Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Chorvatsko
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Dobrý den všem,

letos jedu na dovolenou do Chorvatska na ostrov Krk. Chci se zeptat jestli někdo z vás ví o nějakém místě, které by potěšilo včelařovo oko v oblasti zálivu Kvarner? Popřípadě jestli někdo zná včelaře v této oblasti, který ukáže jak se u nich včelaří?

[Obrázky: pobrezi_kvarneru.jpg]
Nechem Ti do toho "kecat", ale keď už ideš na dovolenku do tejto oblasti tak asi preto, po čo jedinné sa tam chodí- čiže si chceš oddýchnuť, relaxovať, "grilovať" sa, kúpať v mori, žúrovať, obzerať kočky "či už tajne alebo okato- skrátka čas tam strávený Ťa má "extrahovať" z prostredia, ktoré Ťa doma denodenne morduje....Tak si ho užívaj, včielky Ťa budú čakať doma...
(25.06.2014 20:45)sichan napsal(a): [ -> ]Dobrý den všem,

letos jedu na dovolenou do Chorvatska na ostrov Krk. Chci se zeptat jestli někdo z vás ví o nějakém místě, které by potěšilo včelařovo oko v oblasti zálivu Kvarner? Popřípadě jestli někdo zná včelaře v této oblasti, který ukáže jak se u nich včelaří?

[Obrázky: pobrezi_kvarneru.jpg]

V časopise Moderný včelár som čítal o chorvátskej farme,len keby som si zapamätal v ktorom čísle..Huh
(25.06.2014 21:18)daniel napsal(a): [ -> ]Nechem Ti do toho "kecat", ale keď už ideš na dovolenku do tejto oblasti tak asi preto, po čo jedinné sa tam chodí- čiže si chceš oddýchnuť, relaxovať, "grilovať" sa, kúpať v mori, žúrovať, obzerať kočky "či už tajne alebo okato- skrátka čas tam strávený Ťa má "extrahovať" z prostredia, ktoré Ťa doma denodenne morduje....Tak si ho užívaj, včielky Ťa budú čakať doma...

K moři jedu kvůli dětem pro zlepšení jejich zdravotního stavu na doporučení lékařky. Nejsem ten typ, který se vyvalí k moři a válí se tam celou dobu. Být to na mě tak sednu na motorku a jedu na sever, ale rodina si žádá něco jiného. Včelaření je můj koníček a i když je to občas náročnější tak mě to rozhodně nemorduje. Navíc se rád podívám jak to dělají jinde a ochutnám med z tamních plodin Smile. Relax to bude tak jako tak.
V této oblasti nevím, ale obecně určitě navštívíš nějakou tržnici a tam budou včelaři prodávat med. S nimi se dá domluvit i na "exkurzi".
Google it: pčelar otok krk
(25.06.2014 21:31)Perun napsal(a): [ -> ]V časopise Moderný včelár som čítal o chorvátskej farme,len keby som si zapamätal v ktorom čísle..Huh
1/2013 a snad i 5/2005
Jiří
Teď jsem na Pelješaci v Orebiči a nemohu si stěžovat. A kupodivu i ty včelky tady jsou a je velice zajímavé pozorovat, co tu vlastně sbírají a pak také jak chutnají místní medy.
Jinak dovolená je samozřejmě o zážitcích a odpočinku. I když já mám raději aktivní odpočinek. Jeden den moře, druhý výlet.
Ve Vcelarstvi byl nedavno seznam chorvatskych a slovinskych chovatelu matek, zkus juknout, zda nektery z nich neni pobliz destinace Tve dovolene Wink Preji krasny relax, detem morsky vzduch urcite prospeje a hlavne-bezpecny navrat (to uz je takova ta tiracka "nemoc z povolani") Wink, tak snad neva..
Honza
Honzo, určitě neva. Každopádně děkuji.
Včera jsem se vrátil z Rábu. Místní delegátka Čedoku, pro klienty zajišťuje jako jeden z tradičních dárků z tohoto ostrova Šalvějový med a medovinu od včelaře z oblasti Loparu. Z Krku je to na Lopar (Ráb), co by kamenem dohodil.
Šalvějový med (místně tuším Kadluljev med) je velice dobrý. Jak už jsem psal do vlákna druhových medů, měl jsem možnost ochutnat a nakonec jsem i koupil planikový med. To nejde přirovnat k ničemu u nás. Oni zase nemají naše medy Smile

(28.06.2014 17:38)Honza Veber napsal(a): [ -> ]Ve Vcelarstvi byl nedavno seznam chorvatskych a slovinskych chovatelu matek, zkus juknout, zda nektery z nich neni pobliz destinace Tve dovolene Wink Preji krasny relax, detem morsky vzduch urcite prospeje a hlavne-bezpecny navrat (to uz je takova ta tiracka "nemoc z povolani") Wink, tak snad neva..
Honza

Včelařství je pěkný časopis, bohužel mi zatím ani jedno číslo nedorazilo, ještě že existuje internet a kdo hledá, najde. Včelařů tady je dost, ale matky kupují někde z vnitrozemí a za poměrně nehorázné ceny (na naše poměry). Tu "Nemoc z povolání" mám taky, i když z autobusu .-)
Referenční URL's