Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Důležitá telefonní čísla na včelnici
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
... alebo tam zaves gumu o 5 čísiel väčšiu..... Big Grin Od hanby tam viac nepríde.

Mimochodom, u nás máme 112... ale ani vedomosť tohto čísla nezaručuje, že potenciálny záchranca nespanikárči a správne to použije. Dokonca poznám prípad, keď dotyčný zabudol pod vplyvom stresu obsluhovať telefón.
(16.02.2014 20:18)ZuzanaJ napsal(a): [ -> ]
(16.02.2014 10:18)Jožko58 napsal(a): [ -> ]Je to také zákutie,čistinka,kde vedie príjazdová cesta v dĺžke cca 70m.
Od určitého času sa tam začali diať čudné veci.Koľkokrát som prišiel na stanovište,našiel som tam smetisko - jednorázové kapesníčky,papierové obrúsky,

to poznám...Wink to bude nejaký miestny Don Chuan ...

Já bych spíš tipoval tajné ctitele apiterapie. To byste nevěřili, jak je nyní apiterapie kúúúl ... Big Grin
Myslím by to spravila jedna fotopast ...
K těm údajům: v normální společnosti by to asi bylo věcí obyčejné slušnosti, dát u včelnice elementární "podpis" včelaře (třeba jen jméno, místo a nějaký kontakt). To, že se pořád snažíme sami sebe přesvědčovat, že nejsme normální společností, neznamená, nemůžemě nějak a někde začít. Chce to vydržet a určitou míru naivity ...
Jiří
Ale tú terapiu prevádzal nejaký milenec - pichal miesto včiel...
(16.02.2014 22:04)Vojtech Langer napsal(a): [ -> ]... Mimochodom, u nás máme 112...

I u nás je 112 ale to je jednotné evropské číslo tísňového volání, které je především určené pro cizince (je platné v celé evropě), kteří neznají naše národní tísňové volání 150 hasiči, 155 záchranná služba a 158 policie. Vždy je rychlejší použít národní tísňové linky daného státu.
mne tam tiež chodil nejaký donchuan Smile ..úzka príjazdovka cez kríky,ca 40m,zatáča sa,tak mna ani auto nieje vidieť pri včelách,raz som sa zdržal ca do polnoci a keď som naštartoval a pohol sa tak som zistil že som zablokovaný..hanba nehanba,klaksón,ruky dole,gate hore..ani som si nestihol všimnúť typ auta..odvtedy som už servíty nenachádzal..kamarát mal raz taký nápad,že bude včelársku maringotku prenajímať na uvedený účel,nech sa tí chudáci netlačia v autách..podľa toho čo vídavam po polných cestách,tak by to bol veľmi dobrý vedľajší včelí produkt Smile..mať tam čísla záchranných zložiek,aj svoje,je dobrý nápad,a dobré je tam mať aj náhradnú nabitú batériu na mobil..(stav nabitia kontrolovať)..stalo sa mi že som vytratil kľúč od auta a mobil vybitý..(8 km peši domov,detektor atď)...možno by nebolo zlé rozšíriť túto tému aj o "dôležité veci na včelnici"..napr mám"zemnú chladničku" zakopaný 50l barel (trčí len vrchnák)a v ňom zásobu nealka..v letných horúčavách sú tie nápoje super vychladené..po včelároch som videl tiež viac rôznych vychytávok..
(16.02.2014 22:04)Vojtech Langer napsal(a): [ -> ]Dokonca poznám prípad, keď dotyčný zabudol pod vplyvom stresu obsluhovať telefón.

(16.02.2014 19:06)Kohout napsal(a): [ -> ]S tím stresem je to fakt. Volal jsem rychlou sousedovi a bez židličky na kolečkách bych si v tu chvíli na číslo nevzpomněl.

Táta mu šel vrátit nabíječku. Přiběhl za mnou do práce že ho našel mrtvého, ať zavolám záchranku. Přitom měl mobil u sebe a sousedův ležel na zemi. Číslo záchranky znám, ale v tu chvíli bych bez té židličky na kolečkách nevěděl.
Paní mi řekla že sanita vyjíždí, ať jdu k němu a radila jak ho oživit. Udělal jsem to i bez ní, páč jsem měl telefon položený na zemi a občas jí do něj hlásil co jsem udělal. Taťka kolem panikařil, ale mě se zdál malinkej, asi deseticentimetrovej, jako by se vznášel někde ve vzduchu. Já byl v pohodě, myslelo mi to na 200%.
Když přijel doktor, šel jsem domů. Cestou jsem dvakrát málem omdlel. Doma jsem asi dvacet minut seděl a nemohl promluvit ani se hnout. Zřejmě jsem si to všechno vybral v těch pěti minutách. Pán umřel tu noc.
(16.02.2014 10:30)Kohout napsal(a): [ -> ]Jdu vyfotit svoje. Budeš koukat.

Kde máš to foto,či si nestihol,keď Ťa tak doriadili?
Ještě ale nejsou nařezané a stlučené.

[Obrázky: P1020688.jpg]
Na čo to bude,čo chceš z toho vyrábať?
Stran: 1 2
Referenční URL's