Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Rotace nástavků mezi stanovišti
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3
Přeložil byste mi psané do srozumitelštiny a pak taky vysvětlil smysl?

Adamec propagoval úl horem přístupný, tak zvaný Amerikán, jak se mu u nás říkalo a byl patrně inspirován Amerikou a asi Langstrothem. To by neprošlo, tedy míra široká 448 mm a tak "vymyslel" 39 a už jsem tu vysvětloval, jak k tomu došel. A už jsem zažil na přednášce věhlasného včelaře, že to nevěděl i když o historii vzniku našich základních měr měla jeho přednáška pasáž.

To, že se z Adamcem propagovaného stropováku - úlu typu Amerikán, ovšem s mírou 39, nakonec stal na tři čtvrtě století paskvil jménem Budečák, nezaviniol Adamec, nábrž debilní ruka trhu. Konzervativní Češi jaksi nekupovali stropováky a aby bří Švarcové nechcípli hlady, nezbylo jim, než vyrábět to, co chtěla VŠEMOCNÁRUKATRHU. Koknkrétně vy KaJi nedávno tvrdíte, že kdyby tu někdo něco vyráběl masově, dostatečně masově, že by se to prosadilo. V řádcích nad tímto vám dokazuju, že nemáte pravdu! Švarcové byli připravení vyrábět jednodušší nástavkové stropováky a v "resortu" včelůařiny byli jednoznačně nejdominantnější výrobní "silou" v republice, přesněji v její české a moravské části.

Takže. Stran naší národní míry jsem vzdělán, řekl bych nadprůměrně a orientuju se i v širších souvislostech, i mkdyž připouštím, že nevím zdaleka všechno. U vědomí toho tedy paskvil, jakým je zadovák typu Budečák, nepřipisujme Adamcovi, nýbrž LIBERÁLNÍMU, ničím neregulovanému trhu.
Takových případů by se daly vyjmenovat desítky, ale mnozí, (co pane Richtr), mě ale zase budou považovat za komunistu. Chápu. Liberální trh je modla, doslova posvátná kráva, každý nekriticky bere modlu - boha jako Boha a o Jeho Pravdě se neuvažuje, té se musí VĚŘIT bez přemýšlení, za jedince myslí nositelé Víry.
Tak si to nastuduj. Podle mě navrhnul na "sjezdu" 1904 hlasování o třech možnostech jak jít do "amerikánců" co byly v modě. Jedna byla Lang originál, druhá 39*24 aby zachránili dílo z almárek Cool a třetí už nevím.
Zbytek udělala demokracie. Když se plete do odborných věcí.

Že se pak neujaly nástavkové úly, ale dělali se ty široké rámky zase do almárek, jenže už ne na výšku ale na šířku, to už zavinil trh. Smile To je pravda.
Uz na VF v podstate moc nechodim a delsi dobu neprispivam. Dnes jsem tu neco hledal a tak jsem projel co je noveho. V podstate nic moc, ale schopnost absolutniho zniceni vlaken OT prispevky je jeste vyraznejsi nez v minulosti. Kouknete se na zacatek vlakna a znovu si prectete o cem bylo. Toma50 nekomentuji, ale u tebe, Karle, me to celkem prekvapuje, protoze stanovist mas take nekolik a vim, ze si hygienu dila take resil. No nic, mejte se tu fajn...
Co máš pořád dělat a o čem mluvit.
Něco takového jako je rotace mezi stanovišti. ???

Tady je to na jediný příspěvek - chcete mít potíže - rotujte. Smile
Hlavně zaplodované dílo.
Stran: 1 2 3
Referenční URL's