Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Nastavky.cz - Nástavky Langstroth a další včelařské potřeby
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4
Můj dotaz zní: Jsou nástavky ze smrku nebo borovice? Nikde jsem to na jejich stránkách nenašel.
Co jsem si koupil naposled, tak mně přišlo, že jsou z vejmutovky. Nádherně lehoučké a pěkně opracované. Jak je to v demontu, tak taková Ikea pro včelaře. Předtím to byl vždycky smrk, co jsem si všiml. Změnu k lepšímu - té vejmutovce - jsem uvítal. Jinak jsem s kvalitou nástavkových přířezů 10 i 8 rámkových a nízkých den (to je, co používám) nadmíru spokojený. Asi jednou jsem měl trochu uštíplý rožek na desce. Když mně poslali místo ekonomu komfort balík za cenu ekonomu, tak jsem dělal jako že nic...
Dobrý deň.
Chcem sa spýtať,má niekto skúsenosť so zateplenym nadstavkom? Používam 3/4 langstron a uvažujem o zateplenom, napr.2cm polystyrenom.
V zateplenom nástavu neskorej plodujú včely oproti tenkostenným ale zas keď sú umiestnené na slnku je to lepšie lebo sa nepriehrievajú. V tenkostennom úli nezamrznú včely ani na Sibíri takže tak.
(08.02.2019 12:05)Jan Kaiser napsal(a): [ -> ]Můj dotaz zní: Jsou nástavky ze smrku nebo borovice? Nikde jsem to na jejich stránkách nenašel.

Pokud se nepletu, tak dřív měli všechno ze smrku (alespoň, co já kupoval) a loni nebo předloni někde psali (možná na FB, možná na jejich webu), že budou z vejmutovky.
Ahoj, nástavky dělají z vejmutovky. Nakupuji tam od roku 2013. Ze smrku byly jen jednou, při výpadku. Poslední várka byly fakt pěkná - 2018
Nízké dna mi vyhovují jen na oddělky - jak dorostou, šup s nima na vyšší, když teda mám Wink
Ahoj,
ve středu 13.2.2019 objednáno a v pátek 15.2.2019 to přivezli Big Grin
Velmi vstřícný přístup a ochota poradit Heart
Jo a vše je borovice Big Grin
Znate někdo tento e shop, vypada to jako celkem dobra nabídka.
https://www.vcelarskenastavky.cz/produkt...ko-prirez/
Na Facebooku se o nich již psalo, mám nějaké nástavky od nich a docela to šlo. Ochotně mi udělali i nějaké atypické věci. Jen někdo psal, že ta II kvalita je docela bídná, ale s tou nemám zkušenost.
A kvalita u nastavky.cz? Občas se objeví info, že jim po vyschnutí nelícují nástavky, že se objeví mezera. Dna mám celoročně nízká a ok.
To asi u každejch, mám je taky, a prostě dřevo pracuje. Až ty díry budou moc velký, tak to možná budu nějak řešit, zatím to nechávám.
Jestli si nástavky sestavujete sami, tak krom šroubů použijte voděodolné lepidlo D4. Napěňuje a vyplní případné nedostatky.
Nie každé D4 napeňuje, len tie na báze polyuretánu.
Stran: 1 2 3 4
Referenční URL's