Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Kolik jste letos vytočili medu?
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Kto umí prodať ten umí ...Cool
Ja viem predať a viem ako na to, treba vedieť presvedčiť ľudí a budú brať, za týždeň nie je problém predat 25 l kanvu repkového medu.
(16.08.2021 16:43)Pedro napsal(a): [ -> ]Tady to není primární plodina, jiné je to na Jižní morave kdy střídají řepku a pšenici.
PN.

Tady je na JM zemědělec, který se kvůli problémům se suchem a is včelaři, co vím na jednom katastru, na vše co kvete vykašlal. Osobně proti němu nemám nic. A jestli to řeší tak i na jiných katastrech bych se nedivil. Jo, má asi 1300Ha což lze lehce dohledat. Takže rád bych poupravil představy o JM jak to tu chodí okolo řepky. A pšenici střídá s ječmenem už 5 rok. A je to biozemědělec. Řepku tu pěstují zemědělci z Vysočiny. Vinohrady dělají romští slováci a na kolech tu jezdfí převážně turisti co češou co tu tatové jako ovocné stromy zasadili, bo mladí se mohou na hlinu zvysoka vy..kašlat. Takže takoví kolaři jsou pro ovocnáře nebo místního zelináře horší než zvěř. Toť trochu k najivním představám o krásách JM.
Zdenek po nem taky jiste netouzi,ten ma taky svuj sortiment medu ze sveho regionu a za ty roky svoji ustalenou klientelu,ktera od nej ceka jeho medy a ne to,co je bezne k mani u vetsiny vcelaru.Prijdou k tobe lidi pro pytel brambor a Ty jim nabidnes pytel patizonu,protoze je to taky zelenina???
netreba merit pindiky co kdo prida a kdo ne.
ja osobne nic proti repce nemam. dava nektar?dava. jezedaci mi info davaji,za kvetu nestrikaj,vcelstva problem nemaj.a vyborne se pastuje a pastovej med je co zajima vetsina.aspon u me.
letos mam jrn vic medovice nez kvetovyho,konstatuju,nestezuju si.
chose
Špatný rok včelařů byl v hlavních zprávách francouzské státní televize hned po situaci v Afganistánu, projevu prezidenta republiky, zprávách o covidu ...

co jsem pochytil, tak velice špatný rok v dané lokalitě Francie, místo 10 tun vytěžili jen 2 tuny. Což je katastrofa nato, jak je unich všechno jako náklady pro život a fungování živnosti drahé.

nějak mi to nejde jako odkaz nastavit na čas, takže přesuňte na čas 31:38, tam je zpráva a situace s neúrodou medu sdělována

Vytočeno 18kg medu na včelstvo, jediné medobraní bylo až v srpnu, med světlý s velkým podílem lípového.
(17.08.2021 21:28)gupa napsal(a): [ -> ]Tady je na JM zemědělec, který se kvůli problémům se suchem a is včelaři, co vím na jednom katastru, na vše co kvete vykašlal. Osobně proti němu nemám nic. A jestli to řeší tak i na jiných katastrech bych se nedivil. Jo, má asi 1300Ha což lze lehce dohledat. Takže rád bych poupravil představy o JM jak to tu chodí okolo řepky. A pšenici střídá s ječmenem už 5 rok. A je to biozemědělec. Řepku tu pěstují zemědělci z Vysočiny. Vinohrady dělají romští slováci a na kolech tu jezdfí převážně turisti co češou co tu tatové jako ovocné stromy zasadili, bo mladí se mohou na hlinu zvysoka vy..kašlat. Takže takoví kolaři jsou pro ovocnáře nebo místního zelináře horší než zvěř. Toť trochu k najivním představám o krásách JM.
Chlape to co jsem napsal nemůžeš brát celoplošně, ale i s troškou nadsázky. Takto hospodaří farma co je můj strýc (snad to má nějaký holanďan). Spíš to bylo myšleno ve vztahu na rozmanitost ke které se může dopracovat, pokud na farmě není dobytek + není jiný záměr ve vztahu ke krajině + se musí něco vydělat.
Je s podivem že střídání pšenice a ječmene mu dlouhodoběji vychází + je biozemědělec.
PN.
(17.08.2021 22:20)papipapi napsal(a): [ -> ]Vytočeno 18kg medu na včelstvo, jediné medobraní bylo až v srpnu, med světlý s velkým podílem lípového.
Tolko mali moje oddělky vytvorené koncom 6 mesiaca a poroje. Inak podla toho je to katastrofa od produkčných včelstiev.
Kde není ani čert nebere.
Videl bych to spise :
Kde nic neni, ani Merkuri nebere.

Smile
Spíš, tam Merkuri nejede.
Merkuri kdyz donese oddelek do pekarny, da mu 80 kg medovicoveho medu z chleba ... Confused
... len keď na chlebe budú vošky Wink
Tak u me dnes posledni (a na tomto stanovisti jedine) medobrani, vychazelo to 30 kg na vcelstvo (stanoviste 500 mnm). Jinak u me v tech 230mnm prumer 35 kg/vc. Je ot ruzny vcelstvo od vcelstva a podle toho, co jsem pripadne zkonil/zmamutil.
V tech 500 mnmje teda pekne tmavej, mistama konzistence neco mezi mazlavym mejdlem a gumoasfaltem. Pro me novinka.
Chose
Sledujete někdo k průměru na včelstvo na jednotlivém stanovišti také maximální a minimální výsledek za jednotlivá včelstva ?
Ano, klasická Gaussova křivka
ano, sleduju to za stanoviste, za jednotliva vcelstva na stanovosti, za vytaceni (podle data vytaceni), a po jednotlivych ramcich.
co me jeste dodatecne napadlo, sledovat jal moc jsou jednotlive ramky zanesene podle umisteni v medniku, prijde mi, ze nektere by se daly vytacet prubezne a ze neni treba cekat az budou zavickovane vsechny - nektere jsem mel zavickovane pri vytaceni cele a nektwre jen z casti, tak jestli to zavisi na umisteni ramku.

chose, kdyz bys shrnul, v kostce, co si zkonil a melo vliv na vynos medu u tebe?

ja u sebe nezvlad rojeni, takze nemam tak velky srovnavaci vzorek pro to, abych zjistil, jake dalsi chyby, co meli vliv na vynos medu, jsem udelal, protoze nevyrojena mi zustaly jen dve vcelstva, kazde na jinem stanovisti.
Díky vážení mám možnost. Vzhledem k nedostatku času to nedělám. Nejlepší a nejhorší včelstva tak nějak "odhalím" bez evidence. To člověka klepne přes nos samo. Vždy reaguji dle aktuální váhy úlu v daný čas, co bylo není úplně důležité. Minulost změnit nelze.
Mam vytoceno a velka,velka bida. -50% o proti prumernemu roku. Dnes vecer tu mame mit 2stupne.
To je zas fnukani.Repkoveho previtu do cisterny a to jsem si myslel,ze k repce nedoleti,pocasi jim to dovolilo..Nemam jeste dotoceno,ted jeste prohozene byvale spodni medniky,zavickovano.Dnes ficak a zima,do vcel se jit nedalo,snad zitra.Jaro za trest,uz ted to v sudech jde do bela a tuhne.
Maximalni a minimalni vysledek? K cemu? Nejen medem ziv je clovek.Daleko dulezitejsi jsou vlastnosti vcelstva.
Referenční URL's