Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Řepka olejná
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
roste mi to i na zahradě ....

[Obrázky: SAM_5399.jpg] [Obrázky: SAM_5400.jpg]
tak doufám, že si jí neposek Smile
hned po focení šla ... stačí že je jí tady pár desítek hektarů kolem...
Jenže tahle mohla být využita na BIO bio palivo... Nepředpokládám, žes jí milijónkrát stříkal... A vidíš stejně vyrostla.
Tak o víkendu jsem měl několik návštěv policie ČR, včely u řepky jsou neposlušné a už si někdo stěžoval že dostal žihadlo... no prostě to letos asi nemuže být v klidu Sad Smile Jinak čechoslovácký včely medník už začínaj víčkovat, 39x24 v medníku skoro nic-vůbec se jim nechce do medníku.. Undecided
Jednou to na mě jeden zkoušel, že prý dostal od mých včel žihadlo atd.

Tak jsem jej obvinil, že je perverzní zoofil a jestli prý ví, že to ta včelička odnesla na životě, když neovládl vášně a usmyslel si, že si s ní zapíchá.

A byl klid. Smile
Niektoré včelstvá sú tvrdohlavé, naplnia horný plodiskový NN medom a skúšobne narazia rojové MB. Medník ignorujú a tak som im to premiešal, med a zaviečkovaný plod hore a prázdne plásty a MS dole. Boli z toho rozčúlené, ale o pár dní to už bude OK. Niektoré včelstvá už naplno obsadili 5x3/4N a pridal som další /=4xB10/. Plásty sú plné, ale nezaviečkované. Pôvodne vyrovnané včelstvá sa nepochopitelne diferencujú a niektoré stagnujú aj napriek znáške na 4 NN Huh. Ak začne rojový čardáš, tak ich posilním a prepriahnem matky.
(11.05.2015 8:46)ZdenekM napsal(a): [ -> ]Tak o víkendu jsem měl několik návštěv policie ČR, včely u řepky jsou neposlušné a už si někdo stěžoval že dostal žihadlo...

No a co vyšetřili? To žihadlo nebylo od tvé včely.
Podozrivé včely by mali zaistiľ až do ukončenia prípadu.
Ide o jasný teroristický útok! Samovražední včelí útočníci napadli nič netušiacich občanov.
Tak u nás už repka končí (Halič), po dlhom čase nebude problém s oddelením repky od agátuTongue
Otázka na déle včelařící kolegy včelaře.
Jak to bylo s řepkou v minulosti?
Mám na mysli dobu před 40-50 lety.
Bylo jí také takové množství, jako je dnes?
Nedal by se někde najít nějaký graf nebo přehled o velikosti osetých ploch v minulých letech?
Děkuji
Bylo jí velmi málo a tady v podhůří nebyla vůbec.
Je to tak deset let co ji máme i tady.
Jen co se odpíská dotace na biopaliva 1. generace tak je po ptákách.

Zatím můžeme poděkovat minulým vládám, že do výzkumu a zavádění 2. generace moc neinvestovali, takže nyní to co probíhá ve sněmovně kolem Biopaliv je klika pro včelaře co jsou na řepce závislí. Ještě že to tam lidovci a socdem drží.

Pak se bude pěstovat biomasa a tam za včelaře nikdo neloboval. I když inspirace v posledním MV by byla. Smile
"Co bolo to bolo", no čo sa týka repky a slnečnice, najbližšia budúcnosť u Vás nevypadá zle. Máte "správneho muža na správnom mieste"...WinkHuh
http://ekonomika.idnes.cz/danovou-podpor...clanek-box
Konkrétne my hore by sme uvítali takého, ktorý by zakázal mulčátory a miloval malinový džem, sirup a malinovicu!!!Angel
On by to byl pěkný řev po vesnicích, kdyby skončila podpora biopaliv. Smile
Dneska živí venkov dotace na bio - plynky, bio-fuel, bio_štěpky, . . .
..vidiek(venkov) tak maximálne pár chrapúňov drancuje a nie živí,čo sa týka uvedených technológií..aspoň čo vidím u nás..ako to je v čechách neviem..
U nás si nestěžuji, když vynechám "zelené". Protože za limity bionergií je jejich politika.
Řepka pro včelaře dobrá, na druhou stranu sekání luk pro bioplynky - ztráta pastvy z luk je významná, kácení náletů podél cest pro bioštěpky - ztráta pastvy z listnáčů a hlavně vrbiček.

A většina zemědělských farem co znám se docela slušně živí a investuje.

Myslím si, že právě ta bumbác změna, že se najednou někdo pochlapí/probudí a rozhodne se do zákona plácnout změnu je ukázkou demence - politiků i lidí co tomu najednou tleskají.
Repka pomalyčky ide do kvetu.Od štvrtka má slušne tri dni pršať a následne sa otepľovať.Včelstvá sú v sile,vyzerá to na slušnú znášku ...
Ono aj celkom slušná znáška je.Obyčajne mi repka medovala ku koncu kvitnutia,prisudzoval som to repelentom v postrekoch.Neviem akú odrodu zasiali túto sezónu,ale repka je len zčasti žltá vo vrcholcoch súkvetia a od samého začiatku je intenzívne navštevovaná včelami.Dával som medníky v pondelok a utorok a dnes už začínajú mať váhu,takže ak by počasie vydžalo ešte pár dní,tak môžem podstavovať další medník vo veľmi krátkom čase.Inak bez včelárskeho vystroja sa nedá ani vystúpiť z auta,včely má momentálne zlé jak sto čertov.
Napriek všetkému sa zatiaľ zdá že to má dobrý priebeh,včely sú silné,dokonca aj nosia nektrár.Smile
..aj u mňa to isté,včely v repke celkom slušne nastúpené..čo je zatial dobré-škodcov nevidno,tak ani s postrekom netreba ponáhľať..nejaké medníky som už ponahadzoval,zvyšok budem podľa počasia,na víkend či po ňom..rozdiel oproti jozefovi-zatial sa dá chodiť okolo úľov aj bez ochrany,aj nakuknúť pred letáče,včely sa venujú práci a nemajú čas na blbosti-ako je napr. rozháňanie včelára Wink
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Referenční URL's