Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Výroba krmítek - Jakubovské včelařské krmítko
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
já bych doporučil do JK hrubší korek,já ho míchám ještě s nařezanýma korkovýma zátkami od vína a spokojenost.
(05.09.2017 20:36)Silverman napsal(a): [ -> ]Dnes jsem po skončení krmení jednoho úlu vyndal JVK s korkem a po dně jsem posbíral přes 230 mrtvých včel různé velikosti. Všechny vyplazený sosáček Sad . Vůbec netuším pročSad se tak stalo. Krmítko používám druhým rokem. Setkali jste se s něčím podobným ?
Jakubovské krmítko jsem si vylepšila a včelám usnadnila v něm pohyb plošinkami z korkového prostírání (3 x 6 cm, tl.2 mm) asi 8 kousků, které doplňují korkovou drť. (dva vykrojené hned ke kuželu) a pak různě po krmítku a osvědčilo se mi to a myslím, že jim to pomáhá.Smile
Používal som keramzit v napájačke na vodu. Prestal som z hygienických dôvodov... Ale čo som pritom postrehol, že včela má svoju hmotnosť (váhu) Big Grin a guľatý plávajúci materiál dokáže pod sebou prevrhnúť ak ho je málo a trenie tomu nezabráni... Na vode to nebol až taký problém, vyliezla, otrepala sa ... Pri cukrovom roztoku to nemusí byť až tak jednoduché. Včela sa zaleptá, ďalšie včely ju použijú ako stupačku ...

Nemôžem si pomôcť, ale najkrajšie boli balónkové krmítka.
Mal som z plexiskla stojánky pod balónkové krmítka a pozoroval aj s deťmi ako sa pekne jedna vedľa druhej vešali na misku a nasávali. To bolo divadlo vo včelíne. Tiež to bolo "bezkontaktné", len dávka bola menšia.
Letos mi do dvou jakubovských krmítek nevystačil drcený korek. Do jednoho jsem nakrájel korkové špunty od vína na kolečka tak asi 4mm tlustá. Pak špunty došly a do druhého jsem použil slámu a nastříhal ji na 3-4cm dlouhé kousky. Funguje to úplně stejně, žádný rozdíl v tom nebyl. Krmítko dobré, kontakt se včelami minimální. Používám ještě plastové kyblíčky se slámou, jakubovské krmítko je lepší na krmení, ale proti kyblíčkům se hůř skladuje, resp.je s uskladněním trochu víc práce.
Zdravím.
Jakubovské krmítko mám letos asi u 90% včelstev. Šest kapsových v ležanech a úlech pro které už nemám další nástavek na schování krmítka.
Poprvé jsem letos použil asi u šesti krmítek korek a vím že příští rok už ho tam nedám. Včely se netopí to je v pohodě ale lepí se mi na hadici která čouhá z tankovací pistole a strkám jí ke dnu při napouštění krmítka. To keramzit nedělá. Jinak v jednom krmítku mám už druhým rokem víčka z PET lahví a mrtvolka žádná. Funguje to.
Chtěl bych poprosit o fotku jak máte stočené to plastové síto v krmítku do hada. Tak jak to máte při krmení. Zajímá mě místo kolem a tak. Prostě fotka řekne víc.
Díky
Zdravim,

taky jsem zkousel ruzne plovaky v krmitku, a ted se me osvedcilo jednoduche reseni, lepsi nez slama i korek.

Síť pro popínavé rostliny, pro predstavu ma oka cca 15cm x 15cm, podobne jako dratena oplocenka, ale plastove Smile
Je mozno kousek ustrihnout a zmackane vlozit do jakekoliv nadoby, funguje to jako slama, ale nenasava zadnou vlhkost, nehnije a neplesnivy ani po delsi dobe pouziti, zadne utopene vcely, reseni za par korun, baleni vyda i na 5-10x krmitek, zalezi jakou mate nadobu.

Dal bych sem odkaz, ale nechci delat reklamu ruznych obchodum,
srolovany balicek 2m x 10m poridite od cca 70,-Kc

a az zjistim, jak se sem na foru vklada fotka jinak nez pres URL, tak pridam Smile

tak vkladam odkaz na tu sit pro popinavky.... snad se povede
[Obrázky: XXhFYTv3]


sit pro popinavky

abych Vam pripadne usetril nejen cas, tak snad jeste prozradim, ze z mojich okolnich betonovych hobbymarketu zrovna tato síť vychazi cenove nejlip v B....xu , pripadne nejaky internet shop to bude mit asi i levneji Smile
Joo tohle máme na hrášky Smile To dám aj do rámkových krmítek Wink díky!
Já používám polynet ten s většími oky, jak se používal na podložky do úlů. Ten poskládám jako měch do harmoniky a zasunu do rámkového krmítka. Super! Obšlehl jsem to od Jirky Přesličky a vždy když krmítko držím v ruce si na něj vděčně vzpomenu! R. S.
Vložení obrázku - napiš text příspěvku, klikni na Náhled příspěvku ....... a dole je Vložit obrázek do příspěvku.
ja som dal zrovna čo som doma mal, fasádnu sieťku

[Obrázky: P6240741.jpg]
Perlinka samozřejmě taky funguje. Pokorný ji dává do rámkových krmítek.
Jenže, ten materiál se rozpadá. To není ideální.
Není perlinka ze skelných vláken? Pokud ano, pak tohle nesmí do potravinářství!!!! Účinky na lidské zdraví asi jako asbest!

Je určená k tomu, aby někde byla, zakrytá a nehýbalo se s ní.
Ano, je to tak. Armovací síťky jsou výrobky ze skleněného vlákna! Pozor na to!
Kdo používá dolní krmítko ve vysokém dnu? Zjistil jsem, že se roztok nestihne znečistit, natož zkazit. Co vy na to?
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Referenční URL's