Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Buckfast
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
(09.07.2015 23:43)JrM napsal(a): [ -> ]...
(07.07.2015 9:46)JKL napsal(a): [ -> ]jako vytáhne ten co nyní pořád protlačuje své zájmy ESO Z RUKÁVU. Svět je samé překvapení a tak fujtajbly můžou přijít z Balkánů s kraňkou prošlou bond testem. Big Grin Lidských faktorů je nespočet a nikdo neví odkud chyba příjde a tak se zaměřovat jen na negace k BF nejsou řešení!

Pokud zmínim , že jsou napojení na bond testy , tak z toho nevyplývá automaticky nic co vyvozuješ . Může jít o přístup k vědomostem , atd . Je to jen tvá začátečnická doměnka vystresovaného začátečníka , co zjistil, že realita je jiná než myslel , nebo chtěl myslet .
Můj zájem a jeho prosazování je to , ať včelařům nelžete , nepřekrucujete , nebo aspoň ne tak nestydatě .
Jestli je toto pro tebe eso , tak to jsi nešťastník .
Já málem na tyto těžká esa zapoměl . Jen že na to přišla řeč tak jsem si vzpoměl .
Hodnocení a vyjádření jsi provedl , to ti nepřísluší .

Prosím již podruhé nauč se číst a chápat co kdo píše - nebo prostě nestydatě nelži. Opět si ve své předpojatosti překroutil skutečnost kdo to napsal - to jsem nebyl já, ale NB1 - aneb pláčeš na špatném hrobečku. To že si ten citát upravil aby to vypadalo, že jsem to napsal já bych také mohl považovat za manipulaci z tvé strany, aby si následně mohl dále brojit proti mě. Ovšem věřím, že to byla jen nepozornost způsobená tvoji averzí ke mně. Tak podlý snad nejsi.

Začátečník už pár let myslím nejsem, včelstev mám cca 2x více než předseda ČSV, matky chovám, a na rozdíl od jiných skušených mi zimu přežilo 100% - ale to jen tak naokraj - neznáš mne a něco tu o mne nalháváš.
Nicméně tento tvůj výlev je krásnou ukázkou předpojatosti (averze), která potlačí rozumové stránky nad objektivitou při hodnocení a překrucuje skutečnosti. To je právě důvod proč zastánci a uznaná chovatelská sdružení jednoho plemene nemohou hodnotit jiné konkurenční plemeno.
Hodnocení jsem teď provedl - ano - tebe. Myslím že toto hodnocení, vzhledem tvému vyjadřování ke mne mi přísluší.
Vyjadřovat se má právo v demokratické společnosti každý, jen nesmí podněcovat rasovou a jinou nenávist. Já nepodněcuji nenávist ke kraňce, ale nejsem si jist jak je to s tebou a jinými plemeny včely medonosné - tedy včetně toho, jenž je předmětem tohoto tématu.
No a jak teda? Buckfast jo nebo ne? Nebo o čem se tu vlastně píše?
Nepopiratelně tu už BF je.
Jak teda?
Tady je jasná odpověď :
(04.07.2015 9:48)JrM napsal(a): [ -> ]....
Pokud by jsi chtěl něco zodpovědně poznávat , ...
Vzal by sis pár různých BF matek , zajistil by sis mřížkou , že s tím svému okolí neprovedeš zvěrstvo a potom by jsi se pár let hodně pozorně díval a to ne jen na včely a zkoušel
.....
Drž se této reklamy na BF matky, nakup, dovez a poznávej. Pak dělej závěry ano-ne.
Někteří ví a nepoví jelikož by mohl nastat zvrat, jiní ví a už se jim od BF nechce, ale vzhledem k situaci raději mlčí. A vo tom to je.
(10.07.2015 8:56)Kohout napsal(a): [ -> ]No a jak teda? Buckfast jo nebo ne? Nebo o čem se tu vlastně píše?



Za mě jednoznačně ANOOOOOOBig Grin
(09.07.2015 23:43)JrM napsal(a): [ -> ]
(08.07.2015 20:54)Pavel Holub napsal(a): [ -> ]Kdo konkrétně jsou Ti, co jim to přísluší?

Odpověď je naprosto jasná , zní ,, ti co ví " něco o tomto problému .
Pokud se začneš ptát a rozvádět kteří to jsou , tak založ další téma.

