Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Krmení zkvašeným medem
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4
Zdravím vespolek
Nejsem nějaký zkušený včelař,tak by mě zajímalo,jestli můžu dát včelám med.Je asi zkvašený,protože tekl i přes zavřené víčko,které bylo nafouklé.Je to pastovaný med a je asi tak 2roky starý od místního včeře.Je ho sice jen dvě sklenice,ale je mi ho líto jen tak vyhodit.
Díky
Mari sa mi ze med by sa mal prevarit vo vode a potom by sa malo dat skrtmit vcelam.
Jen přemýšlím, jestli to má být aprílový vtip. Jen doufám, že na tom nejsi tak špatně, že by si to svým kamarádkám mohl něco takového udělat!
Na Tvůj dotaz bych asi odpověděl - zkus ty dvě sklenice pozřít sám a na záchodě přemýšlej o tom, co by to Tvým včelám asi také udělalo. Smile
Eman napsal(a):.... je mi ho líto jen tak vyhodit.

Medovinu !!!!!!!!! Exclamation
(08.04.2012 13:57)Eman napsal(a): [ -> ]je asi tak 2roky starý od místního včeře.Je ho sice jen dvě sklenice,ale je mi ho líto jen tak vyhodit.
Díky

Krmit cizím medem se nedoporučuje, velké riziko nakažení včel morem včelího plodu.
Vyhodila bych ho, ze 2 sklenic bych medovinu nedělala.
Přidal bych ho na podzim on vydrží do švestiček či hruštiček do soudku a prohnal kotlem v palírně.Pěkně to slivovičku zjemní jen nesmí být toho medu hodně ty dvě kg tak na stodvacet kg kvasu , kotlík z něj vytahne všechny nepravostiSmile
Děkuji za odpovědi a omlouvám se,že moje otázka někomu přišla jako vtip.
Díky
No po tom převaření by včelkám z něj špatně už být nemělo.Klidně bych to udělal.
Otázka moru tu ale je.
Pak by se dalo z těch dvou kil a trochu chmele uvařit minimálně 10l piva.Stačí na to i obyčejné droždí v kostkách.
Naposled se mi povedl celkem slušný sladký "radler".Wink Je v tom i spousta dobrého pro naše zdraví krom toho malého množství alkoholu.
A nenapsal bys nám, jak se takové pivo z medu a chmele vaří? Já sem zkoušel různé kořalky jako ořechovku, griotku, nebo jsem i pálil špendlíky a meruňky, jablečné víno sem taky dělal, ale pivo jsem ještě nevařil. Confused
A ani to snad není odbočení od tématu ne? Co s takovým zkvašeným medem??? Tongue
No zo skvaseného medu pivo nikdy nepil!!! Ja som nikdy za 54 rokov skvasený med nemal, chlapec mal med vhodiť do kontajneru a a tým to malo uňho zhasnúť. Vari pokazený tovar a tovar po záručnej lehote uložený v chladničke upravíte vo vriacej vode. Dáte také jedlo deťom?
ale zase, nie vsetko "pokazene" je zdraviu skodlive
a takisto, ked to nevyuzijeme my preco nie niektore zvierata, my nosime ku babke pravidelne nieco "po zaruke" ci uz nedojedene maso, trocha chytene, alebo ryzu, cestoviny a vlastne vsetko co uz ludom smrdi, tam prideme hodime sliepkam a tie sa div ze nezadavia s akou radostou to hltaju, a ake krasne vajca majuTongue
S vyhazováním medu do kontejnéru určitě nesouhlasím a považuji to za to nejhorší co se dá udělat s medem. Při porušení obalu je velká pravděpodobnost, že med včely najdou a nebudou se zdržovat pročítáním diskusních fór a rovnou ho přesunou do úlu.
Jediné riziko a to nemalé je, že v medu je nákaza, která se přesune do včel a to je problém. Ale zkvašený med vzniká přes zimu i ve včelách v buňkách, které nejsou zavíčkované a včely je mají daleko od hnízda. Až se oteplí tak je zkonzumují.
Jinak Antone možná jsi nepil pivo ze zkvašeného medu, ale určitš jsi pil něco ze zkvašených švestek, jablek, hrušek, třešní ....
Zkvašené pro mne zkrátka není synonymum pro zkažené Wink
Naprostý souhlas zkvašené není zkažené. To by vlastně každé pečivo z kvásku vznikalo díky "zkažení" nemluvě o vínu a slivovici.
Konec konců nakvašená jablečná šťáva (chytá bublinky a říz) mě chutná víc než úplně čerstvá.
Synovi dokonce i ten med kvasící chutnal lépe než čerstvý.
Tady je popis jak jsem to vařil a mé postřehy-http://www.vcelarskeforum.cz/tema-Medove-pivo
Jinak třeba Hermelín si kupuji pane kolego zásadně ve výprodeji když má klidně i čtrnáct dní po "záruce".To je pak teprve něco.Wink
Co tak kyselé mléko, nebo burčák, bylo by je škoda vyhodit.
A kde se stala chyba, že ten med zkvasil? Vysoký obsah vody či ????
Páni, prestaňte písať nezmysly, prečítajte si technickú normu, aký má byť med. Rozhodne tam nie je prijateľné kvasenie. Nakoniec, čo tým dokážete, že zachránite 2 kg skazeného medu? rslp, , ak nechceš vyhodiť med do kontajneru (u nás sú uzatvárateľné), rozpusti ho vo vode a vylej do odpadu, ak to chceš rýchlejšie, vylej med od misy WC.
Mne raz skyslo asi pol kila otvoreneho-pouzivaneho medu - tak som ho rozpustil vo vode a vylial na dvore do odtoku na dazdovu vodu. Asi tak za hodinu tam bola asi 1000 vciel a v pohode pili zostavajuci roztok. Takze vcelam to asi aj po skvaseni chuti.
V tom jsou možná včely jako lidi. Zbodnou leccos, ale taky se leckdy po tom pose...... Wink
Stran: 1 2 3 4
Referenční URL's