Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Apiterapie
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3
Aneb jak se dostat do řečí. Neboli neuvěřitelné se opět stalo skutkem ...
Ve vlákně o Medobraní v Ořechu jsme s Milanem popisovali, jaké to tam bylo.
Jedním z bodů programu byla apiterapie. Tedy konkrétně medové masáže a aplikace včelího jedu "do živého"...
No - nevyužijte takovou šanci. My - mladí dynamici - staří revmatici, si každé žihadélko považujeme.
Ve skutečnosti to bylo takhle:
Přihlásil jsem se dobrovolně na veřejné píchnutí do kolena, které mě zrovna ten den bolelo. Vladimír Glaser, pořadatel a dramaturg a konferencier, mně přiložil na dané místo včelu, píchla a pak jsme si střídavě povídali s lidmi, kteří stáli okolo. O čem?
O tom, kdo byl Filip Tertsch, co je apiterapie, jaké jsou možnosti, problémy a rizika, jak funguje včelí jed. Jak chodím do včel v šortkách a v tričku, protože to mě nutí se ku včelkám chovat slušně a respektovat jejich náladu a vůli. A jak občas nějaké to žihadlo dostanu a docela se na to těším. Žádná pravidelnost, jen algoritmus náhodných příhod na včelnici.
No a pak padlo pár slov o tom, že v jiných zemích, zejména na východ od Košic, to berou jako funkční metodu a cíleně aplikují různé a někdy i zvyšující se počty žihadel. Jedna slečna si tam furt něco psala do bločku. A tak jsem ji pozval do našeho společného stánku podívat se na živé včely a knížky a tak. V "článku" nějak zapomněli napsat, že vše to bylo v rámci tradičního Českého medobraní v Ořechu, což byla prima akce, ale to už by asi nikoho nezajímalo ... Zatímco to, že Matl si píchá, to je trhák ... Big Grin
Novinářka neřekla, že je z AHA, říkala, že je z Blesku a zná se s B. Kabátovou (to je ta, co psala o falšování medu a Včelpu - a věru přesně a dobře).
No - a tohle je výsledek ...
Uááááááá! Dobrá mediální prostituce ...
Z metodologického hlediska nesmírně zajímavá, až nepřekonatelná ukázka práce investigativní slečny ... Big Grin
Koleno už mě nebolí ... Dostal jsem jich v neděli ještě asi 10 při kontrole oddělků (KMl), takže pravidelná dávka splněna ... Big Grin
Jiří
Kurovický lom nabídne pohled do středu včelího úlu
https://kromerizsky.denik.cz/zpravy_regi...00702.html
Stran: 1 2 3
Referenční URL's