Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelí jed - léčba včelím jedem
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6
Delší dobu mě bolí loket. Kolega z práce Wink to diagnostikoval na zánět šlachy. Tak si aplikuju včeli bodnutí. Je to lepší, ale chtělo by to odpovědnější přístup - dělám to jen když si vzpomenu a chtělo by to pravidelnou kůru.

Včera jsem prohlížel 12 včelstev, část jsem předělával do nových úlů. Takže každý rámek vzít do ruky... Dostal jsem jen jedno žihadlo, protože jsem ji přimáčkl prstem. Zato ale na kvalitní místo - do prstu, který jsem si předloni "lízl" na hoblovce, a lehce pod nehet. Nejsem si jistý, ale možná jsem si cvrknul..SurprisedDodgy
taky jsem loni dostal do prstu, nejspíš akupunkturní bod na stav extáze,jinak dělám bez rukavic mám artrózu v prstech určitě se to zlepšilo tolik mě to netrápíBig Grin
Vždy to je lékař - včelař. Přišel za mnou kamarád s žádostí zda o nějakém lékaři vím. Je zajímavé, že jeho obvodní lékař mu to nedoporučil.
(08.09.2014 9:51)Kohout napsal(a): [ -> ]Vosí jed taky léčí?
Vosí jed má sice poněkud jiné složení, ale k léčení se dřív používaly i jiné přírodní jedy, jed hadí, jed žabí apod. Problémem je obvykle dostupnost a dávkování. Včela je dostupná prakticky celou sezónu (byla by i v zimě, kdyby chtěl včelař rušit včely) a na rozdíl od třeba hadího jedu je množství použitého jedu přiměřeně dávkovatelné.
Dalším problémem je koncentrace, která je u vosy docela proměnlivá (vosa může šít jako šicí stroj), u včely opět relativně stálá, protože včela bodne jen jednou. Proto v léčení živočišnými jedy stojí včela na prvním místě žebříčku.
Zde je odbornější návod na léčbu včelím jedem (včelím bodnutím). Jedná se o léčbu
chronických stavů v revmatologii, popřípadě úrazu pohybového aparátu.

Předem upozorňuji na rizika spojená s včelím bodnutím. Doporučuji alergologické vyšetření. Při braní kůry průběžně kontrolujeme moč na bílkoviny a cukr. Při jejich zvýšeném výskytu ponecháme jeden den bez žihadel a pak v kůře pokračujeme. V případě opakovaného výskytu cukru nebo bílkovin v moči raději kůru ukončíme. Kůra spočívá v denní aplikaci včelích žihadel in natura a to v počtu:
1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 – 8 – 9 – 10 = počet žihadel denně po sobě jdoucích.
Po 10 tém dni, kde aplikujeme 10 žihadel, dáme třídenní přestávku. Poté aplikujeme 14 dní 3 žihadla denně. Opět třídenní přestávka a kůru zakončíme v opačném pořadí : 10 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 - 1 .
Lokalizace žihadel je třeba volit podle místní bolestivosti, a pokud není bezprostředně nutné ošetřovat měkké tkáně, je vhodnější se jim vyhnout.
Během jakékoliv léčby včelím jedem je nutné dodržovat dietní zásady: aplikovat žihadla 2 hod. po jídle. Pestrost stravy na vitamíny, zejména skupiny B a vitamín C. Několik hodin před léčbou a po ní je zcela nevhodné pít alkoholické nápoje, jakož i kávu, coca colu nebo jiné energické nápoje obsahující kofein nebo taurin. Rovněž nedoporučuji horké očistné koupele, doporučeno krátké osprchování vlažnou vodou. Žihadla po aplikaci cca 3min. odstranit a vpichy ošetřit borovou vazelínou nebo měsíčkovou mastí.
Léčbu by měl posoudit lékař! Jednak z hlediska posouzení celkového stavu, zda je vůbec v dané indikaci a pro daného člověka vhodná. Posoudit by měl i možné interakce s pravidelně podávanými léčivy. Léky, jejichž trvalé podávání není nezbytně nutné, bychom mněly během léčby včelím jedem vysadit.
Ja som vytáčal včelstvá 2 týždne a bolo úplne zlé počasie, ešte som mal včelstvá pod vysokím napetím, obrovské stožiare. Denne som dostal normálne aj 150 žihadiel, pil som aj alkohol, 0,7/ 68%, a nezomrel som. Takým bludom neverím a to sa môže jedine hodiť k padavkám.
(06.01.2016 15:02)Klígerv napsal(a): [ -> ]Zde je odbornější návod na léčbu včelím jedem (včelím bodnutím). Jedná se o léčbu
chronických stavů v revmatologii, popřípadě úrazu pohybového aparátu.

