Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Včelařská DVD
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Vyšlo nové DVD od firmy Video-služeb Kolář - VČELÍ PASTVA NA DVD. Jaké je? Obecně - jaký je váš názor na výuku včelaření prostřednictvím DVD, co vám to dalo, která jsou dobrá, která méně.
Od Koláře mám všechny DVD, pro mě jako začátečníka byla docela poučná, sháněl jsem veškeré informace o včelkách a jejich chovu, tak mi to přišlo vhod.. Jsou i docela dobře zpracovaná a namluvená..
Osobně si myslím, že by taková videa měl spolufinancovat ČSV a měla by být přístupná zdarma - právě těm začínajícím včelařum. Už mě unavují řeči o podpoře, dotacích apod. Mladý včelař nepotřebuje elektrický medomed za 30 tis., když má 2 včelstva. Ale potřebuje do sebe dostávat informace, třeba i touto formou. Když vidím ceny těchto DVD 350-450 Kč, tak mě to příjde dost. Osobně jsem viděl pouze jedno DVD (zapůjčené) a bylo dobré, takže si myslím, že to je dobrá cesta. Bohužel cenově dost předražená.
Je to jako s knihou o včelách a včelaření. Jsou výborné, ale pokud má člověk možnost internetu, získá i podrobnější informace a to zadarmo. Doufám, že to bude i u videí, nebo že se zadotují z dotací, protože na tento obor by dotace, podle mě měli jít.
Odkaz na videa: http://jjvcela.sweb.cz/videa.htm
Letec: V tématu Videa s včelařskou tematikou již nějaká videa z YouTube jsou, takže je tam můžete přidat přímo jako jednotlivé odkazy na YouTube, což bude lepší než výše uvedený odkaz.
Referenční URL's