Včelařské fórum – o včelách a včelaření

Úplná verze: Novela stanov ČSV 2015
Prohlížíte si holou variantu vašeho obsahu. Prohlédněte si úplnou verzi s příslušným formátováním.
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
(14.03.2015 11:29)Milan Havelka napsal(a): [ -> ]
(14.03.2015 11:11)NB1 napsal(a): [ -> ]Naposled zase, když mi PŘEDSEDA ČSV, spolku který v tomto případě administruje 1.D dotaci, přislíbil odpovědět na mé otázky v emailu, kde jsem poukazoval jak mi je zástupcem okresu RV vyhrožováno.

Smutný, že už se člověk neumí bránit sám a musí si postěžovat a čekat na odpověď předsedy. Dodgy Jaromíre....a jak ti bylo vyhrožoiváno?

Mám reagovat, když nejsem člověk, který se neumí bránit sám a nešlo o stížnost, ale prosbu o pomoc tzn. smírné řešení aby administrátor byl spokojen a já neměl pocit, že po mě chce něco co stát nenařizuje? http://www.vcelarskeforum.cz/tema-Dotace...9#pid93609 http://www.vcelarskeforum.cz/tema-Dotace...3#pid93653

(14.03.2015 11:36)Hyju napsal(a): [ -> ]
(14.03.2015 7:12)NB1 napsal(a): [ -> ]
(14.03.2015 0:34)Hyju napsal(a): [ -> ]Co na tom tak Jane nechápeš ?Big Grin proč komplikuješ tak jednoduchou věc?
Je to podobné jak kdyby jsi chtěl sedět na dvou židlích součastně to zkratka nejde Smile
Ráno by jsi šel na schůzi CSV a říkal by jsi jak všechno je super a ještě by jsi s radostí a s úsměvem donesl měl do ZO a odpoledne by jsi zašel na přednášku a schůzi PNSV a tam vykládal jak je všechno špatně v tom CSV a že tě zase přinutili tlumit VD tvrdou chemie. Kam vítr tam plášť?
Asi taky k vám začnem posílat dvojte agenty a uvidíme jak otočíte tak zvané diverzanty Big Grin

Je moc dobře, že jsi takový příspěvek napsal! Ukazuje tvé myšlení a souhlas s porušováním základních lidských práv - svobodným rozhodnutím sdružovat se v libovolných státem schválených spolcích. Zázak dvojího členství ukazuje, že už vůbec lidem, kteří toto navrhují, nejde o včely, ale o moc ovládat obor a zajišťovat peníze spolku + společnostem s podnikatelskou činností kde jsou zainteresovaní.

Jsem zvědav jestli dále za tebou bude stát přispěvatel Josef?

co je na tom nedemokratické že jsis vybral sdruženi ?

Když si vybereš sdružení, které radikálně pak změní povinnosti člena ve stanovách a zakazuje ti být členem v dalších včelařských spolcích a důvod uvádí fotbalový dres je totální výsměch demokratickému systému a nastavuje totalitní režim s používáním frází a nepřesně definovaných pojmů, kdy se může jednat o porušení a vyloučení. V příštích stanovách může být povinnost člena - člen je povinnen se nebavit s nečleny, zvát si na přednášky jen lidi uvedené na seznamu spolku (prolustrovaných) lidí, kteří přednáší (procenzurovaný) obsah, informovat funkcionáře o všem co se dozví, že nečlen zveřejnil proti spolku ...

Kdyby se stanovy jednotlivých včelařských spolků diametrálně rozcházeli (bílá/černá, život/smrt) v jejich cílech a posláních, ale všude je uváděno to samé - děláme to pro včely. Není přece zde spolek s destruktivním cílem = vyhlazení včel a jiný důvod jako argument je nepřípustným důvodem.