Vašku, jak jsi došel k těmto výsledkům?
Nejlepší je chodit do včel v šortkách a v tričku. Nebo jako Vladímír - v minimalistické variantě. V zimě je to ale absťák ... Big Grin My - mladí dynamici - staří revmatici o tom víme své ... Wink
Jiří
Tuto metodu jsem před cca 8 lety četl v článku Včelí produkty v revmatologii.
Pokud jsi dobře pamatuji tak ji vypracoval p. Josef Pospíšil. Má zkušenost je také poměrně bohatá a ověřená v praxi. Toto je pouze jeden ze sofistikovanějších návodů
na aplikaci včelího jedu pro širší veřejnost. Samozřejmě se musí přistupovat ke každé léčbě individuálně s ohledem na rozsah postižení.



(06.01.2016 15:39)Merkuri napsal(a): [ -> ]Ja som vytáčal včelstvá 2 týždne a bolo úplne zlé počasie, ešte som mal včelstvá pod vysokím napetím, obrovské stožiare. Denne som dostal normálne aj 150 žihadiel, pil som aj alkohol, 0,7/ 68%, a nezomrel som. Takým bludom neverím a to sa môže jedine hodiť k padavkám.

Zřejmě patřím do skupiny ,,padavek když nevydržím 150 žihadel denně, pít k tomu
0,7 l. 68% alkoholu po dva týdny a to vše za špatného počasí a pod vysokým napětím. Doporučuji navštívit odborníky na paranormální jevy.
Ti, kdo byli na zářijové koferenci v Brně, si jistě vybaví nedělní přednášku MUDr. Jiřího Brožka. Ten apiterapii (včetně včelího jedu) ve své ordinaci praktikuje už řadu let.
Jiří
(06.01.2016 16:26)Klígerv napsal(a): [ -> ]když nevydržím 150 žihadel denně, pít k tomu
0,7 l. 68% alkoholu po dva týdny a to vše za špatného počasí a pod vysokým napětím. Doporučuji navštívit odborníky na paranormální jevy.

Žiadnych odborníkov na paranormálne javy netreba hladať, stačí keď si Merkuri kúpi cestovný lístok na cajlu do Pezinka, spiatočný si kupovať nemusí!
Dobrý den, nevíte neco o tom, ze by včelí bodnutí melo pozitivni vliv na imunitu resp ji mohlo nejak nakopnout. Kamarad se nechal úmyslně bodnout vcelama a zlepšil se mu chronicky zanet prostaty. Mam obdobné problémy z kterých jsem zoufali a nic nezabira. Aleš
PS:omlouvam se za...a děkuji za pripadne reakce
Radio , je obecně dokázaný , že jakýkoli zásah do lidského těla , ať už se jedná o zranění, bolest, vosí , ale samozřejmě i včelí štípnutí , velký mráz apod. spouští v organismu chemické a další procesy , které směřují k tomu , aby se opravila chyba která na organismu nastala , to znamená , že organismus začíná rychle produkovat takové látky, které za normálních okolností produkuje jen minimálně . S tím může souviset i to, že když je někdo poštípán včelama ,tak látky které organismus začne vytvářet jako obranné ,můžou samozřejmě příznivě působit i na další orgány a to v takové míře ,podle toho, jak jsou tyto orgány na tyto látky citlivé a jak rychlá je odpověď organismu na tyto látky . Bohužel neexistuje žádná studie ,která by zmapovala působení těchto látek na organismu a bylo možné definovat přesné mechanicmy působení a následně tudíž i dávkování . Určitě ale není na škodu toto vyzkoušet za předpokladu ,že nejsi na včelí bodnutí alargický a může ti to pouze prospět.Je ale dokázáno ,že na jaře jsou všichni ke včelímu bodnutí vnímavější než na podzim což sanmozřejmě je způsobeno tím, že jak se zvyšuje počet žihadel tak se snižuje v průběhu sezóny i imunitní odezva organizmu na bodnutí . Určitě by jsem toto vyzkoušel ,jelikož plno lidí tvrdí ,že jim včelí bonutí pomohlo při léčbě různých problémů. Zdar a sílu. leoš
Dobry den, prosim poradte mi kto by mi pomohol s aplikaciu vcelieho jedu v okoli Bratislavy.
(03.03.2016 9:58)radio napsal(a): [ -> ]Dobrý den, nevíte neco o tom, ze by včelí bodnutí melo pozitivni vliv na imunitu resp ji mohlo nejak nakopnout. Kamarad se nechal úmyslně bodnout vcelama a zlepšil se mu chronicky zanet prostaty. Mam obdobné problémy z kterých jsem zoufali a nic nezabira. Aleš
PS:omlouvam se za...a děkuji za pripadne reakce

