Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Petr Havlíček - úly z PUR pěny
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Dnes jsem se vrátil domů z kratší dovolené a ve schránce našel nové číslo Včelařství.
V něm také působivý článek o včelaření v úlech z PUR pěny.Dole u kontaktu na výrobce jsem našel i odkaz na jeho stránky a po otevření položky Včelí úly mi naskočila při pohledu na ceny husí kůže.Surprised
Ať už se jedná o úly samotné tak i rámky.
Snad jsem nebyl pryč zase tak dlouho.Sad
Najdete zde www.topdrevo.cz
Je fakt že nemám ani tušení kolik taková PUR deska stojí ale tohle je už moc.
Po asi 5ti minutach lapani dechu a prekontrolovani kalendare zda neni april jsem dosel k zaveru,ze nejaky aj ty spravce musel udelat chybu v desetinne carce. Ty "voe" kdo to koupi ???

...reaguji na stranky vyrobce ulu

8600,- za ul ,za ramecek 69,- . Musim jit na dve...
A nechci být za kverulanta, ale, navíc je to takové, sice hezké, ale, jako bych si to dělal doma sám. Špunt do očka je také rána do vazu za ty peníze. Nic na tom nemění, že to tak hodně lidí používá. Těch 9,-korun za uzávěr by je nesejmulo.
...duwenblejt přáteléBig Grin
P.S
Nejsou v ceně včely? Pak by to bylo sice o min. dvojku předražené, ale pochopitelné Tongue
na tohle by člověk asi grant nedostal Smile
Ani já nechci být za kverulanta, ale fa Havlíček prodávala brambory, když to neslo, vyráběla bubenické paličky, když to neslo, dřevěná točitá schodiště, když to ... . A teď najednou mají třicetiletou zkušenost ve včelařství?.... když to nese...Smile Možná ví, kde je česno a na co je třeba.Big Grin
Čo sa divíte tej cene, však to sú 3G úle, včely tam asi majú mobilný internet... Smile
Mohol ale uviesť aspoň rámikovú mieru...
Tenhle výrobce o včelách nic neví, protože hned v nadpisu má napsáno, že včely PĚSTUJE. Zbytek jsem už nečet, byla by to ztráta času, ale pěkně mě to rozesmálo a není nic lepšího, než si po ránu udělat dobrou náladu. A tu přeji Vám všem.
Já si nemyslím že by měl ceny přehnaně vysoké. Pokud nakoupil nerezové pily, včelaři ukáže čistou vykachličkovanou truhlárnu a přidá prospekty výrobce polyuretanových desek, ten se k němu bude pro další nástavky rád vracet.
Ty by jsi dal 8600,- za úl ??? 69,-Kč za rámeček? Co může mít za náklady na sponkování rámečků. Je to normální zlodějina, bohužel pro něho si plně neuvědomuje informovanost včelařů.

http://www.levnepotreby.cz/vcelarske-pot...a-derovane

proč ten to může prodávat za tolik?
Asi ví proč chce jen 12,-
Myslím, že debata na téma neúměrné ceny je zcela zbytečná.
Pokud prodejce, a nemyslím teď jen pana Havlíčka, najde dost zákazníků ochotných koupit jeho zboží za jeho ceny, je to jeho zisk. Pokud ho to nebude uspokojovat, půjde s cenou dolů.
Když budete mít bezproblémový odběr medu za 500 Kč/kg, tak také nebudete zlevňovat.
Cenu tvoří střet nabídky s poptávkou. Co víc k tomu dodat?
A konkurence : http://www.zatepleneuly.cz/?33,polyur.-ul-pu3n24st, když to má za měně než polovinu.
Takový úl si doma udělám za cca 800,- KČ a udělal jsem si v zimě 3 úly tak že hodně štěstí podnikatelům, čest šikovným včelařům.

[Obrázky: 202.jpg]
Nedalo mi to tak jsem se trošku "popídil" po cenách. Takže: Deska z PUR pěny 1m x 1m x 5 cm je k sehnání za 245 kč. Ale práce je dneska dostatek a koukám, že je i dobře placená.....Nebo v té ceně 8.600,- je zlatá mateří mřížka?Big Grin
Přece jen je to úl třetí generace a to mluví za vše. A potom to stačilo jenom dobře okecat. Pár řádků blábolů a hit pro začínající včelaře je na světě. "Úl třetí generace". No to vypadá, že z toho úlu teče česnem med.
Hodně včelařů začínajících a po nedlouhé době končících začíná za vidinou zisku a jejich krédo když začít tak ve velkém ať na to třeba rupne barák však za sezonu bude místo chajdy vila a místo trabanta mercedes.A pak nabídka něčoho z čím to pude ještě lépe je jako voda na mlýnské kolo.No a ten kdo ten zázrak prodává chce taky vydělat tak proč nevyužít poptávky že.Holt kždý svého štěstí strůjce.Big Grin
Referenční URL's