Nebudu se rozepisovat, že krajské dotace začínajícího včelaře někde nutí se stát členem spolku! Stejně tě na 99% nepřesvědčím v zamyšlení nad tvými výroky obsahující špatné smýšlení s nedemokratickými mikročásticemi.
Sice jsem si řekl, že už tomu spolku nevěnuji ani minutu své energie, ale na něco přeci reagovat budu.
Předně KB není členem ŠPV. Ano přihlásil se ale členem se stává svou prací a on nepracuje. Je účastníkem ,doposud a může se stát i členem, když začne pracovat. Jenže člověk v ŠPV pracuje když se ztotožní s tezemi a etickým kodexem doopravdy ne na oko. ŠPV má úžasně samočistící mechanismus, právě proto, že není občanským sdružením, ale skutečným a svobodným hnutím.
Za další, je -li pravda co psali předřečníci, je to právě ten přístup kotle fanoušků Sparty nebo Slavie, co byl na setkání prezentován. Ono někoho onálepkovat je snadné, ale o něčem to svědčí, rozhodně ne o velorysosti. Člověk, který ale lidi vede nebo vést chce se bez velkorysosti neobejde.
Kdyby v ČSV, fungovala normální demokracie západního typu, neoddělovaly by se z něj skupiny lidí. Lidé by byli spojeni a to asi nejsou. Nebyla by PSNV , Dadant klub .......
Je jednoduché lidi rozdělovat. Když bude každý z vás chtít, najde na mne 1000 špatností a já na něm. Ale je vás hodně, kteří mi píší kvůli třeba jednomu kladu, jedné radě. Tak je to s každým z vás.
Velký člověk /myslím duchem ne objemem/ ,možná i předseda spolku, hledá to, co lidi spojuje, ne rozděluje. To neznamená neříci si svoje názory. Kamarádi by si také měli umět říci nepříjemné věci nebo se i pohádat. Pouze slabý člověk se opírá o tzv. podržtašky.
Když jste se tady před časem do mne dali, kvůli ŠPV a návrhu preventivně ozdravných opatření, tak jsem také dal frňák dolů a oslovil PSNV přímo a vyšel z toho materiál celkem slušné úrovně, nebylo v něm nic, na čem bychom se neshodli. Na čem jsme se neshodli, to tam prostě nebylo. Také jsem vám to tady mohl dávat permanentně některým sežrat a mít z toho škodolibou radost. Jenže to by se věcně nic nevyřešilo. Tak o co nám, vám, jde? Není to snad prvotní zájem ?
Jedná tak svaz, např. s APV? Spíše mi to připomíná chování študentky před deflorací.
V Německu i jinde je naprosto normální, že včelař je členem třeba bavorského svazu a i svazu celoněmeckého. Jsou tak organizovány i evropské organizace. U nás to nefunguje a ani nemůže. V současnosti jsou členové odtrženi aprogramově dále odtrhováni od těch, kteří se nějakým způsobem do vedení dostávají. Ne nadarmo se říká, že úroveň podřízených je dána úrovní nadřízených. Nefunkční sekretariát ČSV je proto, že je nefunkční tajemník. Toho mezi zasedáními PRV řídí předseda. PRV je statutár a ne předseda, tak jeho jednání mohou korigovat, dávat mu rady náměty, pomáhat a nebo ho upozornit, že svým jednáním porušuje usnesení PRV. No a PRV je odpovědno RV.
RV by měl být odpovědný svým členům. No nyní si vemte, jak to funguje v ČSV, PSNV a dalších organicích. Podívejte se do jejich stanov. Může to být jinak, když v systému nejsou zabudovány sebereflexní prvky, když stále stojí na tom bolševickém demokratickém centralismu? Víte ony jsou motivy jednání lidí někdy skutečně prozaické, ale o tom mluvit nebudu, protože to stejně na sebe dotyční vykecají sami. LD
(14.03.2015 10:52)Mlha napsal(a): [ -> ]
(13.03.2015 14:24)JirkaJ. napsal(a): [ -> ]Pokud je to tak "jednoduchý", mohla by ve stanovách být povinnost nahrávat a vysílat každé zasedání RV Čsv. Ať jsme moderní a ať víme co a jak tam projednávají .
Sám si slyšel že na toto řekl Bruckler jasné ne... to že je něco jednoduché udělat, to ještě neznamená, že se to dělat bude. Viz obyčejné zápisy s jednání, které také nejsou a ke kterým stačí jen obyčejná tužka...
To, že se toho Bruckler bojí neznamená, že bychom to neměli prosazovat.
(14.03.2015 12:33)Leoš Dvorský napsal(a): [ -> ]Sice jsem si řekl, že už tomu spolku nevěnuji ani minutu své energie, ale na něco přeci reagovat budu.

