Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Sponkovačka na rámky
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Pokud náš na mysli . . . sponky 19, 32, 38 mm po 500 kusech . . . , tak to je celková délka. Ostatní rozměry by jsi měl najít v návodu, ale obecně by mělo platit, že se používá stejný typ sponek, mění se jen jejich délka.
(18.05.2012 9:31)petrmachac napsal(a): [ -> ]Tak jsem si ji koupil, ale sponu 25mm nastřelí tak do 1/2 ... nedělám něco špatně?

(18.05.2012 23:36)gusto napsal(a): [ -> ]a hlavne ked nastrelujes,musis v momente uderu silno pritlacit,inak trosku odskoci a nezarazi sponku uplne..

Tak jsem si ji taky koupil (Parkside z Lidla, tentokrát už za 599,-Kč), tlačil, ale stejná zkušenost - sponu 25mm nenastřelí úplně nikdy - a to jsem zkoušel rámky z měkkého lipového dřeva. Vyměnil jsem v obchodě za jiný kus v naději, že bude třeba "silnější"- nikoliv. Tak než dělat sponkovačkou a pak dobíjet kladivem, zůstávám jen u toho kladiva.
Ja som kúpil tiež Parkside z Lidla stál cca 15eur, ale je na vzduch. Pri tomto nie je problém zatĺkaž 40mm klince (50mm som zatial neskúšal), ale treba mať kompresor
(13.06.2012 14:24)Josef Beneš napsal(a): [ -> ]
(18.05.2012 9:31)petrmachac napsal(a): [ -> ]Tak jsem si ji koupil, ale sponu 25mm nastřelí tak do 1/2 ... nedělám něco špatně?

(18.05.2012 23:36)gusto napsal(a): [ -> ]a hlavne ked nastrelujes,musis v momente uderu silno pritlacit,inak trosku odskoci a nezarazi sponku uplne..

Tak jsem si ji taky koupil (Parkside z Lidla, tentokrát už za 599,-Kč), tlačil, ale stejná zkušenost - sponu 25mm nenastřelí úplně nikdy - a to jsem zkoušel rámky z měkkého lipového dřeva. Vyměnil jsem v obchodě za jiný kus v naději, že bude třeba "silnější"- nikoliv. Tak než dělat sponkovačkou a pak dobíjet kladivem, zůstávám jen u toho kladiva.

neviem ako je to mozne..1 cm hrubu palubku som nastreloval do hranolka 2x2 cm a v pohode..ale mal som 25 mm spony original k parkside..ked som ich minul kupil som 23 mm Gude,a tie mali hrubsie telo,tak si viem predstavit ze 25 mm hrubsie od originalnych by mohli robit prob..samozrejme dufam ze mate naplno nastavene to kolecko co reguluje silu uderu Smile
Málo tlačíte pánové. Když nepřitlačíte a nebo to máte nakloněné, tak ji to nedorazí. Uvidíte, že, když pořádně zatlačíte, tak zajede celá a ještě několik mm do materiálu navíc. Hodně na tom záleží. Ta sponkovačka provede úder. A ta energie se musí podržet. Jinak se odrazí do vaší ruky jako do tlumiče.
ja tvrdim tiez to co himbajz..ked som nastreloval sololit na drevo,tak nebolo vynimkou ze mi 25 mm spona prerazila ten sololit uplne..mam tu parksajdu 2r,snad nezacali robit nejake slabsie modely..?
skousel jsem sni par ramku 39x24 a na spodni loucku uplne v pohode akorat u horni mi couha 1-2mm, ale je to opravdu jen diky tomu ze na takovou delku ramek(sponkovacku na ramku) dostatecne nedotlacim (se zafixovanym ramkem slo vse jedna basen... jen to chce ten spravny grif).
(31.03.2012 20:52)gusto napsal(a): [ -> ]tiez mam parkside pet 25,objednal som si 10 tisic sponiek gude 5,8 x 22 mm..a skoro ma eblo..nepasovali..ale nakoniec som s tym vybabral,nalamal som ich na cca 3cm dlhe kusky(myslim tie zlepene zasobniky) ,do zveraka som uchytil kovovy uholnik(moze byt aj pasovina) a tie zasobniky som pootvaral jemne do tvaru pismena V ..original boli do U..po takomto pootvoreni padali do sponkovacky volnym padom a uz som ich asi 4000 vystrielal..original lidlove sponky boli az 25 mm dlhe a takuto dlzku som nenasiel u ziadnych inych elektrickych sponkovaciek.za 20€ odrobila uz dost roboty..celkovo naradie parkside ma dobru vydrz aj silu,ale horsiu ergonomiu,hmotnost,hlucnost,vibracie..

