Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Sponkovačka na rámky
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Tak jsem tu prostudoval kompletně celé vlákno a zjistil jsem že Lidl ani Gude nejni opravdu to pravé ořechové, proto jsem se obrátil s dotazem na jednoho mého známého velko včelaře, co vlastně používá on. Zjistil jsem že Prebenu. Jelikož sídlo zástupce firmy nemám daleko tak jsem se tam vydal.
Byl jsem velmi překvapen již při setkání s majitelem firmy. Příjemné vystupování a dokonce se ke mně choval jako k zákazníkovi, což se mi v poslední době opravdu nestává. Dopadlo to tak že jsem si tam odtud odvezl hobby sponkovačku za cca 2.500kč a musím říct že jsem s ní velmi spokojen. Funguje naprosto spolehlivě bez jakýchkoliv zádrhelů. Jak už tu jednou zaznělo nejsem tak bohatý abych kupoval úplně levné věci.
V pátek si tam jedu ještě koupit jednu na vyplétání rámečků
U mě jednička s hvězdičkou
Prebenu mohu také vřele doporučit. Mají opravdu zákaznicky přívětivý přístup - se "zlobící" sponkovačkou dokáží poradit jak zlepšit obsluhu ač by si ji mohli vzít "do opravy" a pak to naúčtovat. Stejně tak dodávky sponek jsou bezproblémové - když je neměli při osobním nákupu, poslali je bez účtování poštovného na fakturu, brali to jako jejich chybu.
Když jsem se bavil s chlapy ve skladu, kteří dělají i opravy, tak hobby řadu úplně v lásce nemají.
To, co mám, funguje už kolem deseti let bez větších problémů (ty menší byly dané mojí neznalostí správné údržby či obsluhy). Stejně tak kompresor.
(24.03.2015 19:08)botička napsal(a): [ -> ]Tak jsem tu prostudoval kompletně celé vlákno a zjistil jsem že Lidl ani Gude nejni opravdu to pravé ořechové, proto jsem se obrátil s dotazem na jednoho mého známého velko včelaře, co vlastně používá on. Zjistil jsem že Prebenu. Jelikož sídlo zástupce firmy nemám daleko tak jsem se tam vydal.
Byl jsem velmi překvapen již při setkání s majitelem firmy. Příjemné vystupování a dokonce se ke mně choval jako k zákazníkovi, což se mi v poslední době opravdu nestává. Dopadlo to tak že jsem si tam odtud odvezl hobby sponkovačku za cca 2.500kč a musím říct že jsem s ní velmi spokojen. Funguje naprosto spolehlivě bez jakýchkoliv zádrhelů. Jak už tu jednou zaznělo nejsem tak bohatý abych kupoval úplně levné věci.
V pátek si tam jedu ještě koupit jednu na vyplétání rámečků
U mě jednička s hvězdičkou