Ano Leoši Váš návrhový model by se mi líbil a takový spolek by mě i po stránce členství zajímal rozvíjet! To co je "nyní" tedy aspoň co jsem jako nedávný člen mohl vidět jak se volí zástupce RV a jaká je informační vazba dolu ucpaná a nefungující pro kontrolu mě neoslovuje.

Jinak ještě jednou děkuji za loňskou pomoc! Smile

Jaromír
Tož já se přiznám. jsem velmi jednoduchý člověk, mě jedno členství spolkové stačí, dokonce i to jedno státní příslušenství.
Pak se už jen nabízí otázka, jestli je to ten správný oddíl ...
Asi neni, ale jak najít ten zaručeně správný? Když mnozí jsme od narození limitováni.
(14.03.2015 12:58)NB1 napsal(a): [ -> ]
(14.03.2015 12:33)Leoš Dvorský napsal(a): [ -> ]Sice jsem si řekl, že už tomu spolku nevěnuji ani minutu své energie, ale na něco přeci reagovat budu.

Ano Leoši Váš návrhový model by se mi líbil a takový spolek by mě i po stránce členství zajímal rozvíjet! To co je "nyní" tedy aspoň co jsem jako nedávný člen mohl vidět jak se volí zástupce RV a jaká je informační vazba dolu ucpaná a nefungující pro kontrolu mě neoslovuje.

Jinak ještě jednou děkuji za loňskou pomoc! Smile

Jaromír

Tak on ten návrh není také bez slabin, samozřejmě. Dá se z něj ale odvodit x variant. Jenže členové se o něm ani nedovědí. Vždy jsem byl spíše pro žádné mezičlánky. Nyní jsem navrhnul krajské organizace. Jedině proto, že je taková struktura státní správy a také po zkušenostech. Prostě do vrcholných orgánů jako je PRV, předsedové komisí nemá svaz kvalifikované funkcionáře, protože to jsou zpravidla lidé bez zkušeností nebo s omezenými zkušenostmi nebo jsou jejich motivy vůbec podivné nebo to jsou lidé naprosto vyhořelí. Takto to vypadá v současnosti tak, že třeba předsedu za posledních 15 let taháme jako králíka z klobouku a to není dobře. V PRV sedí stále stejní lidé po mnoho období a to není dobře, totéž v RV. Pokud stávající systém zůstane budou se králíci z klobouku tahat dál a je jedno jestli to bude Bob a nebo Bobek.
Pořád to bude jen králík.
Pokud to ale členové svazu tak budou chtít, je to také dobře. Jen s tím ostatní budou muset počítat. Nic víc to znamenat nebude. LD
Honzo toto rozhodnutí ovšem přísluší každému jednotlivě a je jeho svobodnou volbou.

A záleží na každém jednotlivě jak se rozhodne, čím si to odůvodní a jaké si sežene informace pro svoje OSOBNÍ rozhodnutí.

Slovy klasika: Jeho rozhodnutí se nám třeba nemusí líbit, můžeme s ním nesouhlasit, ale to je asi tak vše co s tím můžeme dělat.