V těchto případech to neřeš laicky, ale obrať se na seriózního apiterapeuta, nejlépe v kombinaci s lékařem. Doporučuji MUDr. Hajdůškovou, kontakt na ni najdeš někde v seznamu včelařských učitelů, kdybys nenašel, napiš, pokusím se najít já. Byl jsem v pátek na její přednášce, myslím, že když se jí dotážeš, nebude se zlobit. Jako praktická lékařka je již v důchodu, ale včelky má hodně let a apiterapii praktikuje, jinak je k sehnání i literatura.
zdravim, jsem boreliovy vcelar/ po letech lecby ATB chronicka borelioza, sem uz nemohl chodit a byl sem total KO. Tak sem se dal na vcelarenie... a ejhle od prvnho bodnuti se to zlepsilo a zlepsilo. a tesim se az budu zvedat ty velke nastavky na cechoslovaku co mam.
jedu lecbu, po-st-pa zacina se na 1 zihadlu, a pomalu se postupuje k 10 zihadlum, s tim ze cela kura trva 3 roky....
kdybych chtel nekdo pripadne info, rad poskytnu
Bobousi som tak isto postihnutý tou hlúpou chorobou. Tak isto som kedysi zdvíhal všetko čo bolo k zdvihnutiu, chrípka nebola pre mna chorobou, - platničky su v prdeli, - všetko bolí a chcem tiež podiadne včeláriť ale včielky ma nejak nebodajú, alebo aspoň nie tak že by tá bolesť prestávala poraď.

jano
V srpnu jsem si aplikoval včelí žihadla do ramene, které mě už delší dobu bolelo. Namazal jsem si místo vpichu medem, pak jsem chytil včelu, která vlétla do chaty a na okně blbla. Chytil jsem jí do lapače na matky. Pak jsem přiložil lapač na místo s naneseným medem a pootevřel, včela hladová slezla na med. Pak jsem vzal houbičku na nádobí a lehce přitiskl. Včelka bodla. Držel jsem jí asi 1 minutu a pak houbičku povolil, včela odlétla na okno, utržené žihadlo pumpovalo jed do pokožky. Dal jsem si takto 3 žihadla do stejného místa v průběhu týdne. Dnes mě rameno jen lehce bolí a někdy i na to zapomenu, ale před rokem mě bolelo daleko více. To je můj poznatek.
Zdravim,
Znamy me minuly rok v lete poprosil zda by neslo vzit nejakou vcelu a cilene ji nechat bodnout do loktu. Popisoval mi ze vic jak pul roku chodi k doktorum, na obstriky atd s tenisovym loktem, ze ho nemuze pomalu ani zohnout a nic nepomaha. Kdyz uz ze strany doktoru nefungovalo vubec nic, doporucil mu jeden prave at si najde nejakeho vcelare. Predem sem ho upozornoval ze sem to nikdy nedelal a at si to dobre rozmysli a samozrejme je si jisty ze neni alergik. Tyden po apklici sme se potkali znova a jeste ted den jsme nechali na misto bodnout dalsi 3 vcely. Za dalsi tyden uz mi vylozene volal ze ruka super ze chce jeste. Takze asi to fakt pomaha Smile
Zdravím, poradil by mi někdo apiterapeuta z jižní Moravy, který léčí včelím jedem? Díky
Stran: 1 2 3 4 5 6
Referenční URL's