Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Nejhorší stanoviště včel v ČR
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
To by chtělo rozvést.....nějaký příklad by se hodil.
V průběhu 40-ti let jsem absolvoval 3 x kurz prohlížitelů včelstev pořádaných ČSV. Na kurzech bylo vždy zdůrazňováno, že včelstva jsou včelaře. Nikdo jiný než včelař nemá do včelstev co lézt. Pokud vás včelař požádá, můžete prohlídku fyzicky za jeho přítomnosti, nebo přítomnosti jím určeného zástupce provést. Myslím, že to hovoří za vše. Nesváděl bych tedy svévoli na svaz ale na příliš aktivní blbce. Jinak plný souhlas s dědou Mirka. Jen poznámka, po třicetileté válce to trvalo více než sto let. To co zde devastovalo morálku a odpovědnost lidí trvalo 40 let.
JK
Matematicky zhodnoceno nemáme co řešit za sebe ,ale za děti a vnuky....Právě jsem aplikoval grifinem varidol u 50-ti vč.u domu.Ani ne hodina s mícháním a úklidem a nealkoholickým předobědovým pivkem na sluníčku.Prostě pohoda :-)Aktivní blbci jsou problém všude nejen u včelařů .
Bohužel spolky lidí,kteří nejsou v každodenním kontaktu a žijí v rozdílných podmínkách a mají rozdílné vzdělání,chování ,nároky,požadavky ,schopnosti,nálady a další rozdíly nikdy nemají dlouhodobé funkčnosti a končí válcováním ze strany názorově či komunikačně silnějšího.
Tyto "paradoxy"života se v některých případech projevují i doma ,kdy je to jako v top vtipu:"miláčku myslíš si,že mám ještě žízeň" Smile
Tak nějak se asi udělám jen sám pro sebe a okruh blízkých a omezím své frustrace z blbcůSmile
(24.10.2015 9:11)M+M napsal(a): [ -> ]...

Že sme bordelári nepopieram, ale že by za to mohol práve komunizmus, to neverím.
Ja som presvedčený že sme bordelári od prírody. Tu snáď stojí za zmienku že nám sused, väčší bordelár nevadí, alebo málo vadí a že na neho nemáme dostatočné páky ako ho "zmoresníť". A to je aj prípad tých včelárov, o ktorých včelniciach sa bavíme.

Denne chodím kúsok za hranice do Rakúska. Keď pozerám po tých poliach, cestách, obyčajná uličná fronta domov v hocijakej dedinke, ... Žene hovorím že tam aj vrabce poriadnejšie lietajú, nie tak ako u nás, každý ako sa mu zachceBig Grin.

Jedine čo ma pri pohľade na tie naše smetiska všade po prírode teší, že mohlo to byť aj horšie Big Grin.

A teraz nový fenomén, stavanie obbetónovaných Southforkov. Horší dopad na krajinu ako tie smetiská. Činnosť obcí a stavebných úradov pri povolovaní tých rančov sa tiež nedá pomenovať iným slovom iba "bordel v medziach zákona"
V Rakousku komunismus nemeli, ale zase maji jine problemy. No u nas? Co bys chtel, kdyz 2-3 generace byly vychovany k neucte k soukromemu vlastnictvi. To se bude napravovat jeste hodne dlouho. A mezitim uz nas dobyva jina varianta komunismu, tentokrat ma peclive mimikry. Nemyslim si, ze bychom byli od prirody bordelari. Nekdy se podivej na stare fotky pred rokem 1940 - jak to tady vypadalo.



Neucta k soukromemu vlastnictvi je i kdyz nekdo nekomu vleze do vcelina, udela tam fotky a pak je zverejnuje na internetu. To je taky dedictvi komunisticke vychovy. Jeste se mame hodne co ucit.
Nebylo nejhorší a přesto skončilo takto:
http://www.firebrno.cz/pozar-znicil-mari...se-vceliny
Alebo bol starý pán tuhý fajčiar, čo si zapálenú cigaretu položí hocikde a potom na to zabudne , ale je možno že mu to niekto zapálil. Možno to stanovište vyzeralo hrozne a niekto vzal spravodlivosť do vlastných rúk.
A ani nám sem fotku nedal, pacholek jedenSmile
Iný dôvod prečo by sa to malo chytiť horieť nevidím, ak tá maringotka nebola zapojená na elektrinu, čo vyzerá, že nebola.
(22.10.2015 8:34)Kohout napsal(a): [ -> ]
(20.10.2015 20:27)Honza Veber napsal(a): [ -> ]... kdyz jsem se ho ptal, proc to ma v takovem stavu, dockal jsem se odpovedi co mi je do toho Sad, takze tak..