Napis prosim jaky presne jsi koupil model.
Koupil jsem 2XR-ES40 a jsem opravdu velmi spokojen
Já tenkrát taky řešil jestli jsem dost bohatý a nakonec koupil profi Senco - myslím asi 8k Kč. Letos po skoro 10 letech jsem ji rozebral - tedy tu část s razníkem a vyčistil. Vybity desítky krabic po 5000sponkách.
Ja pre vkladanie drôtika do rámika na upevnenie MS používam tradičnú sponkovačku so sponkami 10 a 12 mm dlhými, tak ako aj priateľ J. Křapka a som spokojný. Vložený drôt napínam vlnkovačom.
Sponka pro "přišívání" drátku by těžko mohla být delší než je síla loučky...
Těch 10 mm je skoro až moc, stačí i 8.
Kouzlo drátkování sponkovačkou je v rychlosti práce. Když se to musí dopínat zvlňováním, tak je půlka kouzla pryč.
Zkoušel jsem na to ruční sponkovačku, elektrickou i pneumatickou. První dvě byly slepou cestou.
Prečo by dĺžka sponiek nemohla byť dlhšia? Predsa sa dajú zahnúť, používal som pôvodne 8 m, ale tie s pri napínaní drôtika vyťahovali, takže istejšia je 10 mm. Howgh!
Ano, to je pravda - mohou se zahnout.
Zkoušel jsem to - je to "super" práce...
A efektivita je někde úplně jinde - klasické provlékání je pak rychlejší.
Keby som teraz začal včeláriť, aj ja by som to tvrdil Už 58 rok som pri včelách, tak času mám habadej, ale nespozoroval som, aby mi to trvalo dlhšie akom tradičný spôsob, je to o polovicu je to kratšie.
Tak od čtvrtka je opět v Lidlu ta sponkovačka Parkside (Einhell)
http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?action...l&id=31516
Chtěl jsem se ještě zeptat, kde do ní kupujete sponky, mám pár sad z Lidlu ale již mi dochází a když jsem se koukal v Hornbachu, tak mi to přišlo dosti drahé.
Ja už tretí rok používam sponkovačku BOSTICH na drôtikovanie. Najdôležitejšie je kvalita dreva bočnnej lúčky. Keď je riedke drevo nepomôže ani 10na sponka. Anton to robí ručnou sponkovačkou, no má čo robiť. Do buducna budem používať hrúbku bočnej lúčky 12mm a sponky 10mm s lepom. To už bude na 100%. Vrtať a prevliekať drôt je neporovnatelné so sponkovačkou. No treba cvik, ale po 1000com ramku to už ide.Wink
Mam pneumatickú sponkovačku Parkside PDT-40 z Lídla a dnes po nastrielaní asi 800 sponiek mi zacal unikať vzduch tam ako je spúšť. Pri napojení tlakovej hadice stále uniká vzduch, ale sponkovať sa dá bez problémov, len stále musím odpojiť hadicu od kompresora. Ešte je v záruke tak ju asi vrátim na reklamáciu. Mohlo sa poškodiť nejaké tesnenie?
Bohužel nepíšete označení celé. Mám PDT 40 A1 a je to neskutečný dělník bez jediné vady a dělám s ní už asi 5 let. Protože je tak dobrá, koupil jsem si v Lidlu další. Jenže je jiná, je to PDT 40 C2, má jiné sponky. To byl neskutečný krám!! A furt rozbitá. Tato modernější C2 má odklápěcí vehement na vzpříčené sponky v "hlavni" a sponky se příčily asi tak každá dvacátá. Šel jsem jim to vrátit, bohužel mi nedalůi peníze ale vyměnili za stejný typ. Leží v dílně a nedělám s ní. Ona má totiž taky tlustší sponky a tak víc zeslabuje ouško rámku, je těžší, nešikovná. Starší typ A1 se už asi nevyrábí. Mrzuté.

Jo a kámoš má lacinou sponkovačku Gude, té se příčí sponky při výstřelu taky furt, ale on musí pokaždé odšroubovat 4 šroubky, uvolnit to a zase sešroubovat. Říká, že raděj tluče hřebíčky.

Tak si z těch mých zkušeností vyberte co potřebujete.
Já mám tu levnou Güde 40220 za 900Kč a nemůžu si stěžovat, nastřílela zatím zhruba 8000ks sponek a seklo se mi jich tak 10ks. Potom jsem si pohrál s tlakem, začal jsem mazat a je po problémech Smile
Ja mám Güde kombi, čo je trošku vylepšená Güde 40220 o možnosť nastreľovať aj klince. Je to lacná značka a pre domácu potrebu plne postačujúca.
Sponkovačka je Parkside PDT-40-D3
Těsnění je spotřební materiál, to se může stát i u značkového výrobku. Letos jsem si pořídil Lidl sponkovačku + kompresor a divím se, jak jsem mohl rámky sbíjet hřebíčky. Rychlost nesrovnatelná a kvalita spoje také.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Referenční URL's