Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Mýval, kuny a jiné potvory
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2
Kuny by ste chytali? Tam do lochu by ste patrili na 6M. Kto Vám dal poľovné právo? Je to poľovná zver!!!!! Je to pytliactvo!!!!!!!!!!!!
Nie som naklonený názoru, že kuny sú pre včelstvá nebezpečné. Včelárim od roku 1954, ale nemal som tú česť stretnúť na včelnici kunu, prípadne mi poškodila nejaké včelstvo, pritom ani neviem čo by jej vo včelstve vlastne chutilo, med, včely? Ale ako vidím, téma je to vďačná , toľko príspevkov a prakticky o ničom, také piskori to je už niečo iné, tie vedia cez zimu urobiť vo včelstve riadnu paseku, dokonca zničiť včelstvo.

Kým som včeláril v záhrade pri dome, ani som nevedel čo je to piskor, keď som postupne tri stanovištia na kraji lesa, chytro sa prihlásili s návštevou v úli so zimujúcim včelstvom
Prestaňte sa chváliť s kunami, lebo Merkuri vás zoberie na zodpovednosť.
Mýval mi chodí přes včelnici denně a žádné škody nedělá. To větší škodu mám od datlů, ale nijak jsem to ani neřešil.
(09.11.2014 20:26)Kohout napsal(a): [ -> ]Sklopením kuny se jen uvolní místo pro další.

Jako přírodní odpuzovač jsem viděl vykuchanou kunu, staženou z kůže, pověšenou v blízkosti inkriminovaného místa. Údajně se pak kuny tomuto místu vyhýbají. Účinnost je několik let.
Ale chápu, že takovou dekoraci si může dovolit jen málokdo. Nemluvě o procesu výroby.....
Ja som mal vypchatú kunu pri včelnici, a kuny tam behajú. Kuna bola zrazená autom, nie strelená. Som polovník, 5 rokov som nie v združení, vylúčili ma za pytliactvo, za posratého srnca. V podstate to bola závist.
Kuny lúbia holubov, nosil som im, sú to dobré hravé zvieratká.
Návrat k roztomilé bestii jménem mýval....
To,že cestou na naši samotu na konci světa Smile potkám prakticky vždy dva tři to bych ještě přežil,ale skutečnost ,že i ráno při obchůzce kolem domu narazím na potvoru právě sedící na víku úlu je i na mne moc.
Další tři úly bez stříšek a já ještě v noci řvu z okna na naše dvě bernské salašnické holky ať neřvou.
Otvírám znovu tuto debatu spíš jen pro pobavení.Myslivci v okolí mluví o stovkách těchto potvor a já si ještě před pár lety dělal legraci z kamaráda ,že když po třech pívech vidí mývala ,že já viděl marťana a ten chtěl koupit med .
Není náhodou ten psík mývalovitý zařazen taky mezi invazní druhy určené k plošné likvidaci?
Jen budou muset myslivci dostat dotace na zaměřovače s nočním viděním. Včelí polyúly v terénu budou dobrou návnadou.
Svatá pravda psík mývalovitý ještě před nedávnem spíše obrázková rarita dnes jich tu opravdu běhají když né stovky tak desítky určitě.Už dokonce vyšla kuchařka jak ho připravit k večeři.Také jezevci sou vidět přímo ve vsi u kontejnerů.Problém mám z divočáky udělali si dálnici přes jednu včelnici a s oblibou mi vyhazovali zadní krytí do podmetu.Rady na jejich odstrašení nepomáhali až pravidelné skrápění okolí včelnice obsahem močového měchýře je prozatím odradilo.
S čím jsem měl loni opravdu problém byla kuna lesní vždy mi na včelnici u lesa bydlela kuna skalní ta mi tolik nevadila chytala myši a úly nechával na pokoji ale pak asi pošla stářím a nastěhovala se mi tam prspektivní mladá ale notně zkušená kuna lesní a ještě k tomu samice.Mrcha si zvala na párty samce zlikvidovali mi společnými silami pět včelstev zničily několik den a vík.Vyhlásil sem jim válku,stříhal vlasy,kupoval preparáty a lovil.Copak samci to jsou troubové ty se dají chytit ale samice joj ta byla moc chytrá.Na její odpuzení jsem použil potítka podobně sem zabezpečil kdysi auto když se my uhnízdila skalanda na motoru naštěstí to odnes jen tapecírunk nad motorem.Pověsil sem pěkně smradlavé potítko pod haupnu na motor a kuna pelášila na čerstvej vzduch.Takže sem rozvěsil potítka po včelnici a byl klid.Samozřejmě moc na hlas nekřičím hop aby to náhodou nezaslechla a na just se mi tam nevrátila.Závěrem jak zahlídnete tu velkou přerostlou krysu se žlutym bryndákem u včel tak čekejte nějaké překvapení.
Mývalov ponúkajú aj ZOO, mal som z Bratislavy a po dome behal, v kúpelni sa čaboril a kadial behal tak po nom vodná stopa. Najhoršie keď si začal brúsiť pazúre na foteláchAngry Dal som ho von a mal som ho asi 4 roky, potom dakde ušiel. Dovtedy spával v búde zo psom Nemeckým krátkosrstým stavačom, pekne si rozumeli v zime keď sa zohrievali. Cool
Klasika i se slovenskou herečkou: "NUDÍTE SE, KUPTE SI MEDVÍDKA MÝVALA"



(10.11.2014 14:56)danrycka napsal(a): [ -> ]
(09.11.2014 20:26)Kohout napsal(a): [ -> ]Sklopením kuny se jen uvolní místo pro další.

Jako přírodní odpuzovač jsem viděl vykuchanou kunu, staženou z kůže, pověšenou v blízkosti inkriminovaného místa. Údajně se pak kuny tomuto místu vyhýbají. Účinnost je několik let.
Ale chápu, že takovou dekoraci si může dovolit jen málokdo. Nemluvě o procesu výroby.....

Nejlepším odpuzovačem kun se kterým jsem se setkal byla sousedova pittbulka. Jenom měli vždycky dialektický problém, chválit za správný zásah, nebo kárat za zakrvácený koberec v obýváku, kam se přišla pochlubit a přinesla úlovek jako dvojdílný seriál Smile
Kuna sa mi raz chytila na klasicku pascu na potkany, navnada slaninka.
Kuna má najradšej kačaciu pečienku.CoolCool
Stran: 1 2
Referenční URL's