Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Balení medu
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3
Mám rovnakú skúsenosť ako Vojto,väčšinu mojich zákazníkov tvorí stála klientela,a tá odmieta akúkoľvek etiketu Smile..med je pre nich často používaná potravina,nie luxus či liek a tak uprednostňujú maximálnu jednoduchosť a z toho vyplývajúcu prijatelnejšiu cenu..ak predávam na tržnici,tak stály zákazníci berú väčšinou pohár bez etikety so slovami:"načo mi to tam bude..?"..etikety nemám klasické na lepenie(zákazníčky frflali,že majú zbytočnú robotu s odstraňovaním,keď chcú následne pohár použiť na zaváranie) ale dávam papierové"čiapky" na vrch,uchytené gumičkou okolo závitu..na druhej strane ale-ak ešte nieje stála klientela,ak sú nejaké špecifické predajné akcie(vianočné trhy,jarmoky)príp.ako vyššie spomínané darčekové balenia-tak ten med je lepšie zabaliť trochu nadštandardne,je to pastva pre oko a pritiahne to záujem potencionálnych zákazníkov..Na vianočných akciách som dávnejšie mával podobné jutové ozdoby,aj s minirolničkou,ale predávalo sa to mizerne,tak to už neriešiem(cena bola o 10sk vyššia)..ale možno len iný kraj/iný mrav,ako hovorí príslovie..
Zkusil bych to ještě posunout dále - když prodávám jakýkoliv produkt, je velmi důležité stanovit si cílovou skupinu zákazníků. Když jsem prodával svým známým tehdy ještě bez etikety ve svazové sklenici, neměl jsem problém tuto při příštím odběru vzít zpět a ještě měli radost z pětikorunové slevy na další kilo. Vážně nemám problém takové sklenice převařit v myčce a použít je znovu, byť s novým víčkem (většinou opět pro známé). Když mám odběratele, kteří projeví zájem po shlédnutí vystavených sklenic u mě v kanceláři, pak balení musí být na pohled pěkné, informačně čisté a tam je etiketa tvrdím mnohdy podstatná a bez ní bych med ani nabízet už nechtěl. Když bych dával med jako dárek VIP známému dál, nebo jej dával do nějakého turistického centra či jej prodával lidem, kterým na rok stačí půllitrová sklenička a ještě jim to přijde hodně, pak je jistě na místě dělat jutové přebaly, dřevěné ozdůbky, přidávat svíčky či jiné cerepetičky, které lahodí oku a které možná u takového zákazníka rozhodnou. Já si na začátku řekl, že med chci mít pro své známé a přebytek si vystavím klientům do kanceláře. Pokud mám medu ročně sto kg, není to absolutně problém prodat tímto způsobem, pokud bych ho měl tři tuny, musel bych to řešit jinak - to je bezesporu. Pokud někdo ten svůj metrák prodá v malých skleničkách s jutou a přidanou svíčkou za 250 Kč/kg, bude mít vyšší zisk než já, ale já za sebe mohu říci, že bych takový produkt nekoupil. Osobně mi dělá radost, když na trhu či výstavě narazím na profi včelaře, který nabízí spoustu druhových medů za nepřemrštěné ceny v jednoduchých obalech s etiketou, takový má jistotu, že u něj medy, které nejsem schopen sám vyprodukovat jistě pro svou potřebu koupím. Být velkovčelařem, asi bych se také raději zaměřil tímto směrem a měl v nabídce 10 rozlišných druhových medů, než 10 rozdílně načančaných skleniček s jedním světlým a dalších 10 druhů obalů s tmavým medem Smile
(10.06.2013 23:27)ing. Rostislav Pešek napsal(a): [ -> ]Ono když si jdete koupit auto, můžete ho koupit za 280 tis, ale klidně ten samý model - ale s jinou výbavou za 680. Proč asi?

