Dostala jsem vcera med , pry pravy ( mel by byt pravdepodobne od vcel ponevadz pan se vcelama zabiva ) , zkusila jsem zkousku s vodou a rozpustil se a na prstech jsem mela male krystalky jako cukr , ale hlavne ten med smrdi ale fakt smrdi jak neco zkazeneho a i chut divna

((( .Muzete nekdo poradit co to muze byt ? s jestli muze med smrdet ??? a proc smrdi ??? z jakeho duvodu ???
dekuji za odpoved

annie
vymeniť včelára
med môže smrdieť aj po predchádzajúcom obsahu fľaše, do ktorého Ti ho nadávkoval. Tak isto aj chuť môže byť pokazená tým obsahom, .... Med proste naberá vodu, pachy a chute látok vo svojom okolí
(31.08.2013 5:04)annie napsal(a): [ -> ]Dostala jsem vcera med , pry pravy ( mel by byt pravdepodobne od vcel ponevadz pan se vcelama zabiva ) , zkusila jsem zkousku s vodou a rozpustil se a na prstech jsem mela male krystalky jako cukr , ale hlavne ten med smrdi ale fakt smrdi jak neco zkazeneho a i chut divna
((( .Muzete nekdo poradit co to muze byt ? s jestli muze med smrdet ??? a proc smrdi ??? z jakeho duvodu ???
dekuji za odpoved
annie
Nenanosily to ty včely z pohanky? Ten med je i přes mnoha lidem "nevonící zápach" velmi ceněný.
JK
Jak píše Pepa, prostě některé medy mají různé aroma... Já jsem dostal na ochutnání med z Indonesie a byl cítit jak hnůj

Kolega byl dotčený, že ten med je u nich lahůdka

Jiný kraj jiný med

Ta pohanka mne také napadla. Poprvé jsem očichal a ochutnal pohankový med v Polsku. Zpočátku mi vůbec nevoněl a ani moc nechutnal.
Ale pak jsem ochutnával a ochutnával a když jsem byl doma, litoval jsem, že jsem si skleničku nekoupil.
Je to opravdu velmi specifická "vůně" i chuť. Je to taková směs mezi kravským lejnem a siláží. Alespoň mně to tak přišlo.
dekuji za nazory , prave to se chci zeptat z ceho ten med je urcite z vcel neni , nenapadlo me to protoze kdyz se zajima o vcely tak jsem myslela automaticky ze je od vcel .
i kdyz bude z te pohanky co vcely nasbiraly , tak ale ten test s vodou tu pravost medu , by mela byt stejna nebo ne ??? prootze me se rozpustil a voda byla tmava kalna . zeptam se takto plati na vsechny druhy medu tento test s vodou do studene vody dat lzici medu a kdyz bude jak cucek je pravy kdyz se rozpusti a je voda kalna neni pravy , nebo se tento test vztahuje jen na urcite medy ??? dekuji
Pokud se bavíme o medu,pak je samozřejmě od včel. Co se týče tebou zmiňovaného testu,nikdy jsem o něčem takovém neslyšel. Tak jednoduché to ale není. Myslím že bude nejjednodušší zeptat se toho,od koho ho máš. Podíval jsem se na tvůj profil a koukám,že včelaříš od loňska. Pak moc nerozumím tvým formulacím "je to med od včel,nebo není od včel". Znáš nějaký co není od včel?
zdravím, uvedený "test" je holý nesmysl. pokud je pochybnost o pravosti medu, tak jedině si nechat udělat jeho rozbor. např ve vyzkumáku.... vše ostatní je zbytečné a může to i poškodit onoho včelaře....
ne ja nevcelarim vubec ale na zapsani jsem tam musela napsat neco , ja chtela vedet jenom nazor odborniku co vcelari dlouho aby mi nekdo dal na toto odpoved . Nez se tohoo pana zeptam tak jsem nechtela byt uplny hlupak ze by mi nabulikoval cokoliv , tak me zaajimal i nestranny pohled od jinych lidi co tomu rozumi a co si o tom mysli jestli to muze byt ci ne . a o tom testu jsem to nasla
http://ovcsvpardubice.blog.cz/0901/jak-o...stotu-medu : na teto strance. Trochu me zarazi ze jste o tomto testu neslyseli protoze podle te webove stranky mi prijde ze je od profesionala .
Rada bych podekovala za vase odpovedi a preji prijemy vikend . dekuji Annie
Ty krystalky- to taky může být melecitoza.
Ten článek je překlad - bez fotek. (od odborníků pro odborníky - včelaře). Každý med se ve vodě rozpouští. jde o to jak? A to tam není. A vy nepíšete jak se ten váš rozpouštěl.
A jak má chutnat med - je tisíce chutí - to už vůbec o ničem a natož o kvalitě nemluví. Je to věc osobního vkusu. Jako třeba u pečiva.
no dala jsem ho uplne do studene vody lzici medu a on se rozpustil a ta voda byla pak tmava , no a moc mi nechutnal popravde v krku me z neho palilo takovou ostrou chut mel .
ale musim rici ze zase rychle krystalizuje vcera byl tekuty a dnes je uz ctvrtka zkrystalizovana ( zckurenatela ) a nahore ma penu .
jestli se začala na povrchu dělat pěna tak je velmi pravděpodobné, že začíná kvasit a proto možná i ta chuť.
asi mate pravdu protoze i ta vune tomu napovida . dekuji za pomoc annie
Letos mi na jednom stanovišti létaly včely 3km do polska na pohanku a do toho nosily i melecitozu z blízkého lesa.Některé rámky ani nešli vytočit - ještě že mi to ta pohanka naředila..Med je tmavý ,je cítit po pohance a na dně sklenice se usazují krystalky melecitozy.Někomu by se takový med mohl zdát divný,přez to je to dobrý med

ja se ptala toho pana a on mi rekl ze ten med je rok stary tak mozna ze skvasil a zacal smrdet
No jo, ale med nezkvasí proto, že je rok starý. Med vydrží léta, i když normálně se na vinětu dávají dva roky ... Pokud zkvasil, tak proto, že něco nebylo v pořádku. Jsou dvě možnosti: chyba včelaře, nebo chyba zákazníka při jeho uskladnění. Ale pokud zkvasil. Takhle po netu se to nedá ...

Jiří
Obcas sa to stava repkovemu, ze prvy rok je uplne v poho a na druhy rok zkvasi. Esteze sa toho roku pomerne rychlo vsetok vypredal.