A měl pravdu? A to se může k někomu přijít, fotit u něj a pak to zveřejnit?

Dobry den, znovu opakuji a pevne verim, ze uz naposled, ze ten vcelin stoji na naprosto otevrenem miste, bez oploceni, z verejne cesty je videt, v jak zanedbanem je stavu a znovu pisu, ze i fotky inetrieru byly porizeny pouze polorozpadlym oknem z venku! Nikam dovnitr jsem nelezl, navic jsem to fotil v pritomnosti svedka, vcelarskeho duvernika mistne prislusneho pro tento okrsek.



(22.10.2015 10:29)Vítězslav Richtr napsal(a): [ -> ]Tady je ale evidentně foceno v interiéru včelína. Ten obvyykle nebývá veřejně přístupný.

FOCENO Z VENKU POLOROZBORENYM OKNEM!!!!

Jak pise nekdo nize, resite doopravdy blbosti ale podstata je nekde jinde. Nikomu nepreju nic spatneho, ale az od podobneho individua a jeho vcel budete mit stanoviste cca 500 metru vzdusnou carou, moznha budte mluvit jinak, nebo mozna ne a nebo mozna prijdete v noci s hadrem benzinu a jednou provzdy tomu udelate pritrz, jenze s tim se na foru chlubit nebudete ze ne??

Protoze chci zustat slusny, koncim s touhle diskusi



(22.10.2015 13:47)Vojtech Langer napsal(a): [ -> ]Myslím si, že pokiaľ máš pozemok v užívaní, nemá ti tam kto liezť. A súhlas s umiestnením včelínu je súhlas s užívaním. Samozrejme, takéto miesta treba riešiť, ale legálnu cestou. Keby ťa teraz majiteľ obvinil z dákej krádeže, tak si si zverejnením fotiek a skutku len príťažil.

Vojto, nenech se prosim Te vysmat, az si nafotis kamaradovo auto a nekdo mu ho ukradne, budes prvni podezrelej?? asi ne coz?? Boze....



(25.10.2015 10:49)stefanos689 napsal(a): [ -> ]Neucta k soukromemu vlastnictvi je i kdyz nekdo nekomu vleze do vcelina, udela tam fotky a pak je zverejnuje na internetu. To je taky dedictvi komunisticke vychovy. Jeste se mame hodne co ucit.

Nevim, jakym pravem nekoho kritizujes z dedictvi komunisticke vychovy! Tady je X fotografii vcelarskych stanovist v katastrofalnim stavu, kterymi chteli autori JEN a POUZE deklarovat stav veci a pripadne upozornit na pripadna nebezpeci skryvajici se uvnitr techto zarizeni!

Howgh!
a to poucovani o komunistech si laskave odpust, neznas mne myslim tak dobre, aby sis tohle mohl dovolit, natoz verejne!!
Nevím jestli je to nejhorší stanoviště, ale nelíbí se mi. Je volně přístupné.
[Obrázky: DSC_0076.jpg]
Co na té fotce vidím já:
  • Peněz není nazbyt.
  • Stará škola - jede dvouprostorově.
  • Potíže se zády - nebo jen neochota se ohýbat či sekat trávu.
  • Asi bude dřívějšího data narození.
  • Odchovává si oddělky (!).
  • Nikde není nic poházeného (!).
  • Střechy "samodomo", ale aby do úlů neteklo a neuletěly je pro ni/něj důležité.

Co na této konkrétní fotce vidíš Ty, že se Ti "nelíbí"?