Na tento príspevok som si spomenul v dielni, keď som uvažoval, ako najlepšie trocha "roztiahnuť" sponky Gude 12 mm, ktoré do el. Parkside sponkovačky boli úzke. V bedni s kovovými zvyškami som objavil oceľovú tyčku priemeru 5 mm, na túto tyčku som vo zveráku natlačil pásik sponiek, ani ich nebolo treba lámať na kratšie kusy, občas sa niektorý pásik zlomil pri sťahovaní, ale to nevadí. Po takejto úprave už sponky takisto padali do sponkovačky voľným pádom.

Takže ďakujem za inšpiráciu.
Ten kdo má (nebo ten kdo nemá a chce ji Smile ) sponkovačku Parkside z Lidlu, tak ji tam zase mají za 599,- (a na konci akce půjde určitě zas dolů):
http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/SID-0005..._27885.htm
A mají i balení sponek za 69,-
http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/SID-0005..._27886.htm
A je jich opravdu dost. Pokud někomu docházejí a nechce objednávat z netu, tak ať si zajde. Já nabral tři balení a z netu si pak objednám jen hřebíky.
dobrý den scháním pneumatickou sponkovačku ale nevím pro kterou se rozhodnout bud tuhle http://www.original-kompresor.cz/orlik-k...trelovacka nebo http://www.eva.cz/zbozi/40476/hrebikovac...-set-pneu/ kterou by jste mi doporučily me se spíš zamlouvá ta na prvním odkazu dají se do ní dát větší sponky a šířka je 5,7mm který jse lépe schánějí. děkuji za radu
ja pouzivam tu druhu od gude mam ju us 3 roky a este ma nesklamala zo sponkami som nemal nikdy ziaden problem Smile
a dají se ty sponky koupit i běžně v obchode nebo je kupujete přes internet?
Já jsem si koupil tuto sponkovačku. Sponky i hřebíky mají jak na prodejně, tak se dají objednat i na interneru a pošlou poštou. Používám ji jak ny výrobu zateplených úlů, tak i na rámky. Rychlá a bezproblémová.
http://www.azvercajk.cz/15827-hrebikovac...-set-gude/
http://www.hobby-vcelar.estranky.cz/foto...24--39x17/
(27.10.2012 20:03)stemad napsal(a): [ -> ]a dají se ty sponky koupit i běžně v obchode nebo je kupujete přes internet?

Dají, zrovna v pátek jsem je viděl v Lidlu : http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/lidl_cz/..._27383.htm
Já je ale objednával tady : http://www.spojovace.cz/pneumatickenarad...68-2-Spony
kupujem ich v obchode zajdem si do zeleziarstva alebo stolarskej predajne
dobrý den dnes jsem si obědnal sponko hřebíkovačku značky gude a chci jse zeptat jestli používáte ke sponkovačce přimazávač a odlučovač.
Má niekdo skúsenosti s nasledovnou sponkovačkou?
http://www.uni-max.sk/sponovacka-klincov...inovana/d/
tak už je doma docela vypadá zpracováním slušně tak snad bude sloužit dobře za pár dní mi přídou přířezy na rámečky tak jí hned vyzkouším. Smile
Proběhlo tady pár vět o elektrických sponkovačkách.
Chtěl bych se zeptat těch, kdo je vlastní, jestli s nimi pracují dál, po tom, co zde bylo poraděno, aby je při sponkování dostatečně tlačili do materiálu, tak jestli se pak už ty sponky zarazí celé (25mm)?
Je tedy vůbec elektrická sponkovačka na sponkování rámků dost silná a vydrží alespoň nějakou tu sezonu?
Děkuju za odezvy, Pavel
to tlaceni neni z duvodu, ze bych tim pomohl zatlacit sponku Smile. Proste musim pohltit tu hromadu energie. To je stejne, jako kdyz si vezmes male kladivko na velky hreb. Take ti odleti kladivo a hreb se ani nehne. A na ramky nemam sponkovacku na 100%, ale tak na 75%.(vykon) Jinak by sponka byla moc hluboko. Ja mam tu obycejnou z Lidlu a zatluce sponu 32mm jako prd. Ale zase se me stava, ze kdyz specham a radne neprilozim, ci prilozim sikmo, tak se me stane, ze se spona nahemuje s dalsi v hlave a ja to musim povolit a vyndat ji.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
Referenční URL's