Odpovím , kdo to není - nejsi to ty se všemi svými uhynulými včelsvy ( všech 15)
- není to JKL se svým začátečnickým a politickým pohledem a způsoby
-- není to ani nikdo jiný ze současného přesvědčovacího nátlakového týmu .

(09.07.2015 18:30)NB1 napsal(a): [ -> ][quote='JrM' pid='115710' dateline='1436377442']
[quote='NB1' pid='115614' dateline='1436288214']

Já si myslím, že se nic říkat nebude (když hypoteticky k tomu dojde) jako se neřekne z druhé strany mince: "SORRY svět aktivně pracoval na rozmnožení včelstev, které prošli bond testem a v české kotlince nám šlo hlavně o zajistění distribučního toku VLP z Dolu kde máme majetkový podíl, který už nefunguje!"
Co vím , tak v roce 2010 se bývalý pracovník Dolu zmínil , že viděl varroarezistentní matky (?) , jak tam přišly .
V roce myslím že 2001 něco zkoušeli s wallnerkou i Liptovský Hrádok .
Teď jsou nějak napojení na na bond testech na Balkáně . S kraňkou .
Tak že to co říkáš neodpovídá plně skutečnosti .

(07.07.2015 9:46)JKL napsal(a): [ -> ]jako vytáhne ten co nyní pořád protlačuje své zájmy ESO Z RUKÁVU. Svět je samé překvapení a tak fujtajbly můžou přijít z Balkánů s kraňkou prošlou bond testem. Big Grin Lidských faktorů je nespočet a nikdo neví odkud chyba příjde a tak se zaměřovat jen na negace k BF nejsou řešení!

Pokud zmínim , že jsou napojení na bond testy , tak z toho nevyplývá automaticky nic co vyvozuješ . Může jít o přístup k vědomostem , atd . Je to jen tvá začátečnická doměnka vystresovaného začátečníka , co zjistil, že realita je jiná než myslel , nebo chtěl myslet .
Můj zájem a jeho prosazování je to , ať včelařům nelžete , nepřekrucujete , nebo aspoň ne tak nestydatě .
Jestli je toto pro tebe eso , tak to jsi nešťastník .
Já málem na tyto těžká esa zapoměl . Jen že na to přišla řeč tak jsem si vzpoměl .
Hodnocení a vyjádření jsi provedl , to ti nepřísluší .

Tady v tom někdo dělá takový hokej, že už nebudu ztrácet čas se s panem tajemným pod nickem JrM zaobírat. Otázku položil Jindřich Meduna a tomu patřila má odpověď jak to hypoteticky vnímám já.

Nestydaté lhaní? - takové to jeden jednou něco viděl a je napojen na bond testy je neočišťuje, že jejich zájem je prodat co nejvíc VLP a dotovaných matek, které včelstvu nepředají to co včelstva prošlá bond testem.

Takže JrM už na mě zde nereaguj, protože takový guláš co zde vznikne je nepřehledný. Jsem ochotný vést formu diskuze přes email s osobou, která se představí.
(10.07.2015 20:42)NB1 napsal(a): [ -> ]Jsem ochotný vést formu diskuze přes email s osobou, která se představí.

Krátce . Slibuješ už asi po čtvrté , že se mnou nebudeš komunikovat a nikdy to nedodržíš . I teď už hned zmiňješ jakousi formu diskuse přes email . Ne , zamítá se .

Dol já neočišťuji , vím co jsou zač , ale nehážu na ně něco co nemusí být pravda . V dobách kdy jsem od nich něco bral a řekl jsem si o atyp , tak jsem to dostal . Je třeba se zeptat , projevit zájem . Tlak trhu se nedá úplně ignorovat .
Já nemám tušení nakolik jen reagují na zájem trhu , který byl dlouho naprosto zaslepený .
A ty to s určitostí nevíš taky . Do jejich skutečných aktivit není vidět .


