Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Kolik jste letos vytočili medu?
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Dneska to začalo vypadat optimistiocky, létaly a něco se objevuje. I v mednících (tedy nad plodovými N) , ale kolem plodu se jim toho ještě vejde.
Zatím prd, ale dneska to konečně na včelnici vypadalo jako na heathrowWink. Tak sem se šel podívat do lesa a na smrkách to hučelo jako v úle. Lípa ta je na spadnutí, tak už jenom kousek toho počasíčka a štěstíčka a nebudem vědět kam dřív skočitBig Grin
Pokud někdo napíše,že vytočil 2 kila,popřípadě 8 kg ze třech včelstev,nechápu proč vůbec vytáčel. Proč nepočkat až toho bude víc,a kdyby nebylo,tak proč to nenechat radši včelám?
Tak jsem dneska vytáčel.Holky mám zaparkované v lese v okolí pouze louky a nějaký ten ovocný strom. Nadmořská výška 580 m.n.m. Vytočil jsem 65kg/9včelstev.Loni to bylo 130kg.No halt každý den nemůže být posvícení.
Njn,tak tento rok to bude vic o vcelkach než o medu Smile
Moje první sezóna: zatím 20 kg ze tří včelstev a 0 kg z pěti. Je dramatický rozdíl mezi stanovišti, neboť med je pouze ze stanoviště, které je na jižním svahu. Ta, která jsou ve stínu, v údolí, budou mít med až teď. Rojení se mi podařilo předejítSmile Třeba to příští rok bude naopak - ty na slunci se vyrojí a med bude z těch ve stínu.
I. stáčení v roce 2013
Právě dokvetl Akát - 140 kg z 6ti včelstev, tj. 23 kg/včelstvo.
(15.06.2013 20:09)Vítězslav Richtr napsal(a): [ -> ]Pokud někdo napíše,že vytočil 2 kila,popřípadě 8 kg ze třech včelstev,nechápu proč vůbec vytáčel.

Protože nebylo do čaje, tak jsem vytáhl po jednom rámku z dvou úlů a přecedil přes cedník. I tak v každém zůstalo min. 20 kg zavíčkovaného. To přežijou.
Dneska lítaly skoro až do tmy.
Tak to je jiná,to chápu.Wink
Tak 3 stanoviště u lesa to samé 13 kg na včelstvo Sad
Mě se podařilo vytočit řepku před rozkvětem Agátu. Proti loňsku slabota, ale i tak 20 kg na včelstvo. Dnes jsem do nich koukal a medníky zaplnily docela pěkně, ale je v tom ještě hodně vody i když už to víčkují. Ještě víc jak v medníku je toho ve dvou spodních nástavcích. Matka nemá pomalu kde klást. Všude je med.
Tak babča, Jižní Čechy, vytáčela ze 3včelstev 55kg.
Souhlasím s Z.Ch. Ve včelstvech je spousta medu. Já to mám nacpaný odspoda až nahoru. Před akátem jsem dělal oddělky se starými matkama a včelstva s matečníkem nanosila medu spoustu. Dnes jsem kontroloval....už kladou.....zatím jsou v plástech jen vajíčka. Medu ve včelstvech odhaduju průměrně 55kg.Kdyby to takhle skončilo bylo to letos průměr přes 75 Kg.... A to jak to zatím vypadá s lípama a medovicí na smrku a borovici .....nebude to konečná. Jen ty vedra mě trošku děsej....., aby to nezaschlo.Confused
Tak jsem včera také vytočil, dvě včelstva po 15 kg, dvě po 5 kg a ze dvou jsem nevzal ani rámek, bylo tam jen trochu sladiny tak jsem to tam nechal, u nás teprve začnou lípy, počítám tak do týdne, tak uvidíme Smile
já mam u některých včelstev skoro sucho...od jara to prostě nezvládli se dostat do nějaké pohody a rozjet se do síly. Teď to snad doženou, ale na vytáčení to zatím není.
Některá včelstva vytáčet půjdou, ale tipuji maximálně 20kg na včelstvo, tak ještě počkám, co se bude následující dny dít.
Zatím NULA, ale vytavil jsem spousta promočených, vytopených, špinavých, plesnivých a rámků po povodni. Dneska, kdybych to měl dělat po druhé, tak to zapálím. Ale už jsem ve třetině, možná jen pětině, tak to nechci vzdát.
A do toho holky nosí, jako kdyby mi to chtěly vynahradit, nebo spíš zadělat na "kam dřív skočit". Chovat, vytáčet, vařit vosk, stíčet med Smile
Já dneska hystericky také šel točit. Potřeboval jsem med pro sebe. Holky toho mají dost - relativně, ale to bude až až někdy.Mají po nástavku a více sladiny, která ale stříká jako blázen. Vybral jsem 17 rámků a z nich vytočil 12kg. Takže mám 12kg na dvě včelstva (ostatní mají v medníku prd a vše jen kolem plodu) Angry
No, ale potvrzuji, že ten vlastní med je sladší a lepší (točil jsem poprvé, loni nebylo nic)Big Grin. Jsem zvědavý, co bude za 14 dní až tři týdny. Lípa začne každým okamžikem.
No, a když tak bude med příští rok (snad)Big Grin.
Dneska jdu na velkou prohlídku, v tom vedru to bude děsný Smile tak uvidíme jak se holky činěj.
Zdenku, jak to dopadlo? Rolleyes
Honza
Dneska kouknu, ale myslím že to ještě poteče..
Referenční URL's