Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Původní, nepůvodní a invazní druhy
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
(03.02.2014 8:14)Vladimír Knoflíček napsal(a): [ -> ]EU opět úřaduje

http://www.lidovky.cz/pochazi-akat-z-evr...n_domov_hm

Jestli fakt zakážou slimáky a sršně tak se mi uleví.
Tak to se těšíš marně, se slimáky a bolševníkem se jen nebude smět obchodovat Big Grin

Citace:Druhy, které nakonec EU označí za zakázané, nebude možné dovážet, nakupovat, využívat, uvolňovat do okolního prostředí ani prodávat.
U nás tak zakázali topinambur..som sa to dozvedel nedávno..vídavam ho na okrajoch polí okolo včelnice,vysádzali ho poľovníci pre diviačiu zver..
(03.02.2014 11:46)bobek napsal(a): [ -> ]Tak to se těšíš marně, se slimáky a bolševníkem se jen nebude smět obchodovat Big Grin

Citace:Druhy, které nakonec EU označí za zakázané, nebude možné dovážet, nakupovat, využívat, uvolňovat do okolního prostředí ani prodávat.

A taky využívat. To je už jako nebudu smět házet kachnám?
Ať si zakážou třeba i kleštíka, mně je to fuk.
Neviem ci to bude fuk aj potom, ak to nahodou prejde a nejaky iniciativny blb v tvojom okoli sa toho chyti. Teraz to asi neodhlasuju, ale taketo navrhy sa tam tocia furt dokola, az kym nahodou neprejdu. Aj dnes tam hlasuju o jednom takom navrhu, co bol uz pred Vianocami po protestoch odmietnuty. Uzasna ta europska demokracia.

Taketo somariny, teda vlastne vsetko, co tam v tom EP produkuju, im treba zarazit hned na zaciatku. Od blbosti tam nevedia co robit, ale aby tych 700 papalasov zdovodnilo plat svoj, svojich asistentov a vsetkych okolo, tak im nezostava nic ine len vymyslat ako strpcovat zivot slusnemu cloveku na milion a jeden sposob.
(04.02.2014 7:38)Miso napsal(a): [ -> ]Taketo somariny, teda vlastne vsetko, co tam v tom EP produkuju, im treba zarazit hned na zaciatku.

Proto se voleb do EP nezúčastňuji. Ani jako volič.
Víc pro sebe v tomto směru udělat neumím.
(04.02.2014 13:12)Vítězslav Richtr napsal(a): [ -> ]A je to tu zas,ti zlý za našimi hranicemi se nám snaží uškodit seč jim síly stačí,dřív to byli rusáci,teď jsme si na to pořídili EU. My nic,my muzikanti. To,že předmětný návrh vůbec nezmiňuje akát,nikoho nezajímá. Fáma byla vypuštěna a teď už si bude žít svým vlastním životem,třeba jako ta o zǎkazu vysazování vinic nebo o zakřivení okurek. Typicky české.Dodgy

Tak po prve, ja som si nikoho "neporizoval", len som sa jedneho rana aj napriek mojmu mojmu nesuhlasu zobudil ako obcan clenskeho statu Evropejskeho sojuzu.

Po druhe, uz len z principu odmietam, aby kazdy, kto ma ine predstavy o buducnosti svojej krajiny nez mu vnucuje EU, bol oznacovany za fanatika, fundamentalistu a za svoje nazory perzekvovany. 2 roky prezite vo vysnenom socialistickom "raji" mi bohato stacili na cely zivot. Dakujem, viac si uz neprosim.
gmo rostliny jsou taky nepůvodní druh a vetšinou pochází ze Severní Ameriky. Jak to budou dělat s paprikou, rajčetem, kukuřicí, slunečnicí, fazolí a brambory.
A to bude teprve fičák, až nějaký aktivista z EU zjistí, že na našem území není původní kraňka ale včela tmavá...
A taky naši spoluobčané z Vietnamu, Mongolska, Indie, ....
Citace:gmo rostliny jsou taky nepůvodní druh a vetšinou pochází ze Severní Ameriky. Jak to budou dělat s paprikou, rajčetem, kukuřicí,
slunečnicí, fazolí a brambory.

Nepleťme si nepůvodní a nepůvodní invazní rostliny. Možná by to chtělo i nové téma.
(04.02.2014 18:56)maci01 napsal(a): [ -> ]gmo rostliny jsou taky nepůvodní druh a vetšinou pochází ze Severní Ameriky. Jak to budou dělat s paprikou, rajčetem, kukuřicí, slunečnicí, fazolí a brambory.

Zavádzajúce argumenty - tebou uvedené rastliny nie sú invazívne. Týmto nepresvedčíš. Treba zistiť, či robili vôbec dáke štúdie a čo je vlastne v návrhu. Inak obdobná "vyrubovacia vášen" bola v minulosti pri topoloch. Padli za obeť celé aleje....
No nevím, nevím...
na smrku je kůrovec, na borovici sypavka, na olších fytoftora, na jasanech chalara, jedle sežere žvěř, ovocné druhy u silnic už nesází v lese tuplem ne, ostatní dříví vykácí lidi na topení a lípy včelaři na rámky Big Grin...jestli on nakonec ten akát není docela milé zpestření naší krajiny...Angel
Berte to s nadsázkou, já tu původní verzi návrhu z EP také nečetl...Nic se nejí tak horké, jak se uvaří...A známe české "novináře"...Dodgy
A já se tak těšil, až tu pokvetou nepůvodní paulownie. Schválně, co udělají chytří pánové z EU s již rozšířeným japonským topolem na topení. Taky asi budu muset skrývat, že mi na zahrádce roste tomel, hruškojablko naschi a jakási neborůvka z Kamčatky.
Bože, bože, tady taky...je to hrušeň!!! A zimolez.Dodgy
(12.02.2014 19:26)Antonín Karoch napsal(a): [ -> ]A já se tak těšil, až tu pokvetou nepůvodní paulownie. Schválně, co udělají chytří pánové z EU s již rozšířeným japonským topolem na topení. Taky asi budu muset skrývat, že mi na zahrádce roste tomel, hruškojablko naschi a jakási neborůvka z Kamčatky.

A svazenka,pámelník,zlatobýl,jerlín,evodie,svitel...........
Japonský topol už se pomalu také dostává do hledáčku bruselských ouřadů,nelíbí se jim totiž značně vysoká produkce plynu isoprenu,který některým alergikům moc neprospívá(ale produkují ho i naše vrby,takže copak asi s tím/?!?/).
Paulownii fandím,ale také má svoje negativa,takže psssss........!!!Tongue

S pozdravem Pavel
Je chvályhodná snaha k problémům nemlčet, ale......Jak může ta paní napsat, že mezi květem jabloní a lípy je pauza 3 týdny. Je to zhruba 7 týdnů. Také teorie, že kvetoucí akáty odvádějí hmyz z řepky a tím jej zachraňují před postřiky docela kulhá. Kvetení řepky kulminuje ( a ta se stříká ) okolo poloviny května a akáty kvetou zhruba o 3 týny později.
asi jak kde, dokvetání řepky se často prolíná se začátkem květu akátu
Stran: 1 2
Referenční URL's