Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Med se skořicí
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3
Na prodej medu se skořicí, ořechy atd musíte mít schválenou provozovnu.
Nejdříve ale musíte nechat vyšetřit med na přítomnost spor moru - poslat na veterinu.
Ke schválené provozovně není co dodat, ale k čemu je potřeba pro takové produkty mít vyšetření na MVP? Při prodeji samotného medu ze dvora ho také nepotřebuji. Má to nějakou vazbu na to, že jakékoliv další zpracování medu je považováno za výrobu potravin?
Pokud budeš v ochranném pásmu, měl bys mít i rozbor na mor, pokud budeš chtít med prodávat.
Tak prodávejte med a skořici resp. jiné koření zvlášť a na prodejně pak podobně jako jsou mlýnky na kafe umístěte míchací zařízení a ať si zákazník namíchá dle své chuti. Případně se s ním můžete dohodnout, že mu to připravíte. Budete tak vlastně prodávat čistý med přímo od včelaře a službu vmíchání přísady dle přání zákazníka, který si může konec konců i své speciální koření přinést. Prostě styl "Jakou zmrzlinu - vanilkovou, malinovou"="Jaký med - květový, lesní", "Jakou polevu - čokoládovou, likérovou"="Jakou příchuť - skořicovou, kakaovou - zamícháme".
Sám to tak nedělám Wink ale co takhle prodávat 0,25kg medu za 100,- a 0,5kg sklenici medu se skořicí přidávat jako "vzorek na vyzkoušení"- tudíž neprodávat ?
V rámci pastovania som vyskúšal namiešať aj ochutený med - kakaový, škoricový a zázvorový. Škoricu a zázvor som dal v 1% koncentrácii (20 g balíček korenia na 2 kg medu), kakaový som vyskúšal hneď vo verzii forte (100 g kakaa na 3,5 kg medu, teda cca 2,8% koncentrácia), podľa mňa by to znieslo aj vyššiu koncentráciu kakaa. Ako už bolo spomenuté vyššie v tomto vlákne, treba použiť kakao holandského typu, to čo je označené ako na varenie/pečenie nemá dobrú farbu ani chuť. Ako miešadlo som použil bežné kuchynské náradie, ale robil som to len v malých testovacích množstvách.

Výsledok je vidno na fotografii - zľava zázvorový, škoricový, kakaový a čistý pastovaný.


[Obrázky: P5290004.jpg]
Vizuální výsledek je perfektní, teď ještě provést degustaci..... Ta dopadla jak?
iRP
Degustácia dopadla taktiež perfektne, teraz už nastáva fáza návykovosti, keď idem okolo, tak si vždy zobnem... Smile
dobrý den

skořici + kakao chápu jak přidáváte
ale jak to děláte ze zázvorem ? když přidám vymačkanou šťávu zvětší se obsah vody ? nekvasí to ?

děkuji za odpověď
No to se jednoduše zajde do obchodu a koupí se sušený mletý zázvor..... Wink
Zázvor s medem dělám takto:
1 kg čerstvého oloupaného zázvoru
330 ml slivovice
1 kg medu

Zázvor nakrájím na kolečka dám do mixeru, začnu mixovat a přidávám slivovice - lépe se to šrotí; část si nechám na vypláchnutí nádoby mixeru. Kdo dává přednost strouhání, může klidně i strouhat. Nechám asi 14 dní uležet, potom přidám med; medu je možné dát i více, podle chuti. Výluh se zázvoru je možné před přidáním medu vycedit, výsledná chuť je prý jemnější - nezkoušel jsem, mě tam ta dužnina nevadí, spíš naopak...

Před dvěma týdny jsem otevřel jednu zapomenutou skleničku z loňska a zcela bez závad.
Jirko zeptám se,nemáš tam překlep v množství zázvoru? Fakt s medem půl na půl?
Ne, je to tak - je to síla, užívá se po lžičkách. Jak jsem ale napsal, medu se dá přidat, klidně i tři kila, prostě podle chuti. Slivovici ale nepřidávat, byť by to asi pro mnohé z nás bylo lákavé, nicméně výsledný produkt je potom příliš řídký.
Zdravím letos bych rád napastoval nějaký med a zkusil přidat nějaké příchutě mohu se zeptat netušíte jestli existuje nějaká kuchařka nebo stránky ohledně dávkování kolik čeho něco do začátku od čeho se zatím odrazit na netu nemohu zatím ni konkrétní najít předem děkuji za pomoc.
podívej se na příspěvek ,,7'',pro začátek.Později si můžeš gramy přidávat nebo ubírat sám.
kámoš co ho dělá, tak říkal, že dává pytlík skořice na 40kg nádobu, ale chce to testovat a pomalu přidávat
Pytlík? Jak velký? Nebo kolik je v té 40 kg nádobě medu?
Nezapomenout na jiná pravidla prodeje medu pokud se přidává skořice a jiné.
Velice děkuji za odezvu ,ale prodávat ho nechci pouze pro rodinu a známé netušíte jestli jsou někde nějaké recepty v knihách i starších návody atd. brouzdám po netu již hodně dlouho a kde nic tu nic pouze hotové napastované medy již ochucené a zíram kolik jich je a co se nich dá dávat.
Me by zajimalo, jak se dela levandulovy med, ktery se za tezky penize prodava na farmarskych trzich
Stran: 1 2 3
Referenční URL's