Když jsem našel včelnici, která se mi nezdála, tak jsem to řekl majiteli přímo.
Jiní totéž mně.

Fakt bylo potřeba uvádět kde je a že je volně přístupná ... Huh Angry Idea

Sad Dodgy
Vcelku dokonalá analýza potenciálního pachatele Smile
Souhlasím s ní byť jen z části.
Za sebe dodám, že je vidět, že tento včelař od včel bere a zpět jim nic nedává..
a jako zákazník bych chtěl "projistotu" vidět tu čistotu medárny Smile
Včelám to bude asi jedno -o ty se pravděpodobně postarat umí Smile ,ale i ta estetická stránka svědčí o charakteru Smile
kdyby to nejhořší bylo toto tak budu spokojen.
Znám i pár "funkcionářů" ,kde to je na pětku a tady je to dostatečná Smile
Alebo dobrá ochrana pred zlodejmi....Wink
(21.12.2015 22:10)M+M napsal(a): [ -> ],ale i ta estetická stránka svědčí o charakteru Smile

Jasně, nalakovat úly, nakoupit funglovky a pak tady zase strašit co se zlodějema a jak to chránit. Třeba mu už podstavce ukradli.
Je to volně přístupné, navíc Sever, u nádraží . . .
Toto je výborná ochrana před zlodějema.
hlavně musím říc že to není stanoviště včel ale historický skanzen
Tohto roku som si zriadil "skúšobne" druhé stanovište. Je na okraji mesta, na mojej garáži. Keďže neviem, ako sa bude okolie správať k mojim včelstvám, tak som použil staršie úle, dokonca som ich ani nenatieral a ako stojan som použil práve poškodenú bedničku od zeleniny. (Riadne vydenzifikované, včely na novom diele a nových rámikoch.) "A teď babo raď!"
Ještě jednou si prohlédněte poslední fotku a zjistíte, že ten špatný dojem dělají hlavně podstavce, na kterých úly stojí.
Kdyby totéž stálo vedle sebe na normální stojce 30 cm od země, nikdo by to za mimořádně škaredé stanoviště nepovažoval.
Samozřejmě, žádná krása to není.
Každý pes jiná ves. Vzadu metrákový Moravák s těmi tlustými stěnami, uprostřed klasický dvouprostorový Univerzal a vlevo dokonce něco nástavkového.
Ale přikláním se k vcelky cz. Žádný nepořádek okolo - možná, že bychom se při nahlédnutí dovnitř divili.
(21.12.2015 22:03)vcelky.cz napsal(a): [ -> ]Co na této konkrétní fotce vidíš Ty, že se Ti "nelíbí"?

Když jsem našel včelnici, která se mi nezdála, tak jsem to řekl majiteli přímo.
Jiní totéž mně.

Fakt bylo potřeba uvádět kde je a že je volně přístupná ... Huh Angry Idea

Lokalizaci jsem vymazal, ikdyž pochybuju, že by je někdo šel ukrást. (nehledě na to, že ve Š. máme nádraží dvě)
tobě se to stanoviště líbí?
Stále máme nutkání hodnotit estetiku lidským pohledem a včelám je to fuk. Ona prohnilá vykotlaná dutina taky není nijak estetická...
Připadá mi, že se v tomto tématu často hledají problémy, kde nejsou. Starý úl na hrozném stojanu a už v tom vidíme rejdiště nemocí bez jakýchkoli důkazů, jen pohledem.
To je jako se zeptat jestli se mi líbí nějaký kravín?
Krávy zdravé, plní účel, . . .

Podívej se třeba na fotku oplozovacího stanoviště na Šumavě v MV 2015/6 - to se tě taky ne/líbí? Nenatřené zčernalé úly, divné střechy, úly skoro na zemi atd. jak by jistě mnoho "slušných" včelařů namítalo.
S tim kravinem jsi to trefilBig Grin Ja mam stanoviste pekne a uly take. Ale mam to tak kvuli sobe, rad se divam na hezke veci. Vcely a kravy maji hadam jina kriteria nez esteticka. Cele tohle vlakno me prijde jako vcelku zbytecny pranyr.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Referenční URL's