Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Problémy s Varroamonitoring systémem - VMS
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3
Byla nějaká snaha o převzetí VMS a jeho přepracování do nové, moderní podoby. Tím i záchranu již vložených dat. Jestli se to pohnulo vpřed netuším, asi by bylo vhodné zeptat se přímo provozovatele. V každém případě tohle potvrzuje moje slova týkající se dat na úložišti třetích stran, nikdy nad nimi nemáme kontrolu, někdo se rozhodne vypnou čudlík ... a jsme bez dat. Proto, když jsem nucen data takto někam ukládat (ne vždy to jde obejít), tak vše se snažím mít současně u sebe na HDD.
Zálohovat, zálohovat a zálohovat. A když si myslím, že mám vše zazálohováno, tak to zazálohovat pro jistotu ještě jednou.
(12.12.2017 8:53)Heteropteryx napsal(a): [ -> ]Zálohovat, zálohovat a zálohovat.

Jen nevím jak mám data z VMS zálohovat u sebe?
Dokud byl VMS ještě aspoň chvilkově funční, udělal jsem si občas screenshot té celkové přehledné tabulky pro svá včelstva
a uložil si to jako obrázek. Je v tom vidět vše podstatné za poslední období.
Teď se snažím najít, kam jsem si to uložil Smile
V tuto chvíli je VMS vypnutý. Systém vypnula firma savvy, která zajišťuje hosting, prý z důvodů bezpečnosti, došlo k pokusu o nějkaý hackerský útok. V současné době se snažíme povýšit Tomcat, javu atd, tak aby mohl být systém VMS zase zapnut. Je to samozřejmě provizorní řešení, co bude se systémem dále je v jednání určitě se o tom bude jednat i na IX. setkání uživatelů VMS, já osobně pevně doufám, že se najde nějaká cesta jak systém opravit tak aby vyhovoval současným standardům a doplnit o další funkcionality, tedy úlový denník, UX orientovaný pro zádávaní a prohlížení dat v terénu, na včelnici i u počítače, umožnení konzumace dat z IoT senzorů v úlech atd.
Stran: 1 2 3
Referenční URL's