Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Techagro Brno - diskuse
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
Nevím kam jinam to napsat. Tak to zkusím tady. Četl sem tady upoutávku na Techagro v Brně. Nejde na to reagovat ale. Ví někdo co všechno tam bude? Zajímá mě myslivost a včelařství. Díky.
Doporučuji používat např. Google, než pokládat naprosto zbytečné dotazy.
Kdybyste vyvinul alespoň trošku úsilí, našel byste stránky veletrhu na adrese www.bvv.cz/techagro a tam píšou podrobné informace.
Me by take zajimalo, zda letos na Techagru nekdo vystavuje z oboru predchoziho dotazu "myslivost a včelařství" vystavuje vice firem. Vzhledem ke kazdorocnimu utlumu veletrhu necekam ze 2012 bude jako 2010 a jeste neco navic.

Za me co jsem zjistil: bude tam vystavovat 1 vyrobce kocovnych zarizeni.
+ pred dvema lety tam byla jakas vcelarska vystava (viz vygooglena tiskovka na http://dsearch.bvv.cz/i2000/Akce/b-agro....ment&NAV=1 ) ale neni mi z letosni presentace TA2012 jasne, zda to byla jednorazova akce nebo je to i ted.

ps . ke kritice od "Admina" - nemyslim, ze by "Junior" nasel odpoved na svuj vcelarsky dotaz na bvv.cz/techagro (take jsem tam puvodne hledal, nez sem pisi) , ale necham se rad opravit vecnou odpovedi. Treba jsem ten seznam vystavovatelu take prehledl.
ve včelařství bylo že se tobjeví na webu ČSV, ale zatím jsme tam nic nenašel Sad
Z naší organizace tam jedeme na výlet, ale jestli to bude stát zato?
mám dotaz na lůidi co tam už někdy byli:

vím, že přednášky jsou v sobotu a neděli, ale protože chci mít klid na prohlédnutí věcí které mě zajímají tak tam chci jet až v pondělí. Má cenu takto uvažovat nebo ta pondělní cesta už bude naprosto zbytečná?
Každopádně bude kde si dát dobré kafe, a to ve včelařské kavárně PSNV (a kafe nebude vázáno na členství v žádném občanském sdružení Big Grin). Ale navíc si tam budete moci otestovat přinesené vzorky včel na nosematózu, neb tam budou jak mikroskopy, tak odborníci ...
Jiří
Jirko na kafe a kus reci k PSNV prijdu rad. Svaz na webu k prednaskam sice jeste nic nema
zato na webu BVV u doprovodneho programu je info., ze v sobotu (od 9.30h) a nedeli jsou prednaskove bloky:
So - 9.30 - 18.00 hod
Ne - 9.00 - 18.00 hod
Včelařské přednášky
Organizátor: Český svaz včelařů
Místo konání: pavilon E, sál E2
Vstup: volný

A uplne informace informace pak clovek nalezne u ZO Brno na http://www.vcelaribrno.cz/index.php/aktu...hagro-org2

kde je program prednasek, i informace k dalsim vcelarskym aktivitam.
Pojede někdo do Brna na včelařskou výstavu?
(26.03.2012 23:34)Dajvos napsal(a): [ -> ]... Svaz na webu k prednaskam sice jeste nic nema ...

Taky jsme to dlouho hledali ... Je to zde, ale je to vlastně totéž, co mají brněnští kolegové. Každopádně ty mikroskopy tam budou a nosematóza je jakýmsi tajným "hitem" letošního jara ... Wink
Jiří
Zdravím. Tak jsem byl včera na výstavišti Techagro v Brně. Prošel jsem pouze včelařskou výstavu pavilon E. A abych pravdu řekl, byl a ještě jsem z toho rozčarován. Pokud bych pavilon E rozdělil na čtvrtiny, tak jedna čtvrtina byla naprosto prázdná bez vystavovatelů, druhá čtvrtina – stánky s medovinou a medem, třetí čtvrtina – prodejci včelařských potřeb a úlů a poslední čtvrtina byl prodejce pan Sedláček z Bučovic, kterému jistě patřila i pěkně udělaná historická výstava včelařských pomůcek a úlů uprostřed pavilonu a to myslím v dobrém. Z poloviny vystavovatelů byli sousedé z okolních států. Na druhou stranu jsem si tam vyřídil vše potřebné – silikonové formy od pana Mariána Mečiara z Kremnice SK, tenkostěnné úly 39x24 u Ing. Pavla Buřinského z Roštína. Dětem a manželce jsem koupil ručně zdobené medovníky od paní Lomnické z SK. Pořídil jsem pár fotek, které si můžete prohlédnout na odkazu. Jak já osobně hodnotím včelařskou výstavu v Brně? Byl jsem zklamán, neboť výstavu na BVV v Brně pořád beru něco jako „ in „ v oboru a to jsem tam nějak postrádal. Manželka mi vyprávěla, že když se chystal kmocháček na výstavu do Brna, tak to byla událost – svátek. Dnešní doba je opravdu asi jiná – uspěchaná a konzumní. Mnozí určitě se mnou nebudou souhlasit, ale nic s tím nenadělají. No nic. Jdu odlévat svíčky.

