Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Podzimní seminář nástavkového včelaření - Zbýšov - 24.11.2012 - diskuse
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
Všiml jsem na stránkách PSNV, že už je vypsaný termín VMS, kde je jasně napsáno jak se přihlásit. U semináře ve Zbýšově jsem nic takového nenašel a tedy se nijak nepřihlásil. Prošvihl jsem tedy něco? Musím být členem PSNV ?

Omlouvám se, že to píšu sem, ale opravdu jsem nenašel kam jinam. Moderní Včelař s PSNV úzce souvisí, tak snad to není zase tak vedle.
Informace k semináři ve Zbýšově jsou na tomta fóru zde: Podzimní seminář nástavkového včelaření - Zbýšov - 24.11.2012
Tamtéž dávám i odpověď na váš dotaz.
Nepamatuje si někdo z těch kdo tam byl jak Karel Mišoň přejmenoval PSNV? se mě to nějak vykouřilo z hlavy Sad
Parta Solidních Novátorů Včelařství ...Big Grin
Jiří
díky to je ono Wink
Podzimní seminář nástavkového včelaření
sobota 25. 10. 2014, Zbýšov u Rosic (u Brna)

Podrobnosti, program a registrace:
http://www.psnv.cz/index.php?option=com_...&Itemid=92
Jiří
Zajímavá témata, to mě mrzí, že se nemůžu zúčastnit Sad
mám volná místa v autě z Prahy na seminář má někdo zájem?
Zpátky, Milane, jestli lze ...
Jiří
Ok,počítám s tebouSmile
Pojedu z Bíteše, kdyby někdo z okolí chtěl....
Jedu ze směru Velké Pavlovice, Hustopeče u Brna, D2 - Zbýšov, kdyby se někdo chtěl nalodit...
Milane, nechtěla jet i Dagmarka? Myslím, že se mi o tom zmiňovala.
Ahoj do Prahy Wink
Seminář se mi moc líbil,zvláště Biologické principy protirojové zootechniky (Antonín Přidal),moc mi pomohl v lepším chápání života včel.
Hlavně teď budu sledovat zda mám volné buňky pod plodištěmSmile
I ostatní přednášející byli perfektní,moc děkuji organizátorům za úžasný denBig GrinBig GrinBig Grin
Mojí ženu nejvíce zaujalo představení škol.I když řekla,to zbývající nebylo též k zahození.Kafe dobré,oběd též.
Už si prohlížela přihlášku.Tak že,vánoce vyřešeny - zaplatím jí poplatek.Doufám ,že včely s tím budou souhlasit.F.V.
Budu osobní a podělím se i přes jistý střet zájmů:
http://www.psnv.cz/index.php?option=com_...&Itemid=92

Doc. Přidal a jeho výklady o biologických principech rojení a návrzích na protirojovou zootechniku byly fascinující a stojí za nimi obrovská, dlouhá a cenná práce. A protože je duší učitel, umí je podat i méně zkušenému publiku, takže jsme se chytali a viděli souvislosti i u tak subtilně odborného tématu ...
Postřehy Ing. Lstibůrka o ekonomice prodeje medu a aktuálních světových i tuzemsko - sociologických souvislostech mi stále leží v hlavě a málokdy a málokde se slyší tak fundovaný a na datech založený výklad nezatížený tradovanými mýty a partikulárními zájmy ... Jeho tak trochu skrytá varování týkající se negativní reklamy bychom měli brát velmi vážně ...
Kombinovanou technologii kolegy Ing. J. Přesličky jsem rámcově znal, ale přesto bylo v jeho elegantním výkladu zase spousta zajímavého a nového. A ten kroužek, který se pak kolem něho utvořil, svědčil o tom, že to vše zaujalo více kolegyň i kolegů.
Kdykoliv mluví Michal Počuch o medovicové snůšce či o producentech medovice či obecných souvislostech, je to zážitek a byl to zážitek i v sobotu. Už si začínám ty breberky pomalu i pamatovat a řada kontextů a detailů z letošní sezony se mi konečně propojila ... Pokrok u mne a díky za skvělé fotky ...
A to, co říkal Broněk Gruna o volné stavbě a dokumentoval na nádherných obrázcích, to byla čirá radost, protože jsem spoustu toho vídal letos na plástech mých včel a nyní se mi to dostávalo do hodně zajímavých spojení a souvislostí.
No a kdykoli přednáší F. Texl, má to šmrnc, dávku čistého anglického a suchého humoru, nadhled, za nímž je schovaná spousta práce a efektivně reflektovaných zkušeností. Skvělé a díky!
Jak říká kolega Bobr: mám z toho všeho ještě teď hlavu jako pátrací balon ... Byl to nářez ... Big Grin
A mimochodem: systémové rozdělení v tom smyslu, že podzimní seminář bude více o včelaření a lednové setkání příznivců a uživatelů VMS spíše o nemocech, ukazuje se jako velice životné a užitečné ...
Jiří
Ano, ano, musim ve vsem souhlasit. Byla to vyborne zazita sobota!!!

Opravdu velmi zajimave a hlavne plodne.


Skvělé a díky!

LPS
Co všechno myslel ing. Lstibůrek tou negativní reklamou?

A mluvil A.Přidal o buňkách pod plodovým tělesem?

Právě to že se pak dělají někde stranou skupiny debatérů při nabytém programu a krátkých přednáškách je kromě toho že to je otevřené i pro nečleny a tedy zbytečně nabité (programově i lidmi) důvodem proč to po prvním "zážitku" vynechávám.

Takže to že se pak dělají skupinky - nadhazuji pořadatelům k zamyšlení.
Přidávám pár postřehů:
A. Přidal - je jen málo přednášek, kde slyšíte opravdu nové poznatky a to ještě o tak "profláknutém" tématu jako je rojení. Opravdu výborné.
J. Lstibůrek - zaujalo mě, za jakou cenu k nám prodávají menší množství medu novozélanďané. Nový pohled ohledně negativní reklamy na med.
M. Počuch - i když u nás není medovice, tak jsem ocenil hezké postřehy ohledně rozdílnosti jednotlivých stanovišť. Michal je opravdu výborný pozorovatel nejen medovicových breberek.
J. Přeslička - o své vynálezy se bezelstně dělí s nejširší včel. veřejností. Dutinkový plemenáč jsem ocenil již v Ostravě. Zvedák byl vymakaný. 19mm nástavky včelám úplně stačí. Jsou i lehčí.
B. Gruna - přesvědčil mě, že ve větším provozu je volná stavba přinejmenším problematická. Otestováno na tuším tachov jako plodiště a lang jako medník - vedle sedící F. Texl tuto sestavu nazval moravským dadantem Smile
F. Texl - efektivní vedení včelstev na podobné rámkové míře, spoustu přínosných podnětů do provozu, pro mě co do racionalizace nejpřínosnější přednáška.

Díky moc pořadatelům. Zbýšov a VMS v Brně mají stálé místo v mém kalendáři včelařských akcí.
KaJi, pan Lstibůrek tím měl na mysli to, že se ke spotřebiteli dostávají o medu převážně negativní informace (šizené a nevyhovující medy), prostě černá kronika jak to mají média rády.
Je toho samozřejmě více, ale důležité je, že tyto informace můžou v očích spotřebitele degradovat med jako takový.
Měli bychom mít zájem o větší informovanosti zákazníka, kde nakoupit nešizený med. Možná je to vhodný námět na další projekt PSNV.
Stran: 1 2
Referenční URL's