Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Videa s včelařskou tematikou
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Já to kdysi také prubnul s tou frézkou a povedlo se.Jen jsem to vedl v ruce po hranůlku jako Honza.Bohatě to stačí.Jen zůstalo zatím u té jedné zkoušky a nebyl čas to aplikovat při nějaké výrobě.To ložisko co se začalo hřát se mi pak opravdu kouslo a tak jsem čekal na reklamaci.Je to v pohodě a možná i víc bezpečné než s tou kolísavou pilou.Prostě všechno má své pro a proti.Mám už třeba dlouho koupené origoš pouzdro pro kolísavou pilu na třicítku hřídel ale fréza zatím nikde.Big Grin Jednou jsem si koupil nejdříve tašky na kolo a pak až kolo.Takže to někdy u mě funguje trochu obráceně ale kdo ví teď už mám vlastní bydlení a prostor také tak snad si časem nadělím.Wink
Tady jsem k tomu něco napsal a dal pár fotek že to jde-http://pupek73.blog.cz/1010/vyroba-cinko...ni-frezkou
Přidávám zas jedno video na téma termokamera. Bohužel ta naše tohle nedovede.

Paráda, moc děkuji. Hned si to uložím do své včelí videotéky.
Jedna webová adresa kde je vícero videí:
Včely zabijáci | Kdo zabíjí včely? | Jimmy a hledači divokých včel | Přemýšleli jste někdy o jídle? Med! | Udržitelné včelařství (přednáška James Zitting) | Blues medonosných včel | Jak permakultura zachrání člověka a planetu Zemi, ovšem nikoliv civilizaci (přednáška) | Včely: Být, či Nebýt? | Včelaření v Hong Kongu | Muž a jeho včely | Životní cyklus včely a parazitu Varroa | Okem včely ultrafialový pohled na svět jak jej vidí včely | Dr Denis Anderson - rozhovor o Varroáze včel
http://spotter.tv/899815-o-vcelach-a-lidech.htm#!
Škoda, že je vše v angličtině.
Celkem zajímavý chov matek.

Ani bych neřekl, že jde o celkem zajímavý chov matek!

Kolik spotřebuje zapalovačů? A za jak dlouho připraví 5 matečníků!

Rozumím tomu, když někdo z nějakého důvodu nepoužije přelarvení larvičky do misky. Ale tento způsob věčné práce s nahříváním zapalovačem nepovažuji za zajímavý a inspirativní? To už raději vyříznout nožem pásek a přilepit na laťku, když už nemáte jiné řešení.
http://spotter.tv/15-priroda-zver.htm
Odkaz na mnoho dokumentů o přírodě a zvířatech - samozřejmě tam nechybí několik dokumentů o včelkách Shy
Jak zapálit kuřák aby vydržel dýmat i několik hodin místo rychlého vyhoření. Podle autora videa když se palivo v nezhutní, vyhoří opravdu rychle. I když se použije kuřák třeba jen na dva úly, je prý úspornější naplnit ho alespoň do poloviny, po skončení práce náplň uhasit a použít znovu.


Já zatím pálím plata od vajec.
návrat včiel k prírode ? Blush
Hezké, zajímavé, tradiční a romantické. Ale taky primitivní, neskutečně pracné, a podle mého názoru i docela hrubé ke včelám (hlavně způsob medobraní v tom malém prostůrku). Ale je fakt, že příroda je tvrdá a v přirozených dutinách a s medvědem to taky včely neměly jednoduché. Wink
ja mam opačný názor,možno je to jediný zásah do včiel v roku,z mojho pohladu je aj to medobranie úplne v pohode,oproti desiatkam"šetrných"zásahov"pri klasickom včelárení..na zvládnutie takéhoto medobrania sú od prírody vybavené,čo sa o niektorých bežných včelárskych zásahoch a postupoch nedá povedať..(aj keď toho zvládnu fakt veľa)..
Proč probůh krátí ten kmen břichatkou?
Paul Chapelle vcelarí s resistantní Tmavou vcelou a domnívám se, ze by se to nasim vcelickám líbylo. Wink
Jak se říká,starého psa novým kouskům nenaučíšRolleyes
On je tak s tím spokojený,tak mu to nechme.
http://www.ruchetronc.fr/galerie_photos.php
Po zběžném prolistování snímků tam najdete m.j. i odpověd na to, jaký způsob stavby vůči česnu zvolit (první foto). Zda studenou, či teplou stavbu.

No a přidávám několik snímků z mého archivu. Je to divoká stavba (trubčina) v podmetu, kterou na jaře při přetáčení nástavků vyřezávám.

[Obrázky: img_M_8.jpg] [Obrázky: normal_DSC00007.jpg] [Obrázky: SDC12339.jpg] [Obrázky: SDC12347.jpg]

Z toho podle mne vyplývá, že včelám je to jedno. Jejich kritéria jsou zjevně úplně jiná. Ale co my včelaři už kolem toho vytvořili teorií.....
iRP
P.S. Přátelé, tímto příspěvkem začínám jejich 9 stovku. Snad jsou Vám alespoň v něčem přínosné.
My vlastně o tom co včelám vyhovuje nevíme asi nic.
Zase nějaká novinka: http://www.kickstarter.com/projects/ecob...volves-aro

No pro ty polystyrenové ideální - zpevní to rohy netřeba lepení. Jen bych podsunul zevnitř a možná i z vnějšku ještě buď ustřiženou plastovou podložku nebo durofol proti vykusování včelami a ptactvem.

Dlouho jsem k tomu hledal cenník tak vám to usnadním: cenník

Pokud dobře čtu tak v hliníku cca 2200Kč sada na 4 vysoké nástavky a v mědi dvojnásobek. Sad
Škoda vypadá to zajímavě.
Referenční URL's
  • Včelařské fórum – o včelách a včelaření: https://www.vcelarskeforum.cz/index.php
  • :