Obávám se, že třeba přirovnání k prodeji auta není zcela vhodné pro zásadní rozlišnost produktů. Když vezmu mého průměrného zákazníka, není schopen rozlišit mezi medem mým a od jiného včelaře (bavme se třeba o řepkovém). Jestli koupí sklenici za 110 Kč prostou nebo za 150 všelijak zdobenou záleží na jeho informovanosti, jeho spotřebě medu a jeho finanční situaci. Průměrný člověk po 14 dnech co mu sklenice stojí ve spížce už bez ozdob nepozná, že tam ty ozdoby byly, protože ty už jsou dávno odložené a to, co mu zůstane v paměti je, že u toho zdobeného platil nějak víc.
Pokud si koupím auto v maximální výbavě s různými asistenty, spoustu času při řízení si tuto přidanou hodnotu mohu uvědomovat. Pokud si kupuji potravinu, pak si po jejím odložení do spíše či ledničky pamatuji ne obal, ale chuť. Obal může jen pomoci při výběru, pak už u většiny lidí velkou roli nehraje.
Tím však nechci říci, že bychom všichni měli dělat věci pro "průměrného zákazníka". Kouzlo této doby s nadbytečnou produkcí všeho možného je v tom, že si může vybrat skoro každý, tedy i Ti, kteří požadují "krásné balení" jako dárek pro blízké. To, že existují včelaři, kteří jim takový produkt nabídnou je velmi potěšující - já ale jejich konkurencí určitě být nechci a raději nabízím med těm "průměrným" Wink
Ešte na jednu vec ohľadom balenia medu som zabudol. Tohto roku, na podnet zákazníkov, som kúpil plastových medvedíkov.
Plastoví mackovia sú fajn. Zvlášť vtedy, ak v nich med skryštalizuje... Smile
Neviem ako dnešným deťom, ale mne nikdy nestihol skryštalizovať! Big GrinTongue
Taky bych přivítal, kdyby na trhu šlo pořídit něco takovéhoto - ale českého. To bych pak propagoval jako vánoční dárky.

Zatím mi tedy vyhovuje jen toto : http://trebonsky-med.cz/obchod/index.php...ucts_id=86 ale chtělo by to ještě nějaký ten přehoz.
Ak ti môžem pomôcť,tak prvé balenie predáva p.Furák (0,80e ) a označené je vo viacerých názvoch i naším slovkom Med.Uvažoval som o tom i ja,bola by to celkom pekná ukážka vlastného medu a porovnanie chuti.
Sklenice i krabice na med prodává také Petr Sedláček - Třeboň. Ovšem, jsou bez potisku.
http://trebonsky-med.cz/obchod/index.php...ucts_id=43
Pak jsou tu ještě ony už zavedené a dobře zákazníky oceňované papírové tašky na med.
Jiří
rád bych se dotázal, jaký je přátelé Váš názor na plastové obaly ?
viz např. plastové obaly na med
jde mi o to, zda to lidé v tomto kupují ( raději ? ) a také, pokud zasílá někdo poštou nebo přepravcem, nemělo by to být tak náchylné na rozbití... a cena mi přijde docela přijatelná...
děkuji za názory a rady... Wink
Marec! Všetko má svoje výhody i plast. Moji zákazníci preferujú sklo. Ale na cesty radi kupujú plast. Pri predaji medu dostaneš neraz otázku čo je lepšie.Vysvetlíš a ponúkneš a oni sa rozhodnú - náš zákazník,náš pán!
Ja posielam med na dobierku, jedine v skle. Rozbije sa len vtedy keď to hádžu pracovníci z výšky na betonovú podlahu. To sú bežné móresy našej SP, k...i jak 100vka rúraAngry
Pohár sa len taký rozbil, ten slovenský megagrc / zväzový pohár z logom slovenskéj včely, SZV./
Český zväzový pohár sa ešte nerozbil.
Na dno a strop dávam polysterén min. 20mm hruhý, na steny a medzi poháre 10 - 20mm. To ešte každý pohár obtočím bublinkovou fóliov. Pre zaujímavosť som takíto balík vyšmaril z auta o rychlosti 50km/hod. Nič sa nerozbilo.
Máte nějakej nápad jak levně zabalit sklenice? Nejlépe po šesti kusech.

Nařezal jsem kartony o půdorysu 2x3 sklenice (třičtvrtěkilovky), skenice jsem k nim přimotal smršťovací (potravinářskou) folií a ono se to rozjelo hned jak jsem je zdvihl ze stolu.
ty máš ještě med? Surprised
24 sklenic NZ + kýbl pro sebe.
Používám smršťovací igelitovou folii. Strčím do rukávu sklenice, stáhnu to zahřátím horkovzdušnou pistolí. Balím takhle balíky po 16-ti kilovkách (nebo menší, když potřebuju) a nerozjíždí se to...
Prosím tě co je to za folii?
Já používám folii viz. http://novplasta.cz/smrstitelne-folie.html
Tloušťku 100 mikronů, obvod rukávu 100cm.
Ale těch dodavatelů i tlouštěk folie je docela dost...
Stran: 1 2 3
Referenční URL's