Kdo má na elektrickou sponkovačku třeba za tři tisíce, tak ať neváhá. Bude s ní asi o 300% lepší práce než s tou z Lidlu. Kdo bere méně, ať si pořídí tu obyč. Všechno je lepší než tlouci hřebíky kladivem. Navíc sponky drží vestověji, dá se pracovat jednou rukou,.... Takže, já také radím kupovat ten šmejd, než používat hřebíky Big Grin.
Jo, čelo je na 2x imbus a ne 4x. A potvrzuji, že je to slabina. Čelo musí doléhat správně. Já to své musel přihnout. bylo odchlíplé.
Bohužel jsem si nenapsal typ té el sponkovačky, která prostě neprostřelila loučku a vrátil jsem jí hned ten den. Nebyla to čalounická a v papírech k ní tvrdili, že to je na sbíjení dřeva. Neutáhla to.

A ano, není nad sponkovačku, ovšem pneumatickou, bez ní si to už neumím představit. Ta co mám, PDT A1 také stála kolem 600,-Kč a už sbila asi 2.000 rámků + další práce jako třeba přibíjení palubek na nástavky, králíkárnu atd.
Jestli je těžší či hlučnější neumím posoudit, nikdy jsem s "lepší" nepracoval.
Ja mám tú elektrickú z lidla,má reostat s ktorým sa nastavuje sila úderu..ak je nastavený na max tak sponka 1cm palubku prisponkuje tak,že sa do nej aj kus zaborí,ak na reostate uberiem,tak sponky zaráža len ca do polovice,zvyšok zostáva trčať...
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Referenční URL's