Takže následně nezbývá než takovéto rozhodnutí respektovat.
Své dvojí členství pan Brückler zahrál do autu elegantně. Tím, že ŠPV je hnutí a nemá členy. Proti tomu není námitek.
Nicméně jsou tu jisté principy, etický kodex ŠPV a řada dalších věcí, které jsou v přímém rozporu s tím, co musí prosazovat jakožto předseda ČSV, za něž musí kopat, což je logické. A on jasně přiznal, za koho kope, ale zjevně mu ten rozpor nepřipadá podstatný. Inu, jsou tací ...
Jiří
(14.03.2015 15:30)Jiří Matl napsal(a): [ -> ]Své dvojí členství pan Brückler zahrál do autu elegantně. Tím, že ŠPV je hnutí a nemá členy. Proti tomu není námitek.
Nicméně jsou tu jisté principy, etický kodex a řada dalších věcí, které jsou v přímém rozporu s tím, co musí prosazovat jakožto předseda ČSV, za něž musí kopat, což je logické. A on jasně přiznal, za koho kope, ale zjevně mu ten rozpor nepřipadá podstatný. Inu, jsou tací ...
Jiří
Ale Dvorský jasně napsal, že KB není členem ŠPV. Jasně, Leoš lže jako ... , ale já tedy jsem myslel, že tentokrát by to mohla být pravda. Huh
Leoš to popsal naprosto přesně. Hnutí a ti, co v něm pracují. Hnutí, které má účastníky, nikoli členy. Hnutí je vždy z větší části o tažných koních a pracantech. Možná jsme se dobře nepochopili: já mám osobně problém s tím, že se p. Brückler hlásí veřejně k Šanci, ale v praxi jakožto předseda ČSV prosazuje něco o dost jiného. Uznávám: na rovinu to přiznal, ale ... Tohle je ale můj problém. Pan B. s tím evidentně problém nemá. Vše to ovšem stavme do kontextu jeho vyjádření o dvojím členství z oné besedy o stanovách, kde to, pokud jsem to dobře pochopil, jako problém postavil ...
Jiří
(14.03.2015 0:34)Hyju napsal(a): [ -> ]Co na tom tak Jane nechápeš ?Big Grin proč komplikuješ tak jednoduchou věc?
Je to podobné jak kdyby jsi chtěl sedět na dvou židlích součastně to zkratka nejde Smile
Ráno by jsi šel na schůzi CSV a říkal by jsi jak všechno je super a ještě by jsi s radostí a s úsměvem donesl měl do ZO a odpoledne by jsi zašel na přednášku a schůzi PNSV a tam vykládal jak je všechno špatně v tom CSV a že tě zase přinutili tlumit VD tvrdou chemie. Kam vítr tam plášť?
Asi taky k vám začnem posílat dvojte agenty a uvidíme jak otočíte tak zvané diverzanty Big Grin

Hyju, nepsal jsem, že to nechápu, ale že je to směr politizace spolkové činnosti, který se mi nelíbí. Jak psali ostatní, tak v jiných spolkových oblastech není problém, aby člověk byl členem více spolků. Není to o tom, alespoň jak já to vidím, že by většina lidí chtěla být členem vícero spolků, jen pro členství tj. per se nebo jednoduše řečeno pro legitimaci. Ale pro to, že jim ten který spolek více NABÍZÍ! To jest spolkovou činnost v tom nejryzejším slova smyslu. A o to jde! Pokud tedy ČSV ústy pana Brücklera navrhuje omezení členství pouze na svou organizaci (ostatní to předpokládám neplánují) implikuje to určitou vnitřní NEJISTOTU v tom co ČSV NABÍZÍ! (A pravděpodobně i lehkou NERVOZITU!) Ještě jinak, pokud to myšlení špiček ČSV je opravdu takové, že jim není hloupé použít protiprávní restriktivní strategii (nechci komentovat proč to tak chtějí) místo pozitivní motivace ke členství, tak je někde něco špatně...
(14.03.2015 12:33)Leoš Dvorský napsal(a): [ -> ]Předně KB není členem ŠPV. Ano přihlásil se ale členem se stává svou prací a on nepracuje.
KB ale na té přednášce své členství v ŠVP přiznal, dokonce i padl na toto téma dotaz přes Internet a sám se přiznal k tomu, že v oblasti včelařství je liberální (a v oblasti funkcionaření pragmatický) a vysvětlil proč on není slávisto-sparťan. Kdyby se nepovažoval za člena ŠVP, tak na ten dotaz rovnou odpověděl "nejsem členem žádného jiného včelařského spolku či hnutí" a nemusel nic složitě vysvětlovat.
Neustále tu rozebíráme nové stanovy podle NOZ pokud jsem si dobře všimnul tak jediný kdo o tom jedná ze svými členy i nečleny je CSV to je důkaz toho že vedení CSV má chuť diskutovat o změnách a je tu důkaz demokratičnosti sdružení. Další věcí je malí zájem členů!!! Ale nevšimnul jsem si že by třeba jiné sdružení třeba PNSV a MSVV řešili otevřeně svoje nové stanovy že by šli na trh ze svoji kůží .Asi se jich to netýká . Nebo nejčastěji jejich oblíbená věta je že je to záležitost jejich členů na schůzi a ti co nejsou členy tak se nemají do toho co starat. Ani nemají potřebu informovat včelařskou veřejnost o změně svého vedení!!!
A největším vrcholem je že jejich člen ve vedení neustál překrucuje a lže a ještě tak blbě že je to a trapnéBig Grin
No Jiří Matle no to se týká tebe jak jsi tady včera psal jak vedení CSV neiformuje svoje členy o jednání u kulatých stolů a na druhé straně o tom píšete na svojem webu a člověk se tam dočte postupně další zajímave věci Big Grin

