Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Nový Zéland 2013-2014 - diskuse
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Možná jsem s tím měl jít na tržiště, ale tam jsou pravidla přísná a já si nemohu dovolit KOUPIT parťáka, tak se jdu sem zeptat, zda by někdo neměl zájem letos po zazimování včelek 1.prosince odletět na NZ a vrátit se 28.února k prvním proletům.
Letos bych chtěl začít na Jižním ostrově, cílové letiště Christchurch a toulat se po národních parcích, cachtat se v moři atp. Prostě si to užít. Hledám parťáka zn. ve dvou se to lépe táhne.
kolik taková legrace stojí? to musí být paráda
Nojo, všechno něco stojí, nejsem Venclovský takže budeme muset letět, ceny se hýbou, zatím nejlacinější letenka obnáší cca 360kg medu. A to je vše, jíst musím tady jako tam.
... letenka by stačila bez zpáteční Big Grin
Ten datum odletu je mi divný.

Ale nemám ještě hotový nástavky. Dneska jsme jich sešrouboval 45. Takže, bohužel, ale letos ne.

I když od manželky to mám dovolený. (Svatá žena, doufám že jí to někdo nebonzne, aby nezpřísnila Smile ).

Když se to trochu rovnalo u nás v práci, tak jsem řekl, že už se na ten vyhazova snad těším. Nemuset kluka nutit do učení Angličtiny (jak dnes chápu svého tátu s RJ, NJ a strejdu s EN ) tak bych jel na zimu včelařit na NZ a na jaře se vrátil rovnou i s odchovanýma matkama a byl by náskok.
Manželka řekla, že kdyby bylo nejhůř, tak by jsme klukovi zaplatili doučování.

Takže ještě ten vyhazov a zdraví Smile

Šťastný let.
Smile
Hrome to zní skvěle. Taky to mám doma povolené, ale pořád si myslím, že by to rodinná pokladna bez mého každodeního lopocení nepřežila.
Takže jako výlet zatím ne Sad
Prosím víc takových příspěvků ať se taky rozhoupu Smile

Přeji šťastnou cestu!
Tak k tomu cachtání a chození můžeme připojit návštěvy tamních včelařů, jejich zkušenosti a jak to dělají a mohlo by to být bráno jako pracovní cesta účastníků VF. Wink
Admin by na to mohl sehnat přes nějaké reklamy i příspěvek, takovou malou dotacičku Big Grin, že jo Petře?
Zdravím,
rozmýšľam ísť na budúcu zimu do Austrálie alebo NZ pracovať ako včelár. Na jar sa vrátiť a pokračovať na mojej včelnici Smile
Nemá niekto nejaké skúsenosti alebo nechystá sa tam niekto?
Navazuji na kolegu, má zde někdo zkušenosti s prací včelaře na NZ, potažmo v jiné zemi? Děkuji předem.
Ve středu 5. února v 18h. bych měl (pokud nedojde k nějakým změnám) o tomto tématu přednášet v Toulcově dvoře v Praze. Jste srdečně zváni Wink
Super, dík za info, určitě se stavím.
Vloni v srpnu na setkání na Studeném vrchu, které pořádali kolegové z Dobříše, tedy hlavně jeho spiritus agens Josef Horký s přáteli, povídal o svých zkušenostech z práce na včelí farmě na NZ moc zajímavě Vašek Kříž.
Jinak, pokud vím, tak na NZ je momentálně Karel Crha, tu na VF co Architekt odpadu - viz výše: http://www.vcelarskeforum.cz/tema-Novy-Z...3%A9land). Tak snad něco přidá, až se vrátí.
Navíc lze odkázat na cenný zdroj: moc zajímavou metodiku ošetřování (v češtině: léčení Big Grin) včelstev na NZ, která vyšla v MV č. 5 a 6/2013 v překladu Iva Kovaříka (Ivíka). Pro mě to byl cenný zdroj, díky za něj a za tu práci i zkušenost!
Jiří
Zdravim pani vcelari !

niekto zo Slovenska so skusenostami z Australie / Noveho Zealandu / Kanady / USA???
pripadne nejake tipy,navrhy?

Dakujem!
Referenční URL's