Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: PSNV-CZ vydala Zápisník moderního včelaře
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
PSNV-CZ vydala Zápisník moderního včelaře

Pracovní společnost nástavkových včelařů CZ, o.s., na právě skončeném veletrhu TechAgro poprvé představila nový produkt: Zápisník moderního včelaře.
Jde o dvojí pomůcku, která slouží primárně pro celoroční monitoring zdravotního stavu včelstev.

Více informací na webu PSNV-CZ
Zaujal mě tento zápisník, zajímalo by mě ale, jaké je jeho další využití mimo samotného monitoringu varaózy. Co všechno obsahuje, popř. počet stran? Na webu psnv je pouze strohý popis. Huh Díky, Dan.
Je to zapisovací blok. Má titulní stranu, návod, xx listů a barevnou poslední stranu. Včelař si tak může na každém listu vést evidenci jednoho včelstva, a to ne jen o varroóze. Jak sám uváží. Ze záznamů o monitoringu varroózy lze odvodit vývoj populace roztoče a plánovat ošetřování.
Více moudra, než je na pdf-kách na webu PSNV zápisník neobsahuje. Není tedy problém si jej vytisknout doma.
Díky moc za odpověď. Zápisník již mám v trošku praktičtější podobě a další nepotřebuji. Cool
pro danrycka: mohl by jsi uvést k tomu tvému zápisníku něco podrobnějšího. Přemýšlím jaký si zavést a hledám inspiraci. Děkuji.
Je to obyčejný zápisník, ale ten rozebíratelný (viz. foto) s linkovanou náplní. Mám tam všechny důležité poznámky které, jako začínající včelař bez zkušeností, potřebuji. Dále zápisky ohledně stavu jednotlivých včelstvech, příjmy/výdaje, tipy na dodavatele všeho možného, ... Je toho spousta a navíc výhoda je v tom, že lze jednotlivé listy přehazovat (když dojde místo) nebo lze archivovat zápisky z minulých let Smile
mám veeeelmi podobny! Wink
Honza
Referenční URL's