Ps: zajímalo by mě kde najdu přihlášku do PSNV a komu ji mám dát Big Grin když jste tak demokratické sdružení tak spřijetím nebudu mít problém Big Grin

Mimochodem zde je důkaz vaší L.... http://www.psnv.cz/index.php?option=com_...&Itemid=80
Poslechni Brucklera a buď pouze v jednom spolku.
Ježiš ... on to nevzdá ... Sad
Tohle vlákno se jmenuje Novela stanov ČSV, Jirko, jsi schopen to pochopit?
Ostatní sdružení si to řeší se svými členy privátně a nerozebírají to tu na VF. Že sis toho zrovna Ty nevšimnul, ještě neznamená, že se to neděje.
PSNV si k tomu uspořádala diskusi na interním foru a věci se probraly a odhlasovaly minulou sobotu na Sněmu. Stručná informace členům šla ještě v noci po sněmu do interního fora a právě teď píšu o tom informaci pro připravovaný Věstník pro členy. Do toho je ovšem Tobě houby.
Nové stanovy půjdou ke schválení na příslušný soud a po schválení budou zveřejněny. Spokojen?
Pokud jde o přihlášky do PSNV, uchazeče o členství schvaluje rada ... Většina členů rady sleduje toto forum ...
Ale k jádru věci: v podstatě jen trolluješ a zasviňuješ věcnou debatu naprosto irelevantními výlevy. Ostaní z toho mají asi fakt radost ...
Jiří
Jirko, já respektuji, že jste si v PSNV udělali ke stanovám diskusi na interním foru a dokonce i dokážu pochopit tvoji připomínku k Hyju, že je mu po tom houby.
V tomto kontextu ovšem nechápu, proč píšeš ty a ostatní nečlenové do vlákna "Novela stanov CSV". Není vám po tom také houby??

Nechtěl jsem se již tu do debaty zapojovat a dále nebudu, ale na tento totální rozpor mezi tím co hlásáš a co děláš mně donutil reagovat.

Jak je vidět tak každému měříš jinak.

Jinak co se týká PSNV tak je na tom s informováním také nějak na štíru. Týden po sněmu a nejste ani na svých stránkách schopni oznámit změnu vedení a to změnu dost zásadní. Ve vedení nezůstal kámen na kameni. Máte to upraveno jen v kontaktech, bez jakéhokoli avíza, což je ovšem dost málo.

Takže se prosim tě už ty a další nečlenové CSV vykašlete na CSV a zkuste svoji energii nasměrovat do vlastního spolku a zamést si před vlastním prahem, zvláště když ty jsi v radě.
Vše v dobrém Martin
(14.03.2015 18:12)Mlha napsal(a): [ -> ]
(14.03.2015 12:33)Leoš Dvorský napsal(a): [ -> ]Předně KB není členem ŠPV. Ano přihlásil se ale členem se stává svou prací a on nepracuje.
KB ale na té přednášce své členství v ŠVP přiznal, dokonce i padl na toto téma dotaz přes Internet a sám se přiznal k tomu, že v oblasti včelařství je liberální (a v oblasti funkcionaření pragmatický) a vysvětlil proč on není slávisto-sparťan. Kdyby se nepovažoval za člena ŠVP, tak na ten dotaz rovnou odpověděl "nejsem členem žádného jiného včelařského spolku či hnutí" a nemusel nic složitě vysvětlovat.