http://www.hobby-vcelar.estranky.cz/foto...2012-brno/
oproti minulým ročníkům je vidět výrazné zlepšení hlavně co se týče prostoru, už to není namačkaných pár vystavovatelů na jedné hromadě. Co člověk hledal tam i našel, nebo Vám něco konkrétního chybělo? ... snad jedině propagace včelích produktů, ale vzhledem k jedné zájmové skupině návštěvníků by se stejně minula účinkem...

ale co mě zaráží je tragická až ubohá úroveň degustace medovin... pár vzorků, "prezentace" otřesná, obsluhující jeden člověk po celý den, co nestíhá rozlévat a odpovídat na dotazy... chybějící slíbená degustace profesionálních medovin... úroveň degustace byla, jak kdyby to pořádala nějaká mateřská škola - pro mě největší šmouha, jinak hodnotím kladně
trochu zklamání , u Finského vystavovatele mě chyběl tlumočník moc jsme nepokecaliBig Grin
Kost medovin splnil moje ocekavani a prisel mi naopak vyborny. Byl jsem v Brne od rana, takze jsem vybiral ze vsech 39 vzorku v pruhlednych ocislovanych lahvich bez etiket. Pan Holy ktereho jsem uz jednou potkal loni na kostu medovin pri vystave v Ivancich to maximalne zvladal v moznostech 1 cloveka a mel jsem pocit, ze se nam venoval vcetne odpovedi na dotazy spolu s nalevanim dalsim ochutnavacum (kterych pozdeji pomalu pribyvalo). Skoda, ze kost byl zdarma a ne za poplatek napr za sklenicku. Dali bychom li kazdy 100,- vstupne za "kalisek", mohla by se priste z ocekavanych vybranych penez udelat do katalogu s vysledky i analytika vzorku, treba jen alkohol a zb.cukr, a kostovani by bylo vice cilene. Alepson podnet pro pristi rocnik.
Ja jsem za ten kost rad a tak jestli to tu cte nekdo z organisujici party, tak mu tu za aktivitu dekuji.

Zbytek vystavy jsem prosel jen letmo, ale pokud bych nakupoval vybaveni, tak vyborna prilezitost prohlednut si vyrobky nazivo v prostornem prostredi bez velke tlacenice.


(01.04.2012 11:19)RadimŠ napsal(a): [ -> ]ale co mě zaráží je tragická až ubohá úroveň degustace medovin... pár vzorků, "prezentace" otřesná, obsluhující jeden člověk po celý den, co nestíhá rozlévat a odpovídat na dotazy... chybějící slíbená degustace profesionálních medovin... úroveň degustace byla, jak kdyby to pořádala nějaká mateřská škola - pro mě největší šmouha, jinak hodnotím kladně
Myslel jsem si, že to bude mnohem velkolepější. Reklama v tiskopisu nebo upoutávky na BVV, tak jsem si říkal, že to bude něco obrovského a perfektního. Byl jsem z toho hodně zklamán, možná pro laiky to mohl být pěkné, ale pro včelaře si myslím, že to bylo dost potupné. Některé prostory nevyužité v pavilonu nebo nechci říct neochota některých prodejců. Přišel jsem si tam nakoupit a taky povykládat, ale připadal jsem si tam dost nesvůj.
... A na přednáškách nikdo nebyl? Wink
Jiří
Info o letošním ročníku je zde... http://www.vcelarstvi.cz/kalendar-vcelar...no-bm.html
Vstupné zdarma a titulek "Diagnostika varroózy aneb zimní měl mýtů zbavená" mě fakt zaujali.
Prý tam bude s nějakou "Hanou" - jménem si nebyl jistý - vystavovat ten Fin - HoneyParadise.

Prý ji posílal pár palet úlů.
http://www.bvv.cz/_sys_/FileStorage/down...bitors.pdf
Jenže z toho seznamu je prd poznat - nemají tam ani profil firem.

Má tam prý být i s tou linkou co ukazoval v Itálii. Dělo, jestli to bude vše tak jak má být.

Komplet linka za půl mega. Prý i na cement se speciální technikou - po odvíčkování to ještě omlátí.

A ta linka je na Langstrota Smile
Tak to by mne zajímalo, škoda že to asi nestihnu.Angry A ty jejich stránky se taky nijak dál nevyvíjejí.
Já se na výstavu chystám v pracovním týdnu, tak prosím napište kdo budete o víkendu ať víme jestli to stojí za to. Také nevím kde najít seznam vystavovatelů. Chtěl sem se podívat na medomety a odvíčkovací stoly, ale otázka je zda tam vůbec něco takového bude.
Stran: 1 2
Referenční URL's