Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Získávání vosku
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Přátelé ty mezistěny jsem nikomu neprodal to je první věc. Vosk si si odvezl včelař možná překupník to nevím. Každopádně pokud nakupuji vosk kupuji víčka od malovčelařu nebo od větších s dlouholetou zkušeností. Já stojím za názorem že by jsme tu měli sehnat někoho kdo by do toho vrtl někde kde by to někdo slyšel zakázal bych dovoz jakého koliv vosku abych ochránil naše včely. Pro mě jako pro výrobce mezistěn který je zaregistrovaný a dodržují nejlřisnější pravidla je velmi důležité v čem budou naše včely vyrůstat po jejich život. Všichni by měli pochopit že ty včely žijí na tom co jim dáme tak jim tam nemůžeme dávat parafin nebo znehodnocený vosk kyselinami a vším možným jsem včelař ne překupník ani obchodník!
Dovoz nezakazes,SVS neprinutis dovozce kontrolovat,vosk nemuzes nechat zabavit a spalit,protoze je porad vhodny pro technicke ucely.Vse jsem zkousel,neuspesne...Situace patova.PS Jsi vcelar a zpracujes vosk,ktery vykazuje chyby v lomu a lamavost mezisten??? Poznamku o uziti kyselin prehlizim,je mimo misu.
Jsem přesvědčen, že budoucnost má uzavřený koloběh vosku

  1. vlastní výroba doma
  2. výroba u zpracovatelů formou můj vosk = moje mezistěny
2.pokud se nezpracovava neznamy vosk,ktery muze skoncit prodejem mezisten zakaznikem.(borceni mezisten)
Samozřejmě, můj předešlý příspěvek byl myšlený z pohledu včelaře, ne obchodníka s voskem, mezistěnami.
Aby zas nedoslo k omylu,vyroba z vlastniho je vyssi lewel vyroby mezisten,ktere fandim a tvrdim,ze takovych vyroben ma byt daleko vic.O to vic musi dbat na kvalitu vosku a naucit se vyhazovat zakazniky s neduveryhodnym voskem,ne ho zpracovavat.Rovnez tak vsemi silami se zasazovat o to,aby pres jejich vyrobny nesly mezisteny k nicemu,defakto tak znemoznit zakaznikovi prodej takovych mezisten dal.Howg na tema male vyrobny vosku.Ocekavam od nich vyrazne zkvalitneni mezisten na trhu a ne pravy opak.
Tini.
Má to asi své ALE !!!
Jak mohlo Včelpo dostat pokutu za ......... Když med prodával Kaufland?
A za sebe : Kdybych při výrobě mezistěn zjistil pochybení o pravosti vosku / sám pisatel napsal - byli divné,na lomu...../
Tak bych pro svoje dobré jméno mezistěny roztavil a vrátil vosk.I když by to pro mne znamenalo ztrátu .....
I když bych ztratil zákazníka.
Ale dobré jméno provozovny si myslím je nade vše F.V.
Pri takých množstvach a tak závažnej komodite (potraviny, aj keď nie priamo) už by som myslel že to patrí aj do kompetencie obchodnej inšpekcie. Predávajúci deklaruje čo predáva, a aj keď jednotlivcom po malých množstvách, spôsobuje veľkú škodu pokračujúcim činom. No, ale v krajine kde je zločin organizovaný z najvyšších miest si môžme iba povzdychnúť, "nie je to až tak zle".
Potravina ne.Vyroba mezisten patri mezi Zpracovani vedlejsich vcelarskych produktu a to mimo potravni retezec,zrovna se hrabu v registracich a srovnavam kody v rejstriku SVS a hledam duvod,proc nekoho mistne prislusna KVS registrovala tak,druheho tak.Pravdepodobne uredni siml a kombinace kodu cinnosti api a api01.Kvuli temto kodum asi klekl seznam na webu CSV...Obchodni inspekci jsem kdyzi zadal o soucinost pri odstraneni nepravdiveho tvrzeni jednoho z dovozcu vosku- nechteli ani slyset.

Zna nekdo specifikaci evropske unie pro nezavadnost vceliho vosku?
Zákony musia byť domotané, inač by právnici hladovali.
Docela typické! Nemám li co povědět k danému tématu, které je velmi jednoduché a i frekventant pomocné školy by nejspíš věděl o čem je řeč , tak ho hezky zasviním . Jen tak dál! Není nad to, když kvalita VF roste. Právě teď pracuji s voskem, aby byl jak čerstvě vylíhlé kuřátko /barva/ a chystám se na mezistěny. Budu zkoušet vylepšený lis a tak jsem zvědav! Ale to až po horách. Co novoroční závazky a předsevzetí? Byla nějaká? Zdraví R. S.
Ruda si stěžuje na zasviněné téma a pak se v tom samém příspěvku zeptá na novoroční závazky a předsevzetí. Big Grin Neni tohle už schizofrenie?
Závazky a předsevzetí nemusí být pouze typu zhubnu, budu se učit cizí jazyk, ale mohou být i vysloveně odborné. Zřejmě toto ti Louky nehrozí. No všichni jsme dítka boží a jsme rádi na světě! R. S.
para plus rámiky v koši známe riešenie,ale zasúva tam nejaký šnek čo lisuje zvyšky voštín ... https://m.youtube.com/watch?v=W5dMqKuIwUo
proč tam je ta sláma?
slúži ako filter priamo vo varáku,nečistoty drží dole pod sebou a čistý vosk ide hore nad ňu..celkom mu to funguje..
Mohu se zeptat co s tim voskem? Dnes jsem tavil vosk a tak nějak jsem to pripalil ( zapomel jsem na to). Odnesl to hrnec i plynový vařič. Vosk je trochu cítit. Je ten vosk k něčemu?
Svíčky?
Vosk mam pouze na svíčky, jedu volnou stavbu. Jde spíše o to aby to při hoření nesmrdělo nejak extra. Zitra uvidim az to vychladne.
Referenční URL's