K. Crha tady princip členství na začátku vzniku ŠPV vysvětlil dostatečně. To, že někdo prohlásí, že je členem ŠPV neznamená, že je to pravda. Přání je možná někdy otcem myšlenky a chápu, že se někdo za morální principy ŠPV rád schová. ŠPV členy nemá, ale účastníky. Tím se může stát každý, kdo uznává alespoň částečně teze.... a je zaregistrován. Členem se stává tím, že pracuje pro ostatní účastníky, tedy ho ostatní za člena uznávají, dodržuje kodex a pod. K členství je tedy potřeba nejen subjektivního postoje, ale i objektivního. E.kodex mimo jiné říká něco, co se v ČSV nenosí a nikdy nosit nebude, protože je to o. sdružení. KB za celé 3 roky ze zúčastnil jen prvního setkání v MB. Od té chvíle nikde nebyl a hlavně nijak nepřispěl. Jen pro zajímavost, není jediný z předsedů včelařských spolků, kteří se přihlásili k hnutí.
Já to chápu. Je prostě hodně vyvolených (sebou samými), ale jen málo povolaných (členy a účastníky hnutí). KB mezi ně (členya) prostě nepatří. Stále se může považovat za účastníka (než oznámí, že jím nechce být a to předpokládám, že se stane brzy), ale rozhodně ne člena. Samozřejmě se členem může stát, ale to nejde jen proklamací. Více to nebudu rozebírat, je to zcela jiný přístup než většina z vás zná ze svých organizací.
Neřešte ale ŠPV a KB, řešte svojí budoucnost, stanovy, protože řečmi a lží nic nenapravíme.
Jinak je vidět, jak se historie opakuje. Už zase začínají zaměstnanci nebo funkcionáři pod rouškou anonymity VF otravovat vzduch, protože nic jiného neumí. Já osobně budu takové vždy jen ignorovat. LD
(14.03.2015 19:31)MartinP napsal(a): [ -> ]Jinak co se týká PSNV tak je na tom s informováním také nějak na štíru. Týden po sněmu a nejste ani na svých stránkách schopni oznámit změnu vedení a to změnu dost zásadní. Ve vedení nezůstal kámen na kameni. Máte to upraveno jen v kontaktech, bez jakéhokoli avíza, což je ovšem dost málo.
Martine, Tvoje starost je dojemná, ale neboj, dočkáš se ... Zdá se však, že informace máš ... Big Grin
Nechceš, bychom se my k Vám vyjadřovali, ale se vyjadřuješ Ty k nám, když hodnotíš naši komunikaci. Tím jsi sám dokázal, jak je to absurdní. Nám nevadí, když nás na něco někdo zvenku upozorní, naopak: vítáme to. Takže díky ...
Pokud se nějaké sdružení pokouší vyřadit protiprávními kroky ze svých řad členy jiných sdružení, pak si dovolím tvrdit, že to je téma hodné veřejné debaty, nikoli jen uzavřené diskuse mezi členy. Ostatně toto je veřejné forum a měli byste být vděčni za pluralitu názorů. Tedy pokud byste o ni stáli, čímž si momentálně jist nejsem.
Zakazovat jiným se tady vyjdřovat, to je ... inu, jak bych to jen řekl ... No nic ...
Ostatně, pokud dojde k nějakým ještě jednáním různých subjektů, pak zrovna mým zájmem je jednat s partnery, kteří ctí demokratické principy, jsou čitelní, konsolidovaní a vyznávají přístup vzájemného respektu a rovnosti. Chtěl bych, aby takovým budoucím partnerem byl i ČSV. Jsem holt furt tak nějak optimista ... Big Grin
Jiří
Stran: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Referenční URL's