JKL Napsal : . Vyjadřovat se má právo v demokratické společnosti každý
[/quote]

Omluva ti JKL patří , dostal jsem se k tomu až pozdě v noci a v rychlosti přehlédl ,že se nejedná o tebe, vy dva jste tam byli pohromadě .Averzi na tebe nemám , to si příliš fandíš.
To že si nejsi jistý jak to se mnou je , či s kraňkou , to je konečně jednou něco rozumného co jsi zmínil.
Svá práva znáš velmi dobře , ale zkušený včelař prostě nejsi . Mě tvá lidská stránka na rozdíl od tebe vlastně ani moc nezajímá , ale poznám velmi dobře tu včelařskou .
To že se poměřuješ s předsedou ČSV a ne s jinými včelaři říká , že prostě podstatou včelařský politik jsi . A protlačuješ si své , bez skutečného vhledu do věcí .
Toto vlakno je BF, a ne mindráky kohokoliv. Vždy bylo zvykem, že admin mazal, nebo přesunul nevhodné příspěvky. Kde jsi admine, nebo jste? Sad
Děkuji za odpovědi. Vyjadřujeme se tu všichni, o vhodnosti a nevhodnosti, ale nevyjádřili jsme se ani k tomu, kdo z nás je pro Vlastní dovoz a rozchov BF matky u nás v česku. Proto moje otázka je kdo je pro dovoz BF do česká a slovenská a pokud ano tak jaký mate k tomu důvod.. Pro štourali nehledejte v tom konspiraci, jen posuňme diskusi dále, a jasně se vyjádřeme.
Pokud možno o vyjádření krátké.
Ta otázka je vytržena z kontextu českých problémů ve včelařství.
Jsem pro jakýkoliv dovoz v rámci EU, který má veterinární náležitosti a stát by měl dělat to, co dělat má. Tedy vést řádnou evidenci a dohlížet na chovatelská sdružení.
Současný stav je nehorázný bordel.
Jindřichu, dobrá otázka, ale vlastně jen teoretická. Není důležité, kdo je pro či proti dovozu. Protože ten tu byl (už za časů J. G. Mendela ...), je a bude a nikdo s tímto faktem nic neudělá. Ani sebepřísnější nařízení, bdělost strážců rasové čistoty a pracovitost udavačů ... Big Grin
Jde o to, nastavit pravidla a domluvit se na nějakém fungujícím systému, který bude přijatelný aspoň pro významnou část chovatelů.
Což už mělo být léta a celá ta léta se na to kašlalo, nebo se to záměrně neřešilo. Ale to už se jen a jen opakujeme.
Jistý systém nastavit lze, jen k tomu musí být vůle. Nejsme v Evropě sami, inspirací je dost. Ano, stát by měl konečně začít dělat to, co má.
Jiří
Tohle téma se dotýká absolutní menšiny včelařské veřejnosti. Teď před chvílí mi volal jeden včelař ze ZO....že má včely se "zrzavým zadečkem"....jestli to prý není nějaký virus.....Big Grin Takže jen abyste pochopili, že spoustu včelařů nějaká kraňka nebo BF (nebo jejich kříženky) vůbec "netankuje".
(12.07.2015 10:13)Milan Havelka napsal(a): [ -> ]..... téma se dotýká absolutní menšiny včelařské veřejnosti.
....že spoustu včelařů nějaká kraňka nebo BF (nebo jejich kříženky) vůbec "netankuje".

S tou menšinou , tak to se stýkáš asi s jinými včelaři než já .
Taky je to otázka toho co se jim řekne .

Někteří se zmiňují , že začínají mít ostřejší včely , snaží se to vykompenzovat nákupem mírného z Rakouska . A to co měli doma po předchůdcích , s tím byli hodně hodně spokojeni , víc něž s kraňkovými brojlery od profíků .
Taky se jim tam začínají objevovat žluté proužky .
A tím nám, pane anonymní a nelokalizovaný kolego, chcete z hlediska konkrétních údajů říci co?
Mimochodem: jak myslíte tu větu: "Taky je to otázka toho, co se jim řekne"?
Já znám spoustu včelařů, kteří nečekají na to, co se jim řekne, ale sami si hledají své cesty, sami se ptají, čtou, studují. A když chtějí, by "se jim něco řeklo", tak si velmi pečlivě vybírají, od koho chtějí něco slyšet ... Wink
Jiří
Taky v tom cítím snahu manipulovat a neříkat pravdu.
Prostě každý má nějakou tu svou politiku.

Ale někde se to dostane i do parlamentu : Scottish Parliament welcomes 'Buckfast Bees'

Možná by jim tam mohl někdo napsat jaký to jsou nezodpovění dobrodruzi.Wink
(12.07.2015 6:56)Jindřich Meduna napsal(a): [ -> ]Děkuji za odpovědi. Vyjadřujeme se tu všichni, o vhodnosti a nevhodnosti, ale nevyjádřili jsme se ani k tomu, kdo z nás je pro Vlastní dovoz a rozchov BF matky u nás v česku. Proto moje otázka je kdo je pro dovoz BF do česká a slovenská a pokud ano tak jaký mate k tomu důvod.. Pro štourali nehledejte v tom konspiraci, jen posuňme diskusi dále, a jasně se vyjádřeme.
Pokud možno o vyjádření krátké.


Jsem pro dovoz a rozchov jen po demarkační čáru kde byla původní včela tmavá (tedy na ty mapy co odkazuješ, když hovoříš o naší kraňce). Proč? Protože se sem kraňka sama o sobě nebyla schopná usadit (takže to muselo mít velký důvod)! A též z osobního sobeckého důvodu, protože si nese vlastnost vlašky - nepotřebuje medníky podstavovat jako kraňka.

SORRY - NEVĚDĚL JSEM, ŽE JE DISKUZE PŘESUNUTA
(12.07.2015 11:17)JrM napsal(a): [ -> ]S tou menšinou , tak to se stýkáš asi s jinými včelaři než já .
Taky je to otázka toho co se jim řekne .

Někteří se zmiňují , že začínají mít ostrejší včely , snaží se to vykompenzovat nákupem mírného z Rakouska . A to co měli doma po předchůdcích , s tím byli hodně hodně spokojeni , víc něž s kraňkovými brojlery od profíků .
Taky se jim tam začínají objevovat žluté proužky .
Nejspíš ano....v ZO nemáme každýho druhýho Einsteina nebo JrM...Big Grin....takže tito obyčejní včelaři na mě směřují dotazy a stýkám se s nimi mnohem častěji než s ostatními..... no a nevím, ale ve škole nás učili, že se má říkat pravda....takže "otázka toho co se jim řekne"....je blbost.Dodgy
Bodavý včely byly, jsou a budou....a není to záležitost připařování BF do kraňky.....Pamatuju, že v začátcích jsem měl včely...mimochodem od těch zmiňovaných předchůdců...., ke kterým se nedalo jít ani v kukle....a to byly rozchovy po CT Dol (inseminovaný Troiseck).... Jenom by mě zajímalo, kolikže si myslíš, že včelařů dělá selekci na bodavost?.....Zatím to podle mě vypadá, že ji záměrně šlechtí. Big Grin
Milane souhlas - ta bodavost byla i u kmene Vigor v začátcích u F2 dle očitých svědku vyšší - a už se to srovnalo. je to jen vývoj a další selekce než si to sedne.



Jinak zde jsem připravil rozcestník a ankety týkající se Bucfast.
Tedy alespoň něco, když už tady někdo haraší s 50 000 včelaři, kterých se nezeptá, nedá jim informace, ale bije se v prsa, že on zkušený nejlépe ví co je pro včelaře v ČR to nejlepší.
(12.07.2015 14:06)JKL napsal(a): [ -> ]


Tedy alespoň něco, když už tady někdo haraší s 50 000 včelaři, kterých se nezeptá, nedá jim informace, ale bije se v prsa, že on zkušený nejlépe ví co je pro včelaře v ČR to nejlepší.
Ale panáčku , co pak to tady zase vykládáš ? Kde pak jsi to načetl , že něco vím nejlépe? Jenom vím , že ty toho moc nevíš .
Já nedávám informace pouze manipulátorům jako jsi ty , aby nemohli být ještě efektivnější . Normálním včelařům bez problému .
S tím rozcestníkem to je už dopředu jasné kdo tam bude přispívat .
Členové tohoto fóra nejsou skutečným průřezem včelařů .
Vy také, zaplať pánbůh, nejste, anonyme, průřezem včelařů. Representantem nějakých asi ano. Jakých? Inu ... Angel
Kdy už se nám konečně představíte a přestanete hrát onu hrdinskou hru na schovávanou? Sad
Jiří
A kde najdeme, ten skutečný průřez včelařů?
Referenční URL's