Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Náplň do dýmáku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
U nás jedna firma vyrába o.i. obaly na vajíčka recykláciou tetrapakových obalov..tetrapaky sa rozomelú,vo vode sa oddelí papierová časť,rozvlákni sa a spôsobom nazývaným nasávaná kartonáž robia spomínané obaly..videl som dávnejšie aj zaujímavé video celého procesu..pri spaľovaní týchto obalov,podľa toho čo píšu,nevznikajú toxické látky.. http://www.kuruc.sk/nasavana-kartonaz/
(10.07.2016 10:26)Milan Havelka napsal(a): [ -> ]
(09.07.2016 23:23)tom.50 napsal(a): [ -> ]
(09.07.2016 9:18)Perun napsal(a): [ -> ]Ja nedám dopustiť na práchnivú vrbu,ak to má človek u stanovišťa,tak to je paráda.SmileSmile

Vrba je blbá. To je náhoda že se to rýmuje. Big Grin

Letos jsem našel parádní vrbu a ona nehoří. Pak mi někdo vysvětlil, že vrba (podobně tolopl a některé další) má ve dřevě cosi, co brání hoření. To je prý obrana těch dřevin proti stepním požárům, aby to nanejvýš sežehlo listí, ale nedošlo k poškození dřeva a kůry a strom obrazil znovu.
Jestli je to možné nevím, vím jen, že to nehoří a furt mi chcípá kuřák. A vyschlé to od února ve stodole je. Kouř ale nesmrdí, to je fakt.

Zatím nejlepší se mi jeví lípa. A březová kůra, malinký přídavek nádherně voní!

Tome, poslední dva roky jedu jen na topol. A není s tím sebemenší problém.....Teď mi volal Kohout, že jsem úplně blbej, že topol nehoří. Dodgy

Milane, že neumí Kohout chápat co píšu mě nijak neudivije. Ale že ty z této mojí věty: -Jestli je to možné nevím, vím jen, že to nehoří a furt mi chcípá kuřák- neumíš vyčíst že jednak nevím, zda vyčtená info je pravdivá a druhak že to furt chcípá i když je to absolutně suché, tak to mě udivuje.
Dymák keď sa kupuje tak aby bol široký, nie úzky lebo horenie nestojí zanič.
No neviem kto by dával mokrú vrbu do dymáku Huh
(10.07.2016 11:12)Kohout napsal(a): [ -> ]
(10.07.2016 10:06)tom.50 napsal(a): [ -> ]
(10.07.2016 7:24)Kohout napsal(a): [ -> ]Ty obaly na vejce škodí konkrétně jak?


papír je jedním z nejhorších rakovinotvorných materiálů, použitelných na výrobu kouře ve včelařství. Údajně kvůli klížidlům a plnidlům, víc se to tam nerozvádí.

Plata na vejce nejsou z papíru. Kdosi tu psal že je to buničina? bez plniv aby to bylo levné.

Poučte se tady - https://cs.wikipedia.org/wiki/Pap%C3%ADr
co je papír, co buničina co celuloza, nečetl jsem to celé, ale asi tam bude i o recyklovaném papíru a že se z něj nedají plnidla ani klížidla úplně vymýt vím jistě, jednu dobu jsem se zpracováním starého papíru k recyklaci živil.

A palata ne vejce, aby byla levná, se vyrábějí převážně z recyklátu. Recyklovaný papír, kromě toho, že má moc krátká vlákna, taky obsahuje zbytky barev a to je asi (moje domněnka) to nejhorší na něm.

Ale vy si samosebou dělejte co chcete, já chtěl varovat ty, co si poradit dají.

A třeba si příště i všimnete, že cituju nějakou starou ruskou práci, sám nic netvrdím. Ovšem jasně, vyčtené info jsou jen pro blbce, jak jste mi už jinými slovy vysvětlil. Já se jich i přesto budu držet.
Že na fórum opisujete jen vyčtené pochopit dokážu.
Mne, ja jsem taky papirak. Ma pravdu kolega.
KaJi Ale ktori kolega ma pravdu???Tongue
My, papiraci. Viz Kohoutova citace.
Dovedete si predstavit to silenstvi vsech fanatiku kdyby se jen v naznaku objevily pochybnosti o zdrav. nezavadnosti papiru a tiskovych barev? Tedy dle soucasnych norem.

Zajimave, ze nekdo kdo nemuze komancum prijit na jmeno resi co vsechno bylo tehdy mozne dat lidem? A zviratum.
Teda....abych řek pravdu....to zase takovej "alternativec" nejsem....abych dával do kuřáku rošty na vejce....Celou dobu jsem vystačil s troudem....jeden rok s jutovým pytlem....a všecko má svou kulturu.....a trošku konzervatismu by neškodilo.Dodgy
Hlavně vy kuřáci, ne abyste přiznali, že do včelstev foukáte i cigaretový dým. To by kvůli tomu zasedal i náš slavný parlament Huh.
JK
Ve chvíli, kdy nás regule nutí aplikovat do včelstev tau-fluvalinát (nervový kontaktní jed) a amitraz (tak, jak se má, samozřejmě, a jak to většina chce ...), přijde mi tato debata o užítí dýmu z plat od vajec z ekologického hlediska jako velmi povzbudivá ... Tongue
P. S.: tuhle jsem musel jít nečekaně večer do včel. Jen v plavkách a po sprše po příchodu z Hochštaplerštadtu. Už jsem měl zapálenou dýmku (neparfemovaný Dark-twist). A to byste nevěřili, jak zvědavě vykukovaly mezi loučkami a jak byly hodný ... Big Grin
Jiří
a já pořád dumal, na co ten Jirka ty včely má... chodí k nim zkoušet ideální kombinace zakouření Smile
Dark-twist vede Wink
A to si představte že stejně odborné jsou příspěvky i v ostatních tématech.
ona vám všem uniká jedna podstatná věc ohledně proložek na vajíčka používaných v dýmáku - většina je tam dává i s vajíčky, takže mají dvojí užitek Big Grin Big Grin
Díky Honzo, těším se na info. Dneska jsem viděl doporučení na choroše, co rostou na bříze a na buku. Petr
Po mnoha letech ujíždím na bukových choroších a je to pohodička.
Stačí zapálit kousíček a už nezhasne. A to jsem ho ze stromu olámal před čtrnácti dny, tedy velice rychle vyschnul do použitelného stavu. Na objem vydrží kouřit neskutečně dlouho a má poměrně vysokou teplotu takže by šel použít jako podklad pro dusičnan amonný k narkotizaci, což třeba s platy od vajec nejde.
Předtím jsem měl několik let bukový troud, který je fajn, ale musí se oproti tomuto choroši podstatně častěji přikládat.
Nevím, jak u vás, ale choroši u nás rostoucí příšerně páchnou a pro použití se musí nasekat sekyrou, jsou velmi tvrdé a houževnaté.
S tou sekyrou je to tak. Nicméně někdo to řeže i na pile na čtyřcentimetrové kvádříky Smile
Na zápach si nemohu stěžovat.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Referenční URL's