Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Kolik jste letos vytočili medu?
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Gusto a vedel by si prosim zmerat hmotnost tych nadob oboch kolko maju, Ja mam tie slovenske a zatial som spokojny ale..... nemam ich vela a rad by som kupil to co je lepsie....
Vopred dakujem.

(24.05.2017 20:00)richard1 napsal(a): [ -> ]Merkuri píše že je to med na jaře vytočený, o řepce ani slovo, třeba loňská medovice.

Ja mam repku zltu ako jedly olej a ked je v nadobe tiez posobi tmavo.... cim mas väcsie mnozstvo pokope svetlo ho tak nepresvieti a posobi tmavo.....
(24.05.2017 8:37)MiroLunak napsal(a): [ -> ]Merkuri, 60€ za liter ti dá ktoré pako a ktorá pálenica ti to urobí z cukru? Veď sám vieš ako ex-policajt, že zákon je treba rešpektovať. Teda pokiaľ máš "Celorepublikovú povolenku na všetky sprostosti", tak to je iné. To si za vodou, ale skôr podľa toho čo píšeš za "vodkou" Smile A hned po ránu? A keď už mám slovo, neskúšal si točiť len čistú trúdovinu a robiť z toho liek na potenciu?

viem že pestovateľské pálenice oficiálne pália aj z vína.. ako je to s medovinou? suchá medovina je prakticky rovnaká ako horšie víno,rozoznať sa to nedá tak ľahko.. ?? a ako napr zisťujú pridavok medu do ovocného kvasu??
Ja som dal prednosť týmto nádobám. Majú 25 kg, čo je ešte prijateľné a bez ujmy som skladoval 4 na výšku. Väčšie množstvá /nad 5 ton ročne/ by už asi potrebovali sudy a pumpu, ale zatiaľ som sa dostal len na 2 tony. Na skladanie 3 nádoby zo štosu by som už musel byť iný haviar.
https://lyson.com.pl/odstojniki/312-wiad...07721.html
Vyššia cena, ale lacnejší neurolog a ortopédWink.
(24.05.2017 23:54)gusto napsal(a): [ -> ]...naľavo česká,napravo slovenská.. česká má nálepku,že používať do 25 'C
[Obrázky: image.jpg]
...

Důrazně nedoporučuji jakékoliv ohřívání plastů v kontaktu s potravinou!
Ta nálepka tam má svůj důvod. Už se to tu probíralo mnohokrát.....
Slovenský výrobok prekoná všetko......Cool
(25.05.2017 11:10)Albert Gross napsal(a): [ -> ]Ja som dal prednosť týmto nádobám. Majú 25 kg, čo je ešte prijateľné a bez ujmy som skladoval 4 na výšku. Väčšie množstvá /nad 5 ton ročne/ by už asi potrebovali sudy a pumpu, ale zatiaľ som sa dostal len na 2 tony. Na skladanie 3 nádoby zo štosu by som už musel byť iný haviar.
https://lyson.com.pl/odstojniki/312-wiad...07721.html
Vyššia cena, ale lacnejší neurolog a ortopédWink.

Tá drôtenná rúčka je ozaj "vynikajúca".
První točení je řepka s vlhkostí 17,5% a průměr 29,5 kg. Druhé točení je řepka a Akátem. Vlhkost 18% a průměr mám 38 kg. To jsem od začátku roku na nějakých 68 kg na včelstvo. No prostě paráda.
35 kg od 2 včelstev
Zatim vubec nic a jestli nebude medovice tak se vubec tocit nebude :-\
Před 10 dny řepku, 92Kg od 4 včelstev.
Dnes ráno odhadem 40 kg směsi řepka - akát od 2 včelstev, u dalších 2 včelstev ještě nebylo zavíčkováno. Akát v plném květu, připravuje se na květ lípa. Všude plno mšic, ale zítra má zapršet, tak uvidíme jak to bude dál. Asi 2 km od včelnice se chystá vykvést hořcice, takže by letos mohly být zajímavé směsové medy.Smile
Vytočili jsme 2x řepku 17,5 % voda - průměr na včelstvo cca 25 kg. V neděli založíme něco na medovinu Smile
Akát u nás v doletu není. A teď si lítají do lesa, ale je sucho, dlouho nepršelo.
Dnes z 10 vcelstev vybráno co bylo zavickovano celkem 6 nastavku cca 100kg medu, řepka a něco. Akat zde je jen jeden strom Smile a obecne sucho. Začínají maliny ale moc tomu nevěřím. Snad pomůže ten deštík.
Když to tedy rozpocitam na produkční vcelstva tak je to letos zatím cca 7kg na vcelstvo.
Dnes vytočeno 97kg ze 4včelstev.Akát nemáme ale řepku ano.Bohužel jetos již dvakrát otrava.řepka má dík postřikům více negativ než pozitiv.Letošek pro mne rekordní.Za pět let co včelařím.Radost mi kalí jen to že sem zazimoval deset včelstev-jedno pado hlady-zakrmil sem dost asi loupěž a dvě mi padly na nosmu.Takže na jaře vyzimováno 7 včelstev z toho dvě slabý jak čaj a nejsilnější včelstvo bylo otráveno asi postřikem.Takže průměr letos nic moc.Mohlo být taky hůř.Mějte se \M..s
Průměr 23kg/včelstvo. Za čtrnáct dnů to půjdu dotočit, pár nástavků jsem tam nechával. Medu méně než loni, na to jak to vypadalo pár týdny vcelku spokojenost.
Ja zacal dnes,rano petipatraky 39x24,2 nastavky tmave repky,nechano 8-10 kg ve tretim patre,spodni nastavek s namocenou lonskou melecitozou spotrebovany nebo prenoseny.Zda se,ze 15 vcelstev co mi zbylo zastane s medem lonskych 33 na repce -Smile.Dal to zalezi na desti,les je suchy jak pepr,mesic neprselo.
Já se pustil taky do té řepky a vytočil jsem cca 30kg na vyzimovaný včelstvo, ač tři chudáky jsem ještě netočil Smile ve včelách mi zůstalo nástavek někde dvě medu....začíná medovice, tak doufám, že za tejden bude vše plný
Cool
Tohto ročné oddelky na jar spravené 7kg medu / repka + agát / 5 plástov medu. Keď vínde slnečnica plné medníky a 80% plodisko. Cool
Po řepce průměr 45/vč.
U mě to je průměr 28kg na včelstvo. Z hruba za čtrnáct dnů půjdu zkontrolovat jaký mají přinos, nechával jsem v medníku souše s nevylíhnutým plodem, které po vylíhnutí hned zanášely. Medu v průměru méně než loni, ale jsem spokojený.
(25.05.2017 20:02)Vojtech Langer napsal(a): [ -> ]
(25.05.2017 11:10)Albert Gross napsal(a): [ -> ]Ja som dal prednosť týmto nádobám. Majú 25 kg, čo je ešte prijateľné a bez ujmy som skladoval 4 na výšku. Väčšie množstvá /nad 5 ton ročne/ by už asi potrebovali sudy a pumpu, ale zatiaľ som sa dostal len na 2 tony. Na skladanie 3 nádoby zo štosu by som už musel byť iný haviar.
https://lyson.com.pl/odstojniki/312-wiad...07721.html
Vyššia cena, ale lacnejší neurolog a ortopédWink.

Tá drôtenná rúčka je ozaj "vynikajúca".
Všetky kýble mám s madlom. Sú aj na poľských kýblovaných akrylátových omietkach.